Бихте ли се върнали в България?

• 205 317
  • 2 696
  •   1
Отговори
# 1 740
Защо всяко българско дете в чужбина трябва да знае български език[/url]

Аз пък искам Европейският съюз да се превърне в Съединени европейски щати, да се създаде нов език, на базата на съществуващите европейски и той да е единствен официален в училищата, да се учи само на него. Е, може да се изучава и всеки местен език по места, но всички останали предмети да се учат само на европейския.
Та така да могат всички реално да се местят навсякъде и Европа без езикови бариери.
Работен език също да е само европейският.
Значи вместо отделно национално съзнание, да има общо европейско.
Например сега във Франция е официален френският език, ама в разни райони си говорят и си учат даже местен диалект. Значи си може и така на ниво Европейски съюз, ако се разберат политиците.
Пък ако това стане, те и африканците ще го приемат набързо за официален при тях и южноамериканците също и ще стане водещ език в световен мащаб.

И това ви го пиша на чист български, нали.

# 1 741
Е, есперантото не се наложи.

# 1 742
Оф, айде почна се - не е верно тука има дървета, пейки бол, парка до парка... Laughing.
Факт е, че няма друга столица, което да разполага с 4 огромни парка на малката си територия, като не броим по-малките паркчета и градинки, които са почти на всяка крачка. Ами Витоша на 5 км от София? Никъде няма толкова зеленина и планина - природен парк на една ръка разстояние.
За таралясниците съм съгласна. Пушат, като пробити комини, гледаш го качил се в БМВ, а като тръгне на светофара - черен облак зад него Sick. Мизерници.
Забравих да добавя и , че горивото също е много различно от това в бг .Като съчетаеш и със доста големите трошки които се карат масово в бг .. липсата на инфраструктура също е редпоставка за голямото замърсяване .

# 1 743
Да не говоря, че всяка свободна част тук, където сме ние,  е превърната в мини парк. Така че нека не обобщаваме "в цяла Западна Европа"  Simple Smile.

Точно така е. А пък ние си имаме наблизо и Wicklow National Park. А Феникс парк е сред най-големите европейски паркове.

# 1 744
  • SF
Човек чува това, за което има уши и желание да чуе.
Цитирам новините по бТВ в момента: Мъж откри стрелба в гей клуб  в щата Орландо. Има Х ранени.
Стачка на служителите в Ер Франс отмени 3 полета на самолети от София.... Дрън-дрън..... Нова мода в схемите с кредитни карти у нас... Да откриеш бизнес легално е много по-скъпо, отколкото да го прехвърлиш на някого с дълговете. Групата е действала в чужбина и са прехвърлили схемите на български хакери тук. Интервю с циганка, която има фирма, дължаща над милион и половина.

Не слагам кавички, защото цитатите не са точни. И не е важно. Мисълта ми е, че навсякъде могат да те ранят, защото си гей, или защото си се напил и си попаднал в такъв бар, да си недоволен от заплатата си, без да си чистач или мияч, да ти отменят полета и да висиш на летището, докато детето ти те чака у дома.... Новините тук били лоши, а някъде - красиви.

Да, в Норвегия, за да не се самоубиват от депресия, на първите страници на вестниците има новини като "Днес в двора на госпожа Йохансон цъфна първото кокиче".

# 1 745
  • ENGLAND
Защо всяко българско дете в чужбина трябва да знае български език[/url]

Аз пък искам Европейският съюз да се превърне в Съединени европейски щати, да се създаде нов език, на базата на съществуващите европейски и той да е единствен официален в училищата, да се учи само на него. Е, може да се изучава и всеки местен език по места, но всички останали предмети да се учат само на европейския.

И това ви го пиша на чист български, нали.

Европейският съюз се разпада, ти искаш всичките тези фантасмагории. Аз пък искам детето ми  да може свободно да се придвижва в Европа и да има избор къде в Европа да живее, но да знае откъде е, да запази своята идентичност, да знае езика на родителите си, да се гордее откъде произлиза и знае традициите на народа си, в нашия случай и на двата народа.
Аз се гордея с моята страна, една от най-старите в Европа, с хилядолетна И история, устояла на хиляди нашествия, запазила се през 500 години робство. И не бих искала да бъде отново под робство, на западноевропейските бюрократи ламтящи фа ни заличат като народ и държава.

Ти като искаш като в Америка, иди там, хем всичко е вече  действителност, но нека Европа си остане на европейците, различни държави с различна култура, с хилядолетна история.

В момента гледам новините тук, стрелбата в Орландо и боя в Марсилия между руски и английски футболни фенове измести уличните партита послучай празнуването на рождения ден на кралицата. Та лоши новини навсякъде, добре че в България мафиотите са на привършване та да се спре тази война между тях. Стрелят се, но няма невинни жертви, за разлика от Западна Европа и Америка.

# 1 746
Е, есперантото не се наложи.

Е не се е наложило, щото не е създадено с преговори на политическо ниво.
Ако политиците решат, лесно ще бъде създаден нов език и ще бъде въведен.
Кой е вярвал преди 30 години, че ще дойде време да е забранено да се пуши във влаковете, самолетите, ресторантите ?
Ама ето сега политиците са го решили и е станало. Сетили са се ще носи само излишни разходи на здравните системи и огромни загуби на пари и са почнали да забраняват пушенето на публични места.
Като им дойде акъла че Европа има нужда от единен език, и това ще направят. Само не знам кой век ще е.

# 1 747
Не, за езика няма да стане - по-горе ти написаха, че има вече създаден такъв език, есперанто. Освен по една шепа хора есперантисти във всяка държава, които я са няколко стотин, я не, никой не го говори. Изкуствен език няма шанс да се наложи, според мен.

Затова английският е станал международен и на практика всички образовани хора в Европа го говорят. Защото е жив език, реално съществуващ, със сравнително най-опростена граматика спрямо другите европейски езици, сигурно и защото е език на най-силната държава в света и се говори на всички континенти, не знам защо, но не е и важно. Няма кой друг език да го измести според мен.„

А пък европейски щати е велика идея, която се надявам някога да се реализира. Няма нужда да си губи човек езика, нищо не пречи ЕС да е една държава, а старите държави да са като окръзи - да си имат местен език, който да е втори официален в съответния окръг /бивша държава/ и един общ официален на държавата СЕЩ език - английският. Няма как да е някакъв изкуствен език, а немски и френски са много по-трудни. Яко ще е да е българският, ама не вярвам другите европейци да се съгласят.Wink

# 1 748
Не, не бих се върнала за постоянно в България. Бих се връщала за почивки в Европа.

Наистина ли някой гради животът и самочувствието си върху националността на партньора си?. На мен ми е странно, но...

Детето говори български, но много ограничено. Чете и пише като в предучилищна. Провалих се там, но няма какво да направя.

Питаше някой за климата, а май белгийския татко. Като живяла в Белгия, описанието на климата ми се струва много непочтено, защото на 10 градуса в Брюксел или Брюж съм умирала от студ, а на 25 в същите, се потиш като прасе.

Тук през симата е 2-20-22 обикновено и е меко и приятно, като циганско лято, когато не вали, а не вали постоянно. Лятото е дълго и температурите са 20-36, рядко 40, но не се усещат, защото има бриз и е сухо.

# 1 749
Наистина ли някой гради животът и самочувствието си върху националността на партньора си?. На мен ми е странно, но...

Ами да ти го дообясня тогава, щом като си живяла у Белгията.
Националността на булката им я повтарям на нашенките, за отмъщение към всички тези които не са ме искали за съпруг, когато си бях в София. Понеже някои от нашенките се правеха на много важни и недостъпни, нека сега да си знаят, че този който не са го искали се е уредил по-добре от тях и това е станало благодарение на факта, че те не са го искали за мъж. Ако ме беше вземала някоя от хубавиците, които са ми харесвали, сега съм нямал да съм женен за белгийка. Даже и да съм се бил изнесъл от бг, е нямало да ми е било толкова лесно устройването в чужбина.
Келепир има в тая работа да страдаш от несподелена любов, щото селските моми не са те искали, келепир ...

А ти къде си ма душице ?

# 1 750
  • София - Рим и обратно
Сателите... hahaha Joy Извратен начин да убиваш скуката имаш, честно. Отвреме навреме е забавно и да те чете човек. Я пусни една снимка на булята, че да позеленеем съвсем от яд.

# 1 751
И по цели нощи да бленуваме за харизматичния Сателит, аз пък искам негова снимка.... hahaha hahaha

# 1 752
Я пусни една снимка на булята, че да позеленеем съвсем от яд.

Да бъде воля твоя, ама преди да кликнеш на линка, сложи първо половин бурканче мед в кафето, че яко ще ти загорчи.

www.pixelistes.com/forum/gallery/arl-a6664/foired30-jpg-p897006.html

Последна редакция: вт, 14 юни 2016, 12:12 от Satelit

# 1 753
  • София - Рим и обратно
Що бе, Сателите, не е лоша жената. Щом и те храни добре, колко му трябва на човек Grinning.
Дай сега и с твоя лик да оплакнем окото, та съвсем да се гътнем от яд Mr. Green.

# 1 754
Според ей този ... можем да затваряме темата . НЕма обратно искаш или не казва народния "герой"
https://www.24chasa.bg/novini/article/5576825

Общи условия

Активация на акаунт