Камъни в жлъчката - 3

• 133 426
  • 769
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Момичета, та и момчета, да ви споделя какво ме посъветваха докторите за извадена жлъчка: 3,4 черни маслини сутрин на гладно или сусамов тахан с мед 1 към 1 пак сутрин на гладно и много извара, все вкусотийки. Бъдете здрави. 😘

Започвам Simple Smile Благодаря! Ти как си?
При мен нещата са по-добре, най-вече ме опъва на мястото на операцията (или лепенките), и затова ходя леко присвита и по-бавно. Обаче изръшках квартала Simple Smile

# 541
  • София
Мина една седмица от операцията ми. Снощи получих много силни и местещи се болки из целия корем, но пих течен аналгин и сега съм по-добре. Изпитвам обаче тъпа болка между ребрата вдясно и в двсното подребрие, а при хранене много бързо се чувствам сита и с подут стомах. На моменти и гърбът ме наболява. Днес бях да ми махнат конците и лекарят каза да пия Пулсет и Спазмалгон.
Диета пазя строго. Притеснено ми е. Не трябваше ли вече да се чувствам добре и без подобни оплаквания?

# 542
Призма, дай си още време, много скоро е била операцията, нормално е все още да имаш по-силни болки, при газове например, както явно е било при теб. За болката в дясното подребрие - аз също имам такава, не постоянно, но има периоди, в които може да ме боли и 1 месец. После изчезва и може много време да я няма никаква. Според една гастроентероложка е от дванадесетопръстника, който се дразни от постоянното изтичане на жлъчен сок, на мен обаче по-скоро на някаква колична болка ми напомня, не знам... Бързо възстановяване ти желая

# 543
  • София
Благодаря, Фотон. Болките все още ги има, но може би са в по-малък участък, подобни на силна мускулна треска.
Махнаха ми конците, но шевът около пъпа още сълзи. Мажа с йодасепт, надявам се скоро да спре.
Основното ми притеснение е това, че сутрин ми е много разхлабен коремът и имам доста кашаво изхождане, въпреки строгата диета. Това дали е нормално? Пия чай с мед сутрин, може би трябва да го спра?

# 544
  • Sofia
Нормално е да е така Peace

# 545
И аз бях разхлабена, но започнах да се храня по- нормално (разбира се без забранените неща) и вече нямам такъв проблем. И мен леко ме наболява на мястото на жлъчката. Предполагам е нормално.

# 546
  • София
Откакто нямам жлъчка имам по- редовен стомах от всякога.

# 547
А аз да попитам, кога мога да почна да тренирам- фитнес на пътеката или на крос тренажора? Доста отслабнах и искам да се постегна малко Simple Smile А вече втора седмица след операцията аз съм на работа- първа нощна смяна и ме боли гърба Sad как ще изкарам 12 ч. незнам.....

# 548
  • Sofia
Защи не си в болнични?
Дават 30дни за тази операция.
Иначе аз започнах на 15-20ден да ходя на плуване/1,5ч/ и карах кростренажор по 30мин

# 549
Защото ме принудиха. Няма кой да работи....и ми казаха, ако понеделник не си на работа, си търси нова.... не се чувствам комфортно наистина, но....

# 550
  • София
Днес ми е 11-тия ден от операцията, махнати са ми конците. От един разрез над пъпа непрекъснато сълзи и поняога дори по-силно тече розиво-оранжева фенист. Бях при доктора, каза че е нормално, но аз се притеснявам. Не можа да каже колко време е нормално да е така. Мислите ли, че имам повод за притеснение и да търся ли второ мнение? Направо съм си тревожна, още повече, че на ръба на разреза се е обраувал един белезникав слой кожича, койтоне знам кк би могъл да зарастне.

Последна редакция: вт, 09 май 2017, 19:31 от Prizma

# 551
  • Майна Сити
Призма, искай второ мнение според мен. Моята операция беше по учебник, нищо не ми е сълзяло или текло. Имам доста приятели, оперирани от жлъчка, те също казаха че са нямали такива нещо. Не знам до колко е "нормално". Дано да греша, но питай друг лекар за твое успокоение поне.
Колкото до стомашните проблеми - първият месец стомаха ми беше супер разбъркан, първо че имах киселини и от въздуха и второ че имах разтройство. Симптомите отшумяха и сега ям всичко (оперирана съм януари), но имах едно бааавно захранване и една седмица само на варени картофи  Simple Smile

# 552
  • София
Благодаря, ще изчакам още ден-два и ако няма подобрение, ще търся друг хирург.

# 553
Благодаря, ще изчакам още ден-два и ако няма подобрение, ще търся друг хирург.

Днес бях на контрола. С момичето което лежахме  се засекохме пред кабинета и на нея и тече и казаха, че е нормално. Махнаха и конците с времето щяло да отшуми съвсем.

# 554
  • София
От днес вече раната се затвори и спря да тече. Помогнаха ми сребърни лепенки /2-3 дни бях с такива, като често ги сменях, 2-3 пъти мазах и с йодасепт, промивах със сребърна вода/, както и това, че след тях оставих мястото да "диша" през стерилна марля.

Странно, като питах хирурга за контролен преглед, той каза, че нямало нужда от такъв /като ме изписваха ме погледнаха на ехограф/, но било добре след година да се направи колоноскопия, защото след такава операция можело да се появят полипи по дебелото черво. Дотук в темите не съм попадала на такава препоръка. Вие какво мислите за нея?

Иначе на 6-тия месец ще си наравя ехография и изкръвно изследване на TSH, Acat  и Алат. Нещо друго?
Надявам се след всички превръзки с йод да ми се размине и прием на лекарства - с Хашимото съм, но т.к. TSH дoсега беше в норма, не съм на терапия.

Исках да попитам и за храненето. Засега съм на овесени ядки, супи - предимно картофена или пилешка, печено пиле, ориз, моркови и картофи, сухари, обикновени бисквити, обезмаслени извара и кис. мляко и банани.
Кога и какво още бих могла да включа в менюто?

Общи условия

Активация на акаунт