ВТОРИ клас - 3 тема

• 35 405
  • 752
  •   1
Отговори
# 150
Ех ,как хубаво ухаеше тази нощ темата на козунаци , а днес в друга посока... Grinning

Аз все се каня да питам Dive защо се налага такова тежко наказание за детето , направо ми се дорева  като знам как ги чакат рождените дни....Опитвам се да разбера и възпитателния ефект , и авторитета като родител, но понякога не е ли много строго , не знам аз съм много мекушава и доста наказаниия отменям....

# 151
  • Пловдив
Dive сподели....
аз рядко пиша,но ви чета  всички.... Simple Smile
Моя син е от  чувствителните.Имаше проблем с двамата му приятели в училище,който му тежеше,говорехме завчера с майките им,останаха уж изненадани от децата си Rolling Eyes,но дали -е друг въпрос.
Какви деца има само.И като си говорихме вчера с друга майка от класа си викаме какво ни чака по нататък.И което дете е по-свито,добро,го подтискат.
И при момичетата в класа ,и при момчетата-приятелство с условия,едните да подчинят другите.Ако не ми дадеш пари ,няма да сме ти приятели,ако еди какво си,няма да сме ти приятели.
Приятелчето на моя син му удря на моя шамари почти всеки ден .Завчера майка му  пред нас му казва"ти защо удряш,теб някой удрял ли те е ,аз досега само 2 шамара съм ти ударила,въпреки че ми дигаш нервите постоянно,татко ти никога не те е удрял,а ти ще удряш децата"-това са нейните думи.
Обяснявам вече 2 седмици какво е приятелство,че то не включва бой и изнудване,и че моя не трябва да търпи това защото ги приема за приятели.Но за други деца изглежда приятелството включва такива неща.

Аз не съм прочела защо е наказанието ,за което се спомена,това съм го изтървала.....

Последна редакция: ср, 18 ное 2015, 15:52 от budiko

# 152
  • Sofia
Ааа, пък аз крих, крих, ама е замирисало, а?  Laughing
Кативита, само споделям моите виждания, да не се приема като друго, моля! Simple Smile
Та според мен мекушав човек би следвало да не слага наказания, а не да слага и да отменя. Както и Dive го каза, последното не е никак възпитателно.  Със заканите и наказанията трябва добре да се премисля.  Mr. Green
Причината за накзанието съм я забравила и не е нужно да я нищим, оценяваме и така нататък.
Въпросът е в друго - да е последователен човек.
Смятам аз.  Simple Smile

Какви деца/семейства има само...
Мдааа...

Ама аз пък не виждам какво е станало...  Wink

Последна редакция: ср, 18 ное 2015, 15:49 от Morena

# 153
  • Варна
Ох, Кати - сол на рана са ми тия думи Cry Наказанието е наложено преди 2 месеца. Казахме й, че ако не си остави ноктите намира (чупи и гризе), няма да има РД. Уж да я стимулираме, знаем колко силно го иска... Но тя не спря. Дори не се опитва. Знае, че ще отменим наказанието (както твърде често правим). Затова сега така настоявам. Но ми е все по-трудно с наближаването на големия ден...
За класната - каза ми неща, които не очаквах да е забелязала... Нарече я "лаленце, което още не се е отворило". Каза, че е тиха, кротка, не конфликтна, възпитана и с добро отношение към всички. И все пак - тревожна, несигурна, инертна и "без живец". Така ми се забиха тези думи в сърцето. Къде отиде моето винаги усмихнато и жизнено дете, моето малко командарче след което вървеше цялата група в ДГ и беше вечно във водовъртежа на събитията. Сега е по-скоро наблюдател, замислена, на моменти сякаш спи с отворени очи... Нещо я тревожи и няма да я оставя да се мъчи сама с него!

# 154
И мен ми се е случвало да отменям наказание или да го смекчавам. Казвам, че съм размислила, защото еди какво си е провинението и съм реагирала твърде бурно, затова смятам, че еди какво си е по-справедливо. То обикновено моите са период без телевизия или купени сладкиши  Joy

Дайв, редактирам се, защото сме писали заедно.
Ако детето ти е било съвсем друго преди това, тогава търси причината за промяната. Наистина добър психолог може да е от полза.
Дойде ми наум, че сменихте класа. Ако е от децата, които трудно свикват, това също може да е причината.
И последно-ако детето изживява вътрешен конфликт как може такова наказание да му помогне да го разреши и да спре да си гризе ноктите? Все едно да кажеш на възрастен в депресия: я се стегни, нищо ти няма, не си болен. Може ли това да го извади от нея, ако не отработи причините за депресията? ЗНам, че е малко крайно сравнението.

Последна редакция: ср, 18 ное 2015, 23:21 от Пролетен дъждец

# 155
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
днес попаднах на това механизм за противодействие на училищния тормоз, официален докум … на МОНМ от 2012 г първия линк  Peace

оказа се, че документи има, дефинции на всички видове насилие има, правила има - действия ЦЪ  Tired

в нашето училище няма психолог или консултант, а е належащо да се направи нещо  Tired

# 156
  • Пловдив
Dive от кога я има тази промяна в детето?
Моя  син в училище е тих,кротък,неуверен,стеснителен,не може да се отпусне там,да бъде такъв какъвто е в къщи-див,непослушен ,уверен,в къщи е лидер,център на внимание.

# 157
Лулу беше правила страхотни къщи като адвент календар миналата година.
Аз на моите деца им взимам шоколадови календари и първата им работа сутрин е да изтичат да изядат по един бонбон.

Последна редакция: чт, 19 ное 2015, 10:58 от Анонимен

# 158

Dive,стана ми тъжно...Ще се върне "живецът"! Важното е,че си усетила навреме,че реагираш...Ами,чувствително ти е детенцето...,точно лаленце,нежно! Смейте се повече,разхождайте се на чист въздух,играйте....,гъделичкайте се,гледайте комедии сгушени в леглото.Загърби малко ученето да е приоритет,намери и ново хоби.Действай с майчиния си инстинкт,чела съм много твои постове -ти си прекрасна мама! bouquet

Моренка,хубав календар си избрала,хареса ми! Hug
LUСY,ето тук е на Lulumba ,коледното селце,уникално е!!!  http://94.156.15.161/index.php?topic=816086.120;topicrefid=20  
 Нашият татко е в командировка в Рим,та ми едно ...,леко притеснено... Sad  

Последна редакция: ср, 18 ное 2015, 16:25 от Roo Roo

# 159
  • Sofia
И мен ми се е случвало ... да го смекчавам. Казвам, че съм размислила, защото еди какво си ... То обикновено моите са период без телевизия ...
И аз.  Mr. Green  без филм са ми наказанията и не ми е трудно да следвам изпълнението. Относно продължителостта съм размисляла.  Wink
Храната по мое мнение не би следвало да е наказание, както и награда, и стимул и изобщо...

оказа се, че документи има, дефинции на всички видове насилие има, правила има - действия ЦЪ  Tired
То това е дереджето в държавата ни изобщо.  ooooh!

Dive, добре че сте замислили психолога, след такава промяна в детето.

РуHug не се притеснявай много... няма смисъл.   Да е жив и здрав и да/ще си дойде таткото на Беа! Така мисли и ти.

# 160
 Dive , радвам се, че сподели ,защото и ние имаме този проблем. ..Тъкмо наскоро след много дълго увещаване изрязахме нокти и пак се върнахме в изходно положение. ..сега уж пак чакаме ,ама дали ще изтрае...

# 161
  • Варна
Ру, нашият е в Мюнхен! Благодаря ти за милите думи  Hug
Кати, не е лесна тази борба... при нас мина повече от половин година без да режа нокти вече Sad
Дъждче, процесът е бавен и не станала такава изведнъж... Не мога да определя конкретен момент, колкото и да връщам лентата назад.
Бяхте ме посъветвали да пуснем и едни хормони и тия дни чета какви да са точно (не разчитам на ЛЛ), защото определено и тялото взе да се променя доста Rolling Eyes Сигурно й е много трудно и на нея в момента...
За календарите - и аз до сега купувах от тези с бонбончетата, но тази година съм твърдо решена да майсторим! Помня коледното село у Лулу! Беше страхотно! Освен това, съм на мнение, че който сътворява нещо, получава прилив на енергия и живва, от което имаме нужда у дома точно сега Wink

# 162
Ру, нашият е в Мюнхен!
    Тук всичко е спокойно,Dive!Не се притеснявай!Защото не я доведете малката насам Много красиво е преди Коледа,истинска приказка е за децата  Hug
    Моренка,благодаря!!! bouquet
    И да ви питам,миналата година по това време дружно бяхме на прекрасни детски  филми ,от Кинопанорамата,че и по 2 на ден имаше.... Сега никой не е споделил? Няма ли да има? newsm78

# 163
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
имаше много интересни идеи за календари в коледната тема Simple Smile

календар от 24 цветни плика за писма, календар от форми за мъфини  Laughing - много му се радвах, и на този Hug

за майки  Whistling

аз заварих последния "ръкавичков" календар в лидъл и тези дни ще започвам  Blush не знам с какво да го запълвам, но ще карам "на ход"

разбирам ви, дайв, ру-ру
Скрит текст:
напоследък таткото е по-често в Египет, отколкото у дома  Tired летя и в дена на атентата срещу руския самолет
 Hug

# 164
За коледен календар, имаше и в един магазин Маноло, на бул. Ботев до пл. Възраждане различни видове и ще снимам да покажа какво аз закупих. А на Лулумба беше страхотен, ама за сръчковци.
Дайв, според мен детето може би изживява преместването и не искам да ви се бъркам, ама не бих наказала без празник. Това с гризенето е проблем, но по-скоро като навик или от тревожност, а не от поведение, ама всеки си знае.
За задачите няма да се изказвам, май само моето дете не ходи на допълнителни математически занимания и състезания, ама не го влече хич.

Общи условия

Активация на акаунт