Бихте ли се върнали в България?

• 204 303
  • 2 696
  •   1
Отговори
# 945
с > 1 деца в голям град в един апартамент не бих се спряла. Няма да видя ни9о нито от сървиса, нито от удобствата. По цял ден ще се обясявам, защо никой няма нито сървис нито удобства заради бандитите.

# 946
с > 1 деца в голям град в един апартамент не бих се спряла. Няма да видя ни9о нито от сървиса, нито от удобствата. По цял ден ще се обясявам, защо никой няма нито сървис нито удобства заради бандитите.
Прощавай, ама не те разбрах. Явно пишеш от телефон.

Какви бандити? Какъв "сървис"? Защо ще се обясняваш? За коя държава става дума?

# 947
децата вдигат много шум , не ги свърта в жилище, в парка им трявба придружава9 родител ... хората в жилищтните блокове се оплакават от шум ...

# 948
децата вдигат много шум , не ги свърта в жилище, в парка им трявба придружава9 родител ... хората в жилищтните блокове се оплакават от шум ...
Аз съм с момичета, пък и са по-големички, но пак могат да вдигат много шум и предпочитат да излизат. И не бих ги пуснала сами в парка. Да не говорим, че и за мен е така приятно да си играя с тях.

Дори когато живеехме в голяма къща с декар двор, пак ходехме в паркове и градинки: различни терени, социализация и пр.

В БГ нещата стоят по същия начин: имаш ли деца, трябва да ги извеждаш.

# 949
Знам, знам, но май е по-добре в къща.

# 950
И другата лондонска мода. Тъй като искат големи къщи, а в Лондон пространството е кът, дълбаят по няколко етажа под къщата в земята, като на най-долният обикновено се инсталирал басейна. И по този повод била голяма война между старите лондончани и новодошлите богаташи  Crazy
Това е така и в квартали като Sloane Square и Chelsea, които са близко до центъра са с такива високи и тесни къщички за 2-3 милиона, но има и събърб квартали в 5-6 зона, които имат по-нормални цени, големи дворове и къщи.

Къщата, която ние искахме в Лондон нямаше как да я имаме, но в Канада наистина имаме това, което желаем или поне съществува перспектива да го имаме без да пътуваме в трафика по 3 часа и без да се тълпим с 11 милиона други хора.

В Б-я също ни беше добре откъм къща и живот, но пък нямахме тези доходи и възможности за бизнес/ работа за себе си и съответно съпоставката е ,че засега в Канада сме най-щастливо реализирани.  

В апартамент ми е кошмар да живея и не бих го направила съзнателно независимо от ползите видни от други хора.

За нас идеалното място за живот след 5-6 години ще е ферма лекичко извън очертанията на града, езеро, изглед с безмерно зелено и планина, тишина и спокойствие.

Последна редакция: пн, 11 апр 2016, 23:28 от Анонимен

# 951
В апартаментите като почне да лае псето на някой съсед или дете от по-горен етаж да кара ролкови кънки по плочките в хола, става много интересно.
Пък и звуковата изолация е почти несъществуваща, особено ако съседът си е купил едни кутии да правят як бум-бум в диапазона под 100 херца, филмчета разни с експлозии например и целия блок трепти на няколко етажа, оня докато си гледа телевизора.
Освен това, никога не си сигурен кой ще ти е съсед следващата година, може и нигерийци да са, пък те на тези като им е студено и проветряват през входната врата към апартамента им, за да разбере целия блок че негърката е пържила риба днес.
Ако блока не е само със скъпи и големи апартаменти, а има и малки за ергени, стой та гледай кеф с музика по сред нощ, като се приберат пияните говеда от някъде. Или пък като има мач от световното, да се тресе цялата сграда като почнат да подскачат пияните запалянковци, щото имало вкаран гол. А има и дни когато не върви да викнеш полиция защото вдигат шум след 22ч., щото уж всички празнуват, та ако ти е болно детето баш тогава – еми ужас.
И най-кофтито е шумът от децата, не върви всеки ден да ходиш да им звъниш на съседите че вдигат врява хлапетата, щото те и твоите същото правят.
Има и по кофти де, като се продаде апартамент и новият му собственик викне майстори да къртят по цял ден и да преправят по негов вкус и стените даже, направо ти идва да скочиш от прозореца, ако си си вкъщи през деня.
И понеже западняците си обичат псетата като чели са им деца, в асансьора то животното иска да се сприятели с тебе и си слага мръсните лапи (след разходката по дъжда) на панталона ти.

Абе това апартаментите са измислени за да печелят повече пари предприемачите, пък после кой ще живее в тях, те бизнесмените не се интересуват.

Едно леко пояснение, за всеки случай, на Запад в всяка къща си има индивидуално парно котле, я на нафта, я на газ ако минават тръби по улицата. Парното котле освен да топли радиаторите във всичките стаи, топли и един бойлер с топла вода за банята и кухнята. Та тука и в къщите пак си има парно.

Аз не виждам никакво предимство на апартамент спрямо къща.

# 952
Те щото съседите по къща все едно немогат да вдигат шум и пак да ти пречат .

# 953
Живеем в апартамент, имаме и къща на брега на морето, толкова работа има по нея, че ми се отщява къщата...! Съседите имаха две кучета, по цял ден лаеха, дъщеря ми като беше на година перфектно лаеше като голямото и малкото куче  Joy А пари за домашна помощница няма.... hahaha

# 954

Въобще не е сравнимо апартамент с къща.
Тези които са имали пари да си купят къща, са по-улегнали хора, не са като разни ергенчета по апартаментите.
Като си си в твоята къща, никой съсед не може да ти тропа отгоре на главата.
Ако си пусне музика при затворени прозорци, ти в твоята къща не я чуваш.

# 955

Тези които са имали пари да си купят къща, са по-улегнали хора, не са като разни ергенчета по апартаментите.
да бе да .. живяла съм и в къща и в апартамент.Да ти имам логиката.

# 956

Ти мислиш регионално. Изобщо май не разбра какво ти казва съфорумецът. Не се впрягай, но е така.

# 957
Знам, знам, но май е по-добре в къща.
Зависи от района и от предпочитанията. Ето я Контесата, тя не ще апартамент. Аз пък искам.

Седем години имахме голяма къща в спретнат кварал, ново строителство, грамадни дворове, всичките чудесно поддържани. Радост за окото! Ама тия 4 декара знаеш ли колко работа искат? Един ден му заминаваше на ММ седмично само в подстригване на тревата, а имахме голяма тревокосачка тип трактор. Отделно $$$ за мулчиране всяка пролет, $$$ всеки месец за торене и пръскане против плевели и паразити, $$$ за сезонни цветя и украса... А зимата - яко ринене на сняг. Не изчистиш ли в рамките на 24 часа след спиране на снеговалежа - съд и глоба. И всичко си поддържаш и ремонтираш сам. Климатик примерно - от $3000 нагоре.

През уикенда в 8:30 съседите вече са изкарали сенокосачките. Един пък имаше Харли, с което бръмчеше ден и нощ. По празниците се гърмяха пиратки и фойерверки.

Ама от всичката тая работа около и в къщата, от големите разстояния до и от офиса, магазина, детската, училището, на практика нямахме време да се отпуснем.

А сега - шапка на тояга. Кварталът чуден, притихва след 17:00 ч. Парковете чисти и поддържани, тротоарите се мият всеки ден. През зимата излизам и снегът вече е изринат. Имаме портиер и поддръжка 24/7. Всички повреди се отстраняват в рамките на 12 часа, независимо дали е запушен канал или повредена мв фурна.

Охранява се непрекъснато, вкл. има постоянен полицейски пост пред съседната сграда. Тихо е - все едно нямаме съседи. Само веднъж съм имала оплакване от някой - пушеше във вътрешния двор. Обадих се на портиера и проблемът беше решен в рамките на 30 сек. след позвъняването ми.

Блокът ни е в рамките на приятен, обновен парк. Около нас градинки и паркчета - бол. Всичко ми е на една ръка разстояние. Имам в пъти повече време за семейството и за себе си. А стресът ми е намален до неузнаваемост.

Не, не бих се върнала в къща. Като се пенсионирам, може и да ми се прииска да човъркам земята и да си садя репички в някое кротко, притихнало селце. Ама на този етап се радвам на градския живот до откат.

# 958

Ти мислиш регионално. Изобщо май не разбра какво ти казва съфорумецът. Не се впрягай, но е така.
hahaha Joy
Не бой се , много добре го разбрах .

# 959
  • Bristol
Фея, купуваш и според това какво можеш да си позволиш да поддържаш също. Тези с дворовете описани от теб тук си имат градинари идващи поне веднъж в седмицата или трябва единият да не работи и само деца, домакинство и градина да гледа  Crazy То и на мен с малкото дворче идваха да ми предлагат услугите си едни градинари, ежемесечно подстригване на тревата.
Ако си в terraced house се чува много! Ние сме в такава. Но имаме късмет за сега със съседите. Синът като пусне музиката и всичко се тресе, но го чуват само от едната страна, където имат и те тинейджърка, която прави същото. Един друг се търпим. Detached къща, не е допряна до други, по-скъпи са, но проблеми с шума няма. Тук не е прието в двора да надуваш музиката си или да правиш градински партита, без да предупредиш, а понякога дори и да покани съседите  Laughing
Описаните от теб кооперации в Англия не съществуват или в същност съществуват, но обикновено не са подходящи за семейни хора и са за наематели със сериозни доходи. Имат си butler, който върви комплект със сградата и влиза в таксите/наема, който съм чувала правел и невъзможни неща за живеещите там. Аз лично не мога да си го позволя, нито познавам хора живеещи в такива сгради.

Общи условия

Активация на акаунт