Алчна зълва

• 43 921
  • 636
  •   1
Отговори
# 150
  Възможно е, разбира се, зълвата да е използвачка и неблагодарна жена, но ние това няма как да го знаем, това са си отношения между нея и брат и, даже не между нея и снахата. Авторката казва, че многократно са говорили с мъжа и, но той си отстоява позицията. Предполагам, че не е някакъв малоумен, който не може да си прецени приоритетите, а просто това, което дава,  преценява, че може да го отдели.

# 151
Много варианти са възможни и да, ние няма как да знаем къде е истината, но инфото което дава авторката за семейството на зълвата - здрави хора, неработещи и с кредити ..... с такъв мързелив философ, изнудващ майка си живях 10 години - няма как да не и съчуваствам.

# 152
  • София
  Възможно е, разбира се, зълвата да е използвачка и неблагодарна жена, но ние това няма как да го знаем, това са си отношения между нея и брат и, даже не между нея и снахата. Авторката казва, че многократно са говорили с мъжа и, но той си отстоява позицията. Предполагам, че не е някакъв малоумен, който не може да си прецени приоритетите, а просто това, което дава,  преценява, че може да го отдели.

Не е малоумен, но явно е добряк и мекушав и не може да откаже.
А зълвата, много ясно, че е използвачка, каква да е?
Възползва се от добрината на брат си и ще го експлоатира доколкото може.

# 153
И моята зълва беше като описаната в темата.  Винаги надделяваше над брат си.
Опитах с мекия брус, но не стана. И спрях всички кранчета с правото на вето, което ми позволява позицията на жената до мм.
 Първа надигна глава майката на съпруга ми.
Всеки ще живее до колкото са възможностите му!
Беше много трудно, но си заслужаваше.

Последна редакция: чт, 19 ное 2015, 23:10 от Анонимен

# 154
Ако при спор дали парите да остават в семейството или да отиват при родата мъжът вземе страната на родата - за него жена му и децата му не струват нищо.

Абсолютно. Направо да се развежда.

И моята зълва беше като описаната в темата.  Винаги надделяваше над брат си.
Опитах с мекия брус, но не стана. И спрях всички кранчета с правото на вето, което ми позволява позицията на жената до мм.
 Първа надигна глава майката на съпруга ми.
Направо си казах на съпруга ми, че е зомбиран. Че тези номера минават пред него, но на мен не ми минават. Всеки ще живее до колкото са му възможностите му!
Беше много трудно, но си заслужаваше.

Обаче не всички мъже са съгласни жена им да им казва какво да правят.

# 155
Аз определено не съм казала на съпруга си какво да прави!  Heart Eyes

Като трябваше да се взимат пари и всякакви облаги от мм, не мога да ви обясня за какви финтове ставаше въпрос. Laughing
 Свекървата от ляво, зълвата от дясно, а се включваха и разни други техни роднини и познати.
И накрая ставаше така, че мм насила искаше да им помага , а те плачеха, че не искат.  Joy
Ако искате вярвайте, мм и "даваше 5 000 лева за разходи и самолетни билети",
а зълвата плаче, че не ги иска.

Последна редакция: чт, 19 ное 2015, 20:39 от Анонимен

# 156
Откога несъгласието на жената за изтичането на немалки суми от семейния бюджет е командване на мъжа?

# 157
Откога несъгласието на жената за изтичането на немалки суми от семейния бюджет е командване на мъжа?

Явно някои жени са добре обработени и вярват, че мъжа има последната дума за всичко.

Аз като работеща и печелеща почти колкото мъжа ми, обаче имам думата за всеки цент, който излиза от къщи. Не бих допуснала да е другояче.

Отказвала съм пари на брат ми например в сходна на авторката ситуация. Беше на 29 години, прекъснал университета, не работеше, пиеше бира по цял ден с един пройдоха като него и ми пишеше отчаяни имейли как положението било брутално, той не можел да работи за 300 лв и т.н.
А аз мога да се блъскам по цял ден в чужда държава, с дете ученик, да вземам изпити, че и отгоре на всичко да издържам здрав-прав мъж, че той да може да си лежи.

Мъжа ми беше склонен да му пращаме пари, аз обаче не бях и дори долар не отиде в тази посока.
Какво стана - брат ми се стегна и отиде да работи в чужбина.

Останалата рода си работят и си живеят с изработеното както и трябва да бъде. Ние търтеи не издържаме.

Някой беше нарязал авторката за даряването на суми за благотворителност. Ние даряваме ежегодно за ракови центрове и изследвания. Това е моя кауза, която твърдо подкрепям и ще дарявам докато мога. Нито стотинка от парите за тези дарения не бих подарила на мързелив роднина.

# 158
Една детска онкология,има нужда от апарат за визуализиране на венозните източници при  вливките . Немските къщички на Коледния базар в София.На тях предпочитам да се дарят средства, вместо на разни зълви.

Последна редакция: чт, 19 ное 2015, 22:54 от Анонимен

# 159
...Зълви и девери смукачи колкото щеш.Само да свикнат,че мъжа ти им се хваща на въдицата и не може да отказва и е отстъпчив ,въртят му мили очички и цоцат,уж на заем,ала-бала.....Обаче като разберат още отначало,че номерата им няма да минат,защото мъжа ви отдавна е схванал(с ваша помощ) и си е отворил очите що за стока са и че това са вашите семейни пари, суми от семейния ви бюджет и никой не ги е намерил на улицата,за да ги раздава ей така и ощетява семейството си,тарикатите си подвиват опашките и чао...няма и да ви потърсят пак.Нищо не може да излезе от нас без мое знание. Peace
Как ли не ще спонсорираме мързеливите роднини,хайде де.... Stop

Доколкото разбрах (от друга тема) парите давани от мъжа на авторката сестра му си ги ползва за глезотийки като семейна екскурзия до Анталия,маркови парфюми и телефони...Много неотложни и жизнено важни нужди,няма що.Ми да си намери по-благонадежден мъж да я спонсорира,като мъжа и не може...що ще виси на врата на брат си.Тая ако ми се падне за зълва така ще я насмотам,че ще и се види тесен света. #2gunfire

# 160
gerda1, аз не афиширам, че правим дарения. Споменах го, защото няколко потребителки си смениха позициите и застанаха срещу авторката, когато тя обяви, че дава пари за благотворителност.

Даряването на средства за някаква кауза, която е важна за даряващия и хрантутенето на ленивата рода са два несъпоставими казуса. Не бива да се сравняват изобщо.

Както и суми дадени за покриване на някакви собствени нужди или просто капризи. Аз например имам чанта, която струва горе-долу заветните 5К дадени на сестрата. Купих си я по времето, когато отказах пари на брат ми. Ако ситуацията се повтори, бих постъпила по същия начин.

Въпрос на приоритети...

# 161
Държа да подчертая, че не осъждам никого за подхода и разбиранията му по отношение  акта на  дарителство.
Аз самата имам скрупули и изпитвам притеснение да говоря открито за това. Формулировката е била, за да подчертая себе си, а не да дискредитирам нечие друго изказване. Heart Eyes

# 162
Между това да даваш за благотворителност и да издържаш/плащаш глезотии на роднини използвачи има огромна разлика. Една от тях е, че даваш на нуждаещ се, а не на мързелив и е твое лично решение, не нечие желание. Няма срамно в благотворителността даже напротив. И аз бих дала на нуждаещ се, а не на роднина търсещ лесното.
Помня подобна тема преди време, явно авторката е една и съща - сестрата не само, че е нагла и мързелива и има мързелив и нагъл мъж, ами не са и нуждаещи се. Парите на брата не отиват за изхранване, а за екстри, без които нищо няма да и стане на зълвата.

# 163
И това ми било сестринска "обич"...Ако брата нямаше кинти интересно дали тогава щяха да работят...при това с шеф на главата.Проблема не е в зълвата, а в това че не е искренна и използва брат си.Момчето явно не допуска, че собствената му кръв може да злоупотребява с него.

# 164
Имаше период, в който бях издържана от роднини - дори не и братя и сестри, а по-далечни роднини. Тази част на рода ми по майчина линия е такава - помагат си много и държат един на друг. Имаха възможности хората - даваха ми. Доста сериозни суми за какво ли не, дори за екскурзии.
Сега се случи така, че аз давам. Живот.

Общи условия

Активация на акаунт