Любов или пари?

• 16 870
  • 422
  •   1
Отговори
# 255
  • Другата България

Ако беше безработен въпросът нямаше да стои, едва ли щях да го търпя. Но нещата не са винаги в едната и в другата крайност.
Тоест, няма работа - няма кинти - няма да го търпиш? Shocked
Това ли казваш?

Ако е така, всичките ни писаници досега се обезсмислиха, каква любов, какви пет лева....

Ами ако остане безработен на втората година след като се ожените?

# 256
Да "ставаш за брак" не е само да се разбираш. Може да се разбирате сега, когато нямате задачи за решаване.

Обаче качествата за брак са друго нещо. Главно- да можеш да гасиш пожари, да не правиш драми, да поемаш инициатива, доста неща са.

# 257
  • София
На мен ми е странно как при години наред гаджосване не можаха да разберат стават ли или не стават за брак или поне за съжителство.
Аз живях 6 години (почти) с бившия ми съпруг, и все се чудех аджеба ставаме ли, или не ставаме. Дори след изневярата ми, когато пак се събрахме за около две години, продължавах да се двоумя.
Хубаво е да не се гледа толкова черно/бяло на нещата от живота. Понякога изкарваш години с даден човек, и пак не си готов да вземеш решение. А понякога го взимаш за ден и сте хепили евър афтър - и такъв случай познавам.

# 258
    Пари!

Щегувам се, авторката, когато се запознах с мъжа ми той имаше сумарно по-малко пари от мене и доста по-нисък стандарт, понеже по туй време баща ми беше неприлично богат, а той даваше всичко да ни глезунчи. Така че стандарта ми доста падна като се гаджосахме, да не говорим, че съм водила момъка на някои места, правила съм му подаръци и съм се возила в една стара кола... Но той беше толкова готин, че хич не ми пукаше колко пари има, пък и почти веднага се разбра че е невероятен човек и си е такъв и до днес. После нещата се обърнаха - аз останах без баща, момъка в разстояние на две години ми купи дом, обиколихме Европа и ми наниза на всеки пръст златен пръстен. И си остана пак добър, щедър, почтен, верен и умен, пу, пу.

Така че не си прави сметките без кръчмар, а гледай преди всичко с мъжът ти да се обичате и да можеш да разчиташ на него, защото, пак от опит ти казвам, че няма много файда от някой с адски много пари, които обаче не се знае дали ще харчи с тебе.

И това за училището на нероден Петко, което задължително трябва да е частно, е много смешен критериий при избор на мъж Laughing

# 259
Цитат
Той трудно говори за чувства и на някакви подобни теми свикнах да не го тормозя особено.

Това според мен е 800 пъти по-голям проблем от финансите, но ти си знаеш. Малко ми звучи като да си залитнала от една крайност в друга (от свръхинициативен и вероятно налагащ се до доста инертен) след неуспешна връзка. Пробвайте да поживеете заедно макс половин година, и то ще си проличи, сега и да го мислиш и да не.. . само не бързай с децата, защото след тях вече стават прекалено сложни разделите.

# 260
Не бе, не "пасвате ли си един с друг", а човекът има ли качества на съпруг. Решението може и бавно да си го взимаш, като примерно общо взето се срещаш с хора, които имат качества на съпруг и от тях си избираш тия, които също така имат и приятни лични качества.

А ако тръгнеш от личните качества, бързо трябва да видиш дали човекът е потенциален съпруг или е несериозник.

# 261
  • Другата България
Темата за мен е поставена безсмислено, или по - скоро въпросът в нея.
Авторката сама каза, че ако човекът остане без работа, няма да го търпи.
За каква любов говорим в случая тогава?

# 262
Fire_life няма да става майка, а татко:)

Но и той ще оцени, надявам се, какво е да имаш един партньор на разположение у дома, който да полага, както казва Кукумицинка, минималните грижи за детето. И да е на повикване, когато има нужда от максимални грижи.
Той е татко  smile3533

# 263

Тоест, няма работа - няма кинти - няма да го търпиш? Shocked
Това ли казваш?

Ако е така, всичките ни писаници досега се обезсмислиха, каква любов, какви пет лева....

Ами ако остане безработен на втората година след като се ожените?
Да, разбира се. Ако стои без работа и не търси най-вероятно ще е някой изпаднал тип, такъв не ми трябва. В мнението на което отговорих се говореше за мизерия. Такова нещо няма да търпя, да.

По-назад писах, че той беше без работа за кратко. Ходи на курс през това време, търсеше си и започна нова в крайна сметка. Не съм го напуснала защото знам, че не е лентяй и виждах усилията му.

# 264
На края ще се окаже, че въобще не са един за друг, няма я тази любов която трябва да има и колко по-рано го осъзнаят толкова по-добре.
Да не говорите за чувствата/емоциите си е, както казаха по-горе 800 пъти по-тревожно от тъпите пари, те се изкарват, но на сила хубост не става.
Авторке, я се опитай да погледнеш малко от страни на връзката ви, задай си въпросите които една бъдеща съпруга и майка би си задала и си отговори безпристрастно. И ако отговора е той е, спри с парите и го взимай, ама след последните ти писания се съмнявам, силно се съмнявам.

Последна редакция: ср, 18 ное 2015, 19:59 от Fire_life

# 265
  • София
Хм, почват да прозират доста плоски изказвания от авторката  Peace

# 266
Не бе, не "пасвате ли си един с друг", а човекът има ли качества на съпруг.

ТЦ! Баш е "пасваме ли си и можем ли да се донапаснем", щото ако това не става, хич и не ме е грижа кой колко и какви качества на съпруг притежава. От друга страна, за да си "паснем" качествено, това означава, че и двамата имаме достатъчно добри и съвместими качества и недостатъци, които не са ни съществен проблем. Та ако си "пасваме" добре, то значи човекът до мен притежава достатъчно качества на съпруг, защото да създадеш семейство с някой не е като да си на работа от 10 до 18ч. примерно и като писне от "качествата на съпруг" дето не ти пасват особено добре - да си вземеш шапката и да се прибереш

# 267
  • Tам през Атлантическия океан
Aу ,любим пик на тема  Laughing
когато се заговори за бг стандарт , сем. бюджет , пАрЕ  и почва едно цакане  Whistling 8 000 лв  Mr. Green
Всичко коЗ Mr. Green

# 268
Аааа, чакай сега, 8000 лева месечно са крайно недостатъчни и само предпоставка за проблеми  Naughty  Crossing Arms Къде да почиват тия хора, по кои ресторанти да ходят, няма съгласие  #Silly

# 269
Спокойно, 8200-300 са, все пак и художника нещо докарва, вярно малко недостигат за околосветско пътешествие всяка година, ама през една все ще сколасат..

Общи условия

Активация на акаунт