ВТОРИ клас - 3 тема

• 35 378
  • 752
  •   1
Отговори
# 120
  • Sofia
Кати, моите ги слагам в такава тясна тава като за руло стефани. Мен също ми се разтичат ако са в широка тава.
Скрит текст:
За да се държи тестото трябва да е достатъчно месено, за да се развие глутена и да не е много меко/мокро.
Кати казва, че при втасаването е пораснало, добре изглеждало - ами така е, защото е във форма - кошницата на хлебопекарната или в дълбока купа, ако е извън нея. И при първото втасване би се разляло настрани, ако е в тава.  

...Отделно, те не са учили да прехвърлят с обратен знак, но пък ползват правилата: "Неизвестно събираемо се намира като от сбора извадим известното" и т.н...
.......................................
За Париж Мартина разбра от новините. Плака. Успокоявах я. Не пита дали и тук няма да стане така (а го очаквах), но пита дали тези хора са имали деца, кой ще се грижи за дацата им и ще ги води на училище... Спи неспокойно от няколко дни ...
Точно това имах предвид.  Simple Smile
.....................
Гушкан не знае (поне у нас  и от нас не е разбрала), точно заради такива съображения.
Смятам, че ѝ е рано да знае/ да е натоварена с такива събития. Това е у нас.

О, Добри, това е друго...  Whistling
А за събиране и изваждане с преминаване - с "наум" и "назаем" обяснявах преди 10 дни, защото моята се загледа в корицата на помагалото ни и ме попита. Иначе в у-ще ги взеха  в края миналата седмица - сега упражняват.  Добре се справя. Simple Smile

Последна редакция: ср, 18 ное 2015, 09:58 от Morena

# 121
Хм, това е разкриване на скоби без пресмятане на действието вътре. Не са го учили и ако не е обяснено, е объркващо.

Дайв, как са нещата при вас?

Морена, благодаря! Ще пробвам следващия път да пусна преди цялата програма един път програма само за месене.

На моята също не съм й казала. С баща й коментираме пред нея вечер и е подочула най-вероятно. Прекалено е чувствителна и не искам да я натоварвам. Новини много рядко пускаме, докато тя е будна, а и по принцип.
А ние бяхме гледали евтини самолетни билети за началото на ноември за Париж. Искахме да ходим, но не можахме да се организираме с датите.

Последна редакция: ср, 18 ное 2015, 09:52 от Пролетен дъждец

# 122
Нашите решават уравнения с х, но виждам само по домашните, не знам кога са ги взели.
В Хиполенд вече може да се купува с -25%, пратиха ми код за лоялен клиент.

# 123
  • София
Точно щях да пиша първото изречение на Dive.
Моичкия се похвали, като са уличи правилото. беше нещо вълнуващо.
Докато го напиша и има още. пак ще прегледам.

Le Soleil шока с помагалата и вечно забравените тетрадки го изживях миналата година. Съчувствам ти. За успокоение и тази година има анархия, но вече е доста по умерена и не ми се отразява. На милинкия и преди не му пречеше.

Но ... в понеделник се оказа без научено стихотворение. Забравили сме и двамата, че има такова за почивните дни. В час се е напрегнал, дали няма да го изпитат. Е, разминало му се е. Но стреса плюс повечко домашни същия ден му се отрази с главоболие. Взимам го аз от  свекър ми. а малчо омърлушен. Разбирам за забравеното домашно и викам си скапало му се е настроението. Да ама в трамвая: мамо, уморен съм; мамо, лошо ми е; и по едно време, мамо, повръща ми се. Та изхвърчахме с всички торби и чанти на бегом  и точно на време. А в къщи директно си легна. Тогава чак успя да обясни, че главата го боли. Дадох лекарство и след 15 минути си имам весело момче.

# 124
  • София
Много мислих дали да разкажа на Д. за случилото се в Париж, за първи път усещах, че трябва да му кажа. Отбрах няколко кратки изречения и му преразказ. Той разбира се, не разбра всичко, питаше ме "Мамо, какво е бомба? А автомат?" Напоследък много мисля за това, колко е трудно да отгледаме добри деца в този извратен свят....
И последно - някои има ли отзиви за Баховата терапия?

18 ноември 1916

Не мисля, че светът, в който живеем, е извратен. Или каквото и да било подобно. Не съм разказвала специално на Давид нито за сваления самолет, нито за другите атентати - най-вече понеже не ми е хрумнало. Знае какво е бомба, дори и да не може да познае или обезвреди такава, знае и какво е автомат, дори и да не може да го използва - и аз не мога - знае и какво е сабя, знае какво е война, концлагер и тероризъм. При това никога целенасочено не съм му изнасяла лекции по който и да е от тези въпроси. И всъщност не гледаме новини. Но все пак ще живее в този свят, не в саксия.

Пролетен дъждец, снимай, моля те, чувствам се тъпа - понятие си нямам какво е тава за руло Стефани...  Embarassed

За неизвестното събираемо / множител - лесно се обяснява...

____ + 10 = 20

Колко трябва да впишем на празното място? Защо? Как го получи? Какво действие извърши? Хайде, запиши то като _______ =...
а,

____=20-10?

Е, ако вместо ____ пише x ще има ли разлика?

Последна редакция: ср, 18 ное 2015, 13:03 от katiABV

# 125
  • Варна
Да, уравненията с Х и при нас са новост. Според детето не са ги учили, ама ги има в задачите... Показах му 1-2 примера и схвана. Но с отнемането на десетицата все още се мъчим.

За Париж в началото беше стреснат. Сега е в другата крайност - снощи като пуснах новините направо избухна "Писна ми от това, само бомби и терористи по телевизията! Искам филм!".
На мен самата също ми идва в повече новинарският шум, сякаш светът спря да се движи и само това се случва. Типично за нашите новинари де, с фалита на Гърция например беше същата драма. Та реших, че детето е право, 1 път на ден стига да се информира детската психика. И му пуснах филм.

# 126
Нашите решават уравнения с х, но виждам само по домашните, не знам кога са ги взели.
Къде може да се купува с -25% онлайн ли? Обаждах се в магазина в Мол България и ми казаха, че не може, само в Петък може. Че и не може нищо да се капарира днес при евентуален избор.

# 127
  • Sofia
Ще може в петък - "Луд петък".
За лоялни клиенти е друго.  Wink

# 128
Къде може да се купува с -25% онлайн ли? Обаждах се в магазина в Мол България и ми казаха, че не може, само в Петък може. Че и не може нищо да се капарира днес при евентуален избор.

Изпратиха ми код на имейла, еднократен, с който мога да поръчвам от днес. Той е за кленти, които вече са пазарували онлайн. И е само за онлайн поръчки, не може да се ползва в реалния магазин.
Поръчах онлайн и веднага ми изпълниха поръчката - сега си погледнах пощата, предадена е на куриер. Браво, много са бързи!

Последна редакция: ср, 18 ное 2015, 10:43 от Анонимен

# 129
Много благодаря! bouquet

# 130
Може би искат и някакво количество поръчки, за да си лоялен клиент.

Последна редакция: ср, 18 ное 2015, 13:54 от Анонимен

# 131
Получих си днес и трите пратки от вчера. Много са бързи всички.
Взех Фридолин и една книга игра от книжен пазар, както и граматиката на Мърфи. Натрупаха се толкова книги, само желание за четене да има.

# 132
  • София
с използване на Х. в учебника няма такива задачи, нямам спомен да са решавали задачи с неизвестни и прехвърляне на числото от другата страна на равенството с обратен знак.
 ooooh! аз ли нещо съм пропуснала?
Добри, та това си е просто задача от първи клас като например - Празно квадратче +5=14
Нашите не са учили с "Х", но в домашното помагало имаше такава, та аз преди 2-3 дни го обясних на Гушкан. За малките е празно квадратче, вече са по-големи и вместо него слагаме произволна буква, което все така означава, че се търси липсващото/неизвестното число.
Не е ли така?!  Thinking

не съвсем  Peace
беше нещо от рода на:
(Х + 18 ) - 12 = 23
довечера ще снимам  Peace

няма такива в учебника - проверих веднага; няма и на друго място в тетрадката.
попадна ми и задача от рода на 43-18=? та набързо обяснявах и за вземането на десетица ooooh!

А, учили са съдружително свойство на сбора още в началото на годината, и изваждане с преминаване, дъвчат го от миналата година още - при по-малки числа, сега при по-големи...  Rolling Eyes

# 133
  • София

Аз тези сборници ги харесвам за трениране на аритметика.

ПП
mmm_, това много ми прилича на мигрена. Заведи го на невролог, смени възглавницата, ако персистира е добре да се направи и скенер - за всеки случай.

# 134

Общи условия

Активация на акаунт