Професионални серии за коса - тема 88

• 55 266
  • 740
  •   1
Отговори
# 330
Момичета, продуктите Реконструиращ и предпазващ крем за силно изтощена коса Loreal Professionnel Absolut Repair Lipidium Blow-Dry Cream и Запечатващ двоен серум Loreal Professionnel Absolut Repair Lipidium могат ли да се ползват едновременно. Благодаря!

# 331
Момичета, продуктите Реконструиращ и предпазващ крем за силно изтощена коса Loreal Professionnel Absolut Repair Lipidium Blow-Dry Cream и Запечатващ двоен серум Loreal Professionnel Absolut Repair Lipidium могат ли да се ползват едновременно. Благодаря!
Да, съвсем смело.Крема нанасяй по дължината към краищата, а серумчето предимно на връхчета.

# 332
Edora а марокан ойла си поръчах 55 см най голямата за най много обем и за изправяне също ще е подходяща.
При първата проба ще изкажа мнение.Нали все се ровя чета отзивите в амазон , гледам клипчета , следя блогове и затова се спрях на нея .А и с това синичкото направо ме завладя и визуално .Любов от пръв поглед  Simple Smile

# 333
А пък аз исках да я взема като нещо ударно против накъсванията и експлозиите.  newsm78 Ти в какъв период за косата си я ползваше?
Ползвах я след като бях поизрязала малко от най-изтощените краища, но и още не беше възстановена. Тоест нито твърде съсипана, нито здрава, някакъв такъв междинен преход, ако ме разбираш (че както го обясних)  Laughing  Моята коса е много третирана, тънък към нормален косъм. Всъщност имам само шампоана и маската, балсама преди шампоана и двуфазния не съм ги вземала. Но в темата четох и доста положителни коментари, дано и други се включат.  bouquet
Аз също след отзивите тук се спрях на Терапист. Сега се чудя и за Мароканойл, т.е. двоумя се между тези серии. ТЪрся нещо, с което да спра накъсването, не просто косата да изглежда добре, но и да я лекува в действителност и  да я прави напоена и жилава. Пробемът ми е, че с чисто хидратиращи серии косата ми става преклено мека, разпиляна и без плътност.  Какво ще ме посъветвате, момичета?

# 334
Едора, моята коса не се къса, но понеже съм абсолютен фен на Редкен екстрийм /може би именно те ме предпазват/, бих ти ги препоръчала, ефекта е точно жилавост и здравина...и насочеността им е точно за заздравяване, против накъсване и т.н.
Ако искаш разгледай ги
http://www.feelunique.com/p/Redken-Extreme-Anti-Snap-250ml
http://www.feelunique.com/p/Redken-Extreme-Length-Sealer-50ml
http://www.feelunique.com/p/Redken-Extreme-Length-Primer-150ml
http://www.feelunique.com/p/Redken-Extreme-Cat-Treatment-150ml /той най-малко ми допада/

# 335
  • София
Сетони, с каква честота ги използваш? И винаги ли ползваш цялата серия?
Аз също страдам от накъсване и ще ми е интересно ...

# 336

Аз също след отзивите тук се спрях на Терапист. Сега се чудя и за Мароканойл, т.е. двоумя се между тези серии. ТЪрся нещо, с което да спра накъсването, не просто косата да изглежда добре, но и да я лекува в действителност и  да я прави напоена и жилава. Пробемът ми е, че с чисто хидратиращи серии косата ми става преклено мека, разпиляна и без плътност.  Какво ще ме посъветвате, момичета?
[/quote]
Това все едно аз го написах  Joy При мен обаче проблема е по скоро експлозиите, като огранича преса и маша се оправя, ама не мога......

# 337
Проблем ли е ако ползвам шампоан от една серия а балсам от друга серия и марка?

# 338
Момичета, това ли е термото на Морокан? Hug
Хич не разбирам от химии, ама като прочета за някой зеленчуков протеин или екстракт от водорасли и ми става много смешно.
Аз поръчах Ш+М и този серум от серията http://www.arlen.bg/product/1240/serum-za-tsafnali-vrahcheta-lor … ipidium-30ml.html
И се чудя това заедно със спрея на Чи дали ще предпазва косата достатъчно ( изправям и къдря с пресата на 200 градуса)

# 339
Сетони, с каква честота ги използваш? И винаги ли ползваш цялата серия?
Аз също страдам от накъсване и ще ми е интересно ...
Не винаги всичко, според нуждите на косата.И ги комбинирам.Ако почувствам, че ми трябват повече протеини, вкарвам повечко от тях. Например това ми свърши http://www.feelunique.com/p/Redken-Extreme-Length-Primer-150ml/от другите имам/, защото го ползвах вместо балсам/маска и отлично се справяше.Кремчето против накъсване най-често редувам с това малкото за краищата...Но като цяло всички ми харесват много.Използвам често серията, защото косата ми обича протеини и от нея не става суха и виждам само ползи, лично на мен и поредни пъти да ползвам не ми е проблем, но колко често си е според това как ти ще ги почувстваш.

# 340
  • София
Благодаря  Heart Eyes  Hug
А каква е разликата между тъмно синята и светло синята маска, като усещане на косата?
Или и двете се усещат еднакво, само по описание са различни?

# 341
И аз тях съм набелязала за протеинова серия. Щом пък и не изсушава и втвърдява косата, супер.

# 342
  • София
И аз тук с въпрос и кратък отзив, много ще съм благодарна да ме насочите.  Hug

По-назад в темата прочетох негативни отзиви за боядисване с Иноа, което доста ме обезсърчи, но боята е купена вече (от ЗР, тази: http://www.zlatnaribka.com/Boya-Inoa-60-ml?filter_name=inoa) и мисля да я използвам все пак, надявам се от еднократно нанасяне да няма големи вреди. Конкретните ми въпроси са:

- На суха или мокра коса нанасяте боята? Ако нанасянето се прави на суха коса - на току-що измита и изсушена коса ли трябва да се нанесе, или е по-удачно да се изчака един ден между измиване и боядисване например?
- С какъв шампоан е удачно да се измие косата преди боядисване?
- Как отмивате боята - с какъв вид шампоан - ДПШ, хидратиращ или специален за боядисана коса? Добавяте ли някакъв по-специфичен продукт, маска, балсам след измиване?

Листовката от ЗР намирам за странно неинформативна, на сайта пише мокра или суха емулсия, но пък в листовката на един от езиците видях предупреждение да не се смесва с вода.  Thinking От клипчета из интернет оставам с впечатление, че се нанася на суха коса. За отмиване в листовката пише да се ползва шампоан Иноа Пост, който не е в комплект с боята, нито пък виждам да се продава като отделен артикул в ЗР.

На въпросите от началната страница: запалих се по професионалната козметика преди година-година и половина, след като ми се появиха проблеми със скалпа. Темата тук беше и все още е океан от интересна информация, а списващите дами ми помогнаха много с избора ми на пръв продукт (Дийп Кеър на Лакме) за проба.  bouquet Досега съм имала 6 или 7 серии, но може би не ги подбирам удачно и в крайна сметка само Дийп Кеър и S9/C9 на Напура са тези, от които съм доволна. Може да се дължи и на факта, че се стремя към по-изчистени състави и спорадично разнообразявам и с еко продукти, които на идейно ниво ме привличат, но като вид на косата след употреба - не особено и невинаги.  Embarassed Отдавам го пак на неподходящ избор от моя страна. В момента ползвам Маракеш (серията с арган и коноп) след дълго въртене в магазина на ЗР миналия път и желание отново за по-лек състав. Не се спогаждаме никак добре засега  Confused - явно ми идва много тежка - косата ми е чуплива (има къдрици тук-таме) и със средна гъстота, но много тънък косъм - ужасно сплескана и безформена става след тези продукти, ефектът е в стил "пухкави уши на кокер шпаньол" и за мой потрес е мазна в следобедните часове на деня на измиване, което никога не е било преди, защото е по-суха и винаги е изглеждала чиста и в ден втори.

# 343
Аз някога и по състав ги бях сравнявала и нямаха особени разлики. Като усещане също и двете дават и плътност и здравина, като аромат синята е с малко по-силен сякаш и може би затова ми е слабост  Laughing.Сега ще погледна, и ако не съм хвърлила кутията на бялата, ще снимам състав на двете за сравнение... Hug

# 344
  • София
Сетони, недей снима, аз така или иначе не бих могла да го анализилам състава  Crazy
Важно ми е как ги усещаш на косата, което ти вече обясни. Благодаря ти мила  Hug

Общи условия

Активация на акаунт