Камъни в жлъчката - 3

• 133 408
  • 769
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Момичета, какво точно са киселините? Аз имам лека болка под лъжичката понякога. Това ли са киселини или да мисля за други диагнози? Не съм правила гастроскопия. Доста намаляха тези болки след операцията, но днес, 22 дни по-късно, все пак на моменти все още ме наболява в тази област.

# 571
  • Варна
Момичета, здравейте  Simple Smile Не знам дали въпросите ми са точно към вас, но не намирам подобна тема , в която да питам . Ще разкажа на кратко :

В началото на април  усетих железен вкус в устата, сухота и парене.
Веднага седнах да чета в нета на какво може да се дължи- първите предположения бяха проблеми със зъбите и устната кухина, жлъчка, черен дроб ...
Още на следващия ден отидох на зъболекар, всичко беше ОК, т.е. нямах зъби за лекуване.
Но металния и горчив вкус остана , изключително неприятен. Пуснах си чернодробни изследвания, отидох на гастро, всичко от изследванията е в нормите, не мми направи ехография, защото преди 3 месеца по друг повод  имам снимки на вътрешни органи-идеални били

Изписа ми - Инхиботр на протонната помпа, Дуспаталин и Цинарикс, със съмнение за възпалена жлъчка, и диета. След две седмици на контрола. Пропуснах да кажа, че и подпиране под дясното ребро, и една нощ с по-засилени болки в дясно, но не стигнах до обезболяващи.

Нямаше промяна в горчивия вкус в устата, болката в дясно изчезна. На контролата гастрото каза, че няма с какво да ми помогне да търся другаде проблема. Пуснах гърлен секрет -чист е, понеже имаше съмнение от зъболекаря ,че може да е някаква гъбичка/бактерия в устата ...

Все още продължават така нещата . Имам кратки периоди, в които горчивия вкус изчезва, и после се връща . Както и това подпиране в дясно -ако за около седмица го няма, след това се връща за 2-3 дни и отшумява.

Започнах по-стриктна диета, от днес всъщност, така че е рано да кажа дали не е от храна, избягвам всичко забранено ...
Какво мога да направя повече ? Второ мнение ли да търся , при положение че АЛАТ , АСАТ и другите от групата са в норми, няма камъни на ехото, Черен дроб и слезка са в нормални размери ...??

Извинявам се, че не беше никак кратко обяснението  Blush но просто не знам към кога да се обърна , и продължаващите симптоми означават, че все пак има проблем  Confused

# 572
Е 579 - железен глюконат - емулгатор .
При превишаване нормата от 10-20 млгр. на ден + всичко друго нанася ерозия на жлъчката и стомашно-чревният тракт .

https://prodobavki.com/dobavki/E579.html

# 573
  • Sofia
Момичета, какво точно са киселините? Аз имам лека болка под лъжичката понякога. Това ли са киселини или да мисля за други диагнози? Не съм правила гастроскопия. Доста намаляха тези болки след операцията, но днес, 22 дни по-късно, все пак на моменти все още ме наболява в тази област.
Киселините се усещат като много неприятно парене в гърлото и м/у гърдите ,все едно нещо ври и кипи,понякога се надига и нагоре кисело или много горчиво ...уф,добре че вече все по-рядко ги получавам,беше ужасно

# 574
Момичета как стои въпросът с цигарите аз вече 4 дни не съм пушила и се чудя кога може? Днес си направих кафе със мляко и засега нищо ми няма. Вас сърби ли ви около разрезите че при мен около единия много ме сърби от време на време, а също и на този във пъпа по точно под него ми посиня,  но днес вече избледнява все едно съм се натъртила.

Последна редакция: вт, 23 май 2017, 11:11 от Ivelina1983

# 575
  • София

Киселините се усещат като много неприятно парене в гърлото и м/у гърдите ,все едно нещо ври и кипи,понякога се надига и нагоре кисело или много горчиво ...уф,добре че вече все по-рядко ги получавам,беше ужасно

Колко време след операцията ги имаше?

Аз явно ще съм от хората, които ще трябва да пазят продължителна диета. И най-малкото отклонение ми докарва една тъпа и много нериятна нолка в областта между гърдите. За кафе, домати и плодове не мога и да си помисля. Основно съм на пилешка супа, сухари, банани, обезмаслено кисело мляко и обикновени бисквити. Позвлява си по малко хляб със зехтин и маслини, но май не ми се отразяват добре.

# 576
Ivelina1983 за цигарите си пуши, то първите дни по-скоро заради упойката и заради това, че не си яла не може, щото ще колабираш. Ма за кафе по-скоро ти е рано. А по-спомен и мен ме сърбеше около шевовете и разреза на пъпа може би защото е най-голям, най-късно се оправи - мина от лилаво, на тъмно червено и след чак след месеци си стана просто белег.

# 577
  • Sofia
Prizma, все още си ги получавам киселините,но са много по-рядко отпреди и то най-вече ако не спазвам някои ограничения,случва се от нещо позапържено или с много подправки....минават ми с гавискон или като изям една ябълка

# 578
  • Бургас
Moмичета  Hug, здравейте и извинявайте, че нахлувам в темата ви, може би въпросите ми не са точно за тук, но не намерих друга подходяща тема.
От доста време насам имам периодично тъпа болка/тежест вдясно под ребрата. Ходих няколко пъти на ехограф на черен дроб и жлъчка, на гастроентеролог също. Уж нямам камъни в жлъчката или поне не са видели да има, но казаха, че е прегъната и е възможно проблемите да са заради това. Изписаха ми Цинарикс и Дуспаталин, пия ги без осезаем ефект.
Мазно, пържено, пикантно като цяло не ям, но пия доста кафе... Диета някаква ли да пазя, нещо друго, с което мога да си помогна има ли? Ако случайно някой е имал подобни проблеми и е запознат с въпроса ще съм благодарна да сподели.
Майка ми има проблеми с жлъчката и камъни... не знам наследствен фактор има ли...

# 579
Moмичета  Hug, здравейте и извинявайте, че нахлувам в темата ви, може би въпросите ми не са точно за тук, но не намерих друга подходяща тема.
От доста време насам имам периодично тъпа болка/тежест вдясно под ребрата. Ходих няколко пъти на ехограф на черен дроб и жлъчка, на гастроентеролог също. Уж нямам камъни в жлъчката или поне не са видели да има, но казаха, че е прегъната и е възможно проблемите да са заради това. Изписаха ми Цинарикс и Дуспаталин, пия ги без осезаем ефект.
Мазно, пържено, пикантно като цяло не ям, но пия доста кафе... Диета някаква ли да пазя, нещо друго, с което мога да си помогна има ли? Ако случайно някой е имал подобни проблеми и е запознат с въпроса ще съм благодарна да сподели.
Майка ми има проблеми с жлъчката и камъни... не знам наследствен фактор има ли...
[/quote
И аз не съм видяла ефект от Цинарикс , а го пих 15 месеца ... За тъпата болка , без камъни пробвайте акупресура на "точката на Чингиз хан " , която съм я постнала по-рано . Мен от това спря да ме боли , иначе ме мъчеше поне 10 години

# 580
  • Бургас
В сезона на черешите разрешено ли е да ги консумираме

# 581
# 582
  • София
Възможно ли е при киселини да се усеща и да се чува тяхното движение в стомаха, т.к. при мен се получава нещо като къркорене и движение на течност / сокове точно между гърдите, обикновено след прием на храна или течност, без непременно да е свързано с болка или парене? Тези къркорения и пукания в тази област ме побъркват от притеснение.
Уж след опрацията щяха да отминат...

Последна редакция: чт, 25 май 2017, 11:00 от Prizma

# 583
  • Sofia
Това не са киселини,а просто къркорене...пробвай с еспумизан,на мен ми помага

# 584
  • София
Купих гавиксон, наистина помага.  bouquet
Обаче от 2-3 дни чувствам горчиина в устата  Sad

Общи условия

Активация на акаунт