Сладкарничка за книги-тема 56

• 24 388
  • 743
  •   1
Отговори
# 645
Мижче, не са й много  Hug
(Кали ДА НЕ ЧЕТЕ!!!)
Скрит текст:
Като изключим финалния екшън и последствията му, книгата беше СТРАХОТНА. Дотолкова ми хареса, точно щото "не свършва на 30 годинки", че съм склонна просто да зачеркна тоя край и да не го забелязвам. И да дам 4 звезди заради това.

# 646
Да, Камиче ...

Скрит текст:
... аз затова се почувствах разочарована от края. Някак си е нечестно 80-85% от книгата да си се наслаждавала на макс и последните 10-15% тотално да се разочароваш.
Както и да , не съжалявам, че я прочетох  Hug

# 647
  • София
 Joy Joy Joy
Кали НЕ чете! Но като си завърши книгата с удоволствие ще се включи сред мненията ви!
 Hug

# 648
  • София
Камиче, Миж,
Скрит текст:
Аз също съм в групата на тези, на които книгата им се видя много приятна и дори финалът почти ми хаеса  Joy, но това беше заради силното начало. Разбирате ли, че като го четях в началото, имах чувството, че Кинг разказва лично на мен, особено моментите, в които описваше разни рок-групи... Абе, харесвам си го и туй то! Но големите ми любови си остават "Джойленд" и 11/22/63.

# 649
Кали, няма начин да се разкаже адекватно и хем да не убие очакванията, хем... така де. С интерес ще чакам да я свършиш  и да се включиш в мненията.
Иначе да, историята на героя в книгата е невероятно добре измислена - аз точно това харесвам на "То" и на всичките други... такива... книги на Кинг: историята, в която хорърското е второстепенно, и която не ти показва "целенасочен" живот, а един такъв истински - с възходите и паденията си, с криволиците, често с лишеното от смисъл развитие...
(следват малко несвързани с книгата размисли, но са депресиращи, затова съм ги скрила)
Скрит текст:
Щото нали се сещате, това е твърде често явление, в един момент ставаш на... 60-70-80, обръщаш се, оглеждаш се и откриваш, че нищо не си постигнал, просто си живял, а сега си до под кривата круша... и какво можеш да отчетеш за живота си - ми примерно апартамент, деца, които са нейде в чужбина и тоз апартамент им е през .... така де... и си бачкал като вол, обаче накрая, реално, дори да си бил доволен в един момент, вече не си. И се чувстваш изгубен.
Наистина е често явление - допреди няколко години не си бях давала сметка, ама след 40-те човек почва да гледа другояче на нещата. Пардон, на 22+ Simple Smile
Може би затова толкова ми хареса историята в книгата - Кинг изобщо не прави усилие да даде на героя си цел, както повечето автори правят, да го... закове към някакви релси. Той просто си живее и остарява, и осъзнава всичкото това по-горе, и не се чувства... изгубен от цялата тази работа.
В което сюжетът на книгата - електричеството и т.н. - няма общо, реално погледнато.
Абе, Велик е Кинг! Grinning Иска ми се да можех да пиша като него.

# 650
  • Пловдив
Как сте момичета, аз пак съм без лаптоп Simple Smile този път по-леко приемам факта...януари ще се купува.

Чудя се да лягам ли, да почета книжка ли...утре съм на работа и май ще е хубаво да си легна по-рано.

Елха няма да украсявам, всички неща са при А., а не съм готова да отида или да поискам нещата, които ги свързвам с дома. Надявам се, че ще има още много коледи пред мен, в които да украсявам с желание...истината е, че коледата е в сърцето, не в украсата, а това при мен липсва.

# 651
Запалихте ме с това "Възкресяване" Grinning Тъкмо ми се четеше нещо на Кинг, но първо ще посегна към "Джойленд".
И аз в някаква книжна дупка съм попаднала, нищо не ме влече ooooh! С какво да се отдупча Mr. Green ?

Деско Hug

# 652
  • на североизток от Рая
Десинко,  Hug, стегна ме сърцето докато ти четох последните изречения. spoko
Вземи си една малка елхичка, няколко играчки и си я украси. Ще ти донесе настроение. Или пък лампички си вземи, внасят коледен дух, колкото и да ти е тъпо. Аз украсих преди два часа нашата елха. Нямам усещане за празник някакси, но като я украсих, като взеха да мигат лампичките, всичко се нарежда, стана ми по-празнично. Имам от Зори от миналата Коледа чудни бели снежинки. Те бяха първото, което сложих на елхата. Десито каза, че те дават красотата й. Heart Eyes Зори,  Hug!

Аз много бавно четох "Един живот" на Мопасан. На пръв поглед е тънка книжка, но толкова бавно се чете. Много ми хареса, от старите класики е, които те карат да потънеш в тях и да се изгубиш.

Още не съм чела нито Джойленд, нито 11/22/63. Но и за двете имам мерак и точа зъби. Ще ги прочета, знам си.

Сега пак ще чета.

# 653
...
Не ми се чете , не ми се чисти, не ми се готви! Въобще обзел ме е минорен непукизъм. Дори не ми се украсява у дома...

...
+1

На вилата сме и сме запалили парното и сме по къс ръкав,стоплих се най накрая Simple Smile

Утре отиваме на гости у бившия началник,който се ожени за една молдовка,на тях също им е празник,обаче готвят по по особен начин рибата,да видим...
Лека вечер Hug

# 654
  • София
Запалихте ме с това "Възкресяване" Grinning Тъкмо ми се четеше нещо на Кинг, но първо ще посегна към "Джойленд".
И аз в някаква книжна дупка съм попаднала, нищо не ме влече ooooh! С какво да се отдупча Mr. Green ?
Кости, "Джойленд" не си ли го чела? Ако не си, заминавай веднага  Heart Eyes Hug!

Камиче, последното, което си написала в скрития текст ме навежда на мисълта, че може би ще харесш "Стоунър", който иначе не бих си представила, че щях да ти препоръчам за прочит  Laughing.

# 655
  • Пловдив
Най-много да сложа лампички на коледничето и останалите цветя на майка Simple Smile
Иначе спазих традицията и си взех една нова играчка

# 656
Вени, почти съм убедена, че няма да ми хареса Стоунър Simple Smile , понеже съм му чела ревютата и стигнах до едно такова предположение, но никога не е късно тотално да остана без неща за четене и да прибягна до подобни съмнителни от моя гледна точка книги Grinning
Тук следва един забавен разговор, който в две вариации се е водил почти еднакъв в две различни издателства, с едното от които не работя.
Бивам запитана:
- Какво обичаш да четеш?
- Ами... фантастика?
- А друго?
- Ми-и... фентъзи?
- А друго?
- Ами... хорър?
(Реално погледнато понякога чета и други неща)
--
Кости - взимай "Джойленд" и не го пипай "Възкресяването", не е за книжни дупки!
Деси, наистина си вземи някаква НОВА украса - ще ти дойде освежаващо. Съгласна съм с Нели, че настроението идва с украсата, на мен също не ми е коледно, но чакам майка да дойде другата седмица и тогава ще турим туй-онуй, гирляндче, лампичка... и като си пускам коледни песни, и ей го коледното настроение!

В едното издателство, с което не работя, следващата реплика беше:
- Не може така да си ограничаваш кръгозора!
 Joy
Майтапа настрана, имам го предвид като резерва Стоунър-чо.
Но пък съм на 95% убедена, че това, което ми предстои да правя догодина, ще ти допадне - тамън го дочетох и е уникатно шашаво нещо - така че няма лошо в размислите по тия теми Simple Smile

# 657
...
Не ми се чете , не ми се чисти, не ми се готви! Въобще обзел ме е минорен непукизъм. Дори не ми се украсява у дома...

...
+1

+2  Joy Без частта за украсяването, която днес свърших  Simple Smile

Книги не ми се четат от сума ти време вече  Laughing
Само филми ми се гледат. В този ред на мисли, Гиговче, пробва ли австралийското сериалче? Аз съм на края на втори сезон и направо съм повече от очарована!  Heart Eyes

# 658
  • София
.... Майтапа настрана, имам го предвид като резерва Стоунър-чо.
Но пък съм на 95% убедена, че това, което ми предстои да правя догодина, ще ти допадне - тамън го дочетох и е уникатно шашаво нещо - така че няма лошо в размислите по тия теми Simple Smile
Аз зарад туй ти казах, че при други обстоятелства никога не бих ти го препоръчала. Просто скритото резюме ме наведе на тази мисъл. Имай го предвид наистина, ако някога решиш да кривнеш от пътя  hahaha!
Пък относно тия 95%..., ще те гоня за инфо, надявам се очи в очи  Mr. Green Hug.

Ако утре не ме мързи, може и да украся пък да видим дали ще ми дойде коледното настроение  newsm78.

# 659
  • На високо
Добър вечер, момичета Simple Smile!
Някакъв вирус е нападнал компютрите ни и сега ММ не дава да ги включваме. Сигурно ще се наложи да ги преинсталира. Чета и пиша от телефона и ми е много чоглаво, но е по-добре от нищо. Самата аз също съм поразена от вирус от вчера и ме мъчат хрема, гърло и температура. Жалко, че няма кой и мен да преинсталира, че да живна.  Mr. Green
Днес щяхме да украсяваме у дома, но не събрах сили и го оставихме за утре.
Прочетох една книжка на Спаркс, която не ме увлече много, но аз и не очаквах друго. Сега ми се иска да попадна на нещо по-омагьосващо и запомнящо се.
Лека нощ на всички и все по-коледно и празнично да ви става с украса или без! Hug

Общи условия

Активация на акаунт