Математически турнири - 35

• 107 090
  • 740
  •   1
Отговори
# 660
Не съм следила темата, затова, моля да ме извините, ако вече има отговор на въпроса ми.

Къде ще се проведе Областния кръг на олимпиадата по математика в София?

# 661
  • у дома
И аз определям това им решение като безхаберие.
Редно е да в учебно време. Дори да е уикенд, той да не е начало или карай на ваканция.
По-добре децата да избират между олипмиада и друго състезание отколкото между олимпиада и здраве /почивка/.

Ти пък-почивка-кой мисли такива неща  Twisted Evil
Преди две години втория кръг беше в събота,който беше първия ден на пролетната ваканция,а само ден след това бяха и ПМС и всичко това беше част от ваканцията...

# 662
  • столицата
МИММи, 02.02.2016г.

# 663
  • София
Не съм следила темата, затова, моля да ме извините, ако вече има отговор на въпроса ми.

На сайта на РИО - София трябва да има инфо, но към момента още не е публикувано.
Дано е в у-ще , където организацията е по-добра от миналогодишната!

# 664

На сайта на РИО - София трябва да има инфо, но към момента още не е публикувано.

Където и да се проведе, ако покрай децата се струпат и още 200 загрижени майки, хаос винаги ще има. В четвърти клас са достатъчно големи, могат да четат и да се оправят сами. Досега винаги сме карали сина ми до училище и оттам нататък сам се е ориентирал в коя стая е, намирал си е стаята и никога не съм чувала да е имал драми от такъв род по състезания. Хаоса го правят основно майките.

# 665
  • София
Някой има ли идея, дали условията на задачите от Математика без граници - зимен кръг, за 1-ви клас, ги четат или децата трябва да могат да ги прочетат сами?

# 666
Спред мен е логично децата да могат да се справят сами с изпитния лист. За това първите състезания от годината бяха без условия.

# 667
  • София

Където и да се проведе, ако покрай децата се струпат и още 200 загрижени майки, хаос винаги ще има. В четвърти клас са достатъчно големи, могат да четат и да се оправят сами. Досега винаги сме карали сина ми до училище и оттам нататък сам се е ориентирал в коя стая е, намирал си е стаята и никога не съм чувала да е имал драми от такъв род по състезания. Хаоса го правят основно майките.

Това е напълно вярно. Но би било хубаво и доста по-разумно да сложат разпределение по азбучен ред, а не по стаи, както беше миналата година, за да прегледаш 20 листа докато се намериш. И второ да разпределят децата, така че да не се падат от един клас на един чин. И може би и да започнат навреме, а не с 20-30 минути по-късно, както е било в стаята на моето дете.
А родителите влизат най-често , защото няма указателни табели и когато си в непознато у-ще идея си нямаш стая 120 дали е на 1 или 2 етаж, както и в каква посока е, ако има няколко ръкава на входа. И най вече, защото няма кой да ги спре на входа Simple Smile

# 668
  • София

И ние процедирахме така.... до миналата година, когато точно в 4-ти клас и точно на Областния кръг имаше изпуснати училища в списъка в т.ч. и нашето. Резултатът беше ревящи, разтреперани и притеснени деца, които в това си сътояние отиват да решават задачи, балообразуващи рейтинг в СМГ. Тъй, че не оправдавам майките, създаващи суматоха, но се опитвам да ги разбера. А от оплакването ми (писмено) до РИО няма да ви казвам какъв е резултатът. Confused

# 669
  • София
Спред мен е логично децата да могат да се справят сами с изпитния лист. За това първите състезания от годината бяха без условия.

От това, което видях, миналата година Зимен кръг е бил с текстови задачи, 10 на брой. Следващите ( пролетен и финал) са с по 20 текстови задачи. Макар че дъщеря ми чете, ми се струва трудно за 1 час да прочете с разбиране 20 задачи и да ги реши.
Знаете ли дали сега зимния кръг ще да 10 или 20 задачи за този един час?

# 670
А от оплакването ми (писмено) до РИО няма да ви казвам какъв е резултатът. Confused

А, и аз така. И в училището (118 май беше) се оплаках. Все някаква чуваемост ще има.  newsm20

# 671

EliG, благодаря!
Благодаря и на всички останали, които се включиха с мнения!

# 672
Миналата година пролетния кръг на Математика без граници за първи клас беше с 20 задачи и децата трябваше сами да си ги четат. По принцип официално тогава първокласниците се явяваха чак от пролетен кръг, но извънредно поради родителски настоявания ги включиха и в зимния кръг с 10 задачи, но за него нямам информация дали са им чели условията.

# 673
  • Варна
но извънредно поради родителски настоявания ги включиха и в зимния кръг с 10 задачи, но за него нямам информация дали са им чели условията.

Не може да е истина това!  ooooh!

Миналата година помня ,че у-щата домакини на областен кръг ги качиха последната седмица на януари ...късничко бих казала!  Rolling Eyes

# 674
Добре, а не изтича ли информация за задачите за МБГ, след като има няколко дати за явяване?
И има ли някой телефон на организаторите?
Пратих мейл с молба да ми кажат кои са все пак училищата партньори в София и нямам никакъв отговор.
Не може да е само едно 125 и една ДАНИС.

Общи условия

Активация на акаунт