Любители на котки – Тема 100

• 42 705
  • 749
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Благодаря ви  Hug Видях прекрасни животинки тук. Всичките!
 Да ви кажа честно, отлагах с години взимането на домашен любимец. Винаги съм била на мнение, че преди да си вземем животинче, трябва да съм абсолютно сигурна, че ще го гледаме добре и качествено, а не с отбиване на номера. Поради тази причина почти не съм влизала в зоомагазин. Истината е, че гледката (поне в конкретния) беше покъртителна. Не искам да се сещам дори. И може би заради това, наистина не пазарувам от тях нищо. Храната купуваме от ветеринар. И съм на мнение, че този тип търговия трябва да се забрани.
 Благодаря ви за споделените мнения за кастрацията.  bouquet Най-вероятно ще я направим в края на януари. Обичайно първото разгонване е към 7-ми, 8-ми месец нали? Имах и аз разни колебания за кастрирането, но след изчетената информация и разговор с ветеринаря се убедих май, че няма да й навредя, а напротив.

И да си призная, толкова съм влюбена в котарачка, че се чудя защо съм я отлагала толкова време  Laughing

ivss, newsm10 smile3501 Браво! Така се прави. А не да вземеш животинче да видиш как ще ти понесе, а след няколко месеца да го натириш, понеже ти дере диваните например. Може и да съм пристрастна, но за мен взимането на коте е като осиновяването на бебе. Ще го изхвърлиш ли, че ти прави бели?

А сега на главния ти въпрос. Моята Лолитка беше кастрирана на 4 мес., понеже й пролича, че е готова да се разгони, а бяха при мен заедно с братчето й. Взривоопасна ситуация. Сега вече е на шест години, и е прекрасна маца 5,500 кг., най-доброто и послушно, и любвеобилно и мъркащо дете на света! Това, което аз съм чувала за кастрацията на женски котки, е, че е добре да се направи преди първото разгонване, за да се редуцира риска от развитие на рак на млечните жлези в късна възраст. Така че ето ти още една гледна точка, а ти решавай какво ще предприемеш.

И още нещо: имаш пропуснат цял живот досега, лишен от котешка любов Joy Joy Joy Но - по-добре късно, отколкото още по-късно! Hug

Целувки на сивото ти съкровище.

# 181
 Докато не пипа дивана, подслон ще има  Mr. Green Шегувам се разбира се, диванът го прежалих още с взимането на решение за коте. В края на краищата мебел е, нов ще купим Simple Smile Но пък тя взе че не го хареса, ама изобщо. За повече от два месеца не го е пипнала нито веднъж. Купих й драскало още като я взех, за сега се задоволява с него и не търси друго. И бели не прави кой знае какви. Напоследък взе да рови в саксията на бенджамина и най-любимо й е да разнася мръсните чорапи из цялата къща  Mr. Green Събаряла ми е ваза от масата и саксии от перваза. Това е май.
 Сега се сещам да разкажа първата й нощ у дома. Драпа, драпа да се качи на спалнята и в момента, в който успя легна по гръб и не мръдна. Събуждам се посред нощ, котето го няма. Никъде! Търсила съм я 35 минути точно, местих мебели, обърнах цялата къща. Няма я! Събудих детето да го питам наистина ли съм взела котка или съм сънувала. И точно когато реших, че полудявам и сериозно се притесних за психичното си здраве, взе че се появи отнякъде. До ден днешен нямам обяснение къде е била  Laughing После свикна да спи при мен, но започнах ремонт на детската и сина ми дойде да спи при мен. Първите две три нощи се опитваше да го избута, че й е легнал на мястото.  Laughing Много беше смешна. Сега спи на раклата над главите ни.

# 182
  • Пловдив
Много са изобретателни с това тяхното криене. Наша маца един ден се покри толкова безследно, че децатарешиха, че е избягала. Избягала-тя умира от страх само като си подаде носа до външната врата.значи имахме и излизане от къщи, викам си, сигурно се е навряла някъдеда спи,в някой гардероб. Обаче не. Върнахме се вечерта, продължихме да я търсим, тук мацитам маци, викахме я. И по едно време чуваме едно тихичко мяукане. Беше се навряла калпазанката в разтегателния диван!

# 183
  • София
Нашата се завира в разтегателния диван от ден първи, но вече се научи и да излиза, че преди трябваше да я вадим. Преди няколко дни и ние имахме издирване на котката и няма, няма. Накрая я открих под завивката на нашата спалня, ама точно до възглавниците и подутината не се вижда.  Laughing

Мира, Стейси, Есме, и аз бях в този клуб по интереси- 3те от 4 са АРТ. Успех!   Hug

# 184
Я, да се запиша и аз тук, че може да имам нужда от информация, а във форумите се намира най-бързо кой да отговори адекватно. Simple Smile
От 6-7 месеца имаме персийка.

# 185
Цоп и аз при вас. От Януари минала година съм горд собственик на Персиец. Най-важният Господин в къщата ни. Страхотно животинче. Преживяването с него е неописуемо.

# 186
Мира, снощи търсих и рових тук за първите снимки на Късметка! Намерих ги и си припомних какво дребно и учудено бебе беше с големи вежди и косми в ушите.  Heart Eyes

Последна редакция: вт, 01 дек 2015, 16:29 от Impatiens

# 187
  • София
Докато не пипа дивана, подслон ще има  Mr. Green Шегувам се разбира се.

Аз пък моя издран диван + креслата не давам да се отваря дума да се сменят. Така съм свикнала с тях. Wink

Добре дошла ivss. Hug
Също и на  Ън и  4eri. Hug

# 188
  • Варна
Да оспамя малко темата  Laughing, обаче вече имам и любимо куче.  Laughing
На работата идва. Много е голямо, а мен малко ме е страх от големи кучета, но този е велоколепен, добър, умен, дружелюбен. Уличник е. Много хора го обгрижват де.
Ще го снимам специално и пак ще поспамя тези дни.
У дома единствената щета е меката мебел в кухнята- там маците си направиха "апартаментите"-разправяла съм ви за тях. Отзад е и не се забелязва.  Laughing Пробиха покривната тъкан, аз пък въобще я махнах и сега си имат скривалища. Е,и  Мила малко поощави уплътнението на вратата към детската стая, в опит да се добере до Мага, но май е това.
Ех, щях да забравя драскотините по кожените столове, но и те не се виждат-отдавна са облечени.  Laughing

# 189
Преди да сте забравили Негово Котейшество Багира. 

# 190
Искам да видя кучетооо  Hug

При нас щетите са по стената и по кожените столове и се виждат, но пак си я обичаме котанка .

# 191
При нас редовно се сменят тапетите. Тамън двама тапетчии имам Laughing

# 192
При нас диванът даде фира, но това е защото Бела си разпарчадиса чесалото, а аз не харесвам дивана и и го отстъпих  Mr. Green Като го сменим ще и взема ново, голямо чесало и ще и се помоля да не закача новия диван...

# 193
Обичам черни котки! Имам много хубави спомени от една черна Сара. Heart Eyes Много я обичах, най-много от всички котки, които съм отглеждала.

# 194
Диванът е ясен- даде фира, но пък аз го облякох в зебло, та сега ми харесва и на мен и на котьо да си точи ноктите там. По притеснителното е, че от ден първи Багира си хареса единственото одеяло, което плетох за подарък на мъжа ми и не дава никой друг да припари до него. Въпросното отнася хапане, мачкане, драскане, че даже и секс вече.
И докато чакаме Стейси да пусне снимка на кучето, пускам снимка на нашия дзвер и вече със зимната козина
Моля, някой да ми обясни как да слагам снимките в скрит текст, че да не товаря темата.

Общи условия

Активация на акаунт