Любов или пари?

• 16 687
  • 422
  •   1
Отговори
Реших да пиша анонимно, защото не ми се иска темата да стигне до някои хора.

Имам връзка с един мъж от няколко години и много се обичаме. Обстоятелствата бяха такива, че не беше възможно да живеем заедно и да сме заедно през цялото време. Сега прекарваме много повече време заедно и имаме планове за съвместно съжителство и семейство, винаги сме го искали и двамата. Все още няма нещо голямо, което да ни свързва и една раздяла би била много по-лесна на този етап. Виждам го някак си, че ако искам да се откажа може би сега е момента. Лошото е, че понякога ме обхваща лека паника дали съм сигурна, че искам точно с него да прекарам живота си. Обожавам всичко в него и винаги като си помисля си представям, че точно с такъв човек до себе си бих искала да остарея, разбираме се много добре. Единственото ми притеснение са финансите. За добро или за лошо досега съм разполагала с повече средства, да речем малко над средното. Не става въпрос за някакъв лукс, но съм свикнала на разни глезотийки като например добра козметика, пътувания, хубави ресторанти. Не се имам за меркантилна, но в един момент тези неща като ги няма започват да ми липсват. Всъщност сега ги оценявам малко повече от преди, когато получавах всичко наготово в общи линии.
Проблемът с него е, че той е живял с по-малко средства и има една разлика в начина ни на живот. Тази разлика не е огромна, не е някаква пропаст, но все пак я има. Живеем в голям български град, но не в столицата и не е възможно да го напуснем. Той работи в една фирма тук, заплатата му предполагам е около средна за града ни. Мисълта ми е, че не е мързелив, работи си и не е за някаква минимална заплата. Виждам го, че иска да печели повече, опитва се с разни дребни странични неща, но те не са особено сериозни и постоянни. Аз работя за себе си и засега изкарвам повече от него. Да кажем около двойно. Опитвам се да спестявам и успявам по малко, но просто няма как спестеното да ми стигне за всичко, което искам. Засега не виждам реалистична възможност нито един от двама ни да печели по повече.
Давам си сметка, че ако имаме дете няма да можем да му осигурим всичко, което аз бих искала. Тук не става въпрос за някакви материални неща. Аз просто имам визия как искам да се случват нещата, за образованието и развитието му и това, което искам не е безплатно.
В общи линии ме е страх дали в мен няма да се натрупа някакво разочарование с времето, че няма да можем да си позволяваме нещата, които искам, и с които съм свикнала. Ще се радвам на всякакви мнения и ми е интересно дали някой е минал през нещо подобно.

# 1
Така си го написала, че явно се вижда, как парите са по-важни за теб. Обожаваш всичко в този човек, освен ниско-средните му доходи.
Това ако не е меркантилност не знам.
Според мен не го напускай още сега, първо намери същия човек, но с пари и всичко ще си дойде на мястото.

# 2
korn-val, не е само и точно до пари въпросът. По-големи шансове за трайна и щастлива връзка имат тези двойки, в които партньорите са горе-долу равностойни. Идеята е да са именно партньори, а не единият да дърпа и бута другия. Нахъсан и амбициозен човек трудно ще мели с по-посредствен и пасивен. И на пасивния няма да му е добре някой само да го ръчка. Парите, които в момента получава мъжът на авторката не са от такова голямо значение, колкото амбициите му и потенциалът му за действие и напредък.

# 3
Авторката казва:

" Засега не виждам реалистична възможност нито един от двама ни да печели по повече." аджеба празни амбиции и потенциал.

А и аз го разбирам, че парите точно са единственото нещо, което в момента я притеснява дали да не го смени с по-печелещ мъж.

# 4
Това се казват планове....
На нероден Петко....вече и образованието е  подсигурено.

# 5
Така си го написала, че явно се вижда, как парите са по-важни за теб. Обожаваш всичко в този човек, освен ниско-средните му доходи.
Това ако не е меркантилност не знам.
Според мен не го напускай още сега, първо намери същия човек, но с пари и всичко ще си дойде на мястото.
Сигурно така изглежда отстрани. А може и да е вярно в някаква степен. Казах, че не се имам за меркантилна, защото всъщност никога не съм търсела пари в човека, с който съм искала да съм. Вместо това реших да работя върху себе си и да се опитам да повиша моя доход, за да съм независима. В известна степен успях.

# 6
Добре си се справила в личностен план, адмирации.
Не си търсила навремето мъж с пари, но в този момент това е единственото, което те притеснява.
Само ти може да знаеш колко много значат или не значат парите за теб. Ако само това е проблема... не знам сложно е наистина.
На мен най-щастливите ми години заедно с най-обичаната жена са били тогава, когато и двамата имахме най-малко пари. Но аз съм различен, парите не са били никога най-важното нещо за мен....

# 7

На мен най-щастливите ми години заедно с най-обичаната жена са били тогава, когато и двамата имахме най-малко пари. Но аз съм различен, парите не са били никога най-важното нещо за мен....
Щастлива съм с него и принципно не бих се разделила с него заради парите. Но понякога ми се появяват разни страхове и притеснения. Разсъждавам си върху тях и този път реших да ги напиша.

На нероден Петко....вече и образованието е  подсигурено.

Да, мисля в перспектива, отношенията ни са на такъв етап, че ако това ще се случва изобщо, то най-вероятно ще е скоро. Отглеждането на едно дете си е сериозен разход и трябва да имаме идея как ще го покриваме.

# 8
Всъщност не те притесняват парите, притеснява те, че може да се получи разминаване в стандартите в един момент, а всяко разминаване за такива сериозни неща си е източник на конфликти и може да ви постави на различни пътища.
Защо не поставиш тоя въпрос директно - той каква идея има за стандарта на живот и неродения Петко/ нероден-нероден, утре може да стане на въпрос и да се окаже, че нямате съвместимост на плановете

# 9
  • София
На нероден Петко....вече и образованието е  подсигурено.

Как не обичам такова предпоставяне... Частно училище, може би?
Ще ти кажа кой може да си позволи частно училище - някой шеф на чуждестранна фирма примерно. Ако искаш си търси такъв.
Ако наистина обичаш човека до себе си, му се довери и му роди дете. Знам, че е трудно.

Несъвместимост на плановете. Много сте сладки. Ами ако има друга несъвместимост, за забременяване, кво правим?

# 10
Аз не разбирам къде ти е проблема.Че ти изкарваш повече от него? Че той не изкарва достатъчно? В такава ситуация не би ли трябвало той да е подтиснатия а не ти? Няма лошо човек винаги да иска повече и повече ама наистина къде ти е проблема? Обичате се,разбирате се,и двамата работите и то не за 380 лв. а доста над това.И самото заглавие на темата-Любов или пари? Това ако не е материализъм и меркантилност не знам какво е......

# 11
  • Сф
Ма то в заглавието още си е написано!

А и от поста на авторката виждам притеснения за фин. състояние на младежа. Авторке , щом очакванията ти те теглят в друга посока, не прави компромис още от сега  ooooh! , кво правим ако вбъдеще срещнеш някой , който отговаря и на двете условия? А и от поста ти аз лично не виждам да лъха любов към настоящия, иначе не би се двуумила, нали? Wink

# 12
  • София
Разбира се, че ще ти липсват парите.
Първончално ще започнат битовизми. После скандали. После раздяла, но ще дундуркате дете или две.
Ясно е, че е налице обичайната меркантилност, която всички тук ще отрекат, разбира се.

# 13
Ако си сигурна, че ще намериш финансово по-привлекателен, действай. Само имай предвид, че кандидатките за охолен живот са много  Crazy, а и все пак хванеш ли заможен мъж, те чакат друг тип проблеми. Мъжете, истински разполагащи с пари и възможности, рядко са любители само на семейния уют... ще пишеш други теми тогава. Wink

Сегашния не го обичаш, така че няма да има за какво да съжаляваш, ако го смениш.

# 14
Любов, разбира се. Не познавам хора подходили меркантилно, които да са щастливи. Както и не познавам жени, за които бързичкото раждане на деца с цел задържане на подходящата партия, които да са щастливи. За мен любовта е свята, а парите са тор. Те се печелят, а животът не е права линия минава през какви ли не етапи-  но любов, спокойствие и разбирателство не се печелят.

Последна редакция: пн, 16 ное 2015, 12:19 от 10 c`s

Общи условия

Активация на акаунт