Петиция против удължаването на учебната година от МОН I - VII клас

• 8 735
  • 118
  •   1
Отговори
# 75
Е в България/и не само/ оставянето без надзор на едно 7-8 годишно дете, не виждам как няма да създаде опасност за физическото, психическото/и евентуално нравственото/ му развитие.

както и да е, взели са решение вече, на нас ни остава само да се съобразим с това

# 76
Летните лагери са добра идея. Така децата, чиито родители нямат възможност да се грижат за тях през цялото лято, ще са обгрижени в училище. Вече писах и че по този начин учителите, които имат нужда от допълнителни доходи, ще могат да ги заработят. И на финала, няма да има нужда моето дете да виси в училище допълнителни дни през лятото, защото останалите родители нямат възможност да се погрижат за своите- така всички заинтересовани страни ще сме доволни. Парите от разни еврофондове могат да се насочат в тази посока.

# 77
Летните лагери са добра идея. Така децата, чиито родители нямат възможност да се грижат за тях през цялото лято, ще са обгрижени в училище. Вече писах и че по този начин учителите, които имат нужда от допълнителни доходи, ще могат да ги заработят. И на финала, няма да има нужда моето дете да виси в училище допълнителни дни през лятото, защото останалите родители нямат възможност да се погрижат за своите- така всички заинтересовани страни ще сме доволни. Парите от разни еврофондове могат да се насочат в тази посока.

Това май е най - смисленият пост по темата!

# 78
  • Русе
  Лагери, клубове по интереси,дискусионни задачи,съвместни инициативи с библиотеки, музеи, спортни клубове. Много възможности могат да се намерят, вместо да се тъпчат в прашните стаи в горещия в по-голямата част от страната юни месец. Програмите на нашите деца са толкова обременени с академичност и теория, че една две седмици, няма да облекчат натоварването през цялата година, и няма да има никакъв положителен ефект върху усвояването не каквото и да е.

# 79
Някои хора не правят разлика между училище и детска градина! Душата се изразява доста грубо,но в общи линии е прав. Не се знае още дали тази наредба няма да се промени. А за седмокласниците ученето до края на юни е истинско издевателство. Децата са преуморени от школи,уроци,изпити. За какво да стоят в училище? Отглеждането на децата в извънучебно време е грижа на нас-родителите. То по тази логика наистина трябва да махнат ваканциите.

# 80
Отглеждането на децата в извънучебно време е грижа на нас-родителите.
Как не се бях сетила?! И как предлагаш един родител с 20 отпуска да покрие около 100 дни ваканция на първокласник, примерно?

# 81
Всеки родител сам преценява това. Дайте тогава да няма лятна ваканция,защото 100 дни кой да гледа децата. Вашите деца не са ли преуморени вече към края на учебната година? Хайде да да ги държим още в горещите и прашни стаи,щото някои хора имат по 20 дни отпуск. Ами повечето работещи са с подобна продължителност на отпуската. Къде пише,че училището е задължено да гледа децата през ваканцията? Престоят в детската градина свършва при постъпване в първи клас. Аз не искам децата ми да стоят още в училище,само защото друг няма възможност да си гледа своите. И на мен ми е трудно,търся варианти,комбинации,но това не е повод за удължаване на учебната година.

# 82
Е, нали за това the wishmaster предложи вариант, който да удовлетворява и двете страни. Освен това, вместо да се "усвояват" пари от определени хора по европроекти, могат да се похарчат за нещо смислено

# 83
А за седмокласниците ученето до края на юни е истинско издевателство. Децата са преуморени от школи,уроци,изпити. За какво да стоят в училище?
Училището ви пречи на школите и уроците?  Grinning
А, ако решат изпитите да се провеждат, както беше до 2009 - в края на юни?
За седмокласниците удължаването на учебната година вероятно е продиктувано от това, че диплома за завършено основно образование вече ще се получава в края на седми клас.
veselka1, във всеки град има летни инициативи по училищата. Може да не е във всяко училище и за цялата ваканция, но има.
Тук можеш да видиш как е било по области за миналата лятна ваканция.

# 84
Парите от разни еврофондове могат да се насочат в тази посока.

Идеята принципно е добра.
Но не знам дали правилата на еврофондовете (регламенти) го позволяват. Защото тези пари идват от ЕС-то и трябва съгласие и на донора.
Да не стане грешка - нямам идея от тази програма, който има да каже дали е възможно.

# 85
  • Ямбол
Отглеждането на децата в извънучебно време е грижа на нас-родителите.
Как не се бях сетила?! И как предлагаш един родител с 20 отпуска да покрие около 100 дни ваканция на първокласник, примерно?
Това се мисли, когато решиш да създаваш дете, а не когато тръгне на училище.
А и обичайно децата имат двама родители и не рядко любящи баба и дядо, които с удоволствие приемат внучета на гости.

# 86
А и обичайно децата имат двама родители и не рядко любящи баба и дядо, които с удоволствие приемат внучета на гости.
Аз съм го измислила отдавна. Децата ми не са помирисвали нито занималня, нито летни лагери и т.н. Но си давам сметка, че светът и хората са различни. По твоята логика 90% от работещите не би следвало да имат деца, защото не работят от дома като мен, или нямат учителска отпуска като теб. Много нереалистично.

# 87
Няма деца, няма училища, няма проблеми. Найс, а!

# 88
Няма деца, няма училища, няма проблеми. Найс, а!
Мъхъм, добре го е измислил другарят Сталин.

# 89
Аз съм го измислила отдавна. Децата ми не са помирисвали нито занималня, нито летни лагери и т.н. Но си давам сметка, че светът и хората са различни. По твоята логика 90% от работещите не би следвало да имат деца, защото не работят от дома като мен, или нямат учителска отпуска като теб. Много нереалистично.

Нищо подобно не е казала Лиляна. Това,което аз разбирам от поста,а и моето мнение е такова,е,че факторът "няма кой да ми гледа детето",е най-абсурдният довод за увеличаването на учебната година.Тези две седмици с нищо няма да решат проблема,само децата ще се уморяват излишно.

Общи условия

Активация на акаунт