Дали е каша или пък пюре, ред е на ЮНЧЕТО с лъжичка да яде.

• 56 495
  • 739
  •   1
Отговори
# 165
  • на пясъка при черупките от миди
Коконче  Hug

# 166
piletta хехе, радвам се, че взъхновявам някого, особено пък теб  Heart Eyes
deny Пробва ли да смениш марката пюре?
Mrs Fiore Как върви с пащърнакът?
Geri ATHINA Нопля на водна баня и обикн. не ги правя чак горещи. Съвсем леко - колкото да де усетят ароматите.
Вие сте с перфектен режим. Ние си имаме дрямка след всяко хранене. Още си го караме по бебешки.
Яница също ми повръща - особено след храна в 18 и 21.
kokona777 Ужас. Тъкмо и аз да обвиня чушката, а то се оказало зъбна тревога.
gergamelka Бих слагала по-скоро мазнина вместо кърмата. А защо не опиташ плодов сок + аз предлагам в 9 и в 15 по 30-40 мл като десерт след храна. Всеки ден цедя круша, или круша с ябълка и марков. Ако няма как да цедиш - има на Ганчев сокчета - добре дейставали круша или синя слива.
Също имай предвид, че и кашата вероятно ще запича. Поне при нас е така. Зятова слагам повечко водичка.
Браво за нощното хранене. bouquet
Suzza Какъв е този млечен феномен... Леле.... А Яница е на 6м и малко, захранена е от месец и ще почваме мръвкаците.

Мрежичката дойде. Но пустото ми диво дете я гледа, гледа. Като е с капачка я лапва, когато остане само по мрежичка и прави една многа странна муцуна. А ако усети, че има нещо вътре,или, че някой й я  насочва към устата ,муцуната става неописуемо смешна.

# 167
Здравейте,

Към кашата добавям малко круша. Вчера се изака, не беше го правил 2 дни и му казах,че до утре сутрин няма ли наакан памперс за закуска ще има клизма (купила съм си микроклизми за всеки случай)  Joy е снощи след баня тъкмо сложихме чистия памперс и се приготвихме за спане и малкия свърши работата  Joy

Кога обикновенно заспиват бебоците ви-веднага след хранене или ? До сега Алекс е дремвал непосредствено преди хранене, става, хапва,играе и айде пак сън. Чудех се при вас как е и кое е по-правилно? Тази седмица ден с ден нямаме еднакъв в спането,въпре,че се стремя да създам режим.

Уффф тази седмица пак ще пътуваме при свеки-имаше рд. Нямам нищо против да зарадваме жената,но миналата седмица бяхме там,а и ми писна от пътуване newsm45 Weary  искам малко да си постоим тримата у дома Weary

# 168
  • athina
ДОБЪР ВИ ДЕН МОМИЧЕТА!!!

ГАРГАМЕЛКА-При нас от акане 1 път на 6 дена,нещата се обърнаха на 6 аканета за 1 ден.Всичко това откакто започнах да давам плодове и зеленчуци.НИКОЛА заспива веднага след като го нахраня в 21ч. по някога дори и по време на хранене заспива.
КОКОНКА-Честито ви зъбче HugИ нашата лекарка каза,че жълтък ще даваме на 7 месеца.Бялата блузка и белите обувчици ги купи по случай зъбчето или по друг повод?Питам защото ТУК имат обичай като излезе първото зъбче до се купи нещо червено на бебока.Защо червено така и не успяха да ми обяснят-просто стара традиция.
СУЗА-УСПЕХ на всякъде където ти е нужен!!!След като си заместила хранене как поддържаш лактацията?Мен ме е страх да не намалее млякото,защото след като си е хапнал пюре суче по-малко-всеки път суче,но не така както преди.Ядеш и пиеш нещо специално ли?
Смятам да пробвам идеята на ПИЛЕТА с домашно приготвено бадемово мляко.
Сега ще ходя да пазарувам,че съм замислила един постен кекс с глазура за в неделя.

ХУБАВ ДЕН И МНОГО БЕБЕШКИ УСМИВКИ!!!

# 169
  • Пловдив
Аз не се притеснявам, че ще намалее лактацията, заради замененото хранене. Тя ще намалее може би и то е нормално - важното е да имам достатъчно мляко, според нуждата на моето бебе, а е нормално, като хапва друго да яде по-малко кърма. Не цедя и не правя ритуали за кърма и  Peace ето 6 месеца се кърмим.
Според моята майка, когато се появи зъбче се приготвя сладък ориз /сварен и подсладен/ и се черпят близки и съседи, за да са белички и здравички зъбчетата на бебето. Не знам дали този обичай е арменски. Майка ми го е направила за нас и аз мисля да го направя за Мадлен. Тук за пръв път чух/прочетох, че се купуват дрешки /бели, червени/.

# 170
Честито, Коконче  Hug Това с пуканките ми хареса. И Рая ще бъде доволна и мисля, че с нетърпение ще очаква да никнат зъбки на сестра й  hahaha

# 171
Благодаря Ви момичета! Показа ни се и второто зъбче! Вече си имаме две отдолу!

# 172
  • в матрицата
Коконче, честити зъбчета! Много бързо се озъбихте! Heart Eyes
Момичета, моята беболина днес стана на 6 месеца! Поръчах тортичка, много красива и вкусна беше! Направихме си домашна фотосесия, че то това остава. Така бързо си минава времето..
Благодаря ви за подкрепта, имам нужда! Макар и да не се познаваме лично, вече повече от година си споделяме и някак ви чувствам близки  Hug
За лактацията - нищо не правя, даже се опитвам да се въждържам от някои храни, че прищипаното ми шкембе над дънките многооооо ме дразни! Ама, докато кърмя ще е така.
За атането - забелязах, че откакто захраних започна по-рядко да ака. Даже се случва 2 поредни дни да не ака и на 3ят се омазва буквално до ушите. Преди акаше поне по 2-3 пъти на ден.
За спането -  не е от много спящите, но поне има някакъв режим. Сутрин заспива към 9 за има няма 40-50 минути. На обед, понякога и по 2.5ч изкарва, и ако имам късмет има и един сън между 4-5ч. Вечер най-късно 8.30 е заспала. Сутрин може и в 5 да стане, но може и в 7.30ч
 Но, аз като я накърмя към 5ч и съм дотам със спането. Отдавам го на напрежението в работата и силно се надявам да мине, че наистина ще се скапя с тоя ритъм. Ами, това е от нас, вече сме на половин годинка!
Прекрасна вечер ви желаем!!!

# 173
  • athina
ДОБРО УТРО МОМИЧЕТА!!!

Влизам на бързо да Ви "почерпя" виртуално по случай именният ден на моят Малък Принц НИКОЛА и да пожелая на всички именници днес-МНОГО ЗДРАВЕ И КЪСМЕТ и с ГОРДОСТ да носят имената си. cheers cheers cheers и ВЕСЕЛ ПРАЗНИК!!!

# 174
Честит празник на всички малки именничета! Честит празник на всички, които имат повод за празнуване днес! Бъдете здрави, усмихнати и много много щастливи!

# 175
Гери честито то именяче!
Катериче  Hug
Мимко днес сложих да пробвам пак чушка-категорично ми отказа! Хем беше съвсем малко и то с картофчв и морковче.
Момичета, която има проблем с акането на бебчо да пробва пюренце на хип-кайсия. Аз бях взела от кауфланд и докато и слагах по-малко три дни сме с растройство!
Весел празник на всички и честито на именниците!
Сузи ако не е тайна какво работиш? Heart Eyes  Може и да не ми отговаряш-няма да се обидя bouquet

# 176
На моменти и без конкретна причина си викам "Леле, в какво се забърках". Усещам се, че не съм премерила степента на ангажираност, която те смазва покрай едно дете. И как бих могла да зная - нали ми е за сефте. В същото време се питам дали се справям добре - четейки за майки, които се презапасяват с пюрета, които стерилизират буркани, в които ще варят пюрета, които ползват по 3-5 вида козметика,които говорят с неописуема гордост и очарование за бебето (сякаш е направило нещо изключително - а то примерно е казало бррр) и куп други щуротии, които ни хрумват именно от подобни въпроси.
На моменти се чувствам, че съм пълен темерут спрямо детето. Но като я погледна - спокойна, нахранена и си бърбори нещо доволно си и се самоуспокоявам, че се справям добре.
 Не искам да засягам никого с поста си. Просто ,може би, от не толкова зрялата ми възраст, често ми минават мисли от подобен характер. Имате ли такива бръмбари в главата? Или верно нещо съм се сбъркала?
Още 1 път - не съм искала да засегна никого, за което моля да ме извините ( ако все пак се е случило).

# 177
  • София
Мимко, според мен е нормално да се чувстваш така. Детето е огромна промяна и макар, че ми е второ дете и аз се чувствам понякога несигурна и се питам дали ще се справя, в какво се забърках и т.н. При мен след раждането на второто ми дете се появи повишена тревожност, имах моменти на депресия.. Дори споделях тук, но явно никой друг не страда от моите състояния. Започнах да се питам и аз как може другите да приемат толкова положително промяната, липсата на време и обвързаността и ангажимента към детето 24х7. Но явно сме различни хората. За мен стоенето в къщи с първото ми дете ( тогава бях на 23 год.) беше доста голямо изпитание. Когато се върнах на работа след година и половина стоене в къщи се чувствах по добре - пълноценна и щастлива и оценявах всеки миг прекаран с детето. Сега незнам докога ще издържа в къщи.

Последна редакция: пн, 07 дек 2015, 11:04 от aYnaT

# 178
  • athina
ЗДРАВЕЙТЕ,ЗДРАВЕЙТЕ!!!

МИМКО-Наскоро се запознах с една гъркиня на която и беше интересна моята история.След като и разказах какво ми се е случило през последните 7г.тя ме изгледа учудена и ми каза-Искаш да ми кажеш,че в последните 7г. се занимаваш САМО с отглеждането на деца и все още не си се побъркала?Истината е,че въпреки "богатият"ми опит има моменти в които се чувствам несигурна,изморена и подтисната.Отдавам го на хормоналния дисбаланс,тревогите около трудната/в началото/бременност,стресът около кърменето-имали мляко,няма ли?От такова естество са МОИТЕ притеснения-обожавам да се занимавам с деца,но в никакъв случай не се вманиачавам.НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАЙ,радвай се на доволното и усмихнато детенце и много,много не му мисли.Сигурна съм,че правиш най-доброто за детето си и както казваш-все пак ти е за първи път-НИКОЙ НЕ СЕ Е РОДИЛ НАУЧЕН. Hug Hug Hug

БЛАГОДАРЯ ВИ ЗА ПОЖЕЛАНИЯТА МОМИЧЕТА!!! bouquet bouquet bouquet

# 179
Здравейте дами  bouquet

Мимко, аз също имам такива моменти - гледам я, радвам ѝ се, играем си, правя всичко за нея с огромно желание, възхищавам се на всичките ѝ "бррр", "мууу", "мбааа" : ), преживявам с нея всяко неразположение ... и в следващия момент - бум - ама това дете няма утре някой да си го вземе, не е тук за малко, мое е  - завинаги при мен. Обаче се обръщам към очите, които не ме изпускат от поглед, към малката усмивка, към протегнатите към мен ръчички - много бързо ми се изпаряват всякакви мисли и съмнения : )
А по въпроса дали се справяш добре - сигурна съм, че е така. Преди да родя се питах ще мога ли, ще знам ли, но сега правя всичко както ми идва отвътре, без въпроси, без колебания - сигурна съм, че това, което правим по интуиция (ако мога така да го нарека) е най-доброто за нашето дете.

aYnaT, аз пък съм от другата страна - преди да родя си мислех "Кой аз? Вкъщи по цял ден? Абсурд!". Първите месец-два, докато бебешка спеше по цял ден, мислех, че ще се побъркам, но сега - изобщо не мога да си представя, че един ден ще трябва да я оставя и да отида на работа, някак не ми се иска : )

Гери, честит имен ден (на патерици) на малкия Никола! Желая му да расте здрав и винаги усмихнат : )

Усмихнат ден на всички : )

Общи условия

Активация на акаунт