Парфюмни размисли и страсти - 194

• 98 960
  • 754
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте, не знам дали съм в правилната тема и се извинявам, че нахлувам. Искам да купя на мъжа ми подарък парфюм, обаче нещо различно и същевременно близко до любимия му аромат - Аrmani code. Като че ли Bvlgari Man in black най много се доближава, но бих желала, ако може и вие да ме насочите.

Моя син дълго време носеше Аrmani code, беше му любим. За друг парфюм не искаше да чуе доскоро. Докато не тества http://www.fragrantica.com/perfume/Christian-Dior/Sauvage-31861.html.
Аз не намирам кой знае каква прилика между двата аромата, но той си ги харесва. В момента е тук, но не знам дали е донесъл парфюма, ако го е донесъл, ще ти пиша да дойдеш утре у нас и да го тестваш.

# 541
alethea_, ето тук може да се вземе онлайн http://baraka.bg/index.php?route=product/product&product

Благодаря за бързата реакция!
Ако не знаехме, че живееш в чужбина, лично аз бих те определила като национално богатство!

Човек, който откликва на всяко запитване без сянка на присъда ( кой прав кой крив Wink
Българщината по същество!

Благодаря!
В този ред на мисли- чудех се ( чета ви през цялото време, много рядко пиша ) колко често се влияем от мнения на парфюмно близки души в избора си на следваща любов? Колко често нашите антиподи ни карат да си мислим, че имаме и друга парфюмна " душа"?

Има ли такова нещо като парфюмен " гуру" , или сме вселена от усещания, които са уникални за всички нас ( пристрастени, любопитни, отегчени...безразлични ?

И колко личността на другия определя нашата посока ( или отклонение) що се отнася до следващия ни избор?
И ако силните в описанията на ароматите ( олфактивно) ни провокират, доколко прагматизмът( или не особено типичната за пола) дипломатичност на мъжете улесняват нашия избор( естествено всички асоциираме с горепосчените Ковачева, Walter и Deetron),?

За себе си, определено отговарям и на въпросите ДА, което е и огромна благодарност към горепосочените за времето, времето и времето, което без полза НИКАКВА
Отделят на нас- парфюмно ПО-неопитните ( и " неопетнени;)

Весели празници на всички!
Благодарим ви, че ви има ( парфюмни магове и магьосници )

Тамян и рози, ирис и ауд, мъх и ванила, ветивър и бензоийн за всички, които още търсят съвършенния аромат  

# 542
  • София
alethea_ -  Erbario Toscano Pepe Nero Eau de Parfum е чудесен парфюм и се радвам да чуя, че още някой го харесва толкова и го търси с откровено желание  Hands Thumbsup

Преди няколко години, вдъхновен по пътя на големите парфюмни открития, реших да посетя магазина на Барака в центъра на София, не помня на коя улица беше. Бях разгледал специално италинаската марка WALLY, с линията им Tuscan Perfumery на сайта им.
Та, окрилен от цената: 26 евро за 100мл на официалния им сайт, тръгнах да си купя не един, а два и то без изобщо да знам какво и дали ще ми хареса нещо. Влизам, посреща ме любезна консултантка, парфюмите са налични за тестове - всичко 6 до тук, но цената за 1 бр. се оказа нещо от рода на 96 лв  Sad
Не че е много за тяхното качество, но някак не очаквах чак такава разлика със сайта на марката. Което ми подряза крилцата и минах само с тестване.
Помня, че специално ми харесаха:

BREZZA MARINA -
http://baraka.bg/ParfumesWally/parfumi-wally-BREZZA-MARINA

MEMORABILIA - http://baraka.bg/ParfumesWally/parfumi-wally-MEMORABILIA

Сега цените видно са по-ниски и това е чудесно - браво на Барака  Simple Smile
Подозирам, че линията им Incenso Nobile е по-нова. Специално едноименното им предложение  Incenso Nobile изглежда доста добре.

Скрит текст:

Smoky and fragrant incense notes, red berries, black pepper, Oriental resins bring us to the heart of cedarwood, guaiac wood and cardamom. On the bottom it smells of Vetyver and musk.

Заслужава си да се тества  Simple Smile Замислям ново запознаване с марката. Ще е интересно.

Колкото до другите размисли - няма как някой във форума де не повлияе на друг. И при това напълно изключвам себе си, защото не пиша за нишови и баш вълнуващи неща. Пълно е с момичета, а вече и с момчета, които пишат чудесно за топ марки и успяват да предадат красиво лични усещания и внушения, които намирам само за полезни. Много мило е от твоя страна да изразиш благодарността си към редовно пишещите тук  bouquet

Видях малко назад в темата се коментират за кратко дамските Burberry. Моите впечателиня са отлични, като забелязвам, че по-голяма част от тях стоят много добре на всякакъв тип жени и кожи. Също смятам, че са възприемани отлично и от околоните. У дома имаме Burberry Body Gold Limited Edition, което всеки път се коментира възторжено Mr. Green, а забелязвам, че се оглеждаме в My Burberry...

И на финала, забравих да спомена, че тествах на блотер новата дамска Valentino Donna.
Признавам, ще имам нужда от още тестове, защото впечателинята ми са разнопосочни - силен, цветен парфюм. Може би е от онези, за които важи правилото, че миришат, както изглеждат  Simple Smile

Скрит текст:

Стори ми се бая цветен и сладникав. Ще го тествам отново, пък и бутилката заслужава повторно внимание - много е красива  Simple Smile

# 543
  • София
alethea_ , преди няколко години, когато започнах да пиша в темата, се впечатлявах от описания и емоциите втъкани в тях. После тествах или направо купувах парфюма, а всъщност съм търсила човека, който го е описал така вълнуващо.
Резултатът - 70 - 80 бройки, между които нишови, спрени от производство, труднооткриваеми и т.н. ценни съкровища, които кротко ми отлижават в шкафа и се чудя как по-бързо да ги няма.
Уверих се че никога не мога да имам напълно идентични възприятия с някого, колкото и да ми е приятен.
Нямам "гуру" и не мисля, че е правилно някои хора да се възприемат като такива. Просто защото истината за парфюма не е една.
Вярвам само и единствено на собствения ми нос, химия и възприятия - що се отнася до парфюм. Най-много комплименти съм получавала за това, което нося, купено по мой вкус, без значение как се определя от останалите в темата или как е описано в ревюта по сайтовете.
Вече не съм спонтанна в покупките си, тествам, ако имам възможност, след няколко месеца пак тест и чак тогава купувам.

Elitsa_z, благодаря за отзивчивостта  Hug

Честита рожба на densi!

# 544
  • Чукарландия
Като ровичках из http://baraka.bg, за който сте писали, видях че се предлагат парфюми на Laurence Dumont. За мен съвсем непознат бранд. И най-вече ме заинтригува Vanille Violette. Нещо повече за марката и/или за този парфюм някой знае ли? Hug

# 545
  • Пловдив
Някой да е ползвал този аромат...http://www.enzo.bg/chopard/wish-parfjumna-voda-tester-za-zheni/

# 546
  • София
densi, честито бебче! Да е живо и здраво, и много да ви радва! bouquet (Леле, какви работи само са станали тук!  Grinning Много се радвам! Hug)

mystic woman, аз го имах и много го обичах този парфюм, когато се появи (т.е. 1999 - 2000 година). Той е силен, присъствен и определено зимен.  Peace

# 547
  • Пловдив
densi, честито бебче! Да е живо и здраво, и много да ви радва! bouquet (Леле, какви работи само са станали тук!  Grinning Много се радвам! Hug)

mystic woman, аз го имах и много го обичах този парфюм, когато се появи (т.е. 1999 - 2000 година). Той е силен, присъствен и определено зимен.  Peace
По описанието разбирам,че е цветен аромат,нали Thinking
Благодаря ти!

# 548
Като ровичках из http://baraka.bg, за който сте писали, видях че се предлагат парфюми на Laurence Dumont. За мен съвсем непознат бранд. И най-вече ме заинтригува Vanille Violette. Нещо повече за марката и/или за този парфюм някой знае ли? Hug

Laurence Dumont се водят натурална парфюмерия. Аз ги тествах в книжарница Гринуич и установих, че ауд кафе ако не се лъжа е перфектна имитация на Ейнджъл на Мюглер. Почти 100%. Да не говорим, че е и траен. Много хубави аромати, някои може би са оригинални, други имитират известни брандове, а пък за тази цена са направо перфектни.

# 549
  • Чукарландия
Благодаря, *Emia*! bouquet

# 550

Благодаря!
В този ред на мисли- чудех се ( чета ви през цялото време, много рядко пиша ) колко често се влияем от мнения на парфюмно близки души в избора си на следваща любов? Колко често нашите антиподи ни карат да си мислим, че имаме и друга парфюмна " душа"?

Има ли такова нещо като парфюмен " гуру" , или сме вселена от усещания, които са уникални за всички нас ( пристрастени, любопитни, отегчени...безразлични ?

И колко личността на другия определя нашата посока ( или отклонение) що се отнася до следващия ни избор?
И ако силните в описанията на ароматите ( олфактивно) ни провокират, доколко прагматизмът( или не особено типичната за пола) дипломатичност на мъжете улесняват нашия избор( естествено всички асоциираме с горепосчените Ковачева, Walter и Deetron),?

За себе си, определено отговарям и на трите въпроса с ДА, което е и огромна благодарност към горепосочените за времето, времето и времето, което без полза НИКАКВА
Отделят на нас- парфюмно ПО-неопитните ( и " неопетнени;)

Лука Турин ме забавлява, но това, че е дал две звезди на мой любимец няма да ме спре да го нося, нито бих купила парфюм набеден за шедьовър от него.
За мен е важно да съм автентична на 100 процента, и не мога да се "облека" в чужди възприятия и нагласа.

Въпреки че с огромно удоволствеие чета и слушам възторжени ревюта, много пъти ми иде да извикам "Кралят е гол!"

Пробвам, разбира се, искам да си съставя собствена представа.

Дори и с парфюмните ми антиподи имам общи харесвания. Ароматите въплъщават неуловима комбинация от спомени, психологическа нагласа, моментално настроение и дори намерение. Все пак са аксесоар към цялостната визия, и в крайна сметка не могат да обхванат цялото богатство и спектър на човешката личност. Парфюмът, си мисля, е само парфюм.

# 551
  • София

Благодаря ти!

Ето, погледни пирамидата, както я дава фрагрантика:

http://www.fragrantica.com/perfume/Chopard/Wish-353.html

Не бих го определила като цветен аромат. Карамелено-ванилов е.

# 552
  • Пловдив

Благодаря ти!

Ето, погледни пирамидата, както я дава фрагрантика:

http://www.fragrantica.com/perfume/Chopard/Wish-353.html

Не бих го определила като цветен аромат. Карамелено-ванилов е.
Peace щото пише темежужен,та затова...Мерси!

# 553
 За моят нос Wish е далеч от теменужките.
 Представи си по-срамежливата сестра на Ангела на Мюглер.
 Стои в ъгъла на коледното парти и само избрани кавалери могат да усетят обаянието й.
 Карамел и ванилия, но не нахални и крещящи Виж ме!, а по-скоро близки до теб, и онези на една ръка
 разстояние Heart Eyes

# 554
Третият коментар от линка е убийствен. rotfImbo

Много си е точен Peace И аз не бих дала 10 000евро, дори да можех да си го позволя. Да си лягат, пияни са всички в Герлен.
П.П. А някой пробвал ли е да каже струва ли си поне част от парите?

Общи условия

Активация на акаунт