ПЪРВИ КЛАС - тема 5

• 54 862
  • 749
  •   1
Отговори
# 405
Десета е объркваща, защото се съотнасят числа към числа, но стрелките в таблицата са от ляво на дясно, а се търси връзка в самата задача и в двете посоки.
Това е всъщност единствената нетипична за формата задача.

# 406
  • София
Да и досега не са давали нещо подобно. Децата в Плевен са я преборили. Браво на тях.

# 407
Може ли съвет как да обясня десетиците. На теория моята първокласничка знае: 1дес.=10ед.. Но като види задача  1дес+1ед.=?, нищо не разбира. Също и 1дес1ед е числото 11?

п.п. Моята дъщеря сигурно е единственото дете в класа, на което математиката е трудна и неразбираема.  Sad

# 408
Аз въобще се чудя какви са тези измишльотини с тези десетици?

# 409
  • около Варна
Много са абстрактни за децата, но повечето ги разбират в един момент. В начален етап математиката се обяснява чрез действия с единици, десетици, стотици и хилядни.

# 410
На мен по-скоро ми е странно, че и това е смъкнато в първи клас. Все пак изборът на десетици не е много голям.

# 411
.....п.п. Моята дъщеря сигурно е единственото дете в класа, на което математиката е трудна и неразбираема.  Sad

Е защо пък така реши? Ако ти го е казала госпожата, да те разбера. Но едва ли е така. Peace

# 412
  • Пловдив
Изпуснах ви значително,но бяхме седмица в Англия.Малката кашля повече от дърт пушач,та ще продължи да не ходи на училище.Поизчетох ви ,ама мисля ,че или учителите или родителите се преекспонират.Чак пък толкова диктовки и учене в първи клас,нещо не ми се струва нормално.
И да вметна по повод изказването ,че ако детето не чете добре  то и не пише добре.При нас не е така.Срича и то достойно сричане-със паузи.При диктовка никога не е правила грешки.А аз никога не съм диктувала повече от 5 изречения.

# 413
.....п.п. Моята дъщеря сигурно е единственото дете в класа, на което математиката е трудна и неразбираема.  Sad

Е защо пък така реши? Ако ти го е казала госпожата, да те разбера. Но едва ли е така. Peace

За повечето деца  математиката е по-лесният предмет. Алекс смята с пръсти някои от задачите  до 10 \госпожата каза, че  е нормално, но само тя и още едно момиченце смятат така\. Иначе като цяло не е толкова тежък случай, всички видове задачи знае как да реши.

# 414
Аз давам задачите от КМС от минали години в къщи да тренира, те уж са най-леките и за всички ученици стават. Понякога виждам че не разбира условията, но пък винаги си пише нещо макар и не каквото се иска в задачата, примерно имаше от една година задача с едно домино и там просто трябваше да преброят точките на доминото и да запише: 6=2+4; 6=5+1; 6=0+6 и т.н. той обаче въобще не видял доминото и си писал само 6=4+2 после ги обърнал 6=2+4, после пак 6=4+2 без да се замисли защо толкова пъти едно и също  newsm78
Ние в къщи започнахме усилени упражнения - четене, писане, задачи. Лошото е че бързо се уморява, гледам след 1/2 час работа да има игра, но пак след 2 часа с почивки и казва стига толкова, само това ли ще правя днес...

# 415
Снощи и аз моето го пробвах със споделените задачки, и от миналата година също, сам нямаше да се справи с половината. И не защото не знае, а защото трябва да му се обясни най-подробно къде какво се иска. Но му беше много интересно, а не досадно, което много ме радва у него. Тази сутрин говорих с госпожата, защото беше поискала среща, и двете установяваме едно и също нещо - много е припрян, бърза, и затова допуска грешки за елементарни неща. Whistling

.... и казва стига толкова, само това ли ще правя днес...

А моят син е направо нахален - казва, че всичко си знаел и можел, защо трябва да пише! Егати и самочувствието, откъде.... ooooh!

Снощи ме накара да му обещая, че ако изпълни всичко, което искам, като се върне от училище, ще съм украсила елхата у дома. Е, обещанието си го изпълнявам сега, няма как. Crazy

# 416
И аз говорих с госпожата. При нас проблема е че е много разсеяна !

# 417
И ние сме много разсеяни. На състезанието се е притеснила много и е направила елементарни грешки, други е почнала вярно, но в един момент е загубила логиката. То накрая се оказа, че на трудните задачи се е справила по-добре от лесните  ooooh! Чакаме резултатите и се Моля са не е последна, че като събрах точките по това което ми каза лошо ми стана.

# 418
Кога ще излязат резултатите от КМС?

А в четвъртък ще има съзтезание по роден край знаете ли нещо по вече?

# 419
Аз пък установих, че моята пише думите буква по буква и става едно мазало ooooh!! Сега трябва да я науча да си диктува думите на срички и така да пише. Rolling EyesНа занималнята почти не са правили диктовки и сега това е резултата. Смятам да я спра, но още не съм измислила вариант.

Общи условия

Активация на акаунт