Алчна зълва

• 43 960
  • 636
  •   1
Отговори
# 60

Да си срещнала тема, в която мъж да се оплаква, че тъщата или балдъзата го цицат?
Аз не съм, но ще ми е интересно да прочета. Joy
Е, в бг.мама ли да пусне такава тема този мъж? Те вицовете за тъщите са измислени от мъже.

# 61
Откриване на банкова сметка за образованието на детето също не е решение. Тогава ще се изплъзва с обяснението че праща на сестра си от неговите си пари, защото тези на детето са отделно.
Аз се сетих за друго решение. Ще го карам да дава за благотворителност същата сума, която дава на сестра си. 5 бона на сестричката, и още 5 за дом майка и дете примерно. Така и аз ще се нервирам по-малко. Поне ще знам че сме сторили нещо добро, и ще ми е по-спокойно на душата. От друга страна на мъжо вече ще му се вижда тежко да отделя цели 10 бона вместо пет, и ще започне да се замисля.
Това ми хрумна днес като идея.

# 62
Ти  сериозно ли?
Не  спомена ли обзавеждане?Друг имот не е ли по-добро като вложение?Мислиш ли,че винаги ще има излишък?Колкото растат децата ,повече вървят парите.Търси други идеи.

# 63
Момичета, изчетох всички мнения по темата и общо взето, това което Vermillion е написала се припокрива изцяло с моето мнение, както за щастие и с това на съпруга ми.

И ние работим и живеем навън, печелим смея да кажа добре, но никого никъде не издържаме и не бихме издържали.

Сега чета, че за някои от вас не би било проблем да се изпращат суми от порядъка на 5000 лв редовно на братя и сестри, защото били рода.
Вие сериозо ли така мислите? Някоя от тези, които са съгласни с това подарявала ли е такива суми на близки или всичко е в сферата на теоретичното?

Защото по един начин стоят нещата, когато само си ги представяме и съвсем по друг, когато от нас изискват да даваме по много и безвъзмездно.

5000 са си сериозни пари дори и спечелени навън. Не се изкарват за два-три дни дори и с квалифициран труд за да се дадат ей така на някого било то и сестра, защото го мързи да работи. Аз зная как се изкарват парите и затова ги ценя и не пилея. А да ги раздавам ей така извън семейството за мене е кощунство. И честно казано, аз по-скоро бих ги изхарчила за себе си до стотинка отколкото ей така да ги подаря на когото и да било.

Любопитно ми е, защото това така се разминава с моята нагласа, че повече няма накъде.

И пак по темата, за мен това би било непреодолим проблем и би създало огромни неприятности в брака ми. Мисля, че авторката е добре да говори с мъжа си направо и откровено и да си изяснят позициите. Може би той не е напълно наясно с нейната.

Във всеки случай за да просъществува брака и да се запазят добрите отношения е нужно да се постигне консенсус, защото отношението към парите е един от основните фактори за стабилитет в семейството.

# 64
Откриване на банкова сметка за образованието на детето също не е решение. Тогава ще се изплъзва с обяснението че праща на сестра си от неговите си пари, защото тези на детето са отделно.
Аз се сетих за друго решение. Ще го карам да дава за благотворителност същата сума, която дава на сестра си. 5 бона на сестричката, и още 5 за дом майка и дете примерно. Така и аз ще се нервирам по-малко. Поне ще знам че сме сторили нещо добро, и ще ми е по-спокойно на душата. От друга страна на мъжо вече ще му се вижда тежко да отделя цели 10 бона вместо пет, и ще започне да се замисля.

Не на мен да ми е добре, а на сульо да му е зле.

# 65
В момента в който авторката спомена как ще иска още 2500 евро да се дават на месец (между другото в началото не се споменаваше месечно подпомагане, по-скоро останах с убеждението, че е еднократна сума, а преди са били дребни такива от време на време) ми стана доста съмнителна историята, защото 5000 евро са добра заплата, не много хора получават двапъти по толкова, за да могат хем да не се лишават, хем да ги раздават.
Доста преувеличава според мен жената.

# 66
  • град-държава
Хора, които разполагат свободно със средства като описаните, обикновено не са на заплата. Peace
На мен ми направи впечатление отношението към парите - на съпруга, на сестра му, включително и на авторката.
Подобно отношение съм срещала предимно от хора, които не полагат особени усилия за същите.
Може и да греша в случая разбира се, но познавам всякакви хора и независимо от финансовите натрупвания, хората уважават труда и парите си, а тук аз не виждам подобно нещо.

# 67
Става въпрос за 5000 лв на куп веднъж годишно. Дребните суми от порядъка на 100, 200 лв не ги слагам в сметката. Не си мислете че парите в чужбина се берат по дърветата. Става въпрос за работа на заплата все пак.

Ако моята сестра ми правеше подобни въртели, от одавна бе изяла майните.

# 68
Ние също живеем навън, доходът ни е повече от висок и за разлика от авторката сме събрали и стабилна сума за черни дни. Но дори и в този случай не бихме замеряли родата с хилядарки. Абсолютно не е нормално. ММ помага единствено на майка си с малки суми, тъй като баща му почина и с една пенсия е по-трудно.

# 69
Съмнявам се, че разполагат с подони средства. Според мен човекът праща подаръци, което е нормално все пак и веднъж се е наложило да прати по-голяма сума.

# 70
  • Куциндрел
Сега информацията е друга, по 5000 лева накуп веднъж годишно. Колко години се повтаря това?

# 71
Едно е човек да помага на родителите си, които взимат малки пенсии, съвсем друго е да дава крупни суми не сестра си и семейството и, които са хора в активна и трудоспособна възраст.
Все пак парите не растат по дърветата. Едно е да се изпратят подаръци за Коледа и за рождени дни/например/, съвсем друго е системно да се изпращат пари, защото хората не могат да си направят сметка на приходите и разходите

# 72
  • София
Ти, комай зор виждаш да си развалиш семейството, само и само да стане на твоето!?
Мъжът ти не е под запрещение, та да прави каквото му заповядаш.
Хайде, преспи и потърси друго решение, щом не можеш да преглътнеш факта, че вместо на непознати хора, дава пари на " сестричката" си.
Не ща да гадая, ако ти работеше какво ли би измислила? newsm78
ПП. Не оправдавам сестра му, че не може да се справя, но когато си задоволена отвсякъде и дори не можеш да измислиш къде да вложиш тия 2 500Е, да страдаш че ѝ помага, ами кофти говори за теб.

# 73
  • Куциндрел
Ако иска да понамали кранчето на зълва си, то да започнат обзавеждането, да започне да иска парички за бебешки глезотии и т.н.

# 74
 Просто обича сестра си, човека, какво анормално има в това.
Ти така ли обичаш родата ? Едва ли !
...............................................................
Към авторката - стопирай паричните потоци към зълвата и ги насочи в правилната посока.
Как, коя - сама ще  намериш решение.Успех!

Общи условия

Активация на акаунт