Любов или пари?

• 16 912
  • 422
  •   1
Отговори
# 195
Както писах, човек може да се притесни предварително за евентуални деца, ако няма доходи, жилище, осигуровки и подкрепа. Това не е случая на авторката, темата е за друго.

# 196
Не, че знам какво е Стоке,
Скрит текст:
но това твоето е много комплексарско мислене  Shocked
И ако съм в мола, толкова ще знаеш, че съм излезнал  с това Стоке от панелка или от монолитна сграда.
Една грозотия на щъркелов крак с волан.    Mr. Green
Да се чуди човек откъде идва превъзнасянето по него.....
Виждал съм ги май... излишна глупост според мен. Отдолу си нямаш кошче да си слагаш чанти, шишета и багаж ... голем кеф не думай Simple Smile

п.п. аз си помислих, че е марка дрехи за деца... ще се ограмотя и аз един ден, като ми дойде до главата.

# 197
Голям/ малък - разход/приход!
Можете ли да ги вкарате, разясните и разграничите тези думи в цифри? Противно на широко-скроените  Mr. Green ни натури да вземем да набутаме тези пари в рамка и да разберем стойността им!
Последно време от подобните теми във форума разбирам, че ако едно семейство няма около 7-8 бона общ бюджет, апартамент, кола с гараж и вила, то в никакъв случай да не прави деца! И още повече ако е на и над 30 (жената) и не е минала през ада на кариерното извисяване!
Може би е защото отскоро съм активен потребител, но още не са ми е ясна тази математика!
Още повече, че в голяма част от случаите хората мислят прекалено материално, а бясно го отричат!
Най-важна е любовта и спокойствието!
Поздрави!

Да ви разкажа една историйка, малко спам, но да ме извинявате:
Та, подслушвам в ГТ, баба и внуче си играят на думи, казваш първата и последната буква и трябва да познаят думата. След няколко врътки, детето (на видима възраст 5-6г.) казва. Кое е това, което започва с О и завършва на Ч, бабата и майката не се сещат и започват да я разпитват за джокер, при което детето казва "Как не се сещате, това го има ВЪВ всеки човек!" .... аз се сетих още, като каза, че завършва на Ч, но бабата и майката не успяха и след обяснението на детето. После им каза, че това е ОБИЧ!
Вярвайте, очите ми се напълниха, често се сещам за него и се усмихвам!

# 198
Тоя пък художник така и не е научил какво е художнически живот! Както е казал Салвадор Дали, художникът трябва да свикне да яде хайвер и да пие шампанско, защото ги сервират безплатно. Няма нищо срамно да има спонсор, повечето хора на изкуството почват (и продължават) по този начин.

"Представете си колко и трябва да си некадърен, за да си IT и едва да докарваш средна заплата."

Много. Или трябва сега да започваш, или да нямаш никакъв талант и мислене. Или да си в много малък град. Познавам хора, които са кадърни, но незнайно защо с години се натискаха да са съпорт на някакви общински дейности, работещи с Уиндоус 3.1, за 300 лева на месец...

Pure_Nature, за 200 лева на месец може да разцепиш детето от играчки и дрехи, особено в ранните години, но за да го гледаш в хубав квартал, може да трябват и 1000 лева на месец ипотечна вноска. А кола си трябва, като си с дете.

# 199
  • София
Тоя художник е предоволен от положението и щастлив с доходите си. За нищо на света не иска да се вкарва в матрицата и ни се надсмива за загубеното време, прекарано в офиса.

За друго беше темата.

The Siren, от кола, приличен дом и прочее се нуждаят и семействата без деца. Смятам, че е по-уместно да се коментират само преките разходи.

chris78, след думата 'хване' спрях да чета. Жалко, че беше от последните.

# 200
Не съм чела цялата тема, но както някой писа: Постави въпроса директно и уточнете нещата на този етап. Не го направих тогава и много много много съжалявам.
Наистина идва момента, в който дотежава.  Cry
Коментирайте всичко, всичко , всичко което се сетиш. Как той  си го представя. Как ти си го представяш. И след това добре си помисли. После няма да има връщане назад, детето ще си го гледаш и издържаш ти, а горчивината ще си се трупа.

За жилището и колата - ми не съм съгласна, с деца жилището е един размер/ точно двоен/, без деца - съвсем различни са нуждите. За колата - тоже! Всичко си е по 2, разходът за дете е точно колкото и за възрастен. Сметките при двама живущи в жилище ако са х, при четирима са 2х, това е. Парно може и да не пуснеш днес, ако сте само двамата, вечерта ще духне климатика за час два и сте дотам. Нищо общо няма положението, ако си с деца, или с две такива, едно от които си стои по половин ден само вкъщи, ми включват се радиаторите на 5, че му било студено на човека.  Laughing И така едно по едно сумите литват жестоко нагоре.

# 201
Ще се отпиша аз от тази тема,че вие ме депресирахте бе хора Grinning Аз съм над 30,не взимам заплата 8000 бона,приятелят ми не е милионер,въобще не ми е минавало през главата бъдещето ми дете къде трябва да учи и какво трябва да спортува,значи...........да не раждам а? ooooh! Щото пфуууу как може да не съм толкова алчна и меркантилна,бива ли такова нещо Crazy

# 202
Семейство без деца може да живее на романтичен таван без асансьор, може да се мести през 6 месеца. Да, хубаво е да имат приятен дом, но не е такава необходимост, каквато вече става при наличие на дете. В количка. Среда, магазини, шум, безопасност- всичко почва да помага/пречи десеторно.

Иначе при мен планирането на деца включва финансово планиране за около 3 години, след това- преразглеждане. Не планираш всичките 18 години отначало.

# 203
Абе минава, не минава ти през главата, неминуемо идва тоз момент. И в много редки случаи доходите след 8 години се различават драстично от тези в момента на забременяването. Да не кажа почти никога. Считай ги същите.

# 204
Стига бе, да стоиш със същите доходи и като млад специалист, и 10 години по-късно...не е реално това...

# 205
The Siren of Titan, о, да за колата нямам съмнение, идеята ми беше да натъртя за гаража Wink

Кой квартал е хубав? Ако ще' и в Ботунец (много крайно, но за пример) да живееш с ипотечна вноска 150лв, то останалите 850лв, може да се дават за стойностни детски неща (училище, курс, занималня) е, няма да има квартални игри, но за какво са му, като  може да падне от катерушката! Какви са предимствата на квартала - чист въздух, изобилие от паркоместа, широки тротоари, което в центъра на София или хубавите квартали бъкани с коли и сгради, но пък с по-свестни хора, да кажем, че и това е под въпрос! Недостатъците - цигани (главно и единствено), но тях виждаш и в центъра! Само пример и аз не бих

Идеята ми е, че понякога съформуките звучат все едно хората с под 2-2,5 хил. общ бюджет са някаква долна, нищожна, миризлива утайка!
Парите са преходна величина, не са константа и предпочитам да инвестирам в по-перспективни работи от една неразумно скъпа кутийка!  Rolling Eyes Peace

# 206
А тези, които казват, че става без пари, са точно тези, които са си взели мъж, който "ВАДИ" тия пари. Ако те дърпаха каиша, нямаше никога да кажат, че дете се гледа без пари. Внимателно си помисли по тези мнения. Много внимателно. Можеш и твоичкият да го питаш: "Имат ли значение парите за гледането на детето и доколко..." Ако започне да ти обяснява, че човек може и с две, и двеста, не се надявай особено да се напъва за 200... след като предварително ти е казал, че може и с две....  Crossing Arms

# 207
На теория всеки търси да дава пари да "прави" нещо с детето, но наистина най-ценно, необходимо и скъпо е това, което наглед не се забелязва. Да, тих квартал с по-малко коли, без цигани, с хубаво училище наблизо може да ти донесе доста спокойствие. Иначе хванеш ли дръжката на количката, буквално ще ти се струва, че излизаш сред зомбита. Има значение дали ще има глутници кучета, обрасла трева с бълхи, да няма къде детето да излезе без надзор, да се налага с кола да го караш до парк в другия край на града...

Ако си дал пари за няколко базови неща, други може да ти излизат безплатно около детето. Обратно, може да нямаш базовите, ама да се натискаш за излишни гъзарии откъм дрехи, рождени дни и други от типа "на гол тумбак чифте патлак". Ние гледахме да се заселим на прилично място, обаче не ми пука, че дрехите на детето са от супермаркета, а не от мола. И без това се цапа като диване...

# 208
  • София
Да, по-правилно би било да се подсигурят базовите неща, но това не зависи от наличието на дете в никакъв случай.
При много хора последния айфон си върви заедно с панелката. Със или без деца.

Нощна птица, то и на сервитьорките се вдигат бакшишите за тоя период. Смятай.

# 209
The Siren, от кола, приличен дом и прочее се нуждаят и семействата без деца. Смятам, че е по-уместно да се коментират само преките разходи.

Не е така, както казаха и другите. Ако ще сме само двамата имаме къде да живеем и това не би бил допълнителен разход. Но за съжаление с дете ще трябва да търсим нещо друго и е твърде вероятно и кредит да се наложи да плащаме, а това си е определено един допълнителен разход, който в момента го нямаме.

Коментирайте всичко, всичко , всичко което се сетиш. Как той  си го представя. Как ти си го представяш. И след това добре си помисли. После няма да има връщане назад, детето ще си го гледаш и издържаш ти, а горчивината ще си се трупа.
Да, мисля че това трябва да направя. Той малко трудно говори за някои неща, в смисъл трудно му е да каже какво мисли. И аз свикнах повече сама да си разсъждавам май.

Общи условия

Активация на акаунт