Интериорен SOS /8/

• 175 066
  • 828
  •   1
Отговори
# 75
Привет отново Нивиана ,стигнах до избора на цвят и релеф за интериорни врати и като цяло разбирам от мебелиста че избирам пана и след това някакъв цвят от каталог по РАЛ .Тъй като вече е ясна визията на холо-кухнята има и паркет и доста цветове се получиха ............
Кухненскта част е светла ,а холната е конфекция с цвят венге /постнах няколко снимки / ,ако може да ми помогнете за цвят на врати при тези мебели . Много исках да си останат бели вратите тъй като дограмта е бяла ,но с тази слонова кост в кухнята няма да е добре.
Врата която съм избрала е с пано мадрид /с релеф/

а това е паното за врата

bouquet

Последна редакция: ср, 20 яну 2016, 20:48 от llyn

# 76
Скрит текст:
Привет отново Нивиана ,стигнах до избора на цвят и релеф за интериорни врати и като цяло разбирам от мебелиста че избирам пана и след това някакъв цвят от каталог по РАЛ .Тъй като вече е ясна визията на холо-кухнята има и паркет и доста цветове се получиха ............
Кухненскта част е светла ,а холната е конфекция с цвят венге /постнах няколко снимки / ,ако може да ми помогнете за цвят на врати при тези мебели . Много исках да си останат бели вратите тъй като дограмта е бяла ,но с тази слонова кост в кухнята няма да е добре.

а това е паното за врата

bouquet

Защо е размърдал мебелиста ви дръжките на горния ред врати. Аз  виждам защо, ама го питайте  него  защо са неравни.
Ако всичко не е бежово и под 45 градуса засечки  и рафтчета..кво ще стане.
Ако ви кажа зелени врати, ще ги приемете ли?
Ако не  е толкова насечено паното за врата, няма ли да е по спокойна визията.
Наемайте си дизайнер, моля ви, не сме толкова скъпи, 50 лева e моята консултация, не слушайте само мебелиста.

Не е личен поста, изобщо принципен е. Защо всички мислят, че архитектите са недостижими и слушат байчовци в педечарки.

# 77
Скрит текст:

а това е паното за врата

bouquet

Защо е размърдал мебелиста ви дръжките на горния ред врати. Аз  виждам защо, ама го питайте  него  защо са неравни.
Ако всичко не е бежово и под 45 градуса засечки  и рафтчета..кво ще стане.
Ако ви кажа зелени врати, ще ги приемете ли?
Ако не  е толкова насечено паното за врата, няма ли да е по спокойна визията.
Наемайте си дизайнер, моля ви, не сме толкова скъпи, 50 лева e моята консултация, не слушайте само мебелиста.

Не е личен поста, изобщо принципен е. Защо всички мислят, че архитектите са недостижими и слушат байчовци в педечарки.

Да ви кажа честно идеята за крайното бежавеене си е изцяло моя:) Просто обичам семпли и ненатрапчиви цветове защото не ме бива в съчетаването на материи , цветове и прочие  .........
Паното за врата е също моя идея за да не е чисто права врата !
Като цяло всичко право ,равно и нентрапчиво ми е на сърце ,разбира се това е скромното ми виждане на обикновена домакиня Simple Smile))
А зеленото просто ми е много далеч  Joy Освен ако не е много измито и и светло /на трета снимка е приемливо /
Кухнята наистина е изцяло по  проект и препоръки на мебелист ,само за дръжките по начало исках да са хоризонтални всички като на чекмеджетата ,но заради аспиратора се наложи обратното.
Сега е май доста късно да сменям релеф на врата тъй като вече са поръчани .
Благодаря за вниманието отнови и за смелите забележки ,като цяло трябваше доста по рано да се направи консултация  coolcool

# 78
  • В полите на Витоша :)
Извинявам се, че се намесвам, llyn, но какво общо има аспираторът с дръжките?

# 79
Извинявам се, че се намесвам, llyn, но какво общо има аспираторът с дръжките?

Ако говорим за разликата във височината им на поставяне в горните шкафове - за това ставаше въпрос връзката с аспиратора  bowuu
А от друга страна според мебелиста при толкова високи е тесни горни шкафове не би било удачно дръжките да са по хоризонтала /така както исках по начало/ newsm03

# 80
  • на североизток
Здравейте, Нивиана!
Замисляме основно преустройство на апартамента си и имам нужда от консултация със специалист като вас.

Ето разположението сега, като се извинявам за непрофесионалния чертеж, но толкова можах  Simple Smile Горе-долу е в мащаб.

Възможно ли е да разменим местата на кухня и спалня, при положение, че няма вода в спалнята? Какви са начините за прекарване на нови тръби и с какво трябва да се съобразим?
А може би кухнята да отиде в хола, хола в спалнята, а спалнята в кухнята?

Ако виждате други варианти за по-добра функционалност, моля да ги споделите. Аз въртях какви ли не възможности, но си мисля, че така ще е най-удобно. Освен това детската вече е направена и нямаме намерение да я променяме.

П.П. Не знам какъв ще е отговора ви, но аз вече си направих и проект за новата кухня  Grinning  Ето Вариант 1 и Вариант 2
Та, ако са възможни въжделенията ми, може да коментирате и проектите ми.

# 81
А какво се цели с това разместване?
Според мен си е добре така разпределението.
Ако спалнята ви е в кухнята, съседите над вас ще готвят, пускат вода, пералня... И обратно.

# 82
  • Бургас
Дайте идея какъв цвят да "вкарам" в стая, обзаведена изцяло с бежови мебели /визирам кухня в екрю лак, бежов диван и светла маса/ и по какъв начин. Мислих си за римски щори, килим и декоративни възглавници в кафявата и зелена гама и стени в цвят лате. Имам и окачен таван, та се чудя как да боядисам стените и тавана. Исках да са в различни цветове - например стени в лате, окачения таван /фигурите/ в бяло, а самия таван в кремаво  Rolling Eyes

# 83
  • на североизток
А какво се цели с това разместване?
Според мен си е добре така разпределението.
Ако спалнята ви е в кухнята, съседите над вас ще готвят, пускат вода, пералня... И обратно.

Цели се удобство. И си мисля, че ще е по-лесно да се прокарат тръби до хола, отколкото до спалнята.
В момента най-голямото помещение е отредено на спалнята, а тя се ползва най-малко - отиваш вечер и си лягаш. Комшии отгоре нямаме, а и да дойде да живее някой няма да готви през нощта.

Най-малкото помещение, което освен това е насечено от три врати е предвидено за хол. Как да сложиш диван, маса, и да събереш поне 6-8 човека? При положение, че кухнята ти е далеч от хола не можеш да храниш гостите си на високата маса в кухнята и после да ги преместиш в хола, а в същото време и да шеташ и да се забавляваш. Затова сега се бутаме в хола и мъкнем чинии до другия край на апартамента.

Да погледнем и спалнята и детската, които са в двата края. Децата са още малки и имат нужда от наглеждане. Случва се и да се разболеят. Дори и като пораснат, пак ще имаме достатъчно самостоятелност.

И не на последно място кухнята. В сегашния си вид е супер неудобна. Има една ниша широка 1,90, където няма как да събереш всички електроуреди. Ако тръгна да ги разпръсквам и в другата част от помещението, няма да остане място за маса. А северната тераса, която е до кухнята няма как да се приобщи, защото е ограничена с трегери и не може да се разбива. Някои комшии така са направили, но не е удобно.

Повярвайте ми, мислила съм го повече от 10 години. Само искам да знам дали е възможно от техническа гледна точка това с прокарването на вода. Знам, че много хора са го правили, но дали и при нас е възможно, не знам. Само да кажа, че отдолу има голям магазин, празен за сега. Може би скоро и те ще правят ремонт, ако това има значение.

Последна редакция: нд, 24 яну 2016, 13:08 от iv4i_79

# 84
здравейте. Моля за съвет оносно цветовото  съчетание в спалнята .... Подът и мебелите са в кафявата гама, нещо като орех( комбинация от светло и тъмнокафяво). Вратата и дограмата са тъмнокафяви.Стените ни се получиха светлозелени, но по-ярки отколкото ги мислех. Мисълта ми е какъв цвят да е пердето , по-скоро двете пердета ( плътно и тънко), както и текстилът на леглото или пък някакви малки детайли. Какви цветове биха отивали на зеленото, нещо, което да балансира зеленото може би? Мислех си за бежово и тъмносиньо?!

# 85
  • София
Скрит текст:
Здравейте, Нивиана!
Замисляме основно преустройство на апартамента си и имам нужда от консултация със специалист като вас.

Ето разположението сега, като се извинявам за непрофесионалния чертеж, но толкова можах  Simple Smile Горе-долу е в мащаб.

Възможно ли е да разменим местата на кухня и спалня, при положение, че няма вода в спалнята? Какви са начините за прекарване на нови тръби и с какво трябва да се съобразим?

Ако виждате други варианти за по-добра функционалност, моля да ги споделите. Аз въртях какви ли не възможности, но си мисля, че така ще е най-удобно. Освен това детската вече е направена и нямаме намерение да я променяме.

П.П. Не знам какъв ще е отговора ви, но аз вече си направих и проект за новата кухня  Grinning  Ето Вариант 1 и Вариант 2
Та, ако са възможни въжделенията ми, може да коментирате и проектите ми.
Вода най-вероятно може да се прекара до хола, но е добре да се погледне и на място. Не всичко може да се реши по картинка. Имат значение и разни други неща като дебелината на замазката например, подведени готови нива и прочие.
Помислили ли сте къде и как ще разположите двойно легло в сегашната кухня и колко голямо е то?

# 86
  • на североизток
Да, леглото ни е 140/200 и ще се събере идеално.

Цитат
Имат значение и разни други неща като дебелината на замазката например, подведени готови нива и прочие.
От това изречение нищо не разбрах Embarassed

Върху плочата имаме естествен паркет в стаите, а в санитарните помещения и коридора е мозайка. Навсякъде ще се слага подова изолация, ще се пренарежда паркета, ще се кърти мозайка предполагам, за да се изравнят нивата и т.н.

# 87
  • София
Здравейте ,

имам нужда от съвет за преразпределение на апартамент , който в момента е в строеж (все още не е построен етажа на нашето жилище ). Прилагам оригиналната скица на апартамента предоставена от строителя.
 http://prikachi.com/images.php?images/603/8594603u.png

Опасявам се , че холо кухнята е много малка + комин в средата на редицата с кухненските шкафове.  Confused ( до сега съм живяла в апартамент с отделна кухня ( малка ,но отделна) . Бях приела факта , че ще готвя в хола, докато не видях построен първият етаж от жилището, което ми се видя много малко (отстоянието от кухненските шкафове до "масата напр.) и въпросният комин.

Гледайки скицата , има ли според вас , някаква разумен и функционален начин на пренареждане на помещенията с цел увеличаване на дневната с трапезарията и отделяне на кухнята? Единственото решение , което на мен ми хрумна е , резервната тоалетна да бъде усвоена ,заедно с коридора и част от едната спалня , както несръчно съм начертала тук. (синьото са новите врати, а жълтото шкафове кухненски /и един за обувки)
http://prikachi.com/images.php?images/625/8594625d.png
В тази версия, обаче кухнята не става много по голяма ( и връзката комин абсорбатор е малко шантава) , а ми липсва възможността за килер/мокро помещение , което в оригиналната версия на апартамента, лесно може да се добави. Това го прави не особено разумен вариант тогава, нали Simple Smile ?!?

Благодаря ви, предварително за съдействието!  bouquet

# 88
Здравейте, Нивиана!
Предстои ми дълъг и тежък ремонт. След дълго мислене как да подредя мебелите, стигнах до този план. Но ми се щe да чуя и още мнения. Благодаря! http://prikachi.com/images.php?images/157/8610157Z.jpg

# 89
  • София
Стените даденост ли са, могат ли да се променят? Ако да - изправете дрешника до правоъгълен контур - така не печелите място в стаята, но губите много площ в дрешника. Обърнете леглото на отсрещната стена, така попада на ходовата линия. В другата спалня - двете работни места под ъгъл, има място. Това детска ли е, за колко деца, преградната стена съществуваща ли е?
Душ-кабината изглежда кофти така, но трябват подробни мерки, за да се измисли друг вариант.

Общи условия

Активация на акаунт