Камъни в жлъчката - 3

• 134 456
  • 769
  •   1
Отговори
# 435
  • Sofia
Прави се снимка,изискват я.
Ако решиш да я махаш ти препоръчвам д-р Теодор Атанасов в Софиямед.
Прави се пълна кръвна картина с чернодробни показатели,урина,ехограф.
Операцията е по-лека от класическата защото по-бързо се възстановява човек,може да стане след 2ч и да ходи.
Но ако не ти създава проблем,нямаш кризи или възпаления по-добре изчакай,спазвай диетата и се преглеждай всяка година.

Последна редакция: пт, 03 мар 2017, 23:53 от Doli

# 436
Аз тази снимка така и не мога да разбера защо е. Предполагам защото така е по клинична пътека.  Правила съм 2 операции в чужбина и никога не са ми правили снимка. За това се чудех има ли как да я избегна и в България, защото облъчването наистина ми е крайно непрепоръчително. Само в краен случай ако има съмнения за нещо в белите дробове.
Както и да е. Явно трябва да обсъдя моята ситуация с лекар. Благодаря за препоръките!
За момента от време на време усещам тежест под гърдата и дискомфорт в гърба, но не съм имала болки. Мисля, че имах криза точно преди година, но не знаех, че е жлъчката. Много че боля стомаха тогава около 3-4 часа. В последствие научих за камъните. Скоро ми предстои една лека операция и просто се чудех дали да не съчетая и жлъчката с нея. Поне по-малко упойки да имам.

# 437
  • София
Правиха ми снимка преди операцията на жлъчката, но преди това имам друга лапароскопия, преди която нямам снимка. Мисля, че можеш да се договориш с лекаря. Особено ако имаш противопоказания.
Аз съм безкрайно доволна от д-р Желев в ИСУЛ.

# 438
Здравейте и аз съм с множество камъни в жлъчката и почти без жлъчносъдържимо. Кризи съм имала 3, 4, но често ме боли и пия ношпа, пазя и диети.  Реших се на операция в Каспела- Пловдив, д-р. Богдан Велков, адски ме е страх и само като се сетя настръхвам Sad  Страх ме е от упойката, има ли вариант да е местна ? Никога не съм била оперирана или под упойка. Не желая клизми и катетъри, те задължителни ли са?

# 439
  • Майна Сити
Моята операция беше преди месец и половина, само че в Пълмед при д-р Васил Горанов. Не знам дали може с местна упойка, мен ме обработиха с пълна - дремнах си 40-50 минути. Няма какво да се притесняваш от упойката. Не ми правиха клизма, не са ми слагали катетър, имах само един дрен, който ми го махнаха на другия ден. Общо взето болката после е като силна мускулна треска, не е като родилните болки  Wink  Ако се разхождаш след операцията, много по-лесно ще се възстановиш, аз 10 дена след нея вече спях по корем  Grinning Няма какво да се притесняваш, не е кой знае какво  Wink
Иначе за клизми и катетри си е политика на доктора/болницата, може да разпиташ преди това как стоят нещата.

# 440
Моята операция беше преди месец и половина, само че в Пълмед при д-р Васил Горанов. Не знам дали може с местна упойка, мен ме обработиха с пълна - дремнах си 40-50 минути. Няма какво да се притесняваш от упойката. Не ми правиха клизма, не са ми слагали катетър, имах само един дрен, който ми го махнаха на другия ден. Общо взето болката после е като силна мускулна треска, не е като родилните болки  Wink  Ако се разхождаш след операцията, много по-лесно ще се възстановиш, аз 10 дена след нея вече спях по корем  Grinning Няма какво да се притесняваш, не е кой знае какво  Wink
Иначе за клизми и катетри си е политика на доктора/болницата, може да разпиташ преди това как стоят нещата.
Много благодаря, аз имам много висок праг на болка. Раждах 12 часа нормално без никакви обезболяващи, а от една операция от жлъчка и упойката ми се изправят косите Simple Smile успокоих се малко.

# 441
  • София
Няма как с местна упойка.
Клизма и катетър аз не съм имала.

Последна редакция: сб, 04 мар 2017, 18:50 от Veseto*

# 442
А понеже планирам втора бременност, кога е възможно след операцията и отстранената жлъчка оказва ли някакво влияние, води ли се рискова бременност ? Аз камъните ги получих след първата си и сега с тези кризи няма как да забременея отново, трябва да я махна и тогава евентуално.

# 443
Доколкото знам, не се води рискова бременноста. Няма как с частична упойка. Прави се с пълна. Не са ми правели снимка и клизма, за катетър май имах, и дренаж имах, не е най-приятното нещо на света, но не е толкова страшно бързо се окопитваш. Не се яде нищо от обяд на предния ден, за да няма проблем с реакция към упойката, аз си ядох до късно вечерта преди операцията и се скъсах да повръщам...

# 444
  • Sofia
Защо си яла,като си знаела,че не бива?
Аз не ядох една седмица преди това,само на вода...и бях супер след като ме отпусна упойката,нито гадене,нито главоболие...
Затова и не ми сложиха катетър и не са ми правили клизма,нямах нищо в стомаха и червата Wink

# 445
Защо си яла,като си знаела,че не бива?
Аз не ядох една седмица преди това,само на вода...и бях супер след като ме отпусна упойката,нито гадене,нито главоболие...
Затова и не ми сложиха катетър и не са ми правили клизма,нямах нищо в стомаха и червата Wink
Цяла седмица преди операцията не си яла ? Това защо и как издаяни цяла седмица  newsm78 само на вода ли ?

# 446
  • Sofia
Приеха ме с криза и възпаление от изкаран камък.И по съвет на лекаря трябваше да спра храната.Издържа се на вода,не е проблем.

# 447
Приеха ме с криза и възпаление от изкаран камък.И по съвет на лекаря трябваше да спра храната.Издържа се на вода,не е проблем.
И аз ще пробвам тогава поне 2, 3 дни да не ям, но на мен ми пада кръвното и ми става лошо, иначе съм с високо Simple Smile но щом казваш, че е по- добре за упойката. Все пак ще се допитам до доктора и ще го помоля за без катетър и клизми  Laughing

# 448
  • Sofia
И един ден ще ти е достатъчен,не е нужно 2-3 да са...просто при мен се наложи така

# 449
Защото ми казаха, че няма проблем да си ям каквото си искам (лекарите) и после разбрах, че преди операцията не трябвало... от нета и от други лекари...

Общи условия

Активация на акаунт