ВТОРИ клас - 3 тема

• 35 403
  • 752
  •   1
Отговори
# 555
  • В светлината на слънцето
Ох, budiko, дано не нещо сериозно. Бързо да му минава. Hug
Dive, ще свикне котанчето, не се притеснявай. Peace А нашето е болно в момента. И само се гушка тъжно.
По въпроса с т.нар. второстепенни предмети и оценките. Аз държа на предметите и то много. Няма как да се научи едно дете да оценява изкуството, ако в училище рисуването и музиката се подценяват или неглижират. Няма как да заобича движението и спорта, ако физическото е между другото. Колкото са важни бел и математика, толкова важни са и тези предмети. Но! Оценките при тях са нещо съвършено различно. Няма как всеки да притежава нужните данни, но е редно, когато има оценяване, да бъде оценено старанието, труда, които той полага, а не само постиженията.  Peace

# 556
  • Sofia
budiko, дано наистина не нещо серионо! Да минава!

държа на предметите и то много. Няма как да се научи едно дете да оценява изкуството, ако в училище рисуването и музиката се подценяват или неглижират. Няма как да заобича движението и спорта, ако физическото е между другото. Колкото са важни бел и математика, толкова важни са и тези предмети. Но! Оценките при тях са нещо съвършено различно. Няма как всеки да притежава нужните данни, но е редно, когато има оценяване, да бъде оценено старанието, труда, които той полага, а не.. постиженията.
Мддаа и аз това казвам. Simple Smile

Последна редакция: чт, 03 дек 2015, 13:31 от Morena

# 557
  • София

budiko, дано само се е уплашил  Praynig, но все пак добре правиш,. че искаш лекар да го види.

Лумба, аз пък мисля, че по тези предмети трябва да се оценяват знанията, не уменията. Т.е. способността да разпознаеш музикален или художествен стил не е специално умение или талант. Т.е. в часовете да се рисува / пее / скача, но и да се изучават - стилове, автори - и оценки да се поставят само в/у знания, не и в/у талант, това е абсурдно.

# 558
  • Перник
...Аз направих на Беа ,оттук  https://www.portablenorthpole.com/en/  и много му се радваше!Става лесно и бързо. Grinning

Аз пробвах, но съм разочарована - дядо Коледа не може да произнесе "Калоян", в списъка с държави липсва България...по-нататък не продължих  Crossing Arms

budiko, дано да е само уплаха и натъртване, но наистина идете на лекар - поне за успокоение.

# 559
  • София на морето

Т.е. в часовете да се рисува / пее / скача, но и да се изучават - стилове, автори - и оценки да се поставят само в/у знания, не и в/у талант, това е абсурдно.

[/size][/size]

За начален курс не ми се вижда подходящо. Много бързо часът ще се превърне в изучаване на сухарска теория.
Иначе напълно споделям мнението на lulumba.

# 560
  За Калоян,има опция:"Мy friend",като обръщение към детето.☺За местоживеене-Европа.

# 561
  • София

Т.е. в часовете да се рисува / пее / скача, но и да се изучават - стилове, автори - и оценки да се поставят само в/у знания, не и в/у талант, това е абсурдно.

[/size][/size]

За начален курс не ми се вижда подходящо. Много бързо часът ще се превърне в изучаване на сухарска теория.
Иначе напълно споделям мнението на lulumba.

E, хайде сега. Не че ми пречи да имат часове по мацотене, цвилене и бягане без посока, тези часове ще изпълняват ролята си на отдих от истинското учене - но пък едва ли е удачно да се получават и оценки за това... оценката би била за Господ Бог, не за детето.
От друга страна ако се отделят 15 минути за да се обясни какво представлява импресионизмът, кои са основните му характеристики, да се покажат 5-6 емблематични картини в учебника и да се обясни какво да се гледа в тях - и после още 20 минути децата да бъдат пуснати щастливо да си мацотят кой каквото може, от този час би имало двойна полза - научаване на нещо и отдих.
Защото, дайте да бъдем честни, без учители, които са специалисти по тези предмети по някакъв начин - т.е. те самите да умеят наистина - няма децата да усвоят каквато и да било техника. Няма да се научат да пеят само понеже учителката може да изпее що-годе някоя и друга песничка. Нито дори с онези, които могат да свирят на акордеон (по-възрастните). Тази работа става с вокален педагог (предполагам), който да знае как да обясни на детето какво да направи с гърлото си, че да изкара някакъв (конкретен) звук.
Е, или с талант - но на талантът оценки да поставяме... кого оценяваме, по-точно?

# 562
...Аз направих на Беа ,оттук  https://www.portablenorthpole.com/en/  и много му се радваше!Става лесно и бързо. Grinning

Тази година дъщеря ми остана разочарована от клипа, тъй като липсва машината, на която светват червена и зелена лампа. Самото клипче не й беше интересно, за разлика от миналите години. Платените варианти за послушни, непослушни и умерено послушни не съм ги проверявала какви са.

# 563
budiko, дано наистина не нещо сериозно и детето да не страда от 'известността си'! Много неприятно, но поне е неволно ,не е нарочен  Hug Hug Hug

Лулумба, ама страхотно това селце вашето. Много ми хареса, показах го на детето и заедно се дивихме и тя умуваше как да си направи нещо подобно и тя  bouquet

Роо, и ние го правим това с клипчето вече 4та година. На 1ви си го получи, както ни е традицията и много му се радва. Има и безплатно клипче, както и такива за около 4-5 долара, които са на различна тематика и може да се индивидуализират.
Нашето тази година беше 'Секретните места  в дома на Дядо Коледа'.

Всяка година се чака с нетъпрние да се види дали зададената задача всяка година от родителите е изпълнена през годината и дали ще е в зеленото квадратче/лампа ,което означава, че е добро дете или в жълтото, което значи,че още има да работи над задачата си или в червеното, което значи, че не е било послушно детето през годината.

LinofrinaТази опция с лампата е само за платените клипчета, които са по 5 минути.

Иначе и нейното име все го изговарят различно от българското произношение, но и в у-ще така го изговарят. Аз все наблягам как се изговаря името, но и тя е свикнала вече с изговора на 'е' вместо на 'а'.
Например вместо Мая ,те ще го извият 'Меия' и така ..

Та и тя ми спори,че не била Мая ,а Меия и когато я поправя ми казва,че не говоря канадски английски, а британски английски и не било така.

Обясних ,че на всички езици имената са си имена и че англ. език е един , но има диалекти и проiзношения по региони и в него , но си имаме дървен философ у нас.
Как съм знаела как се казвала тя когато всички и казвали така? Ами името и го дадох аз, но какво знам аз за имената Simple Smile)) Няма от кого да го наследи Simple Smile

Ние имаме 2 песни да разучи за коледния концерт и практикуваме всяка вечер песните. Нашият концерт ще на 10 декември и чакаме с нетърпение да отидем с баща и.

Последна редакция: пт, 04 дек 2015, 15:55 от Анонимен

# 564
  • В светлината на слънцето
Контеса, да взема да ви направя едно селце за догодина. Heart Eyes Не се шегувам, само дай знак, но по-раничко, за да има време. Peace
Кати, това с изучаването на стилове, автори, произведения се подразбира. То няма как да разбира човек съответното изкуство, ако преди това не е положил поне малко усилия да го опознае като история. Peace Аз бих отишла и по-далеч - веднъж в месеца децата да посещават истински концерт, театър, спортно състезание заедно със съответния учител и в следващия час по този предмет да обсъждат видяното. Peace Но това в един друг свят сигурно ще се случи.

При нас ново двайсе. Mr. Green Иска баскетбол. Донесе лист за тренировките. Раздали ги на най-високите в класа. И сега само повтаря, че иска. А тренировките май ги води учителката по физическо на каката (от новото училище) - тя си е стабилен треньор, майстор на спорта. Беше подбрала каката и настояваше да тренира, но пък девойката не ще. Та ще видим сега той какво ще направи и колко ще трае меракът. Mr. Green

# 565
  • София
На род.среща забелязах примерно няколко родителя,които нямаха представа къде стои детето им, обикаляха и търсеха, защото на чиновете бяха наредени едни контролни и бележниците на децата,като върху всеки бележник пише и номера на детето. Но те дори по номера не го знаеха, а отваряха да търсят името..........
Ууу, и аз съм лоша майка - не знам номерата на децата.  Laughing Всъщност май не им пише номерата никъде по бележниците.
На мен пък ми прави впечатление на родителска среща как някои родители почват да вадят тетрадките и учебниците на децата си и да ги разглеждат какво правят децата в час. Това означава, че през уикенда явно не поглеждат в раниците.

Лулу, баскетболът е супер спорт според мен. Моите ходят от миналата година в училище и това е единственото нещо (освен китарата), срещу което не роптаят и не мрънкат. Даже миналата година ни викаха на допълнителни тренировки в спортна зала, ама бяха куци часовете и не можахме да се организираме за повече от 2-3 посещения.

# 566
Будико, дано да няма нищо сериозно! Проверете и гръбнака.

Контеса, кога успявате и песните да пеете вечер Simple Smile
Аз още не съм чула от моята песните, които учат на различните езици.
Изпя само Тиха нощ, свята нощ на немски още като я разучаваха и това беше.

За имената на щерката бъркат първото име в България, а не е завъртяно. Много е дразнещо, но вече свикнахме.  Често като я питат как се казва, отговаря с галеното/съкратеното.
На всичкото отгоре и една буква от фамилията е объркана в училище и въпреки че няколко пъти казвах, не знам защо все продължава да е така. Та, миналата година по средата с учудване разбирам, че се е писала на някакво състезание с грешното име Joy Мислела, че така било правилно  Whistling
При нас на контролните пишат само първото име или поне тя пише само него.

Кати, съгласна съм да има забавление и малко теория плюс нагледно представяне. Най-идеално е както при Контеса да ги водят някъде, примерно един път месечно.
Аз от основното помня само отегчението си от музиката. Учехме някакви музикални термини, ноти, от които никой нищо не вдяваше, освен синът на учителката, който в момента е много известен диригент. Изпитваше ни на пеене и не се свенеше да пише двойки.
В гимназията по музика учехме композитори, слушахме произведения и чат-пат ни организираше ходене на опера. Съответно препитваше само на тези неща, а не на пеене.

# 567
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
 Blush в средното училище имахме изпити, контролни и класни по музика.  Blush
знаехме, че другите училища нямат, но някак не ни пречеше. учителката го правеше интересно и не ни тежеше.

с детето слушаме всякаква музика - класика, джаз, рок... различава ги като стил, без да го натискам да им знае имената. знае кое му харесва и това е достатъчно.
същото е и с картините - обикаляхме "Квадрата" цял следобед - търсихме общото и различното в картините, обясних му за стиловете, пак без да наблягам на термини, по скоро описателно.
може да различи картините на един художник от тези на друг в същата зала - значи схваща идеята, а термините ще научи когато му дойде времето  Peace

# 568
  • София-Младост
На род.среща забелязах примерно няколко родителя,които нямаха представа къде стои детето им, обикаляха и търсеха, защото на чиновете бяха наредени едни контролни и бележниците на децата,като върху всеки бележник пише и номера на детето. Но те дори по номера не го знаеха, а отваряха да търсят името..........
Ууу, и аз съм лоша майка - не знам номерата на децата.  Laughing Всъщност май не им пише номерата никъде по бележниците.
На мен пък ми прави впечатление на родителска среща как някои родители почват да вадят тетрадките и учебниците на децата си и да ги разглеждат какво правят децата в час. Това означава, че през уикенда явно не поглеждат в раниците.
При нас г-жата ги размества, така че и да знам къде  седи, ако не съм попитала точно преди РС може и да не е неговото място.
И не гледам тетрадки събота и неделя  Mr. Green През седмицата разглеждам чат-пат и го карам да ми разказва какво са учили.

# 569
  • Пловдив
Да кажа че никой не исках да засегна.Това се сетих което забелязах, при някой конкретни родители от нашия клас Simple Smile
Моя син всеки ден ми споделя за училище това-онова,всеки ден ми показва тетрадките,учебници-той иска така,а и аз така следя докъде са.И при нас ги размества,но той самия ми казва.

Ходихме вчера на лекаря-преслуша го ,опипа го,каза че няма нищо уж.Все още не ми е спокойно обаче,иначе по-малко го боли вече.Лекаря каза че при такова блъскане ,ако е голям човек може да има поражения-да се пукне ребро,да се спука бял дроб,но децата били издръжливи .И те лекарите малко на това разчитат,че децата издръжливи

Общи условия

Активация на акаунт