Резултат при болест на Даун 2?

• 155 324
  • 753
  •   1
Отговори
# 630
  • Sofia
Резултатите са наред.

# 631
Благодаря!

# 632
  • София
Здравейте момичета .На 39 г. съм и в 10+6г.с. направих неинвазивен тест Tranquility, който беше отрицателен,така ме посъветва моята лекарка ,каза че заради възраста БХС ще излезе най-вероятно рисково. В 12г.с.тя ме прати при д-р Славкова в Фемина на ФМ ,аз и казах ,че съм правила такъв тест и не искам да ми правят БХС ,но тя каза,че така процедирали и не може да не ми го направят и че било безплатно ,аз малко се подразних ,защото не виждам смисъл в това ,но явно клиниката гледа да си усвои парите от здравната каса .Иначе на бебето всичко му е както трябва по ФМ ,но резултатът от БХС се оказа рисков 1:60  за Даун и въпреки ,че знам че няма смисъл да се притеснявам ,пак ме хвърлиха в размисъл . Решила съм 2-ро БХС да не правя .

# 633
След неинвазивния тест можеш да бъдеш напълно спокойна! Аз родих на 43 години, риска ми за Даун беше 1:40. Правих Прентест отрицателен - бебето ми е здраво. Simple Smile

Иначе няма лошо, че си си правила БХС, той показва и други рискове, не само Даун.

Успешна и лека бременност от мен Simple Smile

# 634
  • София
Мерси Bianka 🙂 Да мисля да се успокоя ,за другите рискове няма проблем. Просто не ми харесва тази практика в България ,че гледат да те изледват без причино само и само да ти вземат парите и ти причиняват излишен стрес .Прости следващия път ще отида на друго място ,защото те пак ще искат да ми правят БХС ,такава им била практиката за всички ФМ .

# 635
  • Sofia
Успешна бременност sisiniya, аз също се дразня на това бхс, то се влияе от възраст, предишни аборти , дори тютюна пушене, клиники те го правят точно за пари от касата!  Аз след аборт заради Даун преди 4 месеца , също при следваща бременност ще правя неинвазивен тест и при Добър резултат, хич не ме интересува бхс, и аз съм на почти 40. А тестовете, които сте правили само за 4 те основни синдрома ли са или разширени, искам да знам занапред,  какво е най доброто😃

# 636
  • София
Успешна бременност sisiniya, аз също се дразня на това бхс, то се влияе от възраст, предишни аборти , дори тютюна пушене, клиники те го правят точно за пари от касата!  Аз след аборт заради Даун преди 4 месеца , също при следваща бременност ще правя неинвазивен тест и при Добър резултат, хич не ме интересува бхс, и аз съм на почти 40. А тестовете, които сте правили само за 4 те основни синдрома ли са или разширени, искам да знам занапред,  какво е най доброто😃
. Suzana тестът който правих е за синдром на Даун ,Патау и Едуардс ,мисля че това е достатъчно другите могат да се видят на ФМ . Успех  и на теб със следващата бременност 🙂

# 637
Аз бях с риск за Даун 1:30 на БХС, направих Пренатест и родих здраво дете. При втора бременност не бих правила БХС. Просто игнорирай този скрининг.

# 638
  • Sofia
Писала съм го и преди - ранният БХС не е само за синдромите Даун, Едуардс и Патау (където "резултатите" са подвеждащи). Има скрининг и за спина бифида (която в повечето случаи се вижда на ехограф, но не винаги) и също така се гледа  съотношението на някои хормони, като по този начин може да се види дали има предразположение към преждевременно раждане или прееклампсия. Е, преекламсията може и на по-късен етап да се хване чрез урината, но колкото по-рано, толкова по-добре. Въпреки, че навремето си изкарах акъла заради резултата от БХС (и съответно направих неинвазивен ДНК тест) съм на мнение, че е добре да се направи като се има едно наум за достоверността на резултатите свързани със синдромите. Вече късния БХС мисля, че е напълно излишен, защото там ги няма тези допълнителни изследвания на хормоните.

# 639
Ох... с тоя БХС направо нерви не ни останаха.... Аз мисля при следващата ми бременност въобще да не го правя. САМО ФМ и ако от нея нещо се съмняват, то тогава или амнио или някой пренатест. Повече тоя кошмар с БХС не мисля да си го причинявам. Аз излязох с висок риск(на 28 съм) 1:270, за съжаление не успях да износя бебето, но пуснах ДНК на абортивен материал и бебка е била напълно здрава.....

# 640
Здравейте! Нямам намерение да влизам в полемики относно необходимостта от правенето на БХС, всеки сам си преценява. Просто ще споделя, че при мен БХС показа учудващо верни показатели. С предходната ми, неуспешна поради Синдром на Даун бременност, стойностите бяха 1:7. Със следващата, вече "здрава" бременност, резултатът беше 1:6000. Направих и задължителните ФМ, които доказаха и болестта на загубеното вече бебе, както и уверението за напълно здраво момиченце при втората бременност. Но с неинвазивни тестове и инвазивни изследвания всичко се потвърждава.

# 641
  • Sofia
kalimbi1, чудесно, че  след загубата е последвала ,,здрава " бременност, аз също безкрайно се надявам на това ! При мен бхс беше 1:4 и потвърждение на фм , не умаловажавам бхс , единственото като проблем при него е , че се влияе и от предишни загуби , възраст. ... Иначе твърдо съм за всичко което може да се направи след неуспех , като нашия😢

# 642
Как така се влияе от предишни загуби?

# 643
  • Sofia
Ако имаш предишни загуби, това автоматично ти повишава риска в резултатите на бхс.

# 644
  • София

Не казвам ,че не трябва да се прави БХС ,но е излишно да те карат да го правиш при положение ,че преди това си правил неинвазивен тест , който е с 99,8 % точност ,само може да те стресират допълнително ,защото това се изчислява приблизително .

Общи условия

Активация на акаунт