Камъни в жлъчката - 3

• 133 361
  • 769
  •   1
Отговори
# 90
  • Балчик
Явно на всеки от различна дупка са я извадили Grinning Аз нямах дренаж. И както написах по-горе - само една дупка. Видях че са ме боли от дясно под ребрата, но по-скоро е било с нещо тънко като игла. И просто няма как да са я изкарали от там!

Ами ето, че не  една. Wink
Аз имам четири дупки. Най-голяма на пъпа. Докторът каза, че от там вкарват камерата. Двете са под ребрата и са точно като точици, през тях са работили. Най-малката вече изобщо не  личи, преди доста години беше операцията.
Не съм имала нито болки, нито някакви други неразположения след операцията. Изписаха ме на 3 ден, спазвах диета 2 месеца, пих лекарства 6 месеца. Върнах с на работа след месец.

Последна редакция: вт, 05 яну 2016, 15:55 от Джемма

# 91
  • гр.Добрич

Не съм имала нито болки, нито някакви други неразположения след операцията. Изписаха ме на 3 ден, спазвах диета 2 месеца, пих лекарства 6 месеца. Върнах с на работа след месец.
    какви лекарства ?

# 92
  • Балчик
Ранитидин, дурацеф  и карзил,ако не бъркам. Май него пих най-дълго, вече съм позабравила точно. Операцията беше през 2006 година. Описала съм всичко подробно в тази тема:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=63511.0;topicrefid=20

Последна редакция: вт, 05 яну 2016, 15:59 от Джемма

# 93
Предстои ми премахване на жлъчка, но не мога да реша къде да отида за да я извадят в Стара Загора . Ако някой има опериран там нека сподели при кой лекар и в коя болница ,моля .

# 94
  • Балчик
Ами на поредната страница са споделили.

# 95
Минаха два месеца от операцията на моя мъж, чувства се ок, няма оплаквания.

Отпуска се и си хапва и други неща освен тези от диетата. Разбира се пази се от пържено !

Също така не консумира зеленолистни никакви, бобови, ядки. Твърди че не му липсват Simple Smile

Яйца много рядко, само в краен случай ! Правила съм банички, ял е, не му стана нищо, но все пак ги отбягва !

За сметка на това жули кафе като за световно, аз мислех че от него ще получи криза, ама нейсе  Mr. Green

Явно всичко е до организъм Simple Smile

Гастроентерологът се изрази така: Няма жлъчка, няма проблеми ! Няма смисъл да пазиш диети половин година !

# 96
  • София

Гастроентерологът се изрази така: Няма жлъчка, няма проблеми ! Няма смисъл да пазиш диети половин година !
Абсолютно! То няма как да получи криза като няма жлъчка.
Аз кафе почти не оия, но пъй ям зеленолистни. Даже онзи ден хапнах няколко пържени картофа.  Mr. Green

# 97

Ами не е точно така. Аз най-силните си кризи ги получих няколко месеца след премахването на жлъчката. При една от тях не можех да дишам направо. Изведнъж ме стегна яко. Никога преди не беше ми се случвало това. Добре, че някакси успях да се обадя на мъжа ми и че си беше в офиса, та си дойде и ме закара в спешното. И сега често получавам тежест в дясното подребрие. По Коледа се поотпуснах с храната и ме постегна и отпред и в гърба от дясно. Криза си беше, ама не чак като да не мога дъх да си поема, както предишните. Та и без жлъчка има проблеми и, разбира се, си е и до организъм. Искрено пожелавам на  твоя съпруг да няма повече проблеми, че така не се живее, все в очакване като хапнеш нещо, дали няма да последва и криза  Sad.

# 98
  • Балчик
Ами не знам дали знаете, но моят доктор ми каза, че който си е склонен да образува камъни и без жлъчка си ги образува- в каналите на черния дроб, което е много по-страшно. Така че внимавайте с мазните храни.

# 99
  • София
Не знам, но ня мен док ми каза, че съм напълно здрав човек.
Мазно никога не съм обичала та едва ли камъните са ми били от това.

# 100
  • Балчик
Камъните се образуват от много причини. Цитирам от друга тема:

Цитат
По принцип един много силно въздействащ фактор за образуването на жлъчните камъни е повишеният инсулин - това си е едно от състоянията, които са част от метаболитния синдром. Друг фактор е непоносимостта към глутен - блокира се хормонът холецистокинин, което води до образуване на камъни. Трети фактор, който предразполага към образуването на жлъчни камъни, е нискомазнинното хранене, особено когато се ограничават животинските мазнини (по-специално наситените), защото от това, че жлъчката не работи активно, жлъчният сок се сгъстява. А когато се консумират повече животински мазнини и жлъчката работи по-активно, жлъчният сок не се сгъстява и има по-малко условия за образуване на камъни. Разбира се, при жените във фертилна възраст влияе и повишеният естроген, затова и много пъти кризите започват по време на бременността.

# 101
  • София
Моите проблеми са именно от бременностите.

# 102
Моите проблеми са именно от бременностите.

И при мен се получиха проблемите след бременностите. А за последвалите кризи след премахването на жлъчката, пак минах през какви ли не изследвания и всички лекари бяха категорични, че проблеми не се забелязват. От какво тогава е този дискомфорт, не е ясно. А Джемма е права, че и след премахване на жлъчката, камъни могат да се образуват в жлъчните канали и ако има запушване, тогава става страшно.

Veseto*, много хора без жлъчка си живеят без всякакви проблеми, но има и такива като мен, които продължават да имат дискомфорт. Затова си имай все пак едно на ум. То и аз бях напълно здрав човек преди проблемите с жлъчката и даже като попитах хирурга след операцията за диета, той се усмихна и каза, че няма нужда. Ама след 5 години без жлъчка, моя организъм си ми напомня периодично, че не, има си нужда от диета. Та така... Пожелавам ти да няма никакви проблеми при теб  Hug.

# 103
Ох, последните постове звучат зловещо направо !

Да се надявам да няма такива проблеми ! Амин !

# 104
На мен ми откриха 2 камъка- 1 калциран 6мм и 1 холестеролен 24мм.
Лекарят ми каза да си махам жлъчката, за да нямам проблеми. Аз мисля да пробвам първо това :
http://saveti.framar.bg/%D0%B7%D0%B0-%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BF%D1 … D0%BF%D0%BA%D0%B0

Някой дали е използвал билки преди да се оперира?

Общи условия

Активация на акаунт