С какво ви дразнят свекървите- 51

• 49 942
  • 758
  •   1
Отговори
# 750
Ама как тя ще се разправя бе, каква им е тя на тях. Той не трябва да я пуска дори да припарва до там.
Интересни мъже има на този свят. Майка му може да изгуби дома си, но той казва на жена си:"Не ме интересува, каквото ти решиш, това ще стане с майка ми." ooooh!

# 751
  • София
За нелепи подаръци при нас почти не е имало, просто защото те не са от хората свикнали да подаряват подаръци и обикновено дават пари. Един единствен път ме издразниха, защото по телефона ме попитаха дали ми трябват спални комплекти за децата, на което отговорих отрицателно. И при следващото ходене на гости ми се подариха три разноцветни комплекта със завивка, които са обемни и все още пълнят шкафовете без дори да са отворени. Ясно ми е че го правят от добро, но въпреки че се попита ги бяха купили и освен това поне за спалното бельо в детската стая предпочитам да са в един цвят, долният чаршаф да е с ластик, както и този тип горни завивки не ползвам изобщо.

# 752
дай ги насам Wink предпочитам одеала, но приемам всичко де Wink

като стана дума за подаръци - преди година-две искаше вместо подаръци, по всеки повод да им внася по 20 лв в спестовна сметка. И да се съберат пари. Ние не бяхме съгласни, и й извадих да си припомни на ММ и на брат му, от тяхната баба - от онези зелените книжки от ДСК ако се сещате. Има вътр някакви хиляди левове, които сега не струват нищо. ММ ходи преди годин ив ДСК и му казаха, че нищо не може да напарви с тези книжки. Та така, тогава стана голям скандал - тя много настояваше, искаше им ЕГН само, но ние не бяхме съгласни.

Другите подаръци са обикновено дребни и нескъпи. Децата им се радват, дори да са им малки дрехите.. Подари им веднъж някакви шапки по 59 ст. уж летни, но не знам какви бяха тези шапки - на никой не станаха, бяха много малки. Децата им се зарадваха, известно време ги слагаха на главите на плюшените играчки.

На нас подари едни чаршафи - сини, супер калпави - пускаха боя на поразия, и след като ги изпрах направих грубата грешка да ги постеля за една нов, оцветиха матрака в синьо. Предполагам са били мега евтини, затова така.
друго не си спомням сега.

Последна редакция: вт, 01 дек 2015, 13:17 от rumka833

# 753
Вашата баба е искала да прави детски влог, който наистина е рисков, защото блокира парите до навършване на 18 г. на детето. На нас ни дават на ръка и ние си ги внасяме.

# 754
  • Canada
Парите могат да се изтеглят от детски влог със съдийско решение.

# 755
Парите могат да се изтеглят от детски влог със съдийско решение.
Вярно е. Но инфлацията в момента буквално изяжда детските влогове. Е, не само детските.

# 756
Нашия дядо предложи да направи влог на момчето (второто дете). Попитах момичето по-малко ли е внуче и въпроса приключи. Не ни трябват влогове и не ми хареса пасторалната дискриминация.
После искаше да плаща частно училище за дъщерята. Даже го беше избрал. Аз поразучих и много ми хареса. Оказа се, че има 3 деца от нашия блок там. Съгласихме се, щом иска. Той плаща частно училище и на другото си внуче, при това в чужбина, в пъти по-скъпо. Както предложи така и забрави  Crazy Не му се сърдя, но защо изобщо ми пусна мухата. ММ никак не искаше частно училище, но аз да.

# 757
dobra,
може би само  си пуска фишеци човека, а вие се връзвате. Поведението му е странно. А това с половата дискриминация при внучетата въобще не го разбирам, ама хич. Но явно си съществува за съжаление.

Zoi,
успяхте ли да се преместите? Какво стана? Може ли  да намерите някое приятелско семейство или роднини с дете на възрастта на вашето, които да гледат детето, ако жената не работи, докато се преместите, щом свекървата не става? Това е вариант, а пък ако тя попита защо, да и кажете, че децата искат да си играят заедно.

# 758

Общи условия

Активация на акаунт