Математически турнири - 35

• 107 080
  • 740
  •   1
Отговори
# 360
....
Вижда хлапето 4 възможни ,смята си ,излиза му ,посочва . Другото обаче разписва ,ама не по критериите и го порязват няколко точки .
....

Ама и първото не би трябвало да има точки според така разписания регламент, след като САМО е посочило отговор, а не го е разписало! Айде да не спорим, ще видим оценяването! Hug
Нормално е, при задача с описание на решението, да няма посочени избираеми отговори.
Възможно е, виждайки наличието на избираеми отговори, детето просто да посочи верния без да пренесе описанието на беловата.
Добре, че няма национално класиране. Тогава децата от различни градове щяха да са поставени в различни условия.

# 361
Да, резултатите излизат, някъде даже вече са се наградили,
има деца решили задача 10 за 5 клас при условие че решението и въобще не
съответства на написаното условие и трябва боб да хвърляш за да разбереш
какво точно са имали в предвид авторите....
Задача 9 категорично не е с отговор 12 какъвто е посочен, а отговора е отново Г - друг но 3
Като гледам каква каша е забъркана и в другите класове направо не проумявам
по какви критерии и с кои валидни отговори са проверявали и защо въобще са бързали толкова
с резултатите.

# 362
... защо въобще са бързали толкова с резултатите.
Защото имат изпратени критерии, проверяват си по тях, успяват да проверят всички работи достатъчно бързо, да изготвят протоколи и класиране и да ги пуснат в интернет. Едва ли проверителите по места допускат, че централният организатор би им изпратил грешни отговори.
Скрит текст:
Все пак не всеки чете БГ Мамма от години.  Тук редовно ги излавяме.Grinning
И най-вече, защото обикновено родителите са тези, които настояват за възможно най-бързо публикуване на резултатите.
И това бързо излизане на резултатите в някои градове не е някаква новост, а дългогодишна практика.

# 363
  • Русе
Напоследък, поради зачестилите грешки, повечето организатори публикуват предварителни  класирания. Това дава възможност за корекции на грешки от различен характер.

# 364
......
Нормално е, при задача с описание на решението, да няма посочени избираеми отговори.
Възможно е, виждайки наличието на избираеми отговори, детето просто да посочи верния без да пренесе описанието на беловата.
Добре, че няма национално класиране. Тогава децата от различни градове щяха да са поставени в различни условия.
Разбира се!!!! Сама отбелязах, че не е коректно. Но ако бъдат коректни в оценяването, така както са го описали няма да има ощетени! /и приключвам с този казус/
А защо казваш, че няма национално ? Нали участва в НМС, чийто регламент в момента разучавам?

# 365
А защо казваш, че няма национално ? Нали участва в НМС, чийто регламент в момента разучавам?
Ами, защото няма национално. Не се изготвя, както при Салабашев и Кенгуруто, примерно.
Ще се въздържа да коментирам НМС. Миналата година три или четири пъти променяха списъка с допуснатите, като до последния момент така и не се разбра как точно са определени, независимо от първоначално зададеното съотношение между първенците от различните състезания.

# 366
  • Sumen, Shumen, Bulgaria
А къде е тазгодишния регламент на НМС, аз имам чувството, че може би пак ще се върнат на стария вариант само с "Кенгуру". И да добавя, КМС е с най-нисък рейтинг от всички състезания в "онзи" списък, предполагам, че ако има прекалено много максимални резултати може и да не го вземат  предвид класирането.

# 367
А къде е тазгодишния регламент на НМС, аз имам чувството, че може би пак ще се върнат на стария вариант само с "Кенгуру".
Няма такъв. То и олимпиадата беше вчера, а регламент на страницата на МОН още няма.
Но пък в Календарния план пише следното:
2. Национално математическо състезание по формȧта на математическото
състезание “Европейско кенгуру”, 4 юни 2016, София.

# 368
  • Sumen, Shumen, Bulgaria
Именно за това става въпрос по формата на " Европейското кенгуру", което какво значи ?????

# 369
  • столицата
Mst,благодаря!

# 370
Искам да попитам за отговора на 19 зад. за 7 клас  - M=-24x ,не трябва ли отговорът да е М = 36 ?

Да, и синът ми каза, че трябва да е толкова - М=36.

# 371
сега остава да поправят отговора на зад. 19 - 7 клас

# 372
  • Софето
Привет Simple Smile, дъщеря ми беше на КМС за 1- клас, от това което реши вкъщи би трябвало да има пълен брой точки, но ето тази задача вместо да напише с цифрички, тя е нарисувала фигурките. Притеснява ме дали ще и признаят задачата?

# 373
  • София
И моята е направила същото - рисувала е фигурите. Simple Smile За мен това е решена задача, но е напълно възможно да не я признаят проверяващите. Все пак се изисква да има числа.

# 374
В случая всичко зависи от благосклонността на проверяващите. Затова според мен е по-добре да си има дори и в 1-ви клас макар и кратки условия към задачите, които да се изчитат от квесторите преди засичането на началото, пък вече кой чул и запомнил, който не да чете колкото може, който не се справя с четене да чака на прозрението.

За мен дори 10-та задача е още по-объркана, защото детето може да започне да попълва, а като стигне до 9 чак тогава да разбере, че на мястото му е поставил 2 примерно и ще стане една драсканица...

Общи условия

Активация на акаунт