Резултат при болест на Даун 2?

• 155 294
  • 753
  •   2
Отговори
# 660
Казвам ти как смятат там; по същия начин се изчислява и риска за прееклампсия, не се нулира. Друг е въпроса дали това е редно.

# 661
При риска за прееклампсия задължително се взима проблемите в предходната бременност и той е несъпоставим с генетичния скрийнинг на БХС.

# 662
Момичета, Честита Нова година! Пожелавам ви само едно - здрави бебета! Спорът тук се върти около едни и същи неща, по които взех отношение в предишен пост. Съгласна съм с gerda1! Бях споменала, че аз имам загубено бебе с хромозомна аномалия и отчайващо висок риск при БХС. Следващата ми бременност със здраво бебе доказа това, че БХС няма отношение с по-голямата ми възраст и с аборта поради генетични аномалии. Така съм склонна да мисля, че всяко изследване при следваща бременност е индивидуално, без да имам претенции, че съм знаеща в тази област.

# 663
Аз се опитвам да обясня че има различни програми по които се изчислява БХС риск и говоря за тази в Щерев. Преди да  се въведе тази програма там от Чавеева пращаха пациентите на други места.

Не казвам че е правилно да се изчислява така, напротив (с изключение на прееклампсия риска, за който съм съгласна и който там е интегриран в БХС изследването). Просто така правят БХС там, надявам се сега е ясно защото по същество говорим едно и също.

# 664
  • Sofia
Честита нова година, момичета! 😃Пожелала съм си  тази година да ме дари със здраво  бебче и се старая да загърбя загубата! Аз се следи през бременността с Даун в Щерев и също мога да  кажа  , че там програмата е с натрупване, дори ми казаха при следваща бременност да  не се стряскам от риска, а да се оповавам на фм!  Обесниха ми , че дори пушене увеличава риска, предишни аборти също ! Това е без значение,  всички тук сме преживели загуба и знаем , че фм при Добър специалист и евентуално пренатест  ( който аз със сигурност бих направила при бременност, вече😢) е най важното!  А какво са ви казвали , за евентуално повтаряне на хромозомна аномалия, нашия кариотип е норма , казаха ми 1% , като при всички , така ли е  ?

# 665
Честита нова година, момичета! 😃Пожелала съм си  тази година да ме дари със здраво  бебче и се старая да загърбя загубата! Аз се следи през бременността с Даун в Щерев и също мога да  кажа  , че там програмата е с натрупване, дори ми казаха при следваща бременност да  не се стряскам от риска, а да се оповавам на фм!  Обесниха ми , че дори пушене увеличава риска, предишни аборти също ! Това е без значение,  всички тук сме преживели загуба и знаем , че фм при Добър специалист и евентуално пренатест  ( който аз със сигурност бих направила при бременност, вече😢) е най важното!  А какво са ви казвали , за евентуално повтаряне на хромозомна аномалия, нашия кариотип е норма , казаха ми 1% , като при всички , така ли е  ?

След моята неуспешна бременност направихме постнатални генетични изследвания със съпруга ми в лабораторията на Майчин дом. Кариотипите ни също бяха нормални, а бебето с Даун е било плод на случайна мутация. Увериха ни, че следваща бременност ще бъде здрава и с нормални показатели. Така и стана.

# 666
  • Sofia
Калимби, а какви са тези генетични изследвания с мъжа ти , по различни от кариотип 😕,  ние само него сме правили

# 667
Калимби, а какви са тези генетични изследвания с мъжа ти , по различни от кариотип 😕,  ние само него сме правили

Проф. Кременски ни ги беше препоръчал още при разговора, когато диагностицира бебето с Даун. След...нали, се свързахме с него и той веднага ни прие в лабораторията, където назначи с венепункция изследвания за кариотип, свързан с повечето генетични и често срещани аномалии. След няколко дни получихме добрия резултат, че при нас няма отклонения и мутации в гените. Генетичните изследвания, които правихме са точно да се определи кариотип на родителите и които ти вече си направила. А щом резултатът ти е добър, не се съмнявай и в щастлива развръзка! Пожелавам го на всички от сърце!

# 668
Да ви питам каква е цената на тези изследвания,Че ми казаха по на там да си направа.

# 669
  • Sofia
Да ви питам каква е цената на тези изследвания,Че ми казаха по на там да си направа.
около 300 лв. За двамата. Калимби, доколкото разбирам имаш и здрава бременност след това,  аз също искам да забременея отново въпреки страха, малко ме е страх от годините  (40😂) но чета , че вече не е особен критерий за хромозомна аномалия! ?А някаква превенция преди бременност, вие правихте ли спермограма, или само кариотип?

# 670
около 300 лв. За двамата. Калимби, доколкото разбирам имаш и здрава бременност след това,  аз също искам да забременея отново въпреки страха, малко ме е страх от годините  (40😂) но чета , че вече не е особен критерий за хромозомна аномалия! ?А някаква превенция преди бременност, вие правихте ли спермограма, или само кариотип?

Suzana_b, никакви допълнителни изследвания не сме правили - Проф. Кременски беше категоричен, че не са необходими, тъй като при нас нямаше проблем със зачеването. А при нормален кариотип няма смисъл да се правят допълнителни изследвания на гените. Ще вметна само, че след загубата, получих доста усложнения от физиологичен тип и повечето гинеколози бяха на мнение, че ще е почти невъзможно да забременея пак, но... Всичко си дойде на мястото, както ще стане и при вас...

# 671
Здравейте, в 12 г.с+6 съм и днес ми мина ранната фетална морфология.
Кръв за БХС ми взеха в 11 г.с.+6.

На ехографското изследване всичко е точно освен, че се установи трикусмидална регургитациа на плода. Докторката го обясни като теч от сърцето, който сам по себе си може да не значи нищо и 95% от бременостите в този период го имат.

Проблемът е в изследванията на БХС
Свободен HCG -94.05 IU/I
PAPP-A               -0,766 IU/I

до колкото разбрах заради тях риска за Даун сава 1:6 и в понеделник съм на хорионбиопсия.

Много сме се стреснали, но навсякъде чета, че понякога БХС не е точен и самата докторка каза, че има 80% шанс всичко да е ок.

Герда, можеш ли да кажеш нещо повече за хорионбиопсията? Сега се замислих и за неинвазивните тестове - Пренатест, Транкилити и т.н. - те не са ли същите само че по - малко опасни?

На 28 години съм, докторката е Панайотова (Надежда)

# 672
Nadejda, желая ти всичко да е наред! Докато лежах за задържане в Майчин дом, минаха няколко жени с много лоши резултати от БХС - за амниоцентеза - и всички до една бяха със здрави бебета. С едната лежахме легло до легло - разултата й беше 1:15 - и тя се беше побъркала. Резултата - здраво бебе. Дано и при теб е така!! Simple Smile

# 673
Аз лично мога да кажа, че тяма нищо страшно от хорионбиопсията. Аз си слагам клексан в корема и не е нещо по различно.
Няма да се плашиш. Правих я два пъти.
Стискам палчета за бързи и хубави резултати.

Последна редакция: чт, 25 яну 2018, 21:56 от Анонимен

# 674
  • София
Надежда, аз съм правила амниоцентеза при Панайотова в 22 г.с. Много я харесвам, внимателна е и и си следи нещата.Бях 3 пъти на ФМ , за да е сигурна, че всичко е видяла, после след амноцентезата ме гледа 5-6 пъти още.
Не се усеща кой знае какво, боцване.Наистина от инжекциите с хепарин (аз слагах фраксипарин) понякога боли повече. Просто страхът е голям.

Общи условия

Активация на акаунт