Още малко ни остана, след празниците ще съм ЯНУАРСКА мама - Тема 10

• 37 244
  • 745
  •   1
Отговори
# 660
Ако е хубава ще си я нося и по - натам. Хич не обичам да давам пари за боклуци. Всички нощници за кърмачки, които гледам, са с някакви апликации отпред. Това заради децата ли го правят, да им привличаме вниманието newsm78
http://vienettasecret.bg/категория/дамски/дамски-нощници/page/3/

Виж тези на мен лично най-много ми харесаха от всичко което съм видяла

ivkelina, тези нощници и пижами много ми харесват. Как са на пипане, плътничко ли е трикото или от най-тънкото? И на мен ми е проблем и намирането на нощници и на пижами. Преди няколко седмици си купих една пижама XL - стои ми като чужда, но пък не ми стяга никъде и ми е удобно. Трябва да си купя поне още една да имам какво да нося в къщи и за спане, че голям зор вече. А нощниците за кърмачки изглеждат по-нормални и цените са доста добри, като сравнявам тук по магазините какво има. Само ако можеш да ми кажеш за материите как са.  Hug

незнам как са материите, изглеждат ми памук, не съм си взела още, но и аз това което съм виждала по магазините тези най  ми грабнаха окото

# 661
  • София
Нали не говорим за хавлиените протектори, а за такива, които са като бебешките - с непропусклива част?
да, но не съм тествала дали не пропускат.

# 662
deedeetu, миличка най-важното е да сте живи и здрави Peace Hug , пък както ще да се появи на този свят Heart Eyes

# 663
Мамчета, започнах да търся педиатър на бебето, но се оказа мисията невъзможна в Бургас, никой не всимал нови , всички имали много бебета, та днес с 300 зора с връзки една ще ни взема живот и здраве newsm17 newsm17, избрах и къде ще раждам, Окръжната болница в града-Първа поликлиника, не успях да отида на отворените врати, но другата седмица трябва да отида, днес личната ми лекарка като ме видя вика че корема ми е много паднал, всеки момент ще родя, дано да греши че е много малко още. И доктор ми се струва че избрах, сега трябва да се срещна с него и да се уговорим, да видим дали ще се навие, и да стягам багажа, че за държавната болница се иска много багаж а аз нищо нямам още.

# 664
  • Бургас
Мамчета, започнах да търся педиатър на бебето, но се оказа мисията невъзможна в Бургас, никой не всимал нови , всички имали много бебета, та днес с 300 зора с връзки една ще ни взема живот и здраве newsm17 newsm17, избрах и къде ще раждам, Окръжната болница в града-Първа поликлиника, не успях да отида на отворените врати, но другата седмица трябва да отида, днес личната ми лекарка като ме видя вика че корема ми е много паднал, всеки момент ще родя, дано да греши че е много малко още. И доктор ми се струва че избрах, сега трябва да се срещна с него и да се уговорим, да видим дали ще се навие, и да стягам багажа, че за държавната болница се иска много багаж а аз нищо нямам още.
Преди 10 год. в Окръжна искаха багаж все едно се нанасяш на квартира, само дето леглото не си носих (а лежах в Патологията, но за Родилно искаха същите неща) Joy
За педиатрите си абсолютно права, много  трудно записват.

# 665
И на мен ми казват че момъка върви голям,на горна граница е , освен това имам 3 миомни възли, най-големия от които е 4 см, и ми казаха , че най-вероятно ще е секцио  Thinking
Първия си син родих 12 дена преди термин 3300 гр., така че явно имам тенденция към големи бебета:) Насочила съм се към МД без избор на екип, но ако е планово секциото май ще трябва да си избирам екип - имам добри отзиви за д-р Нашар и д-р Дяволов, също и Гърчев?
Някой ще ражда ли с избор на екип в МД ?

# 666
Някой запознат може ли да ме просветли по въпроса с майчинските... Водя се на работа от 03.05.14 г. това ми е единственият стаж (по документи).. ще получа ли нещо или няма смисъл да се занимавам с всичката бумащина за 35 лв.

# 667
Сега се връщам от консултация много съм разочарована от моята лекарка 3 часа висене пред кабинета и сумати пререждания и накрая за някакво мерене на кръвно и килограми Shocked и искаше да ме отпраща да си ходя а  се бяхме  разбрали този път вече да правим записи на тонове Close   прави се  на приятно разсеяна направо си ме претупа само, че аз си казах за тоновете и нямаше начин направи ми запис обаче ме накара да си заплатя за това Shocked, бясна съм направо не мога да си намеря място, вика идваш на 21 за 45 дневния и тва е  Stop ужас казвам ви Аз всъштност не знам дали се заплащат тия тонове обаче на
мен ми стана много гадно и си по ревах докато се прибирах в къщи  Cry
Бях решила тя да ме изражда обаче сега вече не искам тя да бъде много съм разочарована  Naughty постоянно претупва нещата с мен, вече не ме интересува какви изследвания ще ми прави или по скоро няма да направи просто се надявам малката да е добре и това е, да се роди жива и здрава друго не искам пък та ще я потърпя още малко. Сори за оплакването аз по принцип не обичам да мрънкам ама това ми дойде в повече  ooooh!

# 668
Някой запознат може ли да ме просветли по въпроса с майчинските... Водя се на работа от 03.05.14 г. това ми е единственият стаж (по документи).. ще получа ли нещо или няма смисъл да се занимавам с всичката бумащина за 35 лв.

Ти май бъркаш майчинство и детски. Уточни какъв ти е точно въпросът.

35, или 37 лева от догодина зависят от дохода ти, твоят и на партньорът ти.

Майчинството е отделно. Трябва да имаш 12 месеца осигурителен стаж за Майчинство. Смята се 24 месеца назад и се полага около 80% от среднодневното нетно за периода назад. Минимума е МРЗ.

Последна редакция: ср, 02 дек 2015, 17:45 от Happy days

# 669
Сега се връщам от консултация много съм разочарована от моята лекарка 3 часа висене пред кабинета и сумати пререждания и накрая за някакво мерене на кръвно и килограми Shocked и искаше да ме отпраща да си ходя а  се бяхме  разбрали този път вече да правим записи на тонове Close   прави се  на приятно разсеяна направо си ме претупа само, че аз си казах за тоновете и нямаше начин направи ми запис обаче ме накара да си заплатя за това Shocked, бясна съм направо не мога да си намеря място, вика идваш на 21 за 45 дневния и тва е  Stop ужас казвам ви Аз всъштност не знам дали се заплащат тия тонове обаче на
мен ми стана много гадно и си по ревах докато се прибирах в къщи  Cry
Бях решила тя да ме изражда обаче сега вече не искам тя да бъде много съм разочарована  Naughty постоянно претупва нещата с мен, вече не ме интересува какви изследвания ще ми прави или по скоро няма да направи просто се надявам малката да е добре и това е, да се роди жива и здрава друго не искам пък та ще я потърпя още малко. Сори за оплакването аз по принцип не обичам да мрънкам ама това ми дойде в повече  ooooh!
Лелеее Лоти, то и моята Аг е безхаберна, ама твоята води класацията ooooh! Аз не знам дали се плащат тоновете при Аг, но ако е така по- добре ходи в болницата, в която ще раждаш, там поне ще ти обърнат внимание. Не се тревожи излишно, че и бебка да е напрегната.  bouquet

# 670
  • София
И на мен ми казват че момъка върви голям,на горна граница е , освен това имам 3 миомни възли, най-големия от които е 4 см, и ми казаха , че най-вероятно ще е секцио  Thinking
Първия си син родих 12 дена преди термин 3300 гр., така че явно имам тенденция към големи бебета:) Насочила съм се към МД без избор на екип, но ако е планово секциото май ще трябва да си избирам екип - имам добри отзиви за д-р Нашар и д-р Дяволов, също и Гърчев?
Някой ще ражда ли с избор на екип в МД ?

Аз ще раждам с планово секцио, но в друга болница. При мен е с избор на екип. Записан ми е ден и час. Предния ден трябва да отида да дам кръв и урина. В деня на операцията ме искат в 6.00 часа сутринта и към 9.00 операцията ще започне.. Уф.. от сега ме е страх......

# 671
Хепи, майчинството не е ли 24 месеца назад?  newsm78 Така ми го смятат от нои..
Иначе да, трябва да имаш 12 месеца осигурителен стаж за майчинство, в  противен случай се дава социално май, което е по- ниско от минималната работна заплата.....тук не съм сигурна!
За детските общия брутен доход на двамата родители не трябва да надвишава две мининални работни заплати.

# 672
  • София
А така Лоти, и твоята като моята.
Няма да плачеш, директно да си знаеш, че ако от 5тия месец до сега не е проследявала сърдечен ритъм, то ти се полагат седем такива до раждането.
Ако трябва си разпечатваш от НЗОК описанието на услугите, които ти поема ЗК и отиваш бойно настроена+искай си обратно парите.
Около 32-34 г.с. имаш и ПКК, урина, влагалищен секрет.
Изобщо не й се давай и аз като ходя сега за болничния ще си търся всичко и изобщо не ме бърка, че тя не е доволна/не се е наспала или нещо си.

Ако пък пак не иска да си свърши работата, както и моята директно ще си подам жалба в НЗОК.

# 673
Хепи, майчинството не е ли 24 месеца назад?  newsm78 Така ми го смятат от нои..
Иначе да, трябва да имаш 12 месеца осигурителен стаж за майчинство, в  противен случай се дава социално май, което е по- ниско от минималната работна заплата.....тук не съм сигурна!
За детските общия брутен доход на двамата родители не трябва да надвишава две мининални работни заплати.

Да, да, объркала съм, попрабих се. Отговарях за болничен в една друга тема  Mr. Green
Има и социално майчинство, но девойката е написала, че има 12 месеца+ стаж. Социалното е по-ниско, да. Но иначе няма как да ти е по-ниско, взимаш МРЗ.

За 37-те лева, на член от семейството трябва брутно да се падат 350 лева мисля. Ама дали пък не е нетно....абе дори сама не се вписвам, та не го мисля.

Тонове ви се полагат 2 пъти към ЖК, не знам защо ви карат да си плащате....

# 674
  • София
Уфф още два дни и болничен  Mr. Green вече се чудя и планирам какво ще правя.
Мисля да посетя лекции за бъдещи родители, че ще имам време - ако някой препоръча нещо ще е прекрасно - и ако има мами от София, които мислят да посещават лекции може да сформираме нещо заедно, хем да се запознаем  Peace Идеята за протектор е супер, ще трябва и аз да взема, че да не омажа матрака ако тръгнат води, а хем и после като взимаме малчо при нас живот и здраве  Party  Да ви попитам - как сте със "личния живот" с ММ - нещо започна да ми тежи на мен, желание имам но сили май нямам Mr. Green а и се притеснявам, че съм чувала че секса бил повод за раждане

Общи условия

Активация на акаунт