Дали е каша или пък пюре, ред е на ЮНЧЕТО с лъжичка да яде.

• 56 494
  • 739
  •   1
Отговори
# 150
Поля, на нас ни казаха да добавяме по малко масълце към зеленчуковите пюрета като станахме на 6 месеца  Simple Smile Сиянчето обаче я захраних на 4.5 месеца, вероятно и това има значение  Wink

Дени, Сиси яде каквото пюре й дам. Ако нямам време да приготвям, давам купешко на Хип, като му добавям жълтък или сиренце. Яде си ги детенцето. За момента само категорично ми е отказвала картоф с тиквичка на Хип и аз не настоявам. От тях си правя домашни, като добавям и други съставки, за да са й по-вкуснички  Simple Smile

Прекрасен ден, момичета! Ние изчезваме на разходка  Grinning

# 151
  • на пясъка при черупките от миди
Мами, започнахме да се борим с пюре от пъщарнак. Може ли да ми кажете колко се дава при захранване? Тоооо повечето е по лигавника и дрешките ама все пак  Mr. Green И друго- вие каква тиква давате? Четох за някаква бяла тиква, но нямам идея каква е...Добавям, че предпочитам аз да правя бъркочите  Peace

# 152
Аз захраних на 4м и 1 ден.Мисля да започна да добавям по малко зехтин сега.За начало давам по 2-3 лъжички(после към новото добавям от това което е ял вече).Имаме 1 заместено хранене вече(от седмица).изяжда 1 бурканче от детските с на мама бъркочите.Оставям ви и заминавам на разходка сега.

# 153
  • athina
ЗДРАВЕЙТЕ!!!
Включвам се с няколко въпроса.
Колко топло е зеленчуковото пюре което давате на мъниците?-Никола не го желае топло,предпочита го по-хладко.
Как смятате,можем ли да даваме дюля или е още рано?-Четох противоречиви статии-в една пише от 6м. в друга от 8-9,в трета-след 12м.
По колко часа спят бебоците ви през деня?-моят принц сутрин и привечер спи по 20-30мин. и следобед 2часа-от 2 до 4ч.
След като нахраня дребчо,ако не го държа поне 10мин.прав и не се оригне,започва да хълца и после повръща/не много/ ИМА ли и други като нас?
Много станаха въпросите ми,но ми е приятно да общувам с вас и чрез вас да успокоявам притесненията си Hug
БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!! bouquet bouquet bouquet

# 154
Гери моята принцеса ако е навън спи по два часа сутрин и следобяд, но ако сме в къщи-само по час. Преди това пък въобще неискаше в количката! Бебешка му работа!
Кажете кой Зехтин давате или кое масло?
Купешки пюрета и ние не ядем...само домашни ...колкото пъти съм отворила, толкова в по-голямата си част е заминало в боклука.
Вчера дадох чушка и картоф-резултата е, че три пъти се къпахме следобяд. Такова повръщане за първи път ми се случва. На фонтани нагоре и после обратно върху нея! Много беше грешничка...чудеше се какво става.

Фиорче аз давам балка-оранжева е!

# 155
Здравейте момичета,
Аз малко се позагубих,но бяхме на село при наще,че таткото ни беше командировка и сега като се прибрахме докато подредя багажа,то пране,то чистене,какво да ви разправям и вие сте домакини  Simple Smile

Вчера станахме на половин годинка Simple Smile кога отлетя това време? Бяхме на консултация-биха ни последен пентаксим,другата седмица ще ни бият хепатит В,имаме си вече белег от БЦЖ та няма да ни реимонизират. Очертава се ваксина чак на 12м. Дадоха ни направление за изследване кръв и урина и ехограф на вътрешните органи. Малчо е вече 7кг и 67см. Равносметката е +600гр и + 4см от предния месец Simple Smile

Малко по темите Simple Smile извинявам се,но няма да цитирам поименно  newsm47

хранене яде и домашни и купувани. Най-често аз си ги правя. Днес започвам да замествам храненето в 18 часа. Ще започна с каша,но смятам след седмица да добавя и плод и предимно плод да е с мъничко каша. Искам добавя круша колкото мога по-скоро, че сме склонни към запичане. За сега овладявам положението с тиквичка и тиква ама... Една майка спомена, че е забелязала че ДЕНТОКИНД действал запичащо. Как мислите дали като добавям 20-30 мл кърма във всяко пюре има същия ефект като маслото и зехтина,които споменавате?
Имаме 6 хранения Simple Smile нощно време не се храним. Пребирих се Simple Smile събужда се 2-3 пъти презноща,но давам бибата, люшкам и пак заспиване. Вода  не иска все още-сякаш предлагам отрова Sad

Секциото не ме сърби,все още не е избледняло. От 4-5 години не нося прашки,само бикини. Скоро след като родих смених страстоубииките с предишното си бельо. Вече обличам някои от предишните си дрехи,но не защото съм свалила кг ,а може би защото като не е топло не ме изнервят и саклетисват ако са малко по-плътни по мен.

Спането аз свикнах с малкото спане Simple Smile и преди спях по 5-6 часа,но поне събота и неделя наваксвах 😃 малчо е на моменти,но най-често спи по час,час и половина преди всяко папкане. Засега нямаме дълъг следобеден сън. Уморява си се, виждам,че му се доспива и не уздържа повече.

Подаръци на малчо за под елхата ММ му купи от Сингапур уникално образователно лъвче на Фишърпрайс. Може и да си го бута като количка като проходи-от 6м до 4годинки е предвидена играчката. На ММ ще купя портфейл,че плаче за нов. Сестра ми има РД на 15.12-за нея комбиниран подарък и за празницуте-колие и обички Сваровски съм харесала. На наще съм решила по една възглавница на Делимано,свекър ми мн я нахвали,а наще са все с болежки във врата и гърба. На кумата кожени ръкавици и шал, а на кума редар детектор-те не са семейство та неможе нещо общо. На свекито един комплект за подправки,че ме дразни да и гледам счупения,който не ще да подмени Simple Smile

Извинявам се за дългия пост. За сега това от мен Simple Smile

# 156
  • София
Здравейте и от мен,
Едва успях да попрочета по диагонал, но докато са ми свободни ръцете да пиша, пък после ще наваксвам с четенето.
От вчера офицално вече живеем само в новия си дом, върнах ключовете от общежитието. Много е хубаво, още имам доста да подреждам и мебели да се докупуват дребни, но все повече заприличва на дома, който винаги съм искала. Ще пробвам да пиша по теми (по имена няма да ми се получи).
Хранене - Имам заместени две хранения, обяд - зеленчуково пюре, след обяд каша с плодове. Въведени доста зеленчуци, но не всички, добавям когато се сетя и каквото ми попадне домашно. Пловоде хапва - сливи и круши - купешки, банан - пресен, оризова и овесена каша. Като навърши шест ще давам по четвърт жълтък през ден. Купих био елда на брашно, но още не съм правила каша (ще се радвам Пилета да сподели как я прави). Купени зеленчукови пюрета не ще да надуши. От началото на шести месец слагам в пюрето по едно грахово зърно масло - Президент купувам - така съм хранила и големите и съм си доволна от него.
Сън - Свикнах с малкото сън, Валерия се буди по три път и на нощ да суче (мисля, че са зъби). Денем не е по сукането.
Подаръци - Тази година бабите и дядовците ще правят подаръци. Аз на Валерия взех едно коте Кити преди месец от Вивре, на Саши ще купя едно лего, на каката не съм на ясно още. Но ММ беше във Франция за три седмици и им досене достатъчно подаръци, пък и в писмото до Дядо Коледа няма желания.
Седи ли бебчо - Валерия все още не, на ум не идва.
Спорт - Засега спортът ми е подреждане из къщи, катерене по стълбата, редене на шкафове и около 4-5 км ежедневно бързо ходене. Не свалям, но поне не съм качила отново, въпреки тъпченето. Мисля да намаля хляба и сладкото да видим колко ще се получи.
Къде ще празнувате - - Ние на Коледа у нашите и по дневни гости из Пловдив, а на Нова година в къщи с едно приятелско семейство, ММ ще е дежурен на първи януари (а аз съм много щастлива, че ми се размина ходенето до вилата и канетето на много гости, щото цялото слугуване е все на мой гръб).

Хубав ден от мен.

# 157
  • София, Манастирски ливади
Хайде и аз на отчет  Simple Smile

Днес ми е студено и реших, че няма да излизаме. Исках да отидем до Джъмбо за ботушки, да разгледам и коледните украси и до Мол България за пижама на голямата щерка (имам ваучери за Н&М), но явно ще е друг ден.

Захранването при нас върви добре. Определено на Маги не й е стигало само мляко. Вече е доста по-спокойна и се изхожда даже по два пъти на ден. Все още не мога да кажа, че е заместила обедното хранене. Има дни, в които изяжда всичко и не се дохранва с мляко, но повечето дни си пийва 60-90мл. За 10-ина дни въведох картоф, пащърнак, тиква и морков. Чудя се с какво да продължа? Имам чиста оризова каша (не мисля, че ще мога да приготвя домашна каша, въпреки че смея да се определя като добър кулинар) и се чудя дали да не я смесвам с някои от въведените зеленчуци. Пюрета давам само приготвени от мен с домашни продукти от свекър ми. Засега не мисля да предлагам купешки, но като се наложи ще започна Simple Smile
Катериче, ти даде ли вече чушка и цвекло?

Линея негра си имам все още, макар и доста бледа.

Операцията ми е някак странно чуствителна, сякаш от вътре, особено от някои конкретни дънки и панталони. Възстанових се иначе много бързо, нямам ограничени движения или нещо, което да не мога да направя, заради операцията. От вън, разбира се, ми е леко изтръпнало, но не ме сърби. Белегът се вижда, на места е започнал да избледнява. Купих някакво мазило, но все забравям, все нямам време...  Crazy

Гери, аз съм фен на режим във всяко отношение и със спането се опитвам да го докарам до един по-дълъг сън, който да се явява като следобеден - около 2-2.5 часа. Отделно преди обяд спи около час и привечер още половин час. Нощния сън е от 23:00 до 9:00. Дано да съм ти била полезна  Hug

Бельото си нося от края на 1-я месец, нямах търпение да махна гащите. Нося само и единствено прашки, не търпя друго. От много години влача само такова бельо и не мога да се отърва от него, а искам  Confused

В неделя се очертава да имаме тройно хубав ден - освен, че е Никулден, ще украсяваме в къщи и най-важното - ще отбележим навършването на 6 месеца на Маги. Ще спретна предния ден една красива торта. Ще ви почерпя виртуално  Wink

Подаръците са ми почти готови - остават ми само двете ми деца  Joy Голямата е дала богат списък и ще го разпределим с бабите. Малкото ще получи стол за кола, защото с кошницата вече не е вариант, а и като я сложа в нея реве през целия път. Освен това съм харесала и една проходилка и довечера като се прибере ММ ще е поръчам - трябва ми кредитната му карта Money  Crazy

Отивам да прегледам провизиите по шкафовете и хладилника и да измисля някакъв десерт  newsm55

# 158
Евето, дадох червено цвекло в комбинация с тиквичка, картоф и пащърнак. Хапна си го и нямаше проблеми Wink Чушка още не съм дала - нямам домашни, а купешките доста изкуствени ми изглеждат. Иначе щях вече да съм включила в пюренцата. Утре или в петък мисля да дам за пръв път глутен - с глутенова каша  Wink Иначе вече съм давала доста голямо разнообразие от плодове и зеленчуци  Simple Smile
За проходилките - вие си знаете. На нас обаче един от доста добрите ортопеди (Драганов от София) още с каката ни убеди, че всякакви начини за форсиране на физическото развитие на бебето вредят. Каза ни да забравим за проходилки, бебешки бънджита, колани за прохождане, водене за ръчичка и т. н. Когато детето е готово, си тръгва само. С Рая така процедирахме - въобще не сме се намесвали, развиваше си се както природата й диктуваше. На 6 месеца и половина пълзеше добре и се изправяше, на 11 месеца проходи и беше много стабилна. Почти не е падала. И сега мисля със Сияна така да процедирам  Heart Eyes

# 159
  • София
Ние на бебка предварително сме взели големия подарък- стол за хранене. Искам обаче много да добавя някаква играчка- не че ще разбере Коледа на няколко месеца, но ще се радвам да й приготвя нещичко. Не мога обаче да измисля каква да е тази играчка, напоследък забелязвам, че си играе само с едни две дрънкалки, другите играчкине ги иска, а същевременно проявява интерес към някакви други неща. Тази вечер например близо 15 минути размяташе един пакет с мокри кърпички и много му се радва, а има толкова хубави играчки, които също шумолят и издават звуци, но не ги поглежда

# 160
  • в матрицата
Здравейте, момичета! Включвам се на бързо, че ми е доста напрегнато. Имам доста грижи в работата, и като накърмя Карина в 5ч няма заспиване за мен. Детето си спи до 7ч, а аз се въртя в леглото. Ужас! А, ми се спи, ама като има напражение и само ми щрака малкото останал мозък  Mr. Green
Вчера какво ми се случи! Значи, като чета на някои от вас как ви спира кърмата, направо не мога да повярвам какво ми стана. Изведнъж 2те гърди така се препълниха с кърма, ужас ви казвам, оргомни, пулсиращи, преливащи! Все едно съм току що родила! Беба не може да засуче, те направо пръскат, не капят. И като се почна едно цадене в 6ч сутринта. Веднага ме връхлетя кошмарния спомен от родилния дом. От къде дойде тая кърма, беба ли си я "поръча", аз ли много боза пих  Mr. Green, не знам!
Заместили сме обедното хранене - изцяло. Гледам аз да и правя пюренца, с които свеки я храни. Ама няма кой знае какво разнообразие - тиква, морков, картоф и тиквичка. Месо от кога мислите да давате?

За бельото - никога не съм си купувала нещо специално за бременността. Всичко си ми става и като бях с корем и като родих.
В дрехите си отдавна влизам, е малко по опънати ми стоят, но важното е, че съм вътре  Laughing
Един ден като спря да кърмя ( като гледам няма да е скоро), че си направя прочистването по Гайдурков - много е лесно, приятно и се сваля доста  Peace
Ае, почвам пак борбата за оцеляване! Пожелайте ми късмет, че какво ми се стовари на главата.... Hug Хубав ден!

# 161
  • София
Суза, преди около две седмици имах същото преживяване с гърдите... Даже направих бучка, та и лецитин пих и нурофен, и болка голяма... Сега са меки, имам чувството, че са празни, а пък си има кърма.

За пюренцата - давам тиква, морков, картоф, карфиол, броколи, лук, праз, червена чушка, спанак, авокадо (прясно) - аз ги готвя. Плодови - круша, слива, праскова - купени и банан - пресен. Стържа круша и ябълка в мрежичка за смучене. Каша съм дала оризова, царевична и овес.

# 162
Сузи за месни пюренца незнам, но аз се чудя дали да не започна два пъти седмично да давам жълтък. Пожелавам ти от сърце успех, колкото и за каквото ти е нужен! Hug
Днес си купих мрежичка от Лили...десет лева струваше. Честно казано ми се видя много, но нямах време да ходя на други места. Днес преди да излезем, като взех цицето на бебка за да я облека и сложа в коша и тя се разплака...от долу ми се видя зъбчето, че е пробило  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes на мама душичката златна...сигурно това е била причината да плачка, да не спинка и да повръща! Та мама й купи бяла блузка и бели ботушки днес навън, а сега ще пукам пуканки!
Хубава вечер мами!

# 163
  • Пловдив
В Хипо мрежичките също струват 10 лв. и ми се стори скъпо и аз реших да се разгледам дали няма по-нормална цена някъде.
Откак давам пюрета гърдите ми започнаха доста да натежават от кърмата /както преди/, но да чукна на дърво аз нямам проблем с това да са твърди или да се запушват, бучки и др. при мен излишното просто си изтича.
Бях на лекция за захранването, а и съм чела тук там, че месото се дава през 7-ми месец и също тогава може да се започне жълтъка, т.е. тогава добавяме храни от животински произход май.
Днес започнах следобед а давам домашно парени, пасирани и замразени плодове и след 1-2 дни ще им добавя и малко домашна оризова каша.
Мисля да се опитвам да пробутвам купешките пюрета в смес с домашно, че единствения ми опит да дам купешка тиква + картоф се увенча с неуспех, въпреки че от домашните това и е редовното пюре.

# 164
Пухито значи ние можем да папкаме поне жълтък. На 26.11 направи шест месеца. Сега вече сме на една седмца от седмия!😝

Общи условия

Активация на акаунт