Алчна зълва

• 43 965
  • 636
  •   1
Отговори
# 90
в крайна сметка няма лошо да се помага.Така се е стекъл живота.Който е по-добре-ще помага.

# 91
  • София
Вие не сте в ред, честно! Може ли някоя от вас да си представи, че ще взима по 5000 лв от семейството на брат си, без да си прави труда да ги връща, и то отгоре на регулярно финансово подпомагане.
Пълна лудница е това, няма ни-щич-ко нормално в ситуацията.
Няколко пъти по 5 хилядарки, това е толкова далече от нормалното, че няма накъде.

# 92
Не намирам за нормално това непрекъснато даване, независимо че са 100, 200 лева. Да помогнеш при нужда е едно, да наливаш непрекъснато на мързеливци е съвсем друго. Мъжът хубаво изкарва, ами ако един ден се случи нещо и доходите секнат дали сестрата ще му върне парите които и е дал, не говорим за връщане на жеста? Съмнявам се.
Ирис, аз го казах от гледна точка на това, какво повечето хора, които са далеч правят.
Ако имаш роднини (брат, сестра) с две деца те имат 4 рожденни дни, сложи Коледа и други празници и си се събират пари за подаръци. Сущото е и в БГ, но там хората просто купуват.
Аз предпочитам да пратя някаква сума, по-лесно ми е.

За това казах, че авторката явно се изнервя неоснователно. Брат и праща подаръци от време на време и явно еднократно (аз така разбрах) се е наложило да прати по голяма сума, която може и да бъде върната.

Аз съм напълно на твоето мнение Laughing

# 93
За всеки нормалното е различно. Ако аз съм решила да дам на сестра си пари, подарък  от моите си пари, няма да ми е приятно мъжът ми да ми мрънка.

# 94
Вие не сте в ред, честно! Може ли някоя от вас да си представи, че ще взима по 5000 лв от семейството на брат си, без да си прави труда да ги връща, и то отгоре на регулярно финансово подпомагане.
Пълна лудница е това, няма ни-щич-ко нормално в ситуацията.
Няколко пъти по 5 хилядарки, това е толкова далече от нормалното, че няма накъде.
Бърди, проблемът е, че не вярваме, че е регулярно. И аз не бих била съгласна да издържам още едно семейство, освен ако наистина няма причина. Случая не ми изглежда такъв и затова споделих как аз виждам нещата.

# 95
  • София
Ами аз прочетох някъде, че като се е обадила да реве за 5те хиляди, вече е имало предишни 5, които дори не е започнала да връща.
Големи суми са това, не е шега работа и то за хора, които не работят от мързел (единия не искал шеф да има ...).

# 96
Не забравяй, че тук гледаме от едната страна.  Интересно какво мисли мъжът, авторката сама каза, че не са лишени от нищо, просто не иска тези пари да се дават на зълвата. А на него тя му е састра.

# 97
  • Сф
Не забравяй, че тук гледаме от едната страна.  Интересно какво мисли мъжът, авторката сама каза, че не са лишени от нищо, просто не иска тези пари да се дават на зълвата. А на него тя му е састра.
Да де, ама сестрата си има мъж, който да я гледа  и две деца! Брата на мъжа ми също му е помагал, когато моя е бил сам и е закъсвал.В момента, в който сме семейство ние си отговаряме за приходите и разходите и не сме " висяли " на чужд гръб! Със сигурност и авторката има " закъсали " роднини ама не пращат на тях! Стига с това мерене кой изкарва парите и как да ги разпредерля, палачинката се обръща ! Peace
И не знам защо пропускате , че става въпрос за заем, който не се връща и за вноски към банка, които не могат да се погасяват от мъжа на сестрата-никой не е длъжен да покрива заемите на друг или да го издържа! И в чужбина парите не висят по дърветата! Въпросният + сестрата що не си вдигнат задните части да поработят ТЕ навън вместо да просят, ето ще имат подкрепа и ще се оправят- много хора така постъпиха! Naughty Или пък ще се изпокарат едно хубаво, че в чужбина на "чужд гръб "да се лежи става за по месец , два само........

# 98
  • Куциндрел
Хубаво, да кажем, че зълвата е алчна, че семейството й е мързеливо.
Но как да се пребори авторката с широките пръсти на мъжа си? Като гледам до сега не е успяла с пряка конфронтация.
Има и друго - започне ли мъжа й да се стиска за сестра си, щя започне да се стиска и за нея.

# 99
  • Сф
Хубаво, да кажем, че зълвата е алчна, че семейството й е мързеливо.
Но как да се пребори авторката с широките пръсти на мъжа си? Като гледам до сега не е успяла с пряка конфронтация.
Има и друго - започне ли мъжа й да се стиска за сестра си, щя започне да се стиска и за нея.
Това се чудя и аз, мъж който не слуша жена си не е прокопсал май, а? Mr. Green Laughing
Авторката да отвори тема за женски хитрини  за въздействие в-у мъжа Thinking  Joy

# 100
-никой не е длъжен да покрива заемите на друг или да го издържа!

Но никой не може да му забрани да помага на сестра си, дори жена му.  Laughing

# 101
Ами аз прочетох някъде, че като се е обадила да реве за 5те хиляди, вече е имало предишни 5, които дори не е започнала да връща.
Големи суми са това, не е шега работа и то за хора, които не работят от мързел (единия не искал шеф да има ...).

Явно брат и не и ги дава, за да ги връща, а доброволно и безвъзмездно. Колко са големи за него ние няма как да знаем, но явно не му нарушават бюджета.

Ако обърнахте внимание, авторката е окей същата сума да се дава за благотворителност. Явно въпросът е благотворителността да не е насочена към зълвата Laughing

# 102
  • София
Мда, това със същата сума за благотворителност беше уникална щуротреска  Laughing

# 103
Авторке, разбирам те напълно, ти си в правото си да си против тази издръжка на сестрата, защото това си е точно издръжка. Съжалявам го мъжа ти, явно е доста заблуден, в момента в който спре потока от пари, сестра му вероятно ще спре да го търси въобще, на този принцип са използвачите, каквато е тя. Разбирам да помогнеш на някой при нужда, но да му превеждаш суми ежемесечно или по няколко пъти в годината, докато него го мързи да работи е съвсем различно. И аз имам такива роднини, и аз им пращах пари(последните си пари) и те не ме търсят вече, като спрях, че даже и не пропускат възможност да ме плюят за това. Хората са казали "храни куче да те лае". Трябва да подкрепиш мъжа ти, когато дойде този момент, защото няма да му е лесно.

# 104
Мда, това със същата сума за благотворителност беше уникална щуротреска  Laughing

Ще каже човек, че берат парите от дърветата. Laughing
Иначе, не е трудно да се започне обзавеждане на апартамента и да се отделят пари в отделна сметка, нещо, което авторката подчерта, че не се прави.
Едно е да се пратят подаръци/пари за РД и Коледа, друго е системно да се дават пари, включително и големи суми.
Първото според мен си е в реда на нещата, второто категорично не е нормално според редставите ми и ако бях аз бих преосмислила отношенията си с този човек

Общи условия

Активация на акаунт