Професионални серии за коса - тема 89

• 48 997
  • 731
  •   1
Отговори
# 150
  • Пловдив
Сетони красив и жив е цвета на косата ти!
Правилно си забелязала дъщеря ми си прави преди почти две години омбре и сега в края на пролетта се боядиса вишнев цвят с Кюн от тогава си поддържа различни цветове само с оцветяващи балсами  Simple Smile

# 151
Към момичетата, ползващи няколко финиш продукт, в каква последователност ги нанасяте?

# 152
Момичета, мнения за обновената серия витамино на Лореал/розовата/  Praynig

# 153
  • Пловдив
Момичета, аз искам да помоля за сравнение м/у Кератина на Наши и Кератина на Чи? Имат ли сходство?

# 154
Наистина темата е страхотнаа ... с тезии принцескии направоо  Rolling Eyes Hug Фрея,благодаря ти за старанието !  bouquet

1. Не съм пробвала много финиши като цяло.Изхабих едно шише от олиото на Макадамия старото,доволна съм,сега ползвам Редкен алл софт, имам и Редкен даймънд ойл, но то е по-воднисто като водичка е,за сметка на това доста по лесно се прекалява с него сравнение с другите.Може и да се ползва като терапия преди шампоана.Първо слагам олио,след това термозащита,ако ще суша.Слагам само 1 финиш не ги смесвам.Незнам дали е правилно.  Rolling Eyes Доста бавно ги хабя,затова се въздържам  от покупки специално на финиши.

2. Термозащита изхабих едно шише от термото на ФК. Много съм доволна,но не мога да кажа,че ми е любима тъй като не съм пробвала много, а искам да тествам доста други.От скоро ползвам термото на Митик ойл и съм доволна за сега сякаш го предпочитам повече за преса.Пробвах го със сешоара, на същия ден косата беше супер,но на другия като ме духна вятъра стана малко на клечки все едно е утежнена.

3. От Маракеш нищо не съм пробвала досега, а и нямам голям интерес на този етап.

Бихте ли споделили Интегрити ампулите на Милк Шейк как ги ползвате,ако има някой който ги е ползвал де..Моля да сподели за тези става въпрос http://zakosata.com/milkshake-integrity-repairing-hair-lotion?se … 0shake&page=2 след като се сложат върху косата с преса ли е добре да се загреят или само да престоят както е описано и да се измият?

# 155
Благодаря и аз за хубавата тема bouquet, информацията която споделяте и не на последно място поздравления за разкошните коси които сте постигнали и си направихте труда да покажете Hug.

Аз все още съм консуматор и черпя от опита ви Embarassed, лутам се и пробвам, та нямам много за хвалене. По зададените въпроси само споделям какво имам, но още не мога да ги определя като любими.

1.   За финиш имам - ELIXIR ULTIME  и коприната на CHI, на Керастаз RESISTANCE FIBRE ARCHITECTE серума. Трудно ми е да определя ефекта и от всяко едно. Първите две по-скоро ми идват тежички, от серума ефект не виждам никакъв. Ползвам го 5-6 пъти вече, може би по-дълго трябва. 

2.   За термозащита – бамбука на Алтерна, от мостри Нектар термика на Керастаз. Май ми идват слабички, хем пресата на повече от 170гр С гледам да не я ползвам, както и един път седмично. Но всеки път след изправяне виждам доста нови експлозии по косъма, въпреки защитите.

3.   Маракеш не съм ползвала.

Оня ден си правих ботокса на Лореал, но аз ли нещо не направих както трябва, хич не ми допадна резултата Embarassed. То дето не видях блясък и напомпване едно на ръка, но така ми отне от обема...По-замазана и кльопнала коса съм нямала никога. След 10 измивания пак ще повторя, няма да се откажа, но ми стана любопитно май само аз с такъв лош резултат се оказах. Единственото хубаво нещо дето ми остана е страхотния аромат. А няма кой знае каква философия, та да объркам нещо. Че сте ми далеко, да ви подаря и двете маски, барабар с ампулите.

Исках да попитам сега мога ли да си правя маслени маски върху ботокса или задължително поддържащата маска трябва да ползвам (мия си косата 2 пъти седмично). Мога ли да редувам поддържаща маска и маслена примерно? Или удачно ли е да редувам поддържаща та с някакъв протеин примерно когато сметна за необходимо?

Аз все още не знам какво точно правя и се чувствам като камикадзе  Laughing в професионалната козметика за коса, но определено виждам ефект от всичко което ползвах до сега. Най-малкото косата ми не е заплетена непосредствено след миене Peace. Като сресана излизам от банята. Паднали косъма не повече от десетина. А преди коса с дължина до средата на гърба се замотаваше на едно кълбо на главата ми Mr. Green и голямо дърпане, скубане и късане падаше буквално с часове. От косопад не се оплаквам, но с това късане просто не знам какво да предприема.

Линде Heart Eyes, ако ти се пише може ли да ми кажеш защо не ти допадна серума Митик ойл, че го разменяш? Аз тъкмо се чудех дали да не си го взема в петък. И като видях, че си го пуснала в размените се сопрях Mr. Green....

Иначе съм нагласила и аз списъка: ще купувам Кенди ойла на Алтерна, серума им за цъфтящи връхчета, хидратиращото им мляко, някакво друго олио за преди шампоана, овърнайт трийтмънта, друг серум на лореал за цъфтящи връхчета, както и инициалист серума на керастаз....

# 156
беба28, от 1 страница на темата влез в тема 66, там въпросът за запис е точно такъв, прегледай началните страници  Peace
Иначе аз към момента действам така : на мокра, леко подсушена коса - спрей за затваряне на косъма, хидратиращ крем или балсам без отмиване, олио финиш, продукт за оформяне на къдрици, термозащита.

# 157
В предната тема Линда и Фрея хвалеха хидратиращата серия на Марокан. За тези прдукти ли говоехте?
http://www.arlen.bg/product/2460/hidratirasht-shampoan-za-vseki- … hampoo-250ml.html
http://www.arlen.bg/product/2446/hidratirashta-maska-za-suha-i-i … g-mask-250ml.html

Страшни подстрекателки сте, момичета. Имах ясна стратегия за петък, обаче като вляза тук и всички планове ми разбутвате. Сега ми влезе мухата и за  серията Moisture на Джойко. В този ред на мисли, може ли да я сравните с Мароканой. Линде, подозирам, че пак ти ще ми помогнеш Simple Smile.

Да попитам и тези от вас, които ползват шампоана на Напура за възстановяване на фолукулите, с кой балсам го съчетавате? Този с авокадо подходящ ли е? http://www.zlatnaribka.com/napura/napura-podhranvane/napura-c-8- … ot-avokado-200-ml
...или пък този http://www.zlatnaribka.com/napura/balansirashti/napura-c-7-balsa … ipove-kosa-200-ml

Setony, Boho Waves на Алтерна го имам, но много ми пресушава косъма. А и с него косата ми стои на снопчета - както и тарбва да е бохо прическата. харесвам го като цяло за лятото, не сега търся нещо, с което чупките ми да стоят по-пригладени и подредени, без да са фиксирани.

# 158
Подстрекателки казваш..... Сега ще напиша моя списък за Коледа, ама така, както го пиша на лист. Как ще ги търся после тия продукти, не знам  Joy
Алтерна термо бамбук, Реедкен екстрийм Ш+М, Сексихайр термоспрей, Спрей със зелен чай Афорджи, Керастаз Олео релакс, Джойко Ревиталукс, Сексихайр лилав с кокосово масло ( това не знам какво е Ш или М) Напура термозащита, Крем Нутритермик, Инциалист, Витал Нутришън ( тук съм писала Фрея Simple Smile )  Кюн термозащита сребърна опаковка Simple Smile Еластисайзер Филип Кингсли, Кенди олио, Джойко Мойсчър, серия Pureology
Та 16 неща....

# 159
 Hug За тези, на които им се чете и имат време акцентите на предишните теми ще са им полезни, за останалите...

Не знам защо, но тези Sexy Hair нещо никак не ми вдъхват доверие, може би защото са непознати и нови за момента. Може ли някой да сподели някакъв състав на маска/балсам, за да добия някаква представа, макар и съвсем бегла?

Видях всички снимки  newsm44 и съм очарована  Heart Eyes

Чаровна, косата ти наистина изглежда много здрава и супер блестяща!

astravera, косата на щерка ти е много красива! Но аз лично намирам цветът за рижав, меден, далеч ми е от вишна. Благодаря, че сподели за балсамите, ще ги пробвам за опресняване на цвета Hug
Твоята коса също е много красива и обемна  Crazy Hug

Сетони, страхотна коса! Цветът ти е уникален  Heart Eyes а косъмът си личи колко е здрав и плътен!

Да споделя впечатления от първо ползване на лилавата серия на sexyhair - шампоан, маска и анти-фриз серум.
Шамоанът ми се стори малко странен - като консистенция леко лепкав, като аромат ми напомни на дъвка Турбо (ако си ги спомняте). Но хубаво се разпени и изми. Маската е гъста.
Това ми звучи като описание на червения шампоан на Тиги  Shocked абсолютно същото усещане имам при него. Ако си го ползвала може ли да ги сравниш?

И кой ви втълпи това за досаждането от снимки на косите? На мен ми е много приятно да гледам лъскави, здрави гриви  Blush и бих се радвала все повече форумки да се осмеляват да пускат снимки. Няма по-мотивиращо нещо от това  Crazy Hug

Siete, присъединявам се към мнението на Лунна пътека  Peace Пълни глупости са това, че боята трябва да се измива със специално предназначен шампоан. Обикновен хидратиращ върши същата работа. Най-добре е шампоан за боядисана коса, защото е специално пригоден за запазване на цвета и по-нежно измиване. Останалите съставки са същите, като в шампоана на Иноа, бъд сигурна  Grinning

Dancer, маската на Орофлуидо аз усещам като лека и подходяща за поддържане. Ухае силно ( Сетони добре го е описала аромата ) и придава умерена мекота и хидратация.

Вив, бях убедена, че бамбука ще ти пасне като протеин  Hug

От почти месец на всяко миене слагам ампула Аминексил. В последно време си чувствах ужасна косата, дори ДПШ не помогна. Днес забравих да я сложа(за първи път) и какво установих- супер корени, мека, витална коса. Иначе стоеше замазана. Дали правилно правя връзка с ампулите  Thinking Да са ми пресушили косъма?
Съмнявам се  Peace Те са толкова леки, като водичка, досега единствения негативен ефект от тях е, че не повлияват косопада, за отежняване никой не е споделял. Но може и те да са проблема при теб  Peace Не разбрах какво точно имаш предвид като ефект.  newsm78 При пресушаване на скалпа, кожата би се лющила с фини бели частици, понякога може да се появи сърбеж и като цяло корените биха станали сивеещи, матирани, сухи. При "замазване" аз разбирам омазняване, т.е. отнемане на обема и по-бързо омазняване.

vici, с какъв шампоан прави ботокса?

Edora, аз имам този шампоан http://www.arlen.bg/product/2439/shampoan-za-suha-i-iztoshtena-k … hampoo-250ml.html и го комбинирам с тази маска http://www.arlen.bg/product/2447/hidratirashta-maska-za-suha-i-i … g-mask-500ml.html (моята любима хидратираща). От Мойсчър на Джойко съм пробвала само маската http://www.enzo.bg/joico/moisture-recovery-maska-za-sukha-kosa/ и според мен се различава много от Мароканската. И двете са тежки, богати и маслени, хидратират много добре и омекотяват, но като ефект Джойко е по-приглаждаща, Мароканската е по-напояваща и придаваща освен всичко осезаема виталност и гъвкавост на косата. И двете НЕ са подходящи за тънък/фин косъм или коса без особена нужда от хидратиране, защото има опасност от отежняване. Тежка артилерия са  Peace

Ако мога да си разбера косата и настроенията и... сигурно нямаше да пиша в тази тема никога  Laughing
Взимам си думите назад за впечатленията от анти фриз серията на Алтерна Бамбо... Днес косата ми е плътна, обемна, прилично мека и идеално подредена. В сравнение с вчера коренна разлика. И преди ми се е случвало такова сменяне на настроенията от косата ми. Мисля, че не се дължи на продуктите, а на заобикалящата среда. Вчера беше ветровито сухо, топло време и косата ми бе суха и разпиляна. Днес вали цял ден и е влажно, което мисля е повлияло вчерашния ефект, като е омекотило и укротило твърдостта и сухотата на косъма.  По друг начин не мога да си го обясня, защото и преди с различни продукти ми се е случвало. Обаче чак пък такава голяма разлика, не знам. Факт че днес си харесвам косата, а е мита преди два дни така че... повод за размисъл  Grinning

Някой може ли да сравни Кенди Ойл на Алтерна мъглата и олиото? Изглеждат ми много различни, но като ефект май са сходни  Thinking

Както всички очакваме черния петък и сме се приготвили, накрая ми се струва, че ще останем разочаровани, дано не стане така. Иначе и аз мисля, че черен четвъртък, а защо не и червен четвъртък като една нова традиция и нарицателно, е супер добра идея и ще гарантира повече продажби.

# 160
Фреичка  Heart Eyes , преди ботокса мих с Алтерна хидратиращия.

Иначе маските са ми оригиналните, които вървят към него.

# 161
  • Велико Търново
 А аз да попитам - тези, които ползват олиото за обем Elixir ultime, как го нанасяте - директно впръсквате върху косата, или първо - на ръката и после на косата Thinking За да се усети ефектът, необходимо ли е ползването на сешоар?

# 162
беба28, от 1 страница на темата влез в тема 66, там въпросът за запис е точно такъв, прегледай началните страници  Peace
Иначе аз към момента действам така : на мокра, леко подсушена коса - спрей за затваряне на косъма, хидратиращ крем или балсам без отмиване, олио финиш, продукт за оформяне на къдрици, термозащита.

Благодаря  насоката, ще прегледам назад в темите.

Аз когато слагам няколко неща също действам така спрей, мляко/крем, олио/кристали.

# 163
Момичета, мнения за обновената серия витамино на Лореал/розовата/  Praynig

Руса мама, имам шампоана от новите , доволна съм, като че ли съвсем лека разлика долавям към някакво подобрение в серията:lol:

# 164
Хм, да ви кажа, може и вчера и предния ден времето наистина да е било шашаво за косата, защото днес (измиване късно снощи) лилавите секси ми се държаха доста различно. Този път не само хидратираха удърно, но и косата е доста добре пригладена! Изобщо го няма това разхвърчаване. Луда работа!  #Crazy
Но съм много доволна! А за финиш ползвай само термо, че бях сложила ампула за растеж на Напура, която уж нали трябва да се загрее, та духнах съвсем малко, а като изсъхна от анти-фриза към серията.

Фрей, ето състава на маската, какво мислиш:
Цитат
Water/Aqua/Eau, Cetearyl Alcohol, Cetyl Esters, Behentrimonium Chloride, Glycerin, Amodimethicone, Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Behentrimonium Methosulfate, Bis-Cetearyl Amodimethicone, Cetrimonium Chloride, Citric Acid, Glycine Soja (Soybean) Oil, Hydrolyzed Vegetable Protein PG-Propyl Silanetriol, Panthenol, Phospholipids, Propanediol, Quaternium-95, Trideceth-12, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone, Fragrance/Parfum.

Не съм ползвала Tigi, не мога да ги сравня, съжалявам.

И в крайна сметка се чудя между термо спрейовете на Алтерна и sexyhair и не мога да реша!

Последна редакция: вт, 24 ное 2015, 08:56 от Епона

Общи условия

Активация на акаунт