Алчна зълва

• 43 941
  • 636
  •   1
Отговори
# 120
Що за семейство ще е това, да не иска да дели парите си с половинката си.
Ако ще подписва предбрачен договор с мен, то нека подпише брачния със сестра си.
Нали така.

# 121
Това е добро Peace

От темата веднага можеш да се ориентираш кои са сестри на братя, кои не.
Всички дължим грижа и помощ на близките си, но никой не е длъжен да става постоянен спонсор за глезотии. Права е авторката да се дразни - сестра, не сестра, ако не е наистина в нужда, а просто хитрушана, мързелана и готована, защо пък да я спонсорират непрекъснато.

# 122
mimikria , аз бих дала еднократно за благотворителност също. Обаче жената може всеки месец да дава пари за благотворителност, но се дразни когато мъжът и дава на сестра си

Той отглежда сестра си. Помислете хора, тази сестра е възрастен, семеен човек. Брат и взема от семейните пари и дава на нея.
Благотворителност е да помогнеш на някой, който има нужда.
Брат, сестра, всеки си има семейство и е отговорен най-вече към него. Тук не става въпрос за еднократна помощ, а за системно цоцане.

# 123
Съгласна съм, че той отглежда сестра си и това поведение категорично противоречи на представите ми за семейство.
Обаче жена му почти всеки месец дава пари за благотворителност, не за конкретна кауза, не за определен човек, а ей така, също от семейните пари.
В същото време тя твърди, че трябва да се обзавежда апартамент и нямат и лев настрани за черни дни.
Ами, и на двамата поведението не е много нормално според мен

# 124
  • София
Айде, айде, много пък знаете за каква благотворителност дава. Може по 2 лв на СОС детски селища да праща всеки месец, не е казано, че изпуква по една МРЗ.
Изобщо, тотално несравнимо с това тяхното семейство да издържа още едно семейство, което го мързи да работи.

# 125
Понеже и ние сме две деца, брат и сестра, и ако някой се намеси в отношенията ни с брат ми, познайте кой ще е губещия в създалата се ситуация?!

За теб е зълва, за мъжа ти е сестра! Кръв му е !
И ти нямаш проблем с "алчната" си зълва.
Ти имаш проблем с мъжа си и с невъзможността нормално да обсъждате финансовите въпроси в семейството ви.
А защо имате такъв проблем, предполагам сама трябва да си отговориш на този въпрос.

# 126
  • град-държава
На брат ми парите са си негови, лични... пък и жена му е никаква. Mr. Green

Ако съдя по темата, ние изобщо не си обичаме родните, както изглежда. Laughing

# 127
  • София
И ние така  Laughing Как пък на брат ми не му е хрумнало да ме издържа, толкова много пари има човека, деца не гледа, ееех, колко пъти по 5 хилядарки може да ми дава, ама на, не се обичаме явно ...

# 128
  • град-държава
Аз нямам брат и сестра, но 90% от фамилията не е в БГ и някои дори за празници минават само с поздравителна картичка.  Thinking Mr. Green
Представям си мъжът ми да издържа 38 годишния си брат с етърва ми и детето. Така де кръв са, аз коя съм... трябва да му начукам канчето, че е страшен смотаняк, който не знае къде всъщност трябва да СИ дава парите. Laughing  Laughing

# 129
Дали пък малко не попресилвате нещата с това издържане?

# 130
Аз нямам брат и сестра, но 90% от фамилията не е в БГ и някои дори за празници минават само с поздравителна картичка.  Thinking Mr. Green
Представям си мъжът ми да издържа 38 годишния си брат с етърва ми и детето. Така де кръв са, аз коя съм... трябва да му начукам канчето, че е страшен смотаняк, който не знае къде всъщност трябва да СИ дава парите. Laughing  Laughing
Е, нали казвам, че няма да заемеш печелившата страна, ако се намесиш в отношенията между братя.
Пък било то и да начукваш канчета.
И не твърдя, че съпругата е никоя или пък това, че семейния бюджет трябва да се грижи за това зълвата на авторката да се чувства финансово спокойна.
Твърдя, че тези неща авторката трябва да си ги обсъжда с мъжа си и ако по някаква причина има проблем да решават заедно какво ще се прави със семейния бюджет, то зълвата няма никаква вина.  Peace

# 131
Зълвата има вина дотолкова, доколкото звъни на брат си по телефона и реве колко е зле финансово.
Иначе на авторката не и е работа да се разправя със зълвата, а да говори с мъжа си и да ходят да избират мебели за обзавеждане на новия апартамент

# 132
Ми така е, който не знае как да си харчи парите, други му ги харчат. Старо правило. Авторката вместо да се оплаква, да започне да ги намества, ако трябва да взима пример от зълвата.

Иначе тук гледам пак масово са широкоскроени, готови да раздават хилядарки по роднини без проблем.  Ама на чужд гръб.

# 133
  • град-държава
Скрит текст:
[/spoiler]
Е, нали казвам, че няма да заемеш печелившата страна, ако се намесиш в отношенията между братя.
Пък било то и да начукваш канчета.
И не твърдя, че съпругата е никоя или пък това, че семейния бюджет трябва да се грижи за това зълвата на авторката да се чувства финансово спокойна.
Твърдя, че тези неща авторката трябва да си ги обсъжда с мъжа си и ако по някаква причина има проблем да решават заедно какво ще се прави със семейния бюджет, то зълвата няма никаква вина.  Peace

Laughing
За мен подобни изказвания са не здрави като начин на мислене и отношение изобщо. А и аз, и съпругът ми сме много далеч, както от същите, така и от такива истории от селски вечеринки.
Погалете се с братчето ти по главичките, или където си се галите, на мен не ми говори. Wink

# 134

Laughing
За мен подобни изказвания са не здрави като начин на мислене и отношение изобщо. А и аз, и съпругът ми сме много далеч, както от същите, така и от такива истории от селски вечеринки.
Погалете се с братчето ти по главичките, или където си се галите, на мен не ми говори. Wink

Но пък други селски прояви явно не са ти чужди.  Sick

Общи условия

Активация на акаунт