Камъни в жлъчката - 3

• 133 410
  • 769
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Нищо не съм правила, не съм имала оплаквания. Хирургът ми каза, че ще съм по- здрава от преди. Така се и чувствам.
Около месец след операцията започнах да ям обичайната си храна. Без пържено, но никога не съм го ясла много. Вече ям всичко, но внимавам с количествата.

# 556
  • София ж.к. Надежда 1
Здравейте.Във вторник ще ме оперират в МВР болница доц. Дамянов.Камъка е 2,7 см. Операцията ще е лапароскопска. Имате ли отзиви за болницата или доцента? На мен ми направи много добро впечетление, но ми се иска да питам някой оперирал се при него.

Последна редакция: чт, 11 май 2017, 15:37 от petq

# 557
Да попитам само, че много се тревожа, а чак утре съм на лекар, на някой да му е ставало твърдо над дупката на пъпа след операцията???  newsm78 На мен ми седи доста твърдо над него, не ме боли но е странно, какво може да е, подкожно е точно над дупката.

# 558
  • Sofia
Ще се оправи,нормално е,спокойно

# 559
Ей, много ви благодаря и се радвам, че го има този форум, за да се успокояваме взаимно.  smile3535

# 560
  • Sofia
Имах и сълзене и втвърдяване около пъпа,но отмина с мазане на йодасепт и пръсках един спрей който също дезинфикцира,не помня вече за колко време мина,но някъде около 1 мес  Thinking

# 561
  • София
Ей, много ви благодаря и се радвам, че го има този форум, за да се успокояваме взаимно.  smile3535

И аз мисля така - безценни сте всички тук  bouquet

Днес взех епикризата. Утре трябвало да я нося на личния лекар.
Като цяло се възстановявам, утре стават две седмици от операцията ми. Все още имам болежи и опъвания из корема, а и бързо се изморявам при ходене, но това последното може да е и от времето, топло е днес.
Все се успкоявам, че не напразно се полагат 30 дни болнични, значи си трябват.

Последна редакция: чт, 11 май 2017, 17:21 от Prizma

# 562
Здравейте! Бързо оздравяване момичета! За спорта, моят хирург ми беше казал 6 месеца да не се натоварвам и да не вдигам тежко, защото има опасност от херния. А иначе, за след операцията, ако си хапнете нещо и ви стане зле, един професор ми беше казал да пия Цинарикс и наистина много помага.

# 563
  • Бургас
Миналата вечер доста ме заболя, а най-интересното е, че както ме заболя, така бързо и ми мина. Възможно ли е да е от преминаването на някоя прашинка или дребно камъче  Rolling Eyes Като ходих след това по голяма нужда пак имах черни песъчинки.

# 564
Здравейте, аз вчера се оперирах лапароскопска операция ,но вчера вечерта и сега имам температура около 37,1-37,3 , ще се радвам да споделите нормално ли е и при вас как е било. Иначе за самата операция според мен е доста болезнено , но все пак е операция а и днес съм една идея по добре.

# 565
  • София ж.к. Надежда 1
Здравейте. Оперираха ме лапароскопски на 16- ти. Вчера ме изписаха. Не ме боли, но дърпа много при ставане, сядане, лягане...Доцента каза диета само месец.Според това което чета не е така. Вече не знам как да се храня. Кое е най- правилното?

# 566
  • София
Здравейте, аз вчера се оперирах лапароскопска операция ,но вчера вечерта и сега имам температура около 37,1-37,3 , ще се радвам да споделите нормално ли е и при вас как е било. Иначе за самата операция според мен е доста болезнено , но все пак е операция а и днес съм една идея по добре.

За температурата знам, че е нормално.  Аз нямах, но пък все още имам леко сълзене от шева около пъпа. На моменти и леки болки в областта на стомха /под лъжичката/. Нещата явно са индивидуални.

За диетата и аз ще се радва на мнения. Мисля да пазя поне 3-4 месеца, чела съм, че понякога дори 6 месеца се препоръчва да се пази.

# 567
Мина почти месец от моята операция и съвсем леко понякога ми напомня на мястото на жлъчката. Диета не пазя, но не ям пържено, кафе не пия и алкохол и шоколад. Но вчера си хапнах торта. Важно е да се яде по 5 6 пъти на ден по малко.  Момичета, вече сме здрави, не се пазете повече от колкото бяхте с жлъчка Simple Smile Радвайте се на живота без Wink

# 568
Здравейте , бързо възстановяване на всички . На мен днес ми е трети ден от операцията температура нямам то и вчера на няколко пъти през деня имах за малко по 37-37,1 градуса , но като цяло нямах почти целия ден. Днес ми дойде и за мое учудване не ме боли корем и не се чувствам зле може би ми помогна чая от маточина ,че той действа и като спазмолитик. Диета ще пазя мисля да карам на супи и крем супи въпреки че лекарят ми каза че нямало нужда от диета, но аз мисля, че по добре да се огранича за известно време. Моята операция беше във Пловдив в болница Пълмед при доктор Горанов, много съм доволна от екипа и условията дано и занапред всичко да е наред. Проблеми със жлъчката имам няколко месеца след като родих през 2011г. тогава получих 2 кризи но незнаех ,че е от жлъчката мислех ,че е стомах понеже имам язва. Миналата година октомври пак получих криза и след посещение в спешното ми казаха ,че имам 4см камък и трябва да се оперирам. Ходих и на друг специалист след това той ми каза ,че е пълна със камъни и е за операция. И така след поредните болки и повръщане посред нощ реших да се оперирам , дадоха един по голям камък защото другите са били малки.

# 569
  • Майна Сити
И аз бях при Горанов януари месец  Grinning
Въпреки че каза да не пазя диета, имах киселини от всичко и се наложи да се огранича 1 месец. Сега съм пушка, абсолютно всичко си ям  Wink

Общи условия

Активация на акаунт