Великобритания - Тема 61 -Много Снежно Коледна

• 57 493
  • 724
  •   1
Отговори
# 90
  • Bristol
Лелее момичета отчаяна съм, какво работите вие в тази страна, аз отгоре отгоре хвърлям по един поглед в обявите за работа в Ливърпул но не мога да намеря нищо освен,обяви за готвачи , лични треньори и мениджъри за заведения, аз изобщо незнам как ще си намеря работа, каквато и да е нямам никакви претенции, със сигурност не мога да открия нищо по моята специалност pattern maker, няма дори обяви за шивачки, не виждам никакъв шанс изобщо за работа, дайте съвет какво да правя !
Аз този сайт ползвах  за търсене на работа http://www.reed.co.uk/, както и в сайтовете на конкретни фирми. Но аз търсех офис/административна позиция. За твоята специалност никаква информация нямам  Rolling Eyes

# 91
  • София
Ами да ти кажа ние сме тук 3-ти месец и като слушам местните май разчитат на временни работи. За по месец-два и после на помощи. Аз не съм свикнала така, но явно тук с години на едно място не е често срещано. Не сме в Ливърпул, но много разлика май няма.
Кажете къде да се оплача от една агенция, която ме нае и не иска да ми даде копие от договора?

# 92
  • някъде в орбита...
Това е различно от нашите впечатления - около нас всички са или на постоянна работа, или самонаети (билдъри, сладкарки, финансист, един градинар...). Много от колегите на мъжа работят във фирмата от 7-10 години, същото е и при мен. За справка - ние сме в South-East. Може би нагоре е по-трудно да се намери работа, и за това е така? Т.е. няма достатъчно места на постоянен трудов, и на хората им се налага да работят временни проекти?

# 93
  • Манчестър
Ами да ти кажа ние сме тук 3-ти месец и като слушам местните май разчитат на временни работи. За по месец-два и после на помощи. Аз не съм свикнала така, но явно тук с години на едно място не е често срещано. Не сме в Ливърпул, но много разлика май няма.
Кажете къде да се оплача от една агенция, която ме нае и не иска да ми даде копие от договора?

Ти нямаш договор с агенцията. Имаш регистрация с тях и си попълнила форма за регистриране с тях. Когато аз съм правила така , нищо не са ми давали.

Ако имат подходяща работа за теб, ще ти се обадят , пращат те на мястото където ще вършиш работа, попълваш time sheets и обикновено ти плащат на седмица.

Няма на кого и за какво да се оплакваш в този момент.

# 94
  • Манчестър
Ами зависи, при мен в моя район, всички работят на едно място от много време...7, 10 и повече години...

# 95
В четвъртък бях на интервю,в петък ме одобриха и започвам работа утре в компания,която се занимава с производство на лекарства.По принцип намирането на работа е трудно.Аз цял месец стоях без работа и това е първото място,където ме пращат.Междувременно разнасям листовки за един китайски ресторант.За един кашон ми дават 40 паунда.Плащат ми в края на месеца.Иначе мъжът ми си има постоянна работа,но работи в друг град.

Последна редакция: нд, 29 ное 2015, 17:34 от gitadam

# 96
  • София

Ти нямаш договор с агенцията. Имаш регистрация с тях и си попълнила форма за регистриране с тях. Когато аз съм правила така , нищо не са ми давали.

Ако имат подходяща работа за теб, ще ти се обадят , пращат те на мястото където ще вършиш работа, попълваш time sheets и обикновено ти плащат на седмица.

Ave, не е така. Имам договор имам и работа. Просто агенцията не иска да ми даде копие от договора с думите, че имат проблеми със системата си вече 3 седмици. И payslip не искат да ми дадът.трябва да гадая какво точно са ми превели в банковата сметка.

# 97
   С грешните местни дружиш  Peace  Simple Smile За мен по постоянни хора от англичаните няма. Те като си забият на някоя хубава за тях работа и никога може да не мръднат. Не казвам, че е лошо. Та и тези на помощите са същите де, забиват си в тинята и никога не изплуват и нямат желание....

# 98
  • Манчестър

Ave, не е така. Имам договор имам и работа. Просто агенцията не иска да ми даде копие от договора с думите, че имат проблеми със системата си вече 3 седмици. И payslip не искат да ми дадът.трябва да гадая какво точно са ми превели в банковата сметка.

Не знам на какво викаш договор, но няма как да имаш,такъв през агенция. Много добре знам как работят агенциите защото хем аз съм работила през агенция, хем сега аз наемам персонал през агенция.
Утре агенцията спокойно може да ти се обади да каже,че нямат нужда повече от теб.

# 99
  • Истински се вижда само със сърцето.
Няма договори в смисъла на такъв като постоянна работа. Но дават копие на документите, които се подписват, травъл схеми, право на почвки и така нататък. Аз поне имам такива от първата агнеция в която бях и сега от втората.

Обаче и да не ти ги дадат не е драма. За пейслипа виж дали не са ти записали грешно мейла. Аз имах подобен проблем, но хората го корегигираха и ми дадоха и тези със задна дата.

Иначе плащането можеш да си го сметнеш и сама, нама да видиш кой знае каква разлика. Ако си на минимална ставка удръжките са малко. Под 150 паунда (ако не се лъжа) не ти удържат нищо.

# 100
  • Манчестър
Няма договори в смисъла на такъв като постоянна работа. Но дават копие на документите, които се подписват, травъл схеми, право на почвки и така нататък. Аз поне имам такива от първата агнеция в която бях и сега от втората.

Обаче и да не ти ги дадат не е драма. За пейслипа виж дали не са ти записали грешно мейла. Аз имах подобен проблем, но хората го корегигираха и ми дадоха и тези със задна дата.

Иначе плащането можеш да си го сметнеш и сама, нама да видиш кой знае каква разлика. Ако си на минимална ставка удръжките са малко. Под 150 паунда (ако не се лъжа) не ти удържат нищо.

Именно, точно това имам и аз предвид. Grinning

# 101
  • София
Нещо лошо ли попитах?
Защо с тоя нападателен тон?
Какво ви става бе хора?
Вие донякъде сте го докарали, а ние които сега прохождаме да се срамуваме ли?
Има една мъдрост: Ако съдиш рибата по възможността и да катери дървета, тя цял живот ще си мисли, че е некадърна.

Хайде отнасяйте се по нормално!

# 102
  • Истински се вижда само със сърцето.
Не виждам нищо нападателно поне в моя тон(не че виждам и в на другите), мисля че обясних съвсем нормално. Освен това аз съм само от година и малко тук и смятам че все още имам какво да уча.

# 103
Нещо лошо ли попитах?
Защо с тоя нападателен тон?
Какво ви става бе хора?
Вие донякъде сте го докарали, а ние които сега прохождаме да се срамуваме ли?
Има една мъдрост: Ако съдиш рибата по възможността и да катери дървета, тя цял живот ще си мисли, че е некадърна.

Хайде отнасяйте се по нормално!

Ако мен визираш, незнам защо се обиждаш. Самата ти си написала, че не това ти е цел като начин на живот. Съжелявам, но англичани, които живеят на помощи цял живот не са ми критерии за успели хора. За чужденци, докато пробиват, с малки деца и тн ок, но в тази държава с толкова много възможности да си роден тук и да си на ниво, което не можеш да си купиш хляб, еми сори, не са ми критерии. Говоря разбира се за здрави и трудоспособни хора.

# 104
  • UK
Аз нещо не разбрах какво и защо стана на тази страница, лош тон не видях.  Peace

gitadam, честито! Ако ти е удобно, би ли споделила повече за работата? Успех ти желая!   

Общи условия

Активация на акаунт