Математически турнири - 35

• 107 240
  • 740
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Провери тогава Simple Smile Ама с каква цел? И какво значение има на кое място е освен за мамина гордост?
С каква цел? Хич нямам повод за гордост аз - искам да видя реалните шансове за кандидатстване на детето си в математическите училища след 4-ти клас. Голите точки нищо не ми говорят. Аз мога и сама да си му спретна състезанието у дома, но нали състезанията се взимат в предвид. Далеч съм от мисълта да ги посещаваме за "чест и слава" и бих си ги спестила.

# 511
  • София
Провери тогава Simple Smile Ама с каква цел? И какво значение има на кое място е освен за мамина гордост?
С каква цел? Хич нямам повод за гордост аз - искам да видя реалните шансове за кандидатстване на детето си в математическите училища след 4-ти клас. Голите точки нищо не ми говорят. Аз мога и сама да си му спретна състезанието у дома, но нали състезанията се взимат в предвид. Далеч съм от мисълта да ги посещаваме за "чест и слава" и бих си ги спестила.

За получаване на представа за "реалните шансове за кандидатстване на детето си в математическите училища след 4-ти клас" за София точно общинският кръг на олимпиадата е възможно най-несполучливият избор на състезание. Както са писали и по-горе, важен и за класиранията, и за придобиване на представа горе-долу (защото всяко състезание си е специфично и различно) е резултатът от областния кръг. Но мога да дам пример с дете, което миналата учебна година не успя да се класира за областния кръг на НОМ, но на изпита на СМГ изкара доста приличен резултат и сега учи 5 клас в СМГ. Така че наистина става дума само за ориентация, "реалните шансове" ще са ясни след изнасянето на резултатите от "Откриване на млади таланти - 2016 г.".  Peace

Излишно, ненужно и безсмислено е да се създава напрежение, нали форумът е за взаимопомощ, не за взаимодразнене!  Laughing

Коледа идва, хора! Усмихнете се! Simple Smile

# 512
  • най-шареното място

Не знам кой клас е детето, но ако е трети-четвърти явяването вече не е за чест и слава когато оценяваш шансове с идеята за кандидатсване /оценките са доста формирани вече, а качествата не съвсем/. Отговарям по отношение на целите ти, не на репликата към мен- тя не е интересна.

Някои деца са много стабилни емоционално и психически, но дори част от тях имат нужда от практика  /явяване/ за да отработят тази част от представянето си. Някои са консистентни в представянето си и имат малки колебания, други - не. Отделно евентуално неочаквано слабо представяне влияе различно на децата. По тази причина не е много достоверно изпълнението вкъщи когато се преценява нивото спрямо деца явили се на състезание. Не е за пренебрегване и че качествата на децата във всяко от горните отношения също търпи колебания във времето.

ПП За недостовврността на общинския кръг, който е вид зачот вече е писано достатъчно, та там няма какво да се изяснява, но ако случайно ти е убягнало - точно затова питах каква е целта.

# 513
Не знам кой клас е детето, но ако е трети-четвърти ...
.........................
ПП За недостовврността на общинския кръг, който е вид зачот вече е писано достатъчно, та там няма какво да се изяснява, но ако случайно ти е убягнало - точно затова питах каква е целта.
Единици са третокласниците, явяващи се на НОМ.
Що се отнася до второто изречение, мисля че просто се оправдаваш за онова " мамина гордост". Жената зададе конкретен въпрос и получи отговор. Нямаше нужда от иронизиране.

# 514
  • най-шареното място
Не, Дидева, писах за възрастта и явяване за чест и слава, а то в 3-4 клас не е такова. И не се оправдавам, нито иронизирах - беше ми чудно за какво. Това е минал-неминал и с 16, и с 21 точки да е - все това: отива на втори кръг. Ни повече, ни по-малко. Предлагам да приключим анализите.

# 515
Те МГ с мед дги намажеш, Славейков сменили датата за контестации,  а исках да заведа детето да види за какво му е отнета 1 точка

# 516
  • София
3 клас е дъщеря ми. Интересувах се само от списъци с резултати от КМС, защото проверявайки по име, виждам само колко точки има, но не и как се е представила спрямо другите. Не съм писала нищо за олимпиада, която е от 4 клас, нито за НОМ. Не съм и казвала, че прави състезанията в къщи - ходи на тях именно, за да свикне психически и догодина, когато резултатите ще са важни да няма притеснения. Нещо не се разбираме явно, но както и да е.

# 517
  • най-шареното място
Те МГ с мед дги намажеш, Славейков сменили датата за контестации,  а исках да заведа детето да види за какво му е отнета 1 точка

Остава ти да излезеш от работа. Понеже деца свободни в петък пообед почти няма май.
Не ми се коментира чергата между Славейков и МГ дето темата е сложила и дърпа между тях.
Това с датата обаче е безумие - при веднъж обявена дата, хората планират и забравят до събота, а то вече нямало такова нещо тогава.

# 518
Всички знаем, че важни не са точките, а къде си спрямо другите. Може да имаш и 20т. от максимални 40т., но да се окаже, че е било трудно състезание и все пак си сред 10% най-добри. Това важи за всички състезания, рейтинги, приеми, олимпиади.
За КМС конкретно, публикуваха разпределение по стаи, така, че реално при повече желание, всеки може да провери резултатите на всички деца и да получи пълен списък.  Та затова за мен е чудна тази "тайнственост"  на КМС и ВМС, където можеш да търсиш по име само.   Peace

# 519
Всички знаем, че важни не са точките, а къде си спрямо другите. Може да имаш и 20т. от максимални 40т., но да се окаже, че е било трудно състезание и все пак си сред 10% най-добри. Това важи за всички състезания, рейтинги, приеми, олимпиади.
За областния е така за малките. За общинския точно точките са важни. Няма 16 точки, няма областен кръг.
А за седми клас и нагоре и на областния точките са важни, защото отварят вратата към националния.

# 520
3 клас е дъщеря ми. Интересувах се само от списъци с резултати от КМС, защото проверявайки по име, виждам само колко точки има, но не и как се е представила спрямо другите.
Мисля, че за КМС в София ще изкарат само списък с наградените. Темата за трети клас тази година явно е много лесна за децата и резултатите са много високи. Аз също имам третокласничка и се интересувам от резултатите на този набор. На КМС в София има поне 15 максимални резултата и са се явили около 300 деца.

# 521
  • В сънния Люлин, прибулен...
Здравейте, моля ви някой пак да пусне задачите за КМС за първи клас! От линка в темата в деня на състезанието нищо не ми излиза вече!

MALENA, бихте ли ми казали колко деца от 1 клас имат 62 т-? Колко първокласници се явиха въобще!?
Благодаря ви!

Последна редакция: пт, 18 дек 2015, 00:05 от veihaivei

# 522
  • Sumen, Shumen, Bulgaria
Eто и класиране Перник http://simeonradev.org/files/docs/klasiranei%D0%9A%D0%9C%D0%A115.xls

# 523
Аз също се интересувам дъщеря ми с колко точки е и къде се намира в класираното спрямо другите деца, без значение на кой точно турнир. Мисля, че е абсолютно нормално това  Peace

# 524
  • Софето
MALENA, бихте ли ми казали колко деца от 1 клас имат 62 т-? Колко първокласници се явиха въобще!?
Благодаря ви!

В моя списък с 62т са 8 деца, а броя на явилите се на КМС от 1ви клас за София е 822 деца.

Общи условия

Активация на акаунт