Парфюмни размисли и страсти - 194

• 98 496
  • 754
  •   1
Отговори
# 105
И аз имам въпрос: как успяват някои дами да подушат и да пробват буквално всеки парфюм?! Crazy Къде ги намирате, та да пробвате всичко толкова пъти, че да си съставите мнение какви са съставките, как въздейства и т.н. Професионално ли сте заети с това, че имате достъп до всеки парфюм?

# 106
И аз имам въпрос: как успяват някои дами да подушат и да пробват буквално всеки парфюм?! Crazy Къде ги намирате, та да пробвате всичко толкова пъти, че да си съставите мнение какви са съставките, как въздейства и т.н. Професионално ли сте заети с това, че имате достъп до всеки парфюм?
Не просто се занимаваме от много години, наистина много и търсим постоянно парфюми. Няма ден да не вляза в парфюмерия, ако имам възможност разбира се или да не пробвам нови и стари парфюми. Разменям проби с хора от цял свят и ми дават и тук в магазините постоянно. Чета ежедневно много информация за парфюми, както и  следя всичко новоизлязло. Това е едно хоби, което изисква доста усилия при мен, а предполагам и не само.

# 107

Да не би да е седяла на слънчева светлина,или на доста влага?  newsm78 Съмнява ме защото никога не съм чувал такава реакция.Не малко хора дори не го харесват,защото е супер гъсто и черно кафе.

Държа ги на тъмно, в кутия  и в гардероб, не знам не би трябвало да има проблем. Може на моята кожа така да се променя. Rolling Eyes

Аз тия дни разносвам разни мострички, чудейки се кой парфюм да си подаря за Коледа и в крайна сметка май победителя ще е By kilian sweet redemption. Страхотни,  карамелизирани,  портокалови цветчета. Нищо не ме дразни в този парфюм, много носим и много нежен. Носи ми страхотно пролетно настроение.  А дори не бих и предположила, че ще го харесам.   

И да помоля за малко помощ. Вчера пих  Molinari Irish Cream Espresso и аромата беше  Crazy Някой сеща ли се за парфюм с подобен аромат. Някъде четох, че espresso royale sebastiane наподобява , дали е така ?

# 108
Бижу, имам 100тица на Passage d'Enfer след като имахх мостра. Обожавам го. Намирам някаква обща основа с Poivre Piquant, въпреки че във Фрагрантика липсват общи нотки. Може би е млечната, знам ли. Нямам други парфюми с тази нотка и съм в размисъл. Passage d'Enfer за мен си е лесно носим, не мога дори да кажа, че е със силен мъжки уклон като Джинджъра на Серж и Чаят за двама примерно. Дзонка е по-мъжки сякаш. От него имам отливка, но знам, че го искам. За мен той е по-трудно носим, подправков, дървесен, сух. По-мъжки ми е, не че това би ме спряло  Laughing
От Тимбукту имах отливка, не се харесахме и бързо си замина. Много странен и неразбираем ми се стори с някаква дразнеща ме зеленина.
Наистина е добре да ги тестваш, въпрос на предпочитания е, но да- Passage d'Enfer е най-безобидния и "женствен" от трите изброени от теб.
От първите два мога да ти пратя мострички.

Успех в избора!

# 109
  • Пловдив
Аз искам да попитам откъде поръчвате пробички? Има ли марки, които да предлагат samples или минита? Единствено съм поръчвала от сайта на Juliete has a gun, но ми се иска да пробвам и други марки.

# 110
Моля Deetron, WaltherP99, bubanka, goddess, kovatcheva и всички, които обичат тамян и им се пише конкретно за тези два аромата, ако може по няколко думи за Timbuktu и Dzongkha. Интересува ме тамянът там какъв е - с мъжки уклон или не. Преобладава ли или е потушен от нещо друго в състава. Наистина ли е копър и туршия Dzongkha? Билков и горчив или друг?  Наистина ли Timbuktu е суха опушена дървесина? Твърде са ми крайни мненията във Фрагрантика и честно, по-скоро се влияя от мненията на рускините. Смятам, че с тях по-еднакво усещаме ароматите.
Добавям към горните два и питане за Passage d'Enfer.
Всякакви мнения събирам. И благодаря предварително! bouquet

Бижу, Dzongkha върху мен е прекрасен бленд от кожа и подправки. Началото е експлозия от тамян и кожа, черна като катран (birch tar). Сякаш препускаш с бясна скорост из тъмни гори тилилейски, нагоре и нагоре, докато не се озовеш на върха на планината, където въздухът рязко се променя и вдишваш с пълна сила, наслаждавайки се на гледката от върха- храмовете на Бутан и ароматът на тамян и подправки. Тамянът не стърчи, а е в хармония с останалите съставки. Лютата чушка от Piment Brulant в него е същата, но е в компания с братовчеди и дори за момент не ми прилича на туршия. Въпреки че е сух, ароматът същервременно е мек. Сякаш с възглавничките на пръстите потупвам смлят червен пипер (това го правех редовно като малка).
За мен това е носим аромат, въпреки че има медитативен уклон. Не е така специфичен като Лютите чушки. Тях понасям само на плаж. Не го купих тутакси само защото имам много придобивки, които искам да понося и съм си го оставила за пролетта. Мисля, че много ще му отиват пролетните температури.

Има един тамянен аромат който страшно много харесвам, а все още не съм придобила, чудя се защо...Ами не мога да имам всичко. Crazy
http://www.fragrantica.com/perfume/Comme-des-Garcons/Comme-des-G … isalmer-1234.html Припомням си да навестя бутика отново.

Без малко да забравя! Serge Lutens L'orpheline ("Сирачето") е фантастично! Много елегантен тамян, силно ми напомня на нещо което съм имала, но някак не мога да направя връзка...Много, много го искам!
http://www.fragrantica.com/perfume/Serge-Lutens/L-orpheline-2621 … heline-26214.html

Intense Cafe ме чака на пощата.  Heart Eyes С това парфюмните ми покупки тази година свършиха (без да броя подаръците за любимите хора). Чакам си по 30мл на Angelique Noir и Cuir Beluga, така че нямам оправдание за нови бутилки. Сирачето ще буде приютено през 2016. Дотогава да си стои в Дъглас.

О! След поста на Ve Tray ще пробвам Passage d'Enfer на кожа. На блотер много го харесах, но тогава спечелиха разни Гутали пред него.
Тимбукту не съм пробвала. Подобен ли е на Там Дао?

# 111
Не. Peace

# 112
Не. Peace

И аз не намирам общо между двата. Там дао много харесвам, за жалост ми привършва бутилчето и ще трябва да се подновява по някое време.

lili_78, мостри, отливки и т.н.  намирам предимно от чужди сайтове за нишова парфюмерия или ибей  Grinning като ,разбира се, ползвам превозвачи от Англия, Германия и Италия. От Франция още не съм пробвала. Понякога се намират интересни пробички и от Ензо и Парфимо. Да не пренебрегвам все пак и темата за размяна на парфюми, от там също имам доста интересно мострички и отливки

# 113
Там Дао върху мен е аромат на нови дървени мебели. Не жеаля да ухая на мебел, а колкото и да харесвам сандалово дърво, го препочитам като подложка на други съставки. И при вас ли се държи така?

# 114
Дами, нормално ли е след 2-3 пръскания на ръката от Chanel No.5 Eau Premiere парфюмна вода след 2 часа почти нищо да се усеща? Че кожата ми е ужасно суха и даже Мансерите не ми се задържат дълго, ама чак пък толкова.....Моля, някой който има опит с Премиера да ме успокои че не е менте Cry

# 115
  • Велико Търново
При мен Шанел О Премиер има огромна трайност, усещам го и на следващия ден Peace

# 116
  • Чукарландия
Благодаря ви за предложенията за мъжки парфюм с кожена нотка, момичета и момчета  Hug Ще поумувам още малко, пък да видим...
Някакви преки впечатления от Serge Lutens Daim Blond?
Прекрасен парфюм с бял велур, мек и лек като съвършени, бели ръкавици, супер неподходящ за мъж.

Densi, Дайм Блонд прилича ли на Ботега Венета? Защото вторият ми е много любим.  Hug

ПП Благодаря ви CR и Deetron за предложенията! bouquet

# 117
При мен Шанел О Премиер има огромна трайност, усещам го и на следващия ден Peace

Благодаря, ще го пробвам отново, но май отива към връщане #2gunfire

# 118

Благодаря, ще го пробвам отново, но май отива към връщане #2gunfire
И при мен трае над 12 часа парфюма. Абсурд е да има трайност 2 часа. Peace

Дайм Блонд не прилича на Ботега Венета.

Там Дао върху мен е аромат на нови дървени мебели. Не жеаля да ухая на мебел, а колкото и да харесвам сандалово дърво, го препочитам като подложка на други съставки. И при вас ли се държи така?
Не при мен няма мебели и много се радвам. Обожавам този парфюм. Heart Eyes
Въобще не харесвам Тимбукту.

# 119
Прекрасно сандалово дърво има в Santal Majuscule. Още една нова любов която чака на опашка за придобиване. Има ли други почитатели освен мен?
http://www.fragrantica.com/perfume/Serge-Lutens/Santal-Majuscule-15547.html

АзД (Аромат за деня) Allure EdT. Много повече го харесвам в този му вариант. Не е толкова цветен като ЕдП, и има лек бадемово-марципанен подтон.

Общи условия

Активация на акаунт