Петиция против удължаването на учебната година от МОН I - VII клас

• 8 729
  • 118
  •   1
Отговори
# 60
Преди повече от три месеца.

# 61
Т.е. значи ли това, че учебната 2016-2017 г. Ще е удължена до 15.06 за първокласниците?

# 62
Т.е. значи ли това, че учебната 2016-2017 г. Ще е удължена до 15.06 за първокласниците?
Можеш да провериш сама.

Наредба № 4 от 30 ноември 2015 г. за учебния план

# 63
Много благодаря, сега ще прочета. Аз съм "за" удължаването на учебната година Wink

# 64
Много благодаря, сега ще прочета. Аз съм "за" удължаването на учебната година Wink
И защо? Защото децата Ви ще бъдат отглеждани по-дълго време, и без това се чудите какво да ги правите през ваканциите Simple Smile

# 65
И защо? Защото децата Ви ще бъдат отглеждани по-дълго време, и без това се чудите какво да ги правите през ваканциите Simple Smile
Че какво има да се чуди? Ваканция- около 90 календарни дни. Отпуск- около 20 календарни дни. Идеал Петров! Може да води детето на работа с нея- тъкмо да усвоява отрано професия и трудови навици. Може и да киха по 300 лева месечно на частна занималня. Може и да напусне работа, за да гледа детето у дома и заедно да фотосинтезират. Такива блестящи възможности има, да ѝ се чудиш защо е "за"?!

Скрит текст:
Самата аз съм категорично "против", но си давам сметка, че не всички имат моите възможности.

# 66
Точно затова съм "за". Освен това се надявам, че като има малко повече учебно време, програмата на децата ще стане по лека. Радвам се за хората, които имат възможност да си почиват цяло лято. Wink

# 67
А не искате ли направо и събота и неделя да ги отглеждаме и вечер до 20ч-би било супер.

# 68
А не искате ли направо и събота и неделя да ги отглеждаме и вечер до 20ч-би било супер.
До преди около четвърт век се учеше и в събота.  Grinning
Става дума за удължаване на учебната година за първи клас с една седмица. Така децата в първи, втори и трети клас ще имат еднаква продължителност на учебната година.
Трябва ли да споменавам, че вашите колеги, които работят с ученици 8-12 клас и в момента имат 36 учебни седмици?
А и колегите ви от МОН явно също са мнение, че учебната година трябва да бъде удължена. Горките. Сигурно и на тях няма кой да им гледа децата.  Sad
И изобщо, това преследване на опонента от тема в тема, е смешно.

# 69
Точно затова съм "за".
Ясно е защо си"за". Съвсем нормална е позицията ти, ако работиш по цял ден, отпуската ти е 20 дена годишно и нямате баби и дядовци. Аз съм лесна. Професията ми позволява да работя от дома и се възползвам. Най-добре би било след приключване на учебната година училището да продължи да работи във вид на летен лагер, който е по желание. Така тези, които нямат кой да им гледа децата докато са на работа, ще са спокойни, че детето е в училище и няма да хвърлят луди пари по частни занимални, а и учителите, които имат нужда, ще могат да изкарват допълнителни пари, работейки в тези лагери.

ДУшице, ти никого не отглеждаш. Ти си зает да сменяш дискове с Бах. Всъщност, теб все още те отглеждат мама и тате по собствените ти признания.

# 70
Най-добре би било след приключване на учебната година училището да продължи да работи във вид на летен лагер, който е по желание. Така тези, които нямат кой да им гледа децата докато са на работа, ще са спокойни, че детето е в училище и няма да хвърлят луди пари по частни занимални, а и учителите, които имат нужда, ще могат да изкарват допълнителни пари, работейки в тези лагери.
Има подобни инициативи. Всяка година на страницата на МОН се качват графици на заниманията по интереси през лятната ваканция по области. Но не във всяко училище и не задължително по цял ден. А е добра идея.

# 71
Точно затова съм "за".
Ясно е защо си"за". Съвсем нормална е позицията ти, ако работиш по цял ден, отпуската ти е 20 дена годишно и нямате баби и дядовци. Аз съм лесна. Професията ми позволява да работя от дома и се възползвам. Най-добре би било след приключване на учебната година училището да продължи да работи във вид на летен лагер, който е по желание. Така тези, които нямат кой да им гледа децата докато са на работа, ще са спокойни, че детето е в училище и няма да хвърлят луди пари по частни занимални, а и учителите, които имат нужда, ще могат да изкарват допълнителни пари, работейки в тези лагери.

ДУшице, ти никого не отглеждаш. Ти си зает да сменяш дискове с Бах. Всъщност, теб все още те отглеждат мама и тате по собствените ти признания.

Това е чудесен вариант. Баби и дядовци имаме, но знаете на каква възраст се пенсионират хората сега.
Специално към душицата да се обърна: "Душице, смея да твърдя, че съм грижовен и отговорен родител. Това, че работя е едно от нещата, които го доказва. Освен това, когато детето ни не е на детска градина, винаги е с над, така че ти благодаря за предложението за съботно - неделно отглеждане, но ще откажа Laughing. Искрено се радвам, че познавам много истински педагози/за съжаление познавам и неистински/. Остани си със здраве"

# 72
И аз съм "за" удължаването на учебната година.
От една страна, учителите ще имат повече време да предадат материала, и така ще се облекчи натоварването върху децата. Сега те всеки ден и час взимат нов материал, за да смогнат с програмата.
От друга страна съм за да има летни лагери в самите училища! Където децата ще останат със своите приятели и учители, ще се забавляват и ще изкарват ваканцията си весело .
Предполагам сте съгласни, че в днешно време няма как да оставим дете на 7-10г да стои само или да излиза само дори и около дома ни?

# 73

Предполагам сте съгласни, че в днешно време няма как да оставим дете на 7-10г да стои само или да излиза само дори и около дома ни?

Освен това и в България не е законно да оставяме само лице под 12 години

# 74

Освен това и в България не е законно да оставяме само лице под 12 години
Не е съвсем така.
(8 ) (Нова - ДВ, бр. 14 от 2009 г.) Родителите, настойниците, попечителите или другите лица, които полагат грижи за дете, са длъжни да не оставят без надзор и грижа децата до 12-годишна възраст, ако с това се създава опасност за тяхното физическо, психическо и нравствено развитие.

Общи условия

Активация на акаунт