Кървене по време на бременност - тема 4

• 98 485
  • 676
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте момичета! Вече съм с 15 дни закъснение! Никога не ми се е случвало досега такова чудо! Преди 4 дни си направих 3-ти тест пак отрицателен. Обадих се на акушерката, която ме преглеждаше предния път и обясних какво се случва! Разбира се не се учудих от това, което ми каза... ДА ЧАКАМ! Тези холандци ще ме побъркат! Няма да се учудя някой ден, ако чуя да чакам да умра! 😂 Това е малко черен хумор, разбира се. 😜 Нормално било, дори и за втори, може и трети цикъл след спонтанен аборт да има такива закъснения. Само че спомена и че може да съм имала и закъснение в овулацията с една две седмици и затова тестовете да ми показват отрицателни, защото било още много рано. И така...чакаме, чакаме, това чакане ме измъчва! 😔 От една страна няма за какво да се притеснявам, защото от предната бременност не съм спирала с витаминити за бременни, водя здравословен начин на живот. 🤗 Ами това е за сега! Ще пиша пак, когато разбера окончателно какво става.

# 541
Може дори да ти прескочи цикъл.След аборт хормоните още са луди и настъпват доста промени в организма.Със сигурност,ако не си правила тестове за овулация,няма да знаеш кога е била,защото не се знае кога да очакваш цикъл.ИЧакай още една,две седмици и отиди на лекар.Наблюдавай си температурата и дали имаш болки!Ако нещо те притеснява,потърси лекар

# 542
Най-после!!! Днес ми дойде! Явно всичко е било, заради аборта! Не съм забременяла веднага след това! С това закъснение изобщо си нямам и на представа, кога съм била в овулация, след като и не съм използвала тестове за овулация!  Пиша, за да знаете, тези които четете, как е завършил моя случай! Всичко хубаво ви желая! Успешно забременяване, лека и безпроблемна бременност и здрави бебета желая на всички ви!

# 543
здравейте момичета моля за съвет .имам два положителни теста и чхг тест нисък но въпреки това положителен след като прокъвих на 13 ден от закъснението отидох веднага на лекар каза че всичко е  нормално има бременност дори и ранна лошото е че пия всичко необходимо но кървенето не спира ту има ту няма и всеки пат е различно но днес по време на баня забелязах тъмно червено и съм много  уплашена че най вероятно няма нищо вече а съм на преглед чак в събота

# 544
Отиди по-рано на преглед,ако можеш и при друг лекар!Във всяка АГ болница има спешен кабинет.Успех

# 545
за предпочитане частна

# 546
Здравейте,
извинявам се, че се повтарям тъй като писах и в друга група, но тук въпроса ми е точно по темата и се надявам тези, които са имали подобен проблем да споделят мнение... Имам много нередовна М последните 28-39-31-38 дни... Правих тест миналата седмица, даже два силно изразени  EFP но вчера прокървих,  тъй като все още не съм ходила на преглед за установяване на бременност, защото трябваше да изчаквам поне 10 дни закъснение, вчера бях по спешност при моята гинеколожка д-р Тихомирова, прегледа ме и каза, че според закъснението ми, което е (последна М на 16.04 средно на около 31-32 дни ми идва) 4-5 дно до днес, каза че всичко се развива нормално единствено е лошо кървенето, защото може да се появи отлепване... Прати ме по спешност в Майчин дом, там почистиха и казаха, че е само тъмна кръв, но докато ме гледаха, казаха, че сакчето е празно и бременността не се развива и трябвало да се прави кюртаж... Според моята лекарка, е рано с това закъснение да има ембрион, даде ми утрогестан и ношпа да пия и другата седмица да отида отново на преглед... Моля ви, някой който е минал през подобно нещо, моля да сподели мнение или съвет... Сега  лежа само, надявам се да няма повече кървене... Sad

# 547
Според мен изчакай,не бързай с кюртажа. Аз също отначало кървях и ми казаха,че бремеността няма да я бъде,а сега съм бременна в 15г.с. Кървях около месец и само лежах ставах само до банята. Не ти ли предложиха да лежиш в болница?

# 548
В коя седмица ти казаха, че си според видеозона и коя е според закъснението? Бих ти казала да изчакаш, но също и да не се надяваш твърде много, за да не страдаш още повече, ако се наложи кюретаж. Успех  Hug

# 549
Пий и си утрогестана и не ставай много от леглото.Вземи си болничен поне докато ре види твоята лекарка,пък тя после ще прецени,дали да ти даде още.Много е важно лежането.И мен ме бяха отписали и искаха да ми правят кюретаж,изчакай!Ако пак прокървиш по-сериозно,тичай към болница...За предпочитане частна,ако имаш възможност!Пиши,как протичат нещата.Мен ме оставиха 3 дни в болница на системи в 6 седмица,като бях

# 550
Според лекаря в Майчин дом, трябвало да съм в 6г.с. съди според последният ми МЦ, но аз му обясних и на него и на моята  лекарката, че М ми е 30-31-32 горе долу, т.е. както казах по горе имам около 4-5-6 дни закъснение и за нея е нормално, всичко да изглежда така и каза, че ембриона няма как да се види все още на толкова ранен етап. Пия утрогестан и лежа главно, не ставам от леглото, дори ям в него, искренно се надявам другата седмица да имам повод за радост, защото ми е много тежко Sad

# 551
babyv, аз имам зацапване от 5 г.с. И аз бях в Майчин Дом и там ми казаха да лежа, да пия утрогестан 3*2., но-шпа 3*2. Полежах 10- на дни и отидох на Док. Той не видя ембрион със сърдечна дейност в 8 г.с.,бях с вагинален ехограф.Помисли за кухо яйце,но каза да изчакаме. И на другата седмица си видяхме бебчо със сърчице. Расте си нормално. Е,сега пак нещо прокървих една идея по-обилно,казаха,че матката се изчиства.Някои бременни си имат зацапване до 5 месец. Дано да нямаме зацапване от тук нататък,но ако бебчо се развива добре,всичко ще е наред!

# 552
babyv, аз имам зацапване от 5 г.с. И аз бях в Майчин Дом и там ми казаха да лежа, да пия утрогестан 3*2., но-шпа 3*2. Полежах 10- на дни и отидох на Док. Той не видя ембрион със сърдечна дейност в 8 г.с.,бях с вагинален ехограф.Помисли за кухо яйце,но каза да изчакаме. И на другата седмица си видяхме бебчо със сърчице. Расте си нормално. Е,сега пак нещо прокървих една идея по-обилно,казаха,че матката се изчиства.Някои бременни си имат зацапване до 5 месец. Дано да нямаме зацапване от тук нататък,но ако бебчо се развива добре,всичко ще е наред!

Благодаря ви! Това е, че на мен директно ми казаха, че трябва да се махне сакчето, за да не стане кръвоизлив и да бъде по спешност след това, но каквото и да съм изчела и говорил с когото и да било всички, казват, че ембрион няма как да се види в 5 г.с. а в Майчин дом ми казаха, че съм в 6 г.с. и досега е трябвало да се вижда и е кухо яйце... Не ми изписаха нищо, казаха ми единствено да помисля за кюртаж. Моята лекарка ми изписа утрогестан на 12ч х 2таб и 3*2 ношпа и почивка. При мен беше кафеникаво зацапване, но при прегледа при нея, когато извади вагиналният ехограф изтече повече кръв, а когато бях в майчин дом ме почистиха и беше само кафява кръв и не се виждало от никъде да кървя. Притеснена съм много... Когато бяхте в Майчин дом в 5г.с. видяха ли ембрион?

# 553
Ембрион може да се види в 5 г.с. ако техниката е хубава. Ние в 6 г.с. даже и сърцето видяхме. Има надежда, но работата е 50/50. Затова лежи, пий хапчетата и дано всичко да е наред  bouquet

# 554
Според мен е хубав знак ако се види сърдечна дейност в 6г.с., но има и много щастливи истории, в които не се е видяло нищо. 
Стискам палци ти да си една от тях Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт