С какво ви дразнят свекървите- 51

• 49 990
  • 758
  •   1
Отговори
# 105
  • София
с тоя тон ти предлагам наперено и с развети знамена да влезнеш в която си искаш банка в бг и да им го изръсиш. (бел.ред. и изобщо спрете с тая дума 'наследство' като говорите за ипотеки бре. наследство има като има собственост. кое точно не остана ясно, че като ИЗплащаш нещо то НЕ е твое.)

Главният Кредитен Консултант на Българо-Американската Банка (с над 10 годишен стаж в Пощенска и 5-годишен в Про Кредит) на частна консултация на четири очи ми обясни со кротце со благо как НЯМА вариант, в който оставаш която и да е кредитна институция с остатъка от неизплатения си дълг без това да афектира близките ти (след евентуална смърт), но ти си по-знаеща и можеща, разбира се. Абе изобщо такива гении и разбирачи са се навъдили дето от всичко разбират - нелегални бежанци, пардон, емигранти, ваксини, кредити и мусака. Аз направо се чудя как България не е първа по брутен вътрешен продукт с такива многостранно развити индивиди.  Peace

Айде със здраве и не с лошо Wink
Нека ти обясня, защото кредитният инспектор е задължен, дори и на 4 очи, да ти вмени увереността, че от банката отърване няма.
Ти теглиш заем във финикийски знаци от банката, не теглиш ипотека.
Този заем можеш да обезпечиш с друго недвижимо имущество, не те задължават да е имота, който ще купиш с тези пари.
Нотариалният акт е на твое име, защото собствеността е твоя и можеш да правиш с нея каквото си поискаш- да я отчуждиш или да я дадеш под наем, както и да я замениш, което по същество си е покупко- продажба.
Ако не можеш да обслужваш кредита, банката слага ръка на обезпечението, продава го на търг и ако остане непокрита част от дълга ти, поради липсата на инструмента " граждански фалит", остава да ѝ дължиш .
Прави ти запор на част от заплата, докато изплатиш.
Ако работиш в сивия сектор, няма как да те хванат да изплащаш.
Ако ти ритнеш камбаната и предвидливо не си оставил на свое име нищо, децата ти просто се отказват от наследство и банката пие ладка вОда.
Ако си оставил нещо, преценяват дали им изнася да поемат остатъка от дълга ти или да се откажат от наследство.
Ако си имал неблагоразумието да

# 106
Струва ми се, че драматизирате повече от необходимото Laughing Че и всички вкупом се втурнахте да правите неласкави квалификации на напълно непознати хора. До вашето семейство не давате никой да припари, за чуждото сеете обиди на килограм.
Проблемите на Кибер са малко като нероден Петко.
- кредитът в малък град за работнически апартамент надали е толкова голям и непосилен, колкото го представя.
- щом е взет отдавна и от доста години се изплаща, нищо чудно почти да е изплатен.
- "квартирата" сигурно е била ведомствено жилище. Повечето хора от определени региони, предприятия и професии в близкото минало са живели така, не гледайте на това като на днешните квартири на свободен наем. А да се внемява вина на свекървата за това е нечестно. Миньор ли е свекърът?
- доколкото разбирам е взет доста преди появата на снахата на хоризонта въобще! Да коментира/те, обсъжда/те и осъжда/те какво е правено от членовете на едно семейство вътре в това семейството за имота на това семейство преди н-брой години е нередно.
- за какво е взет първият кредит, също не е нейна работа. Може да е неразумно и глупаво, но хората така са решили, така са направили. Вероятно всички в средата им го правят. Като знам как някои теглят кредити за абитуриентския бал на децата си, това кредит за сватба ми звучи съвсем приемливо. Те може и на Кибер да са дали или да планират да дадат. Сигурна съм, че ще го направят с радост, ако имат възможност и повод.
- доколкото разбирам никой нищо не им е поискал досега, за да се терзае толкова.
- свекървата може наистина да е мързелива, но може и просто да няма работа в техния град. Със сигурност не е първа младост, а може и да не е в прекрасно здраве. А и не е ли тяхна си вътрешносемейна работа и решение кой какви задължения поема, кой издръжката, кой домакинството. Или викате, появява се Кибер и задава нов тон в живота им Laughing
- щом има друг син, има възможност за още едно рамо при нужда.
Моят съвет е да спреш да се плашиш, да ровиш, да броиш пари и да им търсиш сметка за нещо, направено доста преди да познаваш мъжа си. Пазете свекъра, точно сега не му трябват скандали и дърляници за пари и имоти! Нито да го гоните от дома му и пращате на село! С подобни разправии най-много да поболеете съвсем човека, а твърдиш, че е хубав човек и заслужава добро отношение!

Последна редакция: нд, 15 ное 2015, 16:27 от птица

# 107
# 108
  • Cyberspace
Кредитът, както казах и по-назад, има още доста да се изплаща. Колко точно, не мога да кажа сега. Не е взет чааак пък толкова отдавна, не сме на 50 в момента, що-годе млади сме още, т.е. това "бил е по-млад тогава" не е било преди 15г., примерно. Помагаме винаги, когато не могат да го платят (за което не казват, разбираме от банката, когато започнат да "канят" ММ да си плати). Проблемите са два - фактът, че ММ не разбира, че положението не е толкова цветущо, колкото си го представя той. Най-малко на първо време да посетим адвокат, за да му разясни нещата, пък после да мислим как ще облекчим положението. То е ясно, че отърване няма, но поне облекчаване може да има ако все пак и той подходи сериозно и свали розовите очила. и другият факт - че тя не може само да скита и да пълни чантите без да й дреме от кое дърво се берат тия пари, ще стигнат ли и т.н.
Кредитът е факт, недоразуменията покрай него - също, обаче това си е тяхна работа. Как са се навили да набутат детето си така и да го поставят в подобна ситуация, мен също не ме вълнува. Вълнува ме, че те на първо време могат (ако тя подхване) да се оправят донякъде сами. Казвам донякъде. Обаче едно е да помагаме с това-онова, съвсем друго е ситуацията, която се очертава.
Скрит текст:
А какво се очертава знам, защото това му е трета операция на свекъра. Разликата е в това, че сега лекарите лично на нея й обясниха, че такъв филм вече няма да има, че не може така да се товари и не трябва да му дават да ходи на такава тежка работа, наш'та скляпа на парцали и дума не може да стане да облекчи положението, с което се нагърбваме всички. И ако тя също беше неспособна да "се труди", повярвайте ми, никога нямаше да подхвана тази тема. Но при тези обстоятелства - "мога, ма не искам, ма искам пък да харча", ми идва вповече.

Последна редакция: нд, 15 ное 2015, 16:33 от Cyberspace

# 109
  • Бургас
Кибер, а ипотекираното жилище на чие име е?
Ако е на името на свекърите нищо чудно, че свекърва ти е толкова отворена. Ясно й е, че мъжа ти няма да има друг избор и ще трябва да си плаща чинно кредита. Ако е на името на мъжа ти може да им тегли една и да ги прати да живеят на село, да продаде апартамента и да погаси задълженията по кредита. Само дето ако мъжа ти е съвестен, а баща му е със здравословни проблеми, надали ще ги прати да живеят в някакво село, особено ако няма нормални битови /и не само/ условия за живот там. Свекървата просто много добре се възползва от добрината и съвестта на сина си и се гаври с цялото семейство. Ама то никога не е виновен този, който яде баницата. Оставили са я да вилнее и да прави каквото си иска и да ги вкарва в куп проблеми.

Последна редакция: нд, 15 ное 2015, 17:39 от miss july

# 110
  • Оптимист по принуда
Колкото повече чета Сайбър, толкова по-сигурна съм в 'квалификациите' си за С, пък нека съм такава или онакава. Безотговорна е и нагла.
За какво са теглили свекърите преди, си я касае Сайбър доста, тъй като тази ситуация се създава, точно защото не са им отпуснали кредита на тях лично и са нагърбили сина си.
.

# 111
  • Варна
Касае, не касае, тя белята е станала вече. Лично аз им съчувствам за нервите, които ще похабят, защото ще са адски много. За парите пък да не говорим.

# 112
  • Оптимист по принуда
Касае, не касае, тя белята е станала вече. Лично аз им съчувствам за нервите, които ще похабят, защото ще са адски много. За парите пък да не говорим.
Така е.

# 113
Сериозно ли наричате "нагърбване" и "плащане на масраф" участието с някакви 10на хиляди лв. за семейно жилище, в което Х живее или е живял при тегленето на кредита и което ще наследи след време Tired

# 114
  • Оптимист по принуда
Откъде знаеш колко хиляди са, Птица? И да, нагърбване е, ако ги нямат излишни.

# 115
Сериозно ли наричате "нагърбване" и "плащане на масраф" участието с някакви 10на хиляди лв. за семейно жилище, в което Х живее или е живял при тегленето на кредита и което ще наследи след време Tired
Да, ако двамата членове на семейството работят за по 500-600 лева, което е твърде възможно, ако си права, че Cyberspace живее в малък град. За такова семейство не е без значение дали ще плаща 200 лева 400 лева или месечна вноска (тя каза, че току-що са теглили кредит за кола). И понеже имам достатъчно познати, работещи на такива заплати в средно голям град, виждам, че заем, надвишаващ 200 лева месечно за тях е доста труден за плащане.

# 116
Аз да . Точно това го наричам.

Кой знае колко ще наследят каквото и да било със свекърва прахосник и цял живот свикнала да харчи без да мисли .Ако остане сама ...не ми се мисли какво още ги чака.

Отказ от наследство е най-добрия вариант и за мен .  Peace

# 117
Контеса, ако апартаментът е на името на съпруга на Сайбър, което е логично да е така, след като банката е отпуснала ипотечен кредит на него, наследството им е последната грижа. Peace

# 118
Контеса, ако апартаментът е на името на съпруга на Сайбър, което е логично да е така, след като банката е отпуснала ипотечен кредит на него, наследството им е последната грижа. Peace
Олеле, да ,да .Съвсем изключих за този важен елемент в пъзела.
Адвокат , развод , продажба ..да се прави каквото трябва ,но трябва да се реагира сега .

# 119
  • Варна
А ти как разбра, че ще го наследи след време. Мъжа й има брат и е напълно възможно да изплаща жилище, което после ще дели с брат си...
Нагърбване е, да. Ако те си имат собствено жилище и разпределени финанси, излащането на още един заем си е живо нагърбване.

Общи условия

Активация на акаунт