Математически турнири - 35

• 107 096
  • 740
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Здравейте! Математика без граници се провежда и в 125 СОУ. На сайта на СМБ Изток се обявява датата. Есенният кръг беше в делничен ден и имаше два обявени начални часа - за първа и втора смяна. Таксата е 10 лева. В ДАНС таксата се плаща преди самото състезание, а не предварително. Записването е предварително по mail.
Съжалявам. Сбъркала съм ДАНИС - детска академия на науката, изкуствата и спорта с ДАНС. Днес видях. Може би съм гледала новини в тоя момент Embarassed
Спокойно, ние те разбрахме.  Wink

# 646
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
и аз  Hug и си намерих информацията  Hug

Цитат
Уважаеми родители,

На 22 и 23 януари 2016 г. в Детската академия ще се проведе зимният кръг на Международния турнир "Математика без граници".

# 647
  • София
Някой знае ли тази година на кои дати ще се провежда "Роман Хайнацки"?

# 648
  • София
Здравейте и честита нова година на всички! Нека е здрава и успешна!
Аз минавам да се възмутя от решението на МОН да сложи втори кръг на НОМ тамън посред зимната ваканция Sad (има общо 4 олимпиади по време на ваканцията). Сега сме изправени пред решение - цяла ваканция в София, пътуване София - Пловдив напред-назад няколко пъти или отказ от втори кръг.

Миналата година не ни позволиха синът ми да се яви в Пловдив и пропусна. Тази година едва ли ще се откаже, защото сега е 7-ми клас (СМГ) и определено иска да си ходи на НОМ, още повече, че за пръв път има възможност за класиране на национален кръг.

Разбира се, едва ли ще сме единствените засегнати, тъй като примерно тази ваканция е една от малкото добри възможности за ски и прочие... въобще не знам как ги вземат тези решения  Cry

Ще бъда благодарна, ако някой сподели опит имаме ли шанс да помолим да за смяна на датите или поне за позволение да се явяват деца в други населени места, както и какво точно трябва да направя.

Благодаря предватително!

# 649
  • Варна
Да, това е изключително недомислено решение, но и миналата година беше така /макар, че тогава ваканцията беше доста по-кратка/. Едва ли ще променят датата обаче...

# 650
Ако през годината имаше само Олимпиади (както беше :едно време:),
нямаше да се стига до дати през ваканции.
Не знам някой дали е броил знайните и незнайните състезания - може би са 50-100 поне?
Уикендите в учебната година без празниците са някъде 31 (без тези, обхващащи официалните празници).
20 Олимпиади с поне по 2 кръга има.

# 651
A защо трябва олимпиадите да отстъпват дати на разни състезания..  newsm78
Масово състезанията са национални и могат да се съобразяват с олимпиадите

# 652
  • София
rally, ние едно време проверявахме за това и се оказа че може да се явите на друго място, но само ако е от същата област. Не пречи, обаче, пак да проверите Simple Smile

# 653
A защо трябва олимпиадите да отстъпват дати на разни състезания..  newsm78
Масово състезанията са национални и могат да се съобразяват с олимпиадите
Не мисля, че олимпиадите са " отстъпили" дати на останалите състезания.
Заповедта за организирането и провеждането на ученически олимпиади и национални състезания през учебната 2015-2016 година е от 2 октомври 2015 година, а проектът й беше публикуван на страницата на МОН доста по-рано. Официалният календарен план на останалите състезания се появи около месец по-късно, ако не се лъжа.
Практиката областните кръгове на някои олимпиади да са през ваканцията е от няколко години и вероятно си е решение на МОН, тъй като засяга не само математиката.

Миналата година не ни позволиха синът ми да се яви в Пловдив и пропусна.
А обясниха ли ви защо? Детето се е класирало за областен кръг. Задачите на областния кръг са едни и същи за цялата страна. Какво значение има дали ще ги решава в София или в Пловдив?

# 654
В "Математика без граници" първи клас не се ли явяват направо на пролетния кръг? Сега разбирам, че може и на зимния. Чудя се има ли смисъл да записвам детето и на това състезание или да изчакам.

# 655
  • София
Заповедта за организирането и провеждането на ученически олимпиади и национални състезания през учебната 2015-2016 година е от 2 октомври 2015 година, а проектът й беше публикуван на страницата на МОН доста по-рано. Официалният календарен план на останалите състезания се появи около месец по-късно, ако не се лъжа.
Практиката областните кръгове на някои олимпиади да са през ваканцията е от няколко години и вероятно си е решение на МОН, тъй като засяга не само математиката.

Добре де, знам, че се сещам късно, просто престанах да следя отблизо датите за състезания, откакто за това се грижи училището, както и не съм свикнала да има ваканция между сроковете. Но това не променя недоволството ми от решението на МОН.
Освен това, досега ваканциите са били по един уикенд + 1 ден, т.е. 3 дни; сега за първи път има истинска ваканция между сроковете - общо 9 дни с уикендите, в която може да се организират много неща за учениците, в много случаи извън населеното място, където живечт и учат. Слагането на олимпиадата точно по средата пречи едва ли само на нас Sad И то точно олимпиадата по математика, която има значение за 4-ти клас, за 7-ми клас, за големите ученици с математически наклонности...
Аз негодувам срещу това, че все говорят за реформи в образованието и с всяка следваща стъпка все правят нещо в ущърб на децата с изявени възможности Sad

Както и да е, за нас става дума за пътуване Пловдив-София-Пловдив + един загубен кръг на турнира, което не е чак толкова драматично и е възможно, но предполагам, че има деца и с по - далечни и по - сериозни занимания, пред които ще стои върпосът или/или, та въпросът за мен е принципен.

Миналата година не ни позволиха синът ми да се яви в Пловдив и пропусна.
А обясниха ли ви защо? Детето се е класирало за областен кръг. Задачите на областния кръг са едни и същи за цялата страна. Какво значение има дали ще ги решава в София или в Пловдив?
И аз така мисля, дори съм чувала за такива изключения от познати, но на мен ми обясниха миналата година, че ако всеки се явява където си реши, те само с препращане на работи трябва да се занимават Simple Smile
Все пак, днес се обадих пак на същия телефон и този път попаднах на друг експерт, който ми каза, че може, стига да си уредя нещата с РИО - Пловдив, но пък там никой не вдига телефона досега. Ще продължа още днес и утре.

# 656
  • София, ж.к. Стрелбище
Някой знае ли тази година на кои дати ще се провежда "Роман Хайнацки"?
От КАЛЕНДАР НА МАТЕМАТИЧЕСКИТЕ СЪСТЕЗАНИЯ ПРЕЗ МЕСЕЦ ЯНУАРИ 2016 Г. В ДЕТСКАТА АКАДЕМИЯ - СОФИЯ
1. Шести софийски математически турнир за малки таланти (за ПК и 1. клас): 16 януари, 8.30-9.30 часа
2. Зимен кръг на Международния турнир „Математика без граници” (за 1.-12. клас): 22 и 23 януари;
3. Шести математически турнир " Роман Хайнацки" (за 2.-7. клас): 30 януари (ВАЖНО! Датата подлежи на допълнително потвърждаване от организаторите).

# 657
  • София
Тази година "Хайнацки" дистанционно ли се провежда? Аз си мислех, че сега е само на място в Ямбол.

# 658
Тази година "Хайнацки" дистанционно ли се провежда? Аз си мислех, че сега е само на място в Ямбол.
През нечетните години е присъствено в Ямбол, през четните е дистанционно. Поне така беше досега.
Знам, че се сещам късно, просто престанах да следя отблизо датите за състезания, откакто за това се грижи училището, както и не съм свикнала да има ваканция между сроковете. Но това не променя недоволството ми от решението на МОН.
Нямах предвид, че си се сетила късно. Опитах се да обясня, че датата на областния не е избрана през ваканцията заради останалите състезания.  Simple Smile
Иначе и аз помня от форума, че има деца, които са се явявали на областен на друго място по различни причини.

# 659
  • най-шареното място
И аз определям това им решение като безхаберие.
Редно е да в учебно време. Дори да е уикенд, той да не е начало или карай на ваканция.
По-добре децата да избират между олипмиада и друго състезание отколкото между олимпиада и здраве /почивка/.

Общи условия

Активация на акаунт