Кървене по време на бременност - тема 4

• 98 357
  • 676
  •   1
Отговори
# 75
  • Перник
Здравейте момичета. Бременна съм/ин витро/ 7 г.с., като в края на 5-та прокървих с кръв, на прегледа видяха жълтъчен мехур и ме изпратиха да си лежа, тъй като след ин витрото се изписват доста лекарства, които принципно се изписват при прокървяване. Спря в рамките на няколко часа, като премина в кафяво. След 5 дни прокървях пак, доста по-слабо - пак в болницата чухме пулс, оставиха ме за 3 дни на легло, като ми добавиха само папаверин, и но-шпа от таблетки мина на мускулни инж. Пак спря в рамките на часове, като този път премина в странно на вид течение - жълто- оранжево. Преди дни бях на преглед при д-р Стаменов и според него бебето се било захванало мн. ниско и от там било кървенето, но не било нищо страшно и опасно - повече почивка, без физически натоварвания, като не изключва и нови прокървявания. Чували ли сте за подобен вид кървене от ниско разположено бебе и възможно ли е да се премести с времето?

# 76
Чувала съм за кървене от ниско разположена плацента, но при теб е все още само плодно сакче. При всички положения, обаче, ще се промени позицията - сакът ще расте и ще изпълва повече и повече матката. В 10 гс започва формирането на плацентата и рискът от спонтанен аборт намалява значително.
А освен зацапването имаш ли други оплаквания - крампи или болки?

# 77
  • Перник
Чувала съм за кървене от ниско разположена плацента, но при теб е все още само плодно сакче. При всички положения, обаче, ще се промени позицията - сакът ще расте и ще изпълва повече и повече матката. В 10 гс започва формирането на плацентата и рискът от спонтанен аборт намалява значително.
А освен зацапването имаш ли други оплаквания - крампи или болки?
Здравей, от време на време имам болки, но аз имам колит и мисля, че са от това. Крампи не зная как точно се усещат, ще те помоля да ми обясниш.

# 78
Крампите са менструални болки - нещо като спазми на матката, но не остри - абе точно като менструални болки.

Иначе е нормално да имаш от време на време нещо като прорязваща болка ниско долу покрай яйчниците в начална бременност - това е от разтягането на матката.
Когато на мен ми зацапваше в началото, само ми казваха, че е важно да нямам крампи  Peace

# 79
  • Перник
Ами при мен цикъла никога не е бил болезнен, та знам ли, по-скоро постоянно имам странното усещане, че ще ми дойде, което определено не са болки. Не мога да го опиша. Имам от вр на вр болки в кръста, като прорязвания, горе-долу в областта на бъбреците.

# 80
  • Пловдив
Честита Нова Година момичета, желая ви здраве и най-вече здрави бебета да гушнем всички. Simple Smile

# 81
Здравейте момичета , Честита Нова Година . Ще повторя deer , но за момента за всички нас това е най важното нещо да си гушнем здрави бебоци и всичко до финала да върви гладко Simple Smile Късметлийка радвам се , че растете и за момента нещата се удържат , аз само мога да кажа че  в края на четвъртия месец ми секнаха всякакви зацапвания . Така че вярвай ,че нещата ще се нормализират . По темата за ниско разположения плод не съм много компетентна , но със сигурност с напредването на бременноста матката , съответно и бебчето ще изпълнят всяко местенце и мисля ,че ще се наместят благоприятно !  newsm78 Стискам палци ,защото и ние бяхме наръба да пристъпим към външна намеса след 4 години чакане и нашето мъниче ни изненада . Имам в предвид ,че съм сигурна колко много е искана бременността ви. Успех и слушайте лекарите !

# 82
Момичета, помощ! Бременна съм съвсем в началото, 5 г.с. Снощи като ходих да пишкам, при избърсване на хартията остана гъста кафеникава слуз (не много тъмна, но със сигурност не и светла). Веднага с ММ отидохме до спешния кабинет в Майчин дом. Там един много мил лекар (мисля, че Ангелов се казваше) ме прегледа и каза, че няма никакво кървене. Аз пак му обясних какво съм видяла на хартията и той пак ми повтори категорично, че течение имам, но било прозрачно и нямало кървене. Гледа ме на ехограф, каза, че за него това била нормално протичаща бременност, имала съм плоден сак, жълтъчно мехурче, в матката било и след 2 седмици да ходя за сърце. Питах го дали има някакви отлепвания, каза не, но и да имало било много рано, какво да се направело. Аз го питах дали не трябва да се пие нещо, той каза, че нямало какво да пия и пак ми каза "за мен това е нормално протичаща бременност". Не знам, притеснявам се. Знам какво видях на хартията и със сигурност не беше прозрачно. Вие какво мислите?

# 83
Меги здравей , не се шашкай. За момента наистина си на много ранен етап пт развитието на плода . Единственото , което можеш да направиш е да прекратиш половите контакти и да полежиш известно време , съответно и да наблюдаваш състоянието си. Освен това имай в предвид , че това кафеникавото нещо е съсирек стара кръв който може простода е останал след последната менструация и да пада чак сега. При бременността с организма ни се случват оаобенни неща. Аз си изпатих също (слава богу всичко се нормализира), но да кажа какво разбрах от всички премеждия -кафявото е добре , не е сигнал за паника и с повече почивки отшумява . Бие се тревога едва когато е розово или ярко червено по скоро и особенно ако е обилно( както беше при мен).  За задържане могат да ти дадат хапчета едва когато чуят сърцето на бебчето , спокойно може би това е нещо еднократно . Стискам палци , оправяй се и пиши какво е положението Simple Smile

# 84
Привет, момичета! Твърдо бях решила да не чета форуми, за да се филмирам и ужасявам, но се радвам, че тук прочетох и доста оптимистични и обнадеждяващи неща.
Бременна съм в 6 г.с., прокървих на седмица след закъснението си и в деня, в който всъщност направих теста. Бях извън България, постоянно в движение и накрая 12 часа пътуване обратно, едва дочаках понеделник, защото от 29.12. постоянно имам слабо, но ежедневно кафеникаво зацапване.
Вчера потвърдиха бременност и чух пулс (това не го очаквах, слисах се), изписаха ми стандартните утрогестан и но-шпа и ми казаха да спра спорта и след 10 дни - контролен.
Имам постоянни слаби болки долу вляво, горе-долу от овулацията насам, но не и крампи или спазми. Бях се отчаяла и отписала, обаче като ви чета, май има надежда Simple Smile
Стискам палци и се надявам всички да се оправим...

Последна редакция: вт, 05 яну 2016, 23:20 от Aubergene

# 85
Aubergene , здравейте ! Има надежда просто спазвайте предписанията на лекарите и си пийте хапченцата. Винаги има надежда и ако е писано ще се радвате на една прекрасна и вълнуваща бременност Simple Smile И аз след като почетох тук да ви кажа се поуспокоих и нещата си влезнаха в норма . Успех и пишете какво се случва когато намерите време !

# 86
Здравейте, момичета!
Не съм писала скоро, при мен има подобрение относно зацапването, има моменти в които нищо няма, много рядко се появява и то при избърсване. За сметка на това от сега съм с контракции, не са на често, но ги има. Пия но-шпа, магнезий, утрогестан. Лежа основно? Другата седмица ще се запиша на ЖК, а към края на месеца съм на ФМ. Притеснявам се много за тези контракции, явно са заради двурогата ми матка, а имам и миома. Ще ви държа в течение. Надявам се всички сте добре и държите положението под контрол.

# 87
Загубена работа... точно реша, че всичко е наред, цял ден ми няма нищо и нещата отшумяват и прокървявам по-обилно и пак съм в изходно положение - притеснения, ревове... Успокоявам се че засега не правя кръвоизливи и нямам крампи и реших да не търся отново лекаря си, който ме предупреди, че няма как да очаквам да спре отведнъж и че дори интензивността и цвета на течението не бива да ме впечатлява особено... чета в листовката, че утрогестанът например също може де предизвика кървене и съвсем се обърквам... натискам се да устискам до петък, когато ще ходя на преглед и ще съм малко преди 8 г.с., за да видим какво е положението.
И като си помисля как съм си представяла цветя и рози, замечтани погледи с ръка на корема и романтика, се чудя да се смея ли, да плача ли... как ли са изнасяли едно време по кърищата и с мотиките бабите ни...
Иначе, благодаря на всички за милите думи...

# 88
  • Пловдив
Хей я се наплачи, после се посмей и го давай по-спокойно.
Аз съм с втора бременност ,която беше перфектна... Но тази ми го връща, всички планове станаха на пух и прах още в 6г.с. Не смея да се зарадвам ,когато уж положението е към добро ,защото като теб знам ,че идва я кървене ,я кръвоизлив ,я съсиреци...
 Последната ми екстра е ,че венците почнаха жестоко да ми кървят и вече се взех сама за мезе- кръв се лее от де може Stuck Out Tongue
До 14г.с. пих утрогестан после ми го спряха. Нямало вече нужда от него просто не действал и ми го смениха с магнерот. От спирането на утрогестана ли, от магнерота ли от по-големите седмици ли и не че стана от днес за утре ,но се разреди и намаля значително (тихо да не чуе Grinning)
Натискай леглото и това е Wink

# 89
Здравейте,момичета! Днес бях отново на  доктор,защото получих кафяво зацапване, в 5 г.с.и 5 дни,видя се плоден сак,който е пораснал от предния преглед,но доки каза,че не вижда ембрион.Не знам дали е рано да се види или просто няма да има.Какво е вашето мнение?   Sad

Общи условия

Активация на акаунт