Още малко ни остана, след празниците ще съм ЯНУАРСКА мама - Тема 10

• 37 242
  • 745
  •   1
Отговори
# 675
Ще раждам в Шейново с избор на екип. На сайта пише 800 лева, а лекарят ми каза 1100. Да не би да има разлика в това, когато раждаш в почини или работни дни. Все пак разликата е 300 лева. Аз съм с медицинско секцио, планирано. Вече съм 34 седмица, всичко е ок, бебето тежи 2200. от снощи зе да ме боли зверски кръста и да ми се схваща единия крак. лекарят ми каза да не пия никакви лекарства за болките, но мога да се мажа с гелове. Но не знам с какви.

# 676
  • Варна
Хепи, майчинството не е ли 24 месеца назад?  newsm78 Така ми го смятат от нои..
Иначе да, трябва да имаш 12 месеца осигурителен стаж за майчинство, в  противен случай се дава социално май, което е по- ниско от минималната работна заплата.....тук не съм сигурна!
За детските общия брутен доход на двамата родители не трябва да надвишава две мининални работни заплати.
37-те лева, на член от семейството трябва брутно да се падат 350 лева мисля. Ама дали пък не е нетно....абе дори сама не се вписвам, та не го мисля.
Брутно е, брутно... Поредният абсурд... Tired
Това с протектора е идея, и аз май трябва да взема, че като знам какво омазване става после с повръщаници и т.н.
deedeetu, споко, не е сигурно следващия път дали пак толкова ще го измерят, дали ще стои до термин и т.н. Моите се родиха в 37ма още по 3150 и 3350. Ако бяха седяли до термин... Този сега е дребен уж... Обаче на два различни ехографа има повече от 2 седмици разлика. Та не се знае... Може би е хубаво още някой да го види преди да вземеш решение за секцио. Не знам, де. Аз нали като чуя за операция и настръхвам...

# 677
  • София
Ние с ММ горе-долу веднъж седмично, ама той си се притеснява вече и май ще спираме  Embarassed

Ами моята твърдеше, че ехографът, който е безплатен в 16-20 г.с., а аз платих, го правела в 32-34 г.с, ще видим.
По същия начин за проследяването на сърдечната дейност на всяка ЖК от петия месец по един път месечно и осми и девети по два пъти месечно, ги правела в последните седмици всяка седмица - и това ще видя.

Абсолютно не мисля да си плащам следващите 7 тона и няма да й мълча като скумрия като когато ме накара да си платя ехографа.

А просто има АГ-та, които мислят само за пари.
Моя близка ражда в Шейново с избор на лекар. Тя уж е доволна, на мен ми се изправи косата от нейното раждане. На края лекаря поискал парите на ръка и да каже в болницата, че не е избирала екип...

# 678
Ще раждам в Шейново с избор на екип. На сайта пише 800 лева, а лекарят ми каза 1100. Да не би да има разлика в това, когато раждаш в почини или работни дни. Все пак разликата е 300 лева. Аз съм с медицинско секцио, планирано. Вече съм 34 седмица, всичко е ок, бебето тежи 2200. от снощи зе да ме боли зверски кръста и да ми се схваща единия крак. лекарят ми каза да не пия никакви лекарства за болките, но мога да се мажа с гелове. Но не знам с какви.
Е как медицинска причина имаш и ще плащаш???? Чувам че в Шейново си искат повече.
Кате, от догодина става 400 лева бруто май. Доколкото разбрах са го приели. Аз и сама да съм, и по над 600 да е пак не се вписвам. То пък да ти имам разделението на децата в държавата. Много ме е яд, но пък съм благодарна, че съм с хубаво майчинство поне.

# 679
Добро Ютро, пупита! Да ми е честит 9- ти месец  PartyHug  Hug Много съм щастлива, дълго го чаках! Мм се стресна и ме пита къде съм си оставила багажа за родилното  hahaha
Днес съм на преглед и ще видим бебко как е и колко е пораснал  Hug
И на мен не ми харвсва разделението на децата в България, но ако майките се понадигнат малко, може и да си извоюват промени  Peace

# 680
Промени няма как, откъде пари...болна тема ми е, как да е, да не си разваляме рахатлъка Simple Smile
Да сме живи и здрави, пари се изкарват, деца се гледат.  Hug

Аз след две седмици(по-малко вече) съм пак на преглед, тонове, МБ, да видим колко е беба и да си чакаме празниците спокойни, без контракции.

Много наближава вече, започвам да се паникьосвам не от самото раждане, а от появата на малкия човек.  Crazy Crazy Crazy

# 681
Мен пък ме хваща шубе от раждането, ама искам- неискам ще мина и през това. Само бебко да е жив и здрав  Praynig

# 682
По въпроса с измерването на бебето с ехограф - тъй като нашето беше седалищно когато го мерихме последно, док ми обясни че ще излезе малко по-голямо защото когато главата му е горе някак го натиска ехографа и излизат малко по-големи размерите. Реално ехографа го измери 1900 гр и две седмици напред, а док ми каза че най-вероятно е около 1700 гр и десетина дни напред, да не се шашкам много. Отделно има голямо значение кой те измерва, казаха ми че ако не се вземат от правилното място размерите излизат отклонения. Но в крайна сметка ако deedeetu я мери доктора, който ще и води раждането, логично както я мери сега, така ще я мери и на термин. Според мен ако има доверие на доктора за раждането е най-добре да обсъди с него подробно какво му е мнението и как той смята че е най-добре да роди. Ако иска да и прави секцио, да и обясни какви са му мотивите. Може би така ще се чувства по-спокойна.  Hug
Дойдоха и пижамите от Vienetta - материйките са по-тънички отколкото ми се иска, но са меки, изглеждат доста по-добре от останалите които съм виждала по магазините и са по-евтини. Поръчах си нощница за кърмачки с халатче и отделно още една нощница, защото като се знам как ми става студено като стоя на едно място, реших че може да е добре да имам халат в болницата. Странното е, че са еднакви размери - нощниците са ми точно по мярка, а халата ми е доста голям.  Joy Сега почнах да се чудя, ако корема ми порастне много дали нощниците ще ми стават, но нали в болницата може да раждам с тяхна нощница, а после да си облека моя, така че корема няма да е от значение.  newsm78

# 683
balon4e, честита ти финална права Hug

purpletka, то не остана време много да расте така че ще стават. Да си го ползвате със здраве ти и бебо /нали нощниците за за кърмачки/ Hug

# 684
  • Варна
Кате, от догодина става 400 лева бруто май. Доколкото разбрах са го приели. Аз и сама да съм, и по над 600 да е пак не се вписвам. То пък да ти имам разделението на децата в държавата. Много ме е яд, но пък съм благодарна, че съм с хубаво майчинство поне.
Ами и 400 да са, пак няма да ни хване... Tired
balon4e, честит последен месец!  Hug
И аз взех да се замислям, че съвсем скоро животът ни ще се промени...  Crazy
От днес до понеделник съм в треска... Искам вече да е вторник... ЯМР, парти, Никулден, всичко да е минало... Защо всичко трябва да е накуп? Crossing Arms
Веднъж да мине ЯМРто и всичко да е наред... После ще мисля само за дребното вече. Heart Eyes

# 685
deedeetu, споко, не е сигурно следващия път дали пак толкова ще го измерят, дали ще стои до термин и т.н. Моите се родиха в 37ма още по 3150 и 3350. Ако бяха седяли до термин... Този сега е дребен уж... Обаче на два различни ехографа има повече от 2 седмици разлика. Та не се знае... Може би е хубаво още някой да го види преди да вземеш решение за секцио. Не знам, де. Аз нали като чуя за операция и настръхвам...

За съжаление много приличам на баба ми по бащина линия... а тя е родила леля ми 4.5 кг, а баща ми 5 кг... И това го разбрах едва миналата седмица  Shocked Всички момчета в този род се раждали около 5 кг... или поне така каза баба... на 11ти сме на доплер, ще видим тогава колко ще го изкарат  newsm78

# 686
  • София
Момичета, и мен на моменти ме хваща страх от "след това" - как  няма да сме вече само двама, целият ни живот ще е подчинен на едно малко човече и всичко, с което сме свикнали няма да е вече същото... Не знам дали някой някога е бил напълно подготвен за тази промяна, но вярвам, че ще се справим.  Peace

За самото раждане засега като че ли не ме е страх - стискам палци всичко да е наред. И започнах да чета този сайт: http://spinningbabies.com/ - има разни съвети и упражнения за лесно раждане и правилно позициониране на бебето. Отделно си правя йога още от преди да забременея, макар че напоследък не много често. Мисля от другата седмица всяка сутрин да започвам с по малко упражнения. Всичките ми познати родили лесно, бързо и естествено са се движели много преди това - дали ходене, плуване, упражнения, важното е (стига състоянието ни да го позволява) да не се залежаваме. На мен и това най-много ми тежи вече на работа - по цял ден седя и адски ми омръзва...

# 687
Добре, че написах тук моят проблем. оказа се, че щом съм по медицински причини, ще раждам безплатно със секцио. А досега докторът ме е лъгал. Вчера ми каза избор на екип 1100 лева. Обадих се в Шейново и няма такова нещо. Само при мое желание за екип може да се плати и то 800 лева. Но ще си карам процедурата без избор на екип, те ми насрочват дата и се събира се пак някакъв екип. Четох много лоши истории за майки родили без екип, но аз вярвам, че всичко ще мине добре. се пак съм по-медицински причини. Имате ли отзиви за доктор Китанова? тя ще ме приеме и прегледа струва само 30 лева. Много се разочаровах от този лекар, който мисли само за пари. Бях готова да платя, но сега вече не. за какво ми се взимат осигуровки 12 години. После да ме лъжат и правят на маймуна. Да не говорим, че циганките минават с предимство, без да са здравно осигурени, даже им отпускали пари за плодове...

# 688
Добре, че написах тук моят проблем. оказа се, че щом съм по медицински причини, ще раждам безплатно със секцио. А досега докторът ме е лъгал. Вчера ми каза избор на екип 1100 лева. Обадих се в Шейново и няма такова нещо. Само при мое желание за екип може да се плати и то 800 лева. Но ще си карам процедурата без избор на екип, те ми насрочват дата и се събира се пак някакъв екип. Четох много лоши истории за майки родили без екип, но аз вярвам, че всичко ще мине добре. се пак съм по-медицински причини. Имате ли отзиви за доктор Китанова? тя ще ме приеме и прегледа струва само 30 лева. Много се разочаровах от този лекар, който мисли само за пари. Бях готова да платя, но сега вече не. за какво ми се взимат осигуровки 12 години. После да ме лъжат и правят на маймуна. Да не говорим, че циганките минават с предимство, без да са здравно осигурени, даже им отпускали пари за плодове...
на мен ми искат 550 лв за избор на екип.това в Дупница,цената е същата като преди 5 години

# 689
  • София
Мили момичета, какво се учудвате - можем да си платим и ако не поискат от нас от кого? От ромката?
Плащам осигуровки като за 2-3, ама иначе на всякъде ако мога на частно да мина, еми мерси и аз, за какво плащам осигуровки. Наистина и здравната и пенсионната ни системи са на солидарния принцип, ама пък не може да е едностранно само.  Crossing Arms

За раждането ще си платя като поп, просто не желая да мина задължително с окситоцин и епизотомия, само защото ми е първо раждане, да ни клампират веднага пъпната връв и да включат АБ ей така, щото някой трябва да точи и здравната каса, да не говорим, че не допускат и бащите без да се плати.

За сега ме владее спокойствие, гранично чак с апатия. Даже за чистенето. По-ме притеснява гостуването на свекито и като цяло очакваните не поискани съвети от кого ли не. Не съм сигурна, че ще имам търпение да съм добра и деликатна.

Общи условия

Активация на акаунт