Камъни в жлъчката - 3

• 133 391
  • 769
  •   1
Отговори
# 600
  • София ж.к. Надежда 1
Имам въпрос за някои храни.Оперирана съм на 16.05. Мога ли да ям домашното сирене и кашкавал от село? Много се чудя с тази храна.На едно място пише, че може даден продукт, а на друго-не.Почти месец съм на пилешка или зеленчукова супа,кис. мляко с бисквити, филия със сирене и маслини.Толкова ми се яде и нещо друго....Доц. който ме оперира каза след месец да ям всичко без пържено, мазно, газирано, жълтъци,шоколад. Ама аз чета, че трябвало по строга диета.Какво ядете вие? Много ми е гадно с тези 4/5 неща които ям....

# 601
Имам въпрос за някои храни.Оперирана съм на 16.05. Мога ли да ям домашното сирене и кашкавал от село? Много се чудя с тази храна.На едно място пише, че може даден продукт, а на друго-не.Почти месец съм на пилешка или зеленчукова супа,кис. мляко с бисквити, филия със сирене и маслини.Толкова ми се яде и нещо друго....Доц. който ме оперира каза след месец да ям всичко без пържено, мазно, газирано, жълтъци,шоколад. Ама аз чета, че трябвало по строга диета.Какво ядете вие? Много ми е гадно с тези 4/5 неща които ям....
Petq, аз лично ям всичко. След операцията 3 седмици ми бяха забранени храни, които подуват корема - зеле, боб; леща, газирано, пълнозърнести и т.н. После започнах да ям всичко, кафе пих даже на втория ден след операция, че много ми липсваше Grinning Няколко пъти питах хирурзите за диета, казаха ми "всичко можеш да ядеш". Сега ми прави впечатление, че някои храни ми правят киселини - ориз, пълнозърнести хлябове, чушки, и сама ги избягвам. В началото опитвах всичко по  малко и каквото не ми дразни го ям.

# 602
  • Sofia
Домашното мляко е доста по-мазно от купешкото,както и сиренето,изварата или кашкавала от него...но пък си е истинско,без химии и добавки.
Хапвай по малко и виж как ти влияят.

# 603
И аз ям всичко без боб, леща, тлъсти меса и пържено (изключение правят пържени картофки, съблазняват ме) Даже винце си пийвам, кафе също пия 3 в 1 и шоколад ям, но разбира се не прекалявам. Тичам по 6 ,7 км на ден и се чувствам идеално.  Месец след операцията.

# 604
  • Бургас
Купих си Инка. Успешно ми замества кафето. Много е приятно.

# 605
  • София ж.к. Надежда 1
Боба и лещата не ми липсват, но шоколада, цацата, бирата, яйцата и зеления боб ми липсват много 😐

# 606
  • София
Всичко ям и пия, без да прекалявам с количествата. Хирургът ми каза, че ще съм по- здрава от преди, когато съм имала жлъчка. Така се и чувствам.

# 607
  • Sofia
Боба и лещата не ми липсват, но шоколада, цацата, бирата, яйцата и зеления боб ми липсват много 😐
Постепенно може да ги вкарваш по малко в менюто.Цацата става и печена във фурна,зеления фасул е позволен,от яйцата белтъка може,жълтък 1-2пъти седмично и да не е твърд,бирата по-нататък/аз след 2год пийнах малко/.С шоколада много прекалявах и преди и след като ми я махнаха  Embarassed,но нямам оплаквания,освен в кг...Днес си направих домашен,като от "едно време" Wink

# 608
  • София ж.к. Надежда 1
Не знаех, че зеления боб е позволен.Това е добре 😊 А, ако нещо не ми понесе какво ще стане? Ще ми стане тежко или ще направя криза? Няма и месец от операцията и се чудя дали без жлъчка може да направя гадните и болезнени кризи. За това много ме е страх да ям въпреки, че доцента каза, че нямало проблем.

# 609
  • Бургас
Не знаех, че зеления боб е позволен.Това е добре 😊 А, ако нещо не ми понесе какво ще стане? Ще ми стане тежко или ще направя криза? Няма и месец от операцията и се чудя дали без жлъчка може да направя гадните и болезнени кризи. За това много ме е страх да ям въпреки, че доцента каза, че нямало проблем.
Пробвай с малко количество. Аз така започнах да хапвам някои не много препоръчителни храни.

# 610
За кризи не знам, но там където беше жлъчката се случва да ме боли като пия кафе на гладно или изям нещо по-грубо като сурово зеле например. Има неща, които като ги хапна ми става по-тежко и тогава пия храносмилателни ензими. Случва се да пия и лекарства против киселини и газове. Първите 2-3 месеца ми беше голяма драма яденето на много неща, но после като че ли свикнах и сега мога да ги хапвам.

# 611
  • Sofia
И аз понякога получавам тежест и леки бодежи вдясно,ако прекаля с яйца/по Великден 2бр наведнъж/,спанак,зелени салати,лук,чесън,ядки...тестени мазни неща също много зле ми действат,старая се да ги отбягвам,не бях яла хляб месец и вчера хапнах принцеса с кайма,цял ден ми беше гадно и имах чувство на тежест и подпухналост,задържам и вода от пшенични продукти.
Какви ензими приемате?

# 612
И аз понякога получавам тежест и леки бодежи вдясно,ако прекаля с яйца/по Великден 2бр наведнъж/,спанак,зелени салати,лук,чесън,ядки...тестени мазни неща също много зле ми действат,старая се да ги отбягвам,не бях яла хляб месец и вчера хапнах принцеса с кайма,цял ден ми беше гадно и имах чувство на тежест и подпухналост,задържам и вода от пшенични продукти.
Какви ензими приемате?
Enzy-mill на Botanic. Не са ми предписвани от лекар, на своя глава си ги купих. Като хапна нещо по-тежичко, изпивам 2 таблетки след ядене.

# 613
  • Sofia
Мерси bouquet

# 614

Шоколада може да се замени с рожково брашно . Страхотен течен шоколад става като се смеси 1-2 с.л. рожково брашно със сусамов тахан на око

Общи условия

Активация на акаунт