Бихте ли се върнали в България?

• 204 282
  • 2 696
  •   1
Отговори
# 975
дворове, ферми ... ок, за ваканцията може и то само по някога. но не се забата4вам на в никава канадска провинция доброволно .
Всеки си има приоритети все пак. За мен София братче е цетъра на просветата Simple Smile  

# 976
Повечето холивудски филми се снимат в Канада. Където гледаш Ню Йорк в повечето случаи е Торонто например.
Може да е било така преди години, но сега не е. Кметът издейства огромни облекчения за снимачните екипи и в града се снима непрекъснато. Само в нашия квартал и само през изминалите 9-10 месеца са се снимали 5-6 филма, вкл. Daredevil и Person of Interest (не помня всичките). Със сигурност в квартала ни са заснемани и серии на White Collar. Blindside също очевидно е сниман в НЙС.

# 977
От Канада, ако дойдете да видите английските дворчета какви са, метър на метър  Joy Само ако си вземеш някъде из фермерските райони къща, може да се радваш на декар площ. Ако имаш ферма ще е повече, но там върви и със задължения нон стоп, 7 дни х 24 часа.

На свекърите ми градината е доста прилична по размер, да не кажа голяма, но на зълва ми е буквално 3 на 3 метра. Но има и гараж! А предния и двор е точно метър на метър. Типична селска английска къщичка, не е самостоятелна, а е роухауз. На свекърите е самостоятелна с голяма градина отпред, още по-голяма отзад, гараж.

# 978
Повечето холивудски филми се снимат в Канада. Където гледаш Ню Йорк в повечето случаи е Торонто например.
Може да е било така преди години, но сега не е. Кметът издейства огромни облекчения за снимачните екипи и в града се снима непрекъснато. Само в нашия квартал и само през изминалите 9-10 месеца са се снимали 5-6 филма, вкл. Daredevil и Person of Interest (не помня всичките). Със сигурност в квартала ни са заснемани и серии на White Collar. Blindside също очевидно е сниман в НЙС.

Може, преди 3 години когато бях там бяха в процес на снимане доста неща в Торонто, сега може и да са поразредили.

# 979
Знам, знам, но май е по-добре в къща.
Не, не бих се върнала в къща. Като се пенсионирам, може и да ми се прииска да човъркам земята и да си садя репички в някое кротко, притихнало селце. Ама на този етап се радвам на градския живот до откат.
Нашата къща е на брега на морето, във вилна зона, на чист въздух, но както казах съседите имат кучета, които лаят....по двора има много работа, непрекъснато.... Simple Smile
Апартаментът ни е в града, живея на пет минути от работа, не бих живяла в къщата, за да пътувам два часа до работа всяка сутрин Simple Smile

# 980
Всички вие или почти всички сте се устроили в държавите, където сте отишли и нямате намерение да се връщате тук. Някои и децата си не учат на български. Разбирам ви донякъде, но на един въпрос до сега не мога да намеря отговор.
Защо искате да определяте как ние да живеем тук, кого да изберем за президент или коя партия да спечели изборите. Откъснали сте се, не ви интересува България, пък после надигате вой, че не сте могли да гласувате. newsm78

# 981
  • HH
Дългото излагане на слънце не води до нищо добро Вася.

Има едно нещо, казва се Конституция. В нея пише, че българските граждани имат право на глас. Точка.

# 982
  • SF
Законът е един и е за всички. Когато някой заминава в чужбина, може да не е непременно завинаги. Макар и временно навън (по работа, заради дете, заради съпруг, заради бизнес, заради спорт), ще иска да има възможността да гласува, защото след година-две ще се прибере обратно и ще живее в България завинаги, доколкото "завинаги" съществува. Много хора имат шанс да са в чужбина само докато са млади и учат. Президетският мандат е по-дълъг от една магистратура. Тоест, студентат ще трябва да може да си избере президента.
Няма как да отсееш кой е там само, за да учи, само за да види какво е, само, за да побере малко грозде за сезона, само, за да види родителите си и да поостане....
Далече не всеки тръгва и казва "Оставам там завинаги и не ме интересува кой ще управлява България!", нито взима всичките си роднини - братя, сестри, родители и братовчеди.
Когато заминаваш на 20, родителите ти са на 40, а сестрите на 11 и 15. Гласуваш и заради тях.

# 983
Аз почти съм изчела темата/може да имам 2-3 пропуснати страници, но почти всички харесвате местата където сте и нямате намерение да се връщате.Правите всичко възможно да се интегрирате, което не е лошо разбира се.
Не оспорвам правата ви по Конституция,  К@тя и никакви точки не слагам. За учащите съм съгласна,но вие, които почти нищо не ви свързва с България newsm78

# 984
Конституционно право имате, а морално чувствате ли, че имате?

# 985
Всички вие или почти всички сте се устроили в държавите, където сте отишли и нямате намерение да се връщате тук.
Вася, аз живея тук, в България, всеки ден ходим на обикновена работа с две заплати, за сега нямам намерение да отивам никъде, не си давам морето, езерата край него, възможността да се върна от работа,  да сложа спортните дрехи и да се кача на колелото.....харесват ми летните вечери, морска градина, капани, мирис на море.... Flutter Не искам да живея далече от всичко това....

# 986

Всеки си има приоритети все пак. За мен София братче е цетъра на просветата Simple Smile  

ами какво дириш по Немско тогава, и аз мисля като теб, ама затова си стоя в София:) или и ти като попа - "не ме гледай какво правя, а ме слушай какво приказвам" hahaha

Стераки, Вася, не яжте форумките за гласуването. Те знаят български език, ето пишат в български форум, защо да нямат морално право да гласуват. Аз съм против правото на други български граждани, живеещи в една близка чужбина, които изобщо не знаят езика, да гласуват. Чисто и просто защото те не биха могли да разберат и да проследят политическите дискусии, идеите на партиите, как тогава биха могли да изберат. Те дори не знаят какви партии има и кои са лидерите им, знаят само кой номер бюлетина да пуснат. И макар че са много по-близко като разстояние до нас отколкото е Канада, но те са се откъснали много повече от България, отколкото съфорумките "канадки".

Последна редакция: вт, 12 апр 2016, 21:06 от Татко Мецан

# 987
  • HH
Аз почти съм изчела темата/може да имам 2-3 пропуснати страници, но почти всички харесвате местата където сте и нямате намерение да се връщате.Правите всичко възможно да се интегрирате, което не е лошо разбира се.
Не оспорвам правата ви по Конституция,  К@тя и никакви точки не слагам. За учащите съм съгласна,но вие, които почти нищо не ви свързва с България newsm78

Чакай малко. Аз съм тук от три години. Нищо не ми пречи да се върна. И как реши, че нищо не ме свързва. Цялото ми семейство е там. Каква още връзка трябва да имам, за да мога да гласувам. Мога да се върна когата си поискам, точно както ти можеш да заминеш когато ти скимне.

Конституционно право имате, а морално чувствате ли, че имате?

И защо да нямам питам? Да не съм престъпник, пак казвам, аз съм български гражданин и имам точно толкова права колкото и вие. За какъв морал говориш?

Защо не коментираме факта, че много хора се изселиха точно заради системата и може би искат да се върнат, но чакат промяна. Защо не кажете колко от познатите ви НЕ отидоха да гласуват на последните избори? Защото имам познати, които пътуват по 400км в посока, за да си пуснат бюлетината, а други ги мързи да пресекат улицата, за да си изберат кмет. Това е то българския морал - гледаш в чуждата паница и се вайкаш и тръшкаш без да правиш нищо.

# 988
Защо искате да определяте как ние да живеем тук, кого да изберем за президент или коя партия да спечели изборите. Откъснали сте се, не ви интересува България, пък после надигате вой, че не сте могли да гласувате.
Огромното мнозинство българи в България отказват дори да идат до урните. Е все някой трябва да гласува, нали  Wink

Сега сериозно.

Имам пълното морално право да гласувам за български политици. Едно, че е заради останалите в БГ мои роднини. И второ, защото децата ми са с двойно гражданство и владеят български. Може да поискат някой ден да се върнат в България. Трябва ли да я заварят разнищена, изпокрадена и/или с фашист начело на държавата?

# 989
Ама защо се вързахте да се обяснявате, разбира се, че сте прави и че имате морално право да гласувате. Само недейте обобщава
Това е то българския морал - гледаш в чуждата паница и се вайкаш и тръшкаш без да правиш нищо.

щото, както сами казвате, също сте българки и щото не са всички с такъв морал - аз например не мисля като Вася. Изобщо накъде сега зави темата, към гласуването, егати.

Аз пък съм за това да се въведе образователен ценз при гласуването, не може на един неграмотник дето не знае да пише и да чете гласът му да тежи колкото моя.

Общи условия

Активация на акаунт