Любов или пари?

• 16 750
  • 422
  •   1
Отговори
# 75
Ако мъжете се научим да раждаме... жените ще изчезнете като вид Simple Smile

Интересно защо мъжете на са изчезнали като вид, след като жените могат да раждат Mr. Green
Не, не той явно има предвид мъжете да се самоопрашват. Знаеш ли го? Разни хора, разни идеали. hahaha

# 76
Ако мъжете се научим да раждаме... жените ще изчезнете като вид Simple Smile
Интересно защо мъжете на са изчезнали като вид, след като жените могат да раждат Mr. Green

Направи си един мисловен експеримент: ако хората могат просто да се клонират без да раждат, и мъжете и жените нямат нужда едни от други и се разделят за да не си пречат и дразнят - примерно Евразия на жените, а Америка на мъжете, без да контактуват... след 100 години ако отидеш да видиш как я карат, кои мислиш, че ще е по-вероятно да са оцелели и просперират?

А сега по темата, макар че вече писах... много вярвате май в любовта, но тя е за тиийнейджъри, а авторката е на 30. Вие значи всичките мъжете си сте ги избирали не с практически съображения, а по небесни знаци от съдбата и стрелите на Амур сте взели единствения, който е за вас роден? Е да ви питам, колко мъже познавате общо - вероятно 200-300? А на света има 3.5 милиарда мъже. Как сте сигурни тогава, че този дето е  бил за вас наречен не е сред другите 3.499 милиарда?
Просто всеки избира сред кръга на тези, с които случайността го е срещнала, най-подходящия партньор, и след това сърцето го залъгва, че е това е то любовта, за да има все пак малко стимул да се живее, малко допамини и ендорфини в иначе сивото ежедневие.
Сега жената избира малко повече, голяма работа, това не би ѝ пречило после да си го обича не по-малко, отколкото вие обичате вашите си мъже. То дето се вика, и куче да си вземеш, заобичваш го след време, привързваш се към него. Обичта се гради с времето, на базата на преживените успехи и трудности заедно.

Последна редакция: вт, 17 ное 2015, 09:37 от chris78

# 77
Аз се влюбвам от пръв поглед, това с научаването да обичаш някого не го разбирам.

А иначе тук май никой не се е венчал в тази тема, а няма и да се венчае пред Бог, защото попа казва "в здраве и болест, в богатство и бедност"... а тука бедност НЕ се търпи... само богатството Simple Smile

# 78
Глупости.
Ще кажеш, че няма меркантилни мъже...
Написах напред опарените жени защо внимават и не слушат само сърцето си или поне се опитват да не го слушат. Защото после няма на кого да разчитат, а като останеш сама с 1-2 деца не е лесно. Най-малкото защото не на всеки работодател му пука, че градината работи до еди колко си часа или детето ти е с 40 градуса. С една дума - ако мисли само за собствения си задник ще тръгне и с най-пропадналия, само защото го обича, но когато носиш отговорността за друг, и този друг изцяло зависи от теб, тогава насила включваш и разума.
Това по принцип. В случая на авторката просто ми се струва разглезена Simple Smile

Аз се влюбвам от пръв поглед, това с научаването да обичаш някого не го разбирам.

И аз. По-добре да седя сама, отколкото да живея с човек, когото не обичам.

Направи си един мисловен експеримент: ако хората могат просто да се клонират без да раждат, и мъжете и жените нямат нужда едни от други и се разделят за да не си пречат и дразнят - примерно Евразия на жените, а Америка на мъжете, без да контактуват... след 100 години ако отидеш да видиш как я карат, кои мислиш, че ще е по-вероятно да са оцелели и просперират?...

Ще ти кажа как ще я карат. Мъжете ще са се изклали за това време. Защото много от тях са с комплекси и ако не се доказват всеки ден, че стават не могат да живеят. То това всъщност е проблемът им. Все си мислят, че някой ги тъпче, че трябва да се борят с/у жените, а всъщност никой не се интересува, всеки си гледа неговите цели. Но само истинският мъж може да се зарадва на чужд успех.

Вие значи всичките мъжете си сте ги избирали не с практически съображения, а по небесни знаци от съдбата и стрелите на Амур сте взели единствения, който е за вас роден? Е да ви питам, колко мъже познавате общо - вероятно 200-300? А на света има 3.5 милиарда мъже. Как сте сигурни тогава, че този дето е  бил за вас наречен не е сред другите 3.499 милиарда?

Абе какви са тези щуротии  Crazy все едно Космополитан чета, въобще не ме интересува колко мъже има и какви са, щом съм намерила човек, който ми е посочило сърцето и съм щастлива с него.

# 79
  • София
Ох, човекът работи, изкарва някакви пари, обича я, свестен е.
Обаче авторката има собствен бизнес и дълбоко в себе си се мисли за нещо по-така, да не се прецака с обикновения работник.
Ами с това мислене - да не се прецакам - най-много до раздяла да стигнат.

И после авторката ще се пробва пак и пак и пак, защото няма да може да се довери на никого да не я прецака случайно.

# 80
И то не някакви, а средната заплата...

# 81
Няма нищо страшно в това да си търси мъж с високи доходи- не е вярно, че такива ще са само чичко-паричковци. Обаче трябва да предлагаш и нещо насреща. Или ще си много млада, хубава, висока и руса, или ще си на нивото на мъжа, абе нещо трябва да сложиш на масата от своята страна.

Няма нищо лошо в инициативните, интелигентни и успешни мъже- това си върви в комплект с други качества. А си е трудно да се влюбиш в мъж без качества- и още по-трудно е да продължиш да го уважаваш дългосрочно.

Иначе надежда има, хората понякога свикват да виждат повече възможности, ако ги побутнеш. По принцип мъжете стигат пика на доходността си около 35-годишна възраст, така че хем има време, хем няма.

# 82
Хубаво си търсиш, но ако търсиш с малко над средните, а случайно се сблъскаш на улицата с такъв със средни и се привличате взаимно, за всичко си пасвате и т.н. е голяма глупост да го зарежеш и да гониш баш с еди колко си лева повече. Не става така. А и доходите не са единствен показател. Един човек без никаква помощ може сам да е стигнал до средното ниво, а друг, защото работи при тати, без да има никакви качества, да получава двойно.

# 83
Ми аз какво казах- да се търсят качества, не само доходи. Но и вече си преценявам дали ме устройва, аз мога да си пасна добре с много видове хора, но въпросът е и да има какво да предложат. Та не се заблуждавам, че някой е Единствен. Моят подход е обратен- от тия, дето имат данни, доходи и ниво избирам тия, които са ми приятни и отхвърлям тия, дето не са.

# 84
Ами хората са различни. Аз много трудно си пасвам с друг човек и съм се влюбвала истински един единствен път.
Това също трябва да го вземе предвид авторката. Ако е влюбчива натура ще намери друг, но ако не е...
Тя не иска да каже цифра, обаче предвид доходите в България, ако става дума за разлика от някакви си 500-1000 м/у реалност и очаквания, направо са смешни всичките размишления.

# 85
В случая на авторката просто ми се струва разглезена Simple Smile
Това най-вероятно е така.
Аз се издържам сама едва от няколко години. И като цяло успявам да се издържам, но не и да поддържам стандарта, който искам. Ако аз изкарвах достатъчно пари щях да съм с него или с който друг си поискам без да се замислям. Какво по-хубаво от това да си финансово независим.

И защо ще се снижи? Смяташ да спреш работата ли?
Защото ако се запази положението + неговата заплата, която казваш, че е средна, не виждам защо ще ви се снижи стандартът. Сега например поддържате 2 имота, после ще е само 1. И за много други неща е така.
Ще се снижи в бъдеще от разходите по детето. А и ако имаме дете ще трябва да спра да работя поне за известно време, да. И не е ясно доколко ще се запазят приходите ми.

пп не съветвам авторката да гони въпросния чичко с големи възможности, който по подразбиране има малка друга "възможност", просто не разбирам защо вие го правите
Никога не съм го правила така или иначе Wink

Един човек без никаква помощ може сам да е стигнал до средното ниво, а друг, защото работи при тати, без да има никакви качества, да получава двойно.
Не знам как налучка точно бившия и настоящия ми Laughing

И при родителите ми и с бившия ми разполагах с повече средства. Факт е, че това не ме правеше особено щастлива, може би просто наистина ме разглези. Ценя и обичам човека до себе си, защото е изключително добър и ми носи невероятно вътрешно спокойствие и хармония. Разбираме се много добре и доколкото съм го опознала не виждам откъде може да изскочи нещо, което да ни развали отношенията. А с парите не съм свикнала да имам проблеми, ново ми е и ме плаши докъде може да стигне.

# 86
Силната любов може да бъде помрачена от липсата на красиви мигове, които не може да си подарим, ако нямаме финансова стабилност. Парите вечно ще стоят на почетно място в тъжните и радостни мигове от живото ни. Само че винаги едно стъпало след любовта.

# 87
Ей я сентенцията на темата.....    Laughing

Господ си прави най-големите шегички точно с тия, дето най-много планират!

Като чета такива теми, все за нещо такова се сещам...и за "Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето!"    Laughing

Дааа...."Мечтите са хубаво нещо, добре е, че ги имахме!"    Mr. Green
А животът е съвсем друга "бира".

По последния пост на авторката:
няма да се ожени/събере с нейния.Мама и тати, а и бившото гадже, са й дали една представа за живота, която новичкият не би могъл (на този етап) да осигури.
А момичето си иска круизите, "Шанел №5" и ресторантите с 3 Мишлен-а.    Mr. Green
Или, както някой назад написа, почнеш ли да правиш тънките сметки "аз давам толкова и толкова, очаквам от него толкова и толкова", любов, обич, връзка, партньорство просто няма.

# 88
Цитат
Това най-вероятно е така.
Аз се издържам сама едва от няколко години. И като цяло успявам да се издържам, но не и да поддържам стандарта, който искам.

Ами щом и самата ти не можеш да го постигнеш, замисли се доколко реални са очакванията ти...

Цитат
Ще се снижи в бъдеще от разходите по детето. А и ако имаме дете ще трябва да спра да работя поне за известно време, да. И не е ясно доколко ще се запазят приходите ми.

Майчинството е 2 г. Първата ще си взимаш почти цялата заплата. Втората само ще сте по-зле, но можете да отделяте по малко за тогава и да компенсирате разликата. Ако имате жилище не мисля, че ще се затрудните кой знае колко. Имам предвид, че тази 1 г. няма да повлияе на бъдещите ти планове за образование и т.н., освен ако не възнамеряваш да не пипваш нищо за 5-10-15 г.
А за неясните приходи в бъдеще - да. Няма гаранция за нищо. И сега да го вземеш с тройна заплата, след 2 г. може да взима половината. Такъв е животът  Simple Smile

Цитат
Не знам как налучка точно бившия и настоящия ми Laughing

И при родителите ми и с бившия ми разполагах с повече средства. Факт е, че това не ме правеше особено щастлива, може би просто наистина ме разглези.

Е, ти сама си си отговорила - любов или пари.
Доколкото разбирам имаш родители с добро положение, което значи, че в случайна нещо извънредно - развод и подобно няма да си сама. Имаш и работа с добър доход.
С една дума - можеш да си позволиш да се омъжиш по любов  Wink

# 89
Извинявай, ама въобще не са "тънки сметки". Не че в България сме аристократи, обаче опитът показва, че не е добре да се събират хора с различен стандарт. Освен ако мъжът не е все още млад и много перспективен.

Просто като си стигнал някакво ниво, не е само вече до ресторанти и глезотии, а и до други видове визия. Човекът с по-ограничени доходи буквално вижда по-тесен хоризонт, не може дори да си представи, че съществуват и други възможности. Много е трудно да го накараш да ги види.

Ама май не става въпрос за звезди Мишлен и круизи, по-скоро нещата са на ниво Хепи и Черноморец...

Общи условия

Активация на акаунт