Камъни в жлъчката - 3

• 133 407
  • 769
  •   1
Отговори
# 585
  • София ж.к. Надежда 1
Аз да ви питам нещо...На 16-ти ме оперираха. Трите дупки вече имат корички и минават. Тази на пъпа обаче все е с марля иначе ме цапа. Тече прозрачна течност предполагам лимфа. Не е много и не е постоянно, но се налага да слагам марля. Текло ли ви е на вас и колко време? Да се притеснявам ли или е нормално? Доктора каза, че ще спре, ама аз съм паника и не ми е спокойно. Мисля, ако не спре до края на седмицата пак да ходя. Дайте съвет, ако ви се е случвало.

# 586
  • Sofia
Нормално е,ще спре,не се притеснявай  Peace

# 587
Здравейте!Майка ми два камъка в жлъчката 10мм и 2мм. Има ги отдавна, но до миналата седмица не беше правила кризи. Сега ще тръгваме по изследвания и доктори. Въпросът е, че тя е с няколко операции за отстраняване на разни неща и органи, последната от Март тази година.
Искам да ви питам, има ли лекар, който да не се мята веднага да оперира. Разбирам, че това е кардинално решение, но все пак е отстраняване на орган. Как разбирате от кой вид са камъчетата (едните били меки и с по-голям шанс за разграждане)? Някой запознат ли е с метода за отстраняване на камъчета от жлъчката, през устата, с който се хвалят в Токуда? Лично аз съм с много добри впечатления от др Карагьозов, но при него има часове за преглед чак през Август (https://clinica.bg/681-%D0%9C%D0%B0%D1%85%D0%B0%D1%82-%D0%BA%D0% … D0%B0%D1%82%D0%B0).
И най-важното, моля ви, препоръчайте ми добър специалист с София.

# 588
  • Sofia
Сестра ми мина тази процедура в Токуда,при същия лекар преди 2год.
Над 2000лв и излезна.Сложиха и стенд за да разшири каналите,един месец пи някакви лекарства и махнаха стенда.Прави се с пълна упойка.Сега е ОК   Praynig
Доколкото си спомням и във ВМА се прави,гледала съм по тв доц.Кацаров е показвал метода,и цената беше към 600лв

# 589
Toзи метод премахва ли камъни и от жлъчката или е само за камъни в жлъчните канали?

# 590
Doli, дали става въпрос за същата процедура? Защото не разбирам, щом ги вадят веднага през устата, за какво е този стенд? Да не би да са ги разбили, и да са сложили стенд, за да ги изхвърли през стомаха, без да рискуват запушване на каналите?
Има ли някой, който да не е плащал за Лапароскопска холецистектомия? Уж касата я поема, а пациента плаща за консумативите. Но не срещнах някой, който да е платил под 800лв. Естествено, че ще си платим каквото е нужно, но все пак...Както казах, Март за пореден път оперираха майка ми, но от друго заболяване. Здравно осигурена е, даже е с диагноза освобождаваща я от потребителски такси.
Препоръчайте ми добър гастроентеролог, моля ви!

# 591
За тези, които се чудят същото, цитирам phantomlord, от http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=663833;topicrefid=20.
"Консумативите са: 2 троакара - чрез тях се въвеждат инструментите в коремната кухина и 1 игла на Верес - чрез нея се вкарва газа в коремната кухина за да се повдигне корема и да се направи място за извършване на операцията - операцията се извършва вътре в тялото без то да се отваря. Цената на инструментите варира м/у 800 и 1000 лв"

# 592

Има ли някой, който да не е плащал за Лапароскопска холецистектомия? Уж касата я поема, а пациента плаща за консумативите. Но не срещнах някой, който да е платил под 800лв. Естествено, че ще си платим каквото е нужно, но все пак...Както казах, Март за пореден път оперираха майка ми, но от друго заболяване. Здравно осигурена е, даже е с диагноза освобождаваща я от потребителски такси.
Препоръчайте ми добър гастроентеролог, моля ви!

Здравейте, аз си правих Лапароскопска холецистектомия ноември 2016г. в МБАЛ гр. Търговище и платих за консумативи 68 лв. и ст. преди операцията + болничният престой след нея. Операцията и легло-дните общо малко над 80 лв.

# 593
  • Sofia
И аз съм здравно осигурена,но си плащам консумативите,изискват ми ги,иначе класическа,с голямо рязане...как така вие не сте ги плащали Thinking

# 594
Както вече писах, заплатих шестдесет и няколко лв., получих документ от каса в болницата, че съм заплатила консумативи за лапароскопска холецистектомия.
Здравната каса не поема консумативи по тази пътека. Затова и болниците злоупотребяват с цената им.

Последна редакция: пн, 05 юни 2017, 22:45 от Peppery

# 595
  • София ж.к. Надежда 1
Мен ме оперираха лапароскопски миналия месец.Платих 870лв и към 20/25 за три дни в болницата.Това за МВР болница става дума.

# 596
Мен ме оперираха в Каспела на 25.05. 2017, платих 400 лв. (вкл. и престоя) какви са тези 800, 1000 лв. ?

Последна редакция: ср, 07 юни 2017, 12:34 от BellaBarli

# 597
  • София
И аз платих 800 в ИСУЛ.

# 598
  • София ж.к. Надежда 1
Консумативите ми бяха 870 лв. даже касова ми дадоха.

# 599
  • Sofia
И на мен ми издадоха документ за сумата...но много пъти ми е минавала мисълта дали тези уредчета не са за многократна употреба...нито съм видяла,нито знам какво е...но здраве да е Praynig

Общи условия

Активация на акаунт