Математически турнири - 35

• 106 967
  • 740
  •   1
Отговори
# 330
за 5 клас освен че е грешен отговора на 9 задача и не е 12 а 3,
сега успях да разгледам и 10 задача, която освен че е много неясна в условието
също не е с верен отговор или поне е с грешно условие ако това е отговора.
Защо мисля така:
1.Ники има някаква сума на 7 декември и всеки следващ ден пуска по 2 лева повече от предходния в касичката. За 2 седмици събрал 224 лева......
Въобще не става ясно 7 декември брои ли се в тия две седмици или се броят дните от следващия ден
когато е започнал да събира левчета.
И в двата варианта отговора не е посоченият.
От условието се казва че ...Всеки следващ ден, започнал да пуска в нея по 2 лева повече от предходния ден......
Това се разбира че ако първият ден е пуснал 2 лева, вторият е пуснал 4 лева, третия 6 лева и т.н.
При такова условие за 13 дни е пуснал 182 лева и щом е събрал общо 224 отговора е 42
ако е събирал 14 дни тогава отговора е 210 пуснати   224-210 = 14
но не и 3 лева колкото е посоченият отговор

Мисля че тази година са направили пълна каша със задачите.

Последна редакция: нд, 13 дек 2015, 14:03 от 77

# 331
за 5 клас освен че е грешен отговора на 9 задача и не е 12 а 3

Според мен няма грешка в отг на 9 задача. Той е "г" (др. отговор) защото 3г. не се съдържа в останалите отговори. А това "12" вероятно е просто пояснение, че Миро в момента е на 12г.

Последна редакция: нд, 13 дек 2015, 14:07 от Sum

# 332
  • София
Здравейте,

Имам въпрос към майките с повече опит.Моето дете е 2 клас и на 10 зад. я е изчислил на чернова, която учителката не е искала да вземе, но на листа със задачите е написал само отговора. Дали ще му го зачетат и ще му дадат целия брой точки или ще се заядат, че няма цялото решение?
Изобщо не става дума за "заяждане". 10-та задача се разписва. Със сигурност няма да дадат пълния брой точки, най-много 1, при добро желание.

Той си я е разписал, но на черновата. Защо ги дават тогава тези допълнителни листа след като след това не ги взимат? По-добре да не ги дават и децата да си пишат всичко само на листа със задачите. Не се заяждам, просто питам, защото сме още "прохождащи" в състезанията.
Никой не се заяжда.  Peace
Черновите са за сметки, опит, първично решение.
После се преписва на белова.

# 333
  • Сливен
Здравейте, ние се явихме днес на КМС за втори клас. Решили сме правилно 10 задача, но чета сега в дадените решения че се оценява и ако си намерил сините като бройка. А това в условието не се търси, ама хич.
Друго което ме учуди е че в един друг форум са пуснали теста с избираем отговор на 10 задача - дадени са 4 възможни отговора. Така задачата става друга.
Как може да се изисква намирането на нещо, което в условието не е зададено че се търси. Децата ни са на състезание по математика, а не по ясновидство. newsm78

# 334
за 5 клас освен че е грешен отговора на 9 задача и не е 12 а 3

Според мен няма грешка в отг на 9 задача. Той е "г" (др. отговор) защото 3г. не се съдържа в останалите отговори. А това "12" вероятно е просто пояснение, че Миро в момента е на 12г.

Че е буква Г отговора е така, но на моя син са му казали че трябва да посочат
конкретния отговор когато отговора е друг, както е в случая.
А тук се търсят годините на Петър а не на Миро и те са 3

# 335
Някакви мнения за задача 6 за 4 клас :' според така дадените отговори от линка верният отговор е г-друг (РСК)  , но всъщност и отговор б) СРК е верен според мен.
Влизам за същото! И за нас е верен и отговор Б- СРК!
И синът ми е писал Б - СРК

# 336
И моят син е дал отговор на 9 г- 3 години.
Ще се радвам, ако някой обясни как се получава 12 години.

# 337
  • Варна
Моето дете е отговорило 12 като през цялото време е мислел,че го питат за Миро
Относно 10 та четири деца са си сравнили отг.   И те са получили 14 Peace

Последна редакция: нд, 13 дек 2015, 14:25 от Деска

# 338
Някакви мнения за задача 6 за 4 клас :' според така дадените отговори от линка верният отговор е г-друг (РСК)  , но всъщност и отговор б) СРК е верен според мен.
Влизам за същото! И за нас е верен и отговор Б- СРК!
И синът ми е писал Б - СРК

тук и двете решения са верни, даденото в отговорите - Г - РСК
 и отоговор Б - СРК Simple Smile  интересно дали ще признаят и двата отговора

# 339
Детето е в 4ти клас и 10 задача на неговият лист е друга.  И обсъжданата 6- та задача, на листа отговор Б е СКР, той е написал Г/друг отговор/ - СРК.  Не мога да разбера какво става.

# 340
Ние имаме задачите но в момента не мога да ги кача тука
В 20-то училище (София) не е имало бланка за отговори (поне за трети клас), събрали са им тестовете като е трябвало да разпишат последната задача на гърба на листа. Не е ли било така навсякъде?

# 341
  • Варна
Става това,че трябва да си решат задачите наново и да пуснат  новите отговори  Twisted Evil

# 342
Става това,че трябва да си решат задачите наново и да пуснат  новите отговори  Twisted Evil
Да, но защо 10 та задача не е същата? На теста са забравили да сменят и датата отгоре, седи си 2014. При нас са казали точките в 16.00 часа.

# 343
Поредната издънка на организаторите на КМС.
Да ли ще е СРК или РСК е все вярно. (12 + 5-2)*4=60 и (12-2+5)*4=60

А зад.10 за 4 клас - добра задача с кофти измислено условие. Къде е стрелката излизаща от 8 и влизаща в 8. В условието е написано начало и край.  Написано е "излиза" и "влиза".

Да видим при нас в София а и в страната (и в село не знам си кое) колко гадатели има ?!!!

# 344
Поредната издънка на организаторите на КМС.
Да ли ще е СРК или РСК е все вярно. (12 + 5-2)*4=60 и (12-2+5)*4=60

А зад.10 за 4 клас - добра задача с кофти измислено условие. Къде е стрелката излизаща от 8 и влизаща в 8. В условието е написано начало и край.  Написано е "излиза" и "влиза".

Да видим при нас в София а и в страната (и в село не знам си кое) колко гадатели има ?!!!
Точно!! Някой май учил недоучил графи и тръгнал да прави задачи.

Общи условия

Активация на акаунт