Алчна зълва

• 43 262
  • 636
  •   1
Отговори
# 345
Да поясня първо, че не се омъжих за милионер. И двамата работехме за по една мизерна заплата тогава. До сегашното си ниво стигнахме заедно двамата с усърден труд, много лишения и трудности, без НИЧИЯ помощ.

Сега по отношение на горезададените въпроси, на които отговорих и назад в темата.
1. Ако имат нужда, няма да има нищо против
2. Ще отворя такава сметка
3. Събираме за жилище, но не в отделна сметка. А дори и да е в отделна, какво пречи до се изтеглят едни 5000 от нея за нечия "спешна нужда" каквато беше последната.

# 346
Absurt, минималното заплащане е 8,50 евро на час. Когато работиш просто някакъв персонал и си нов в държавата, повярвай ми всеки ти плаща 8,50. Не говоря за високоплатени длъжности. Сметни сега 8 часов работен ден и виж каква заплата се получава. От нея махни около 40 процента за данъци. Накрая минималната заплата се получава около 800 евро. За протокола само една стая да си наемеш започва от 400 евро. А за семейство с дете, наема ти отива над 1000 евро. Хайде сега ти сама сметни две работни заплати от по 800-900,че и 1000 евро и махни наема без останали консумативи и разходи и ми кажи, че 2500 евро са нищо на фона на чужбината. До като един българин, започнал от нулата стигне една заплата от 2500 евро чисти след данъци, трябва наистина доста да се потруди.

Авторката, от това което си напислаа се вижда че в случая мъжа ти ощетява теб и детето. Със сигурност с реплики не съм съгласна да даваме на сестра ти, няма да го спреш. Ще трябва да подоходиш по-тактично и умно. Индиректно. Направи няколко сметки и слагайте там, а в момента, в който реши пак да дава на сестра си, ти измисляй по-наложителни разходи.

# 347
Напълно разбирам дразнението на авторката и не мога да разбера защо някои се правят на Деви Марии, които дават ежедневно големи суми и никога повече не си ги търсят.

Аз бих дала еднократно при нужда без да го приемам за заем дори, като подарък. Роднините са, за да си помагат в трудни моменти. За справка, ММ редовно дава пари на майка си и баща си, не са големи суми, но е всеки месец. Намирам го за съвсем нормално, тъй като са възрастни и имат нужда. Тези пари ги ползват да си помогнат в края на месеца. Майка му, обаче, работи и не са легнали изцяло върху плещите му, а и не става дума за глезотии.

Съвсем друго е периодично да се искат пари, защото на двама души не им се работи. И то не по спешност, а за почивки, телефони и какви ли не други глупости.

Редовното даряване на псевдо заеми в рамките на 5000 лв. колко пъти годишно е? Защото, 2-3 пъти годишно да е, 10-15 000 е годишната заплата на много работещи хора. Откъде накъде мъжа на авторката е длъжен буквално да подарява годишна издръжка на сестра си, която няма желание да си мръдне пръста да изкара някой лев сама. Баш цоцане си е и то много необосновано.

Няма значение с колко разполагат, дори да са адски богати, проблемът не е в парите, а в това, че докато те работят, някой друг спи, а после мрънка за част от изработеното. Е, няма такава сделка. Хем си почиваш, хем гордо се фръцкаш с нови телефони, хем не се занимаваш с някаква си работа, а накрая на месеца пускаш някоя и друга крокодилска сълза и някой ти праща чек, за да си продължиш по същия начин.

# 348
Скрит текст:
Когато един мъж те облече с юридическата власт на съпруга, и особено,ако този мъж има възможност да прави подаръци на роднините си по 5 бона, повярвай ми ще запееш друга песен различна от романтично философстване.
 Колкото по-големи подаръци може да прави съпруга ти,толкова отговорността ти е по-голяма.Ако ме разбираш за какво иде реч.
 Нищо лично,не искам да те обидя.
Погледът зависи от височината на камбанарията.
Един е за човек, изкарващ средна заплата в България, съвсем друг за човек, печелещ добре в страна, в която минималната заплата е 2400 български лева.
Тези, толкова много, според теб, " 5 бона", са просто 2 минимални или 1 около средна месечна заплата.
Семейството е в чужбина.
Та, основният въпрос в случая е, как като се омъжим за отговорен, щедър и държащ на близките си, мъж, да го променим така, че тези хубави черти да ги проявява само към нас, а да стане стиснат и равнодушен към всички останали.

Absurt, прочети внимателно поста на fiolio по-горе има доста истина в него. Само човек дето не е излизал да работи в чужбина може да ги ръси като теб и да обяснява как се изкарват 5 бона за 1 макс. 2 месеца  Stop.
Друго - след като цитирам теб "" 5 бона", са просто 2 минимални или 1 около средна месечна заплата." - защо мъжа на зълвата не отиде У чУжбината за 1-2 месеца да ги изкара тия 5 бона и да си покрие кредита, а искат да цоцат наготово? Значи намираш за нормално едните да работят и да изкарват пари, а другите да лентяйстват по тяхно желание и да смучат кинти от първите ooooh! Stop Stop.
Много хора тук бъркат помощ на хора, които не им стигат доходите с хрантутене на мързеливци, които не желаят да работят, защото ги мързи и не искали шеф на главата си, а разликата е огромна!

# 349
А защо аз като имам доходи трябва да съм длъжна да помагам на братчетката, щото тя нямала? Нали, ако искам.
Ако ми е кеф. Heart Eyes
 При нас голям проблем беше свекървата, защото вменяваше погрешни разбирания за семейство, и отношения брат и сестра.

Последна редакция: нд, 29 ное 2015, 15:56 от Анонимен

# 350
  • София
Absurt, прочети внимателно поста на fiolio по-горе има доста истина в него. Само човек дето не е излизал да работи в чужбина може да ги ръси като теб и да обяснява как се изкарват 5 бона за 1 макс. 2 месеца  Stop.
Друго - след като цитирам теб "" 5 бона", са просто 2 минимални или 1 около средна месечна заплата." - защо мъжа на зълвата не отиде У чУжбината за 1-2 месеца да ги изкара тия 5 бона и да си покрие кредита, а искат да цоцат наготово? Значи намираш за нормално едните да работят и да изкарват пари, а другите да лентяйстват по тяхно желание и да смучат кинти от първите ooooh! Stop Stop.
Много хора тук бъркат помощ на хора, които не им стигат доходите с хрантутене на мързеливци, които не желаят да работят, защото ги мързи и не искали шеф на главата си, а разликата е огромна!
Няма нужда да чета поста, достатъчно е, че съм работила навън, вярно, не за минимална заплата, затова си позволявам да " изръся", че можеш да изкараш за един месец сумата, която ви се вижда толкова огромна..
Затова и казвам, че зависи от камбанарията на човека.
Говорим за еднократно на година, превеждане на 2500Е= 5000лв. по сметка на сестрата и понякога през годината- 100- 200Е за подарък.
Това е написала авторката и не е нужно да увеличаваме сумите, за да звучат по- страховито.
Разбира се, че не ги бере по дърветата, човекът, но и не е в никакъв случай безотговорен и Муньо, и какъвто там го изкарахте, само защото е решил да помага на сестра си.
Аз съм помагала, на мен са помагали, смятам, че е нормално.
Освен това, имаме само половината правда- на авторката, която си каза откровено, че ненавижда зълвата.

# 351
    Грешиш. Смятам, че много малко тук одобряват подобен вид дарителство, но уважават правото на непишещия съпруг да има определено мнение по въпроса, дори да не са съгласни с него. Съпругът отказва да се съобрази с авторката, подчертаването колко не е прав какво променя за нея?

# 352
В началото се започна с 50, 100 лева, покриване вноските на кредитните й карти, самолетни билети, и достигна суми по 5000. Този месец отново й се внесоха поредните 5000,

Absurt, не ми звучи като еднократно. А последният коментар, че той тегли от спестяванията за апартамента? И това не е съвсем безобидно. Продължаваш да не правиш разлика, между помагам на човек в нужда и храня двама търтеи.

# 353
В началото се започна с 50, 100 лева, покриване вноските на кредитните й карти, самолетни билети, и достигна суми по 5000. Този месец отново й се внесоха поредните 5000,

Absurt, не ми звучи като еднократно. А последният коментар, че той тегли от спестяванията за апартамента? И това не е съвсем безобидно. Продължаваш да не правиш разлика, между помагам на човек в нужда и храня двама търтеи.
Absurt упорито развива нейни си сюжети, които не се припокриват с писаното от авторката.

# 354
Щом брат и сестра са далече един от друг, по какъв начин контактуват?

# 355
Щом брат и сестра са далече един от друг, по какъв начин контактуват?
С пощенски гълъби. Един гълъб с чек за 5К в човката лети със свръхзвукова скорост към сестрата. hahaha

# 356
Скрит текст:
Absurt, прочети внимателно поста на fiolio по-горе има доста истина в него. Само човек дето не е излизал да работи в чужбина може да ги ръси като теб и да обяснява как се изкарват 5 бона за 1 макс. 2 месеца  Stop.
Няма нужда да чета поста, достатъчно е, че съм работила навън, вярно, не за минимална заплата, затова си позволявам да " изръся", че можеш да изкараш за един месец сумата, която ви се вижда толкова огромна..
Затова и казвам, че зависи от камбанарията на човека.
Говорим за еднократно на година, превеждане на 2500Е= 5000лв. по сметка на сестрата и понякога през годината- 100- 200Е за подарък.
Това е написала авторката и не е нужно да увеличаваме сумите, за да звучат по- страховито.
Разбира се, че не ги бере по дърветата, човекът, но и не е в никакъв случай безотговорен и Муньо, и какъвто там го изкарахте, само защото е решил да помага на сестра си.
Аз съм помагала, на мен са помагали, смятам, че е нормално.
Освен това, имаме само половината правда- на авторката, която си каза откровено, че ненавижда зълвата.

Много удобно не отговори на въпросите ми!Пак да попитам и не само теб ами и всички защитнички на зълвата - защо:
Цитат
????

Грешиш. Смятам, че много малко тук одобряват подобен вид дарителство, но уважават правото на непишещия съпруг да има определено мнение по въпроса, дори да не са съгласни с него. Съпругът отказва да се съобрази с авторката, подчертаването колко не е прав какво променя за нея?

Значи да издържаш 2-ма търтеи +детедецата им, защото ги мързи да работят /търтеите не децата/  е вид дарителство? Съвсем друго е занчението на думата дарителство и то се прави за хора неможещи по ред причини, а не за можещо, но неискащи да работят! Като гледам коментарте си личи кои са с мисленето на зълвата.

# 357
Анонимен, дано не стане досадно повтарянето ми, че в никакъв случай не одобрявам хрантутенето на готованци. Но за този случай ние знаем само версията на съпругата. Не твърдя, че тя лъже, съвсем не. Но историята, напълно логично, е представена през нейния поглед. А как би звучала тази история през погледа на мъжа? Само като чуем и неговата версия, бихме били наясно как стоят нещата, кой крив и кой прав. Ако приемем за чиста монета версията на съпругата излиза, че имаме алчна зълва, чийто брат изкарва добри пари, но е пълен олигофрен, защото не може да различи истинската нужда от манипулациите на използвачи и се оставя да му омотаят главата като на безмозъчен полуидиот. Кой средно интелигентен човек с акъла си ще се оставя системно да го манипулират и то за големи суми?

# 358
  • София

Ами, не звучи никак, почвам да си мисля.............
Започна се с цифрите ангро, което остави впечатление, че всеки месец се внасят тия прословути 5000лв.
После сама обясни, че веднъж годишно се внасят, като има обещание да се връщат, ама нищо не се прави по въпроса.
Кой коментира, че той теглел от спестявания за апартамент?
Авторката ли, която писа, че не иска да отвори сметка за образованието на детето, щото и нея щял да обслужва мъжът ѝ, и пак ще има за сестра си? Mr. Green
И че имат да обзавеждат жилище в България, но не е на дневен ред, защото не мислят засега да се връщат?
На мен вече почна да ми става забавно! Mr. Green
ПП Пак казвам, правя разлика между помощ и хрантутене, но истината дори и да е една, има толкова лица, на колкото души е.
Тук имаме само тази, на авторката, където сумите бележат нарастване с всеки пост, а мен това не ме прави по- доверчива.... Peace

# 359
  • София

Ами, не звучи никак, почвам да си мисля.............
Започна се с цифрите ангро, което остави впечатление, че всеки месец се внасят тия прословути 5000лв.
После сама обясни, че веднъж годишно се внасят, като има обещание да се връщат, ама нищо не се прави по въпроса.
Кой коментира, че той теглел от спестявания за апартамент?
Авторката ли, която писа, че не иска да отвори сметка за образованието на детето, щото и нея щял да обслужва мъжът ѝ, и пак ще има за сестра си? Mr. Green
И че имат да обзавеждат жилище в България, но не е на дневен ред, защото не мислят засега да се връщат?
На мен вече почна да ми става забавно! Mr. Green
ПП Пак казвам, правя разлика между помощ и хрантутене, но истината дори и да е една, има толкова лица, на колкото души е.
Тук имаме само тази, на авторката, където сумите бележат нарастване с всеки пост, а мен това не ме прави по- доверчива.... Peace

ПП. Анонимен, защо чакаш отговор от мен за това, дали могат или не, дали искат или не, да работят в чужбина хора, които не познавам? newsm78
Хипотетично, мога да ти дам отговор, ама каква е ползата?

Общи условия

Активация на акаунт