Забременели след инвитро - тема 16

• 42 381
  • 742
  •   1
Отговори
# 90
Аз усетих за първи път бебока чак в 20 г.с. Преди това и да е имало нещо не можех да отчета, че е бебчо.

Минавам само да кажа, че ако някоя мама иска да пазарува днес е Черен Петък в www.baby.bg

# 91
  • В градината...
Така и така се намърдах тук, да си кажа. ММ не обича и не може да спи на жега, така е и малката. Върти се, не спи спокойна. Ако мине 20 градуса, й отваряме прозореца. Много по-добре се спи на хладно. А навън спи най-добре, вчера я изведохме за час /беше 6-7 градуса/, спа като къпана. Аз не мога да се похваля с нейното здраве, затова се надявам тя да си остане така.
Доколкото помня усетих бебка в 15-та седмица. И се оказа, че изобщо не си въобразявах, макар че ми беше първа бременност /втора всъщност, но на този етап първа/.

# 92
Аз усетих за първи път бебоците в 20 седмица. Малко ми се струва рано да се усети движение в 14 седмица, но ако е втора бременност се усещат по-рано.
Относно температурата от различни лекари съм чувала, че оптималната температура е 20-22 градуса.
Мина моята пореден преглед. Бебките са по 555г и 565г, бяха полегнали по гръб, защото още имат място. Едната си беше вдигнала ръката над главата и почукваше с пръстчета.
Има ли някой друг ускорен пулс като мен? Докторката каза, че може да е от магнезия или щитовидна жлеза. Чакам резултатите от изследванията и ако не се подобрят нещата ще ходя на кардиолог.

# 93
някой беше попитал колко ми е желязото - Желязо    S        31        umol/l      при референтни граници 6.6 - 26 . високо е Sad никой няма да ме остави да приемам желязо.
ходих при генеколога и ме попита дали приемам желязо, че е толкова високо, аз му казах не, защото приемам само л-метилфолат.
мисли мисли и каза, че щом хемоглобинът ми е в норма, за сега да не ходя на хематолог. Sad ама това за сега не ме успокои. това, което ме притеснява е, че при таласемия, желязото е високо, а хемоглобинът постепенно пада. Sad
Edilucky, няма как да е от повръщане, защото аз съм повръщала само веднъж откакто съм бременна.

# 94
Sab-f незнам кои доктори те следят,но ми прави впечатление, че им нямаш доверие. Моят съвет е да потърсиш лекар на който вярваш, с който можеш да споделиш всичките си страхове и притеснения, да задаваш всякакви въпроси, пък били те и абсурдни. Затъваш в предположенията си за все по-сериозни диагнози и тези притеснения със сигурност ти вредят. Ако искаш сподели от кой град си и къде се следиш, за да можем да ти помогнем с предложения за специалисти.  Hug

# 95
някой беше попитал колко ми е желязото - Желязо    S        31        umol/l      при референтни граници 6.6 - 26 . високо е Sad никой няма да ме остави да приемам желязо.
ходих при генеколога и ме попита дали приемам желязо, че е толкова високо, аз му казах не, защото приемам само л-метилфолат.
мисли мисли и каза, че щом хемоглобинът ми е в норма, за сега да не ходя на хематолог. Sad ама това за сега не ме успокои. това, което ме притеснява е, че при таласемия, желязото е високо, а хемоглобинът постепенно пада. Sad
Edilucky, няма как да е от повръщане, защото аз съм повръщала само веднъж откакто съм бременна.
Ти имаш ли таласемия? Аз имам. Ако няма причина желязото да е толкова високо пий повече вода. Този висок хемоглобин ме обърква. При таласемия трябва да е нисък и при липса на бременностт.

# 96
Здравейте,Днес мина и моя преглед,вече сме в 13 седмица и всичко според доктора им е наред,вече сме 6 и 7см. Искам да попитам на първата фатална морфология, какво се видя при вас.

# 97
_ritta_, нямам доказана таласемия, сега за първи път имам високо желязо, никога не съм имала дори и съмнения, че да се изследвам. надявам се причината да е вливане на Октагама, което ми направиха преди 2 месеца. Ще послушам съвета ти и ще пия повечко вода, след което ще повторя картината пак. Иначе съм от Стара Загора.

# 98
120 изобщо не е висок хемоглобин, а и има и други отклонения от кръвната картина. Най-лесно е да се пусне електрофореза на хемоглобин и да се знае как стоят нещата, ПКК не е скъпа, желязото също, не пречи да се повторят, добре е да се направи и натривка и морфология на еритроцитите.
Не виждам как октагама ще повлияе на желязото.

# 99
  • Варна
120 изобщо не е висок хемоглобин...Не виждам как октагама ще повлияе на желязото.
Те казват, че е нисък Амини, не висок. Нисък хемоглобин, а високо желязо... Аз затова млъкнах, защото тази комбинация не ми е известно какво значи.
Октагама няма как да е повлиял на желязото...  Naughty

# 100
Кали, рита малко по-нагоре е казала, че е висок и това беше по-скоро към нея. Дано да се оправят бързо нещата  Praynig

# 101
Иска ми се да се включа във вашата темичка. В момента съм 8 седмица с едно ембрионче със сърчице. Термина ми определиха за 13.07. Имам малко кафеникаво зацапване т.к леко се е отлепило сакчето, но се надявам да се закрепи и да си изкарам с вас оставащите 7 месеца.

# 102
Благодаря ви, ще разнищя историята! Важното е само високото желязо да не вреди на плода докато разбера откъде идва.

# 103
Иска ми се да се включа във вашата темичка. В момента съм 8 седмица с едно ембрионче със сърчице. Термина ми определиха за 13.07. Имам малко кафеникаво зацапване т.к леко се е отлепило сакчето, но се надявам да се закрепи и да си изкарам с вас оставащите 7 месеца.
Добре дошла и успешно бременеене , повече си почивай и всичко ще е наред.

# 104
  • София
Момичета, не знам дали е за оплакване, но съм станала тестено чудовище - налитам само на хляб, пица, соленки, хляб, хляб, макарони. Вече 5 ден съм така и не се чувствам добре от толкова въглехидрати. Но просто не мога да се спра. ММ ме успокоява, че е така, защото съм много слаба и сега трябва да наддавам по принцип, ако искам да изхранвам бебоците. Те и докитата са притеснени за телесното ми тегло (48 кг, 163 см).
Но пък кръвната ми картина в началото на процедурата беше идеална. Нова още не са ме карали да правя. Трябва ли да се притеснявам и да се боря с апетита си или да следвам нуждите?

Общи условия

Активация на акаунт