Забременели след инвитро - тема 16

• 42 389
  • 742
  •   1
Отговори
# 105
Earth и аз ако можеше щях да си карам само на тесто,като видя баничка и чак се разтрепервам Simple Smile ама с тая ИР гледам колкото може по далеч да стоя от тях (не ми се получава много ето например днес за закуска юфка)
follow добре дошла, и аз бях със зацапване от 6 до 7 седмица почти през ден,полежах си,починах си и се пооправиха нещата! Леко бременеене  Hug

# 106
Ърт, не искам да те плаша, но аз налитах само на теста, пици и хлебчета и развих гестационен диабет. Не е хубаво по принцип да прекаляваш с каквото и да е Simple Smile
Иначе и аз съм слабичка Simple Smile скоро започвам 34 г.с. и съм качила едва 8 кг за цялата бременност. Така че качването на килограмите няма особено общо според мен?!

# 107
  • Бг
Ако някоя от мамите може да си включи да попитам. Как обличате децата през нощта? При каква температура в стаята? Чудя се колко пижамки да приготвя? Имам доста гащиризони дали тях да не ползвам през нощта? Кога започнахте да ползвате бебешките спални чували?

Моят син е роден в края на Декември, температурата съм следяла да не е повече от 21 градуса. Като бебе съм го обличала за спането с боди с дълъг ръкав и ританки, т. к. ми беше по-удобно за смяна на памперса през нощта.
След шестия месец почнах да го слагам в чувалче. Като лятото го обличах с тениска с къс ръкав, по памперс и в лятно чувалче.
Сега като захладня започнах да слагам гащирезони, като отдолу не слагам боди, само по гащирезон, в чувалчето, и го покривам с едно памучно одеалце. В момента температурата я подържам около 20 градуса.
Бебе, от теб зависи как ще го свикнеш да спи, с или без чувал, и на каква температура, но определено около 18-20 градуса е ок., а и по-добре се спи на по-хладно, отколкото на топло.

# 108
  • София
Ърт, не искам да те плаша, но аз налитах само на теста, пици и хлебчета и развих гестационен диабет. Не е хубаво по принцип да прекаляваш с каквото и да е Simple Smile
Иначе и аз съм слабичка Simple Smile скоро започвам 34 г.с. и съм качила едва 8 кг за цялата бременност. Така че качването на килограмите няма особено общо според мен?!

Дивчо9, затова питам да се ориентирам. Благодаря. Ще го обсъдя и с доктора. Опитвам се да се контролирам. Сега съм си направила зеленчукова крем-супа, по-редичка и направо я пия, но далеч от кухнята, за да не докопам хляба Simple Smile Аз малко се стреснах, защото снощи се натъпках с топла содена питка и масло. За първи път от 2 месеца не станах да пишкам посреднощ. И си викам това топло тесто дето е станало на олово в стомаха е дръпнало всичките ми телесни течности newsm78

# 109
Саб, ще се повторя, но не влизай във филми и наистина намери лекар, на който да имаш доверие. Аз нямам доверие на лекарите в Бургас и за всеки преглед пътувам до София, но там съм спокойна и се доверявам изцяло на моя док. Лекаря, при който си ходила, не те е успокоил, напротив - увеличил е напрежението.
Ърт, първото тримесечие всеки напада различни храни  Laughing На мен постоянно ми се гадеше и много храни, които обожавам излязоха от списъка. После нещата се регулираха, но от тесто и сладкиши се ограничавам.
Фолоу, добре дошла при нас, леко бременеене и прекрасен ревлив финал  Heart Eyes

# 110
Ърт, това не означава изцяло да изключиш вкусните спагетки, но малко ги поограничи Simple Smile
И друг съвет от мен: внимателно с плодовете и фрешовете- оказа се, че фруктовата захар не е най- добрия съюзник на бременните Simple Smile

# 111
Edilucky, ами не успя да ме успокои, защото ме попита мен защо желязото ми е високо. аз откъде да знам...

# 112
Хех, кога успяхте да се прехвърлите в нова темичка, че и да изпишете 8 страници...  Laughing Записвам се да ви следя.

Предстои ми БХС и първа ранна морфология за аномалии на плода. Записала съм час при Сигридов макар че чувам не само хубави отзиви за него - вече от 3 места ме предупреждават да внимавам, тъй като бил прекалено самоуверен, изпадал в крайности и понякога плаши жените с констатациите си. Дори често давал грешни прогнози. Бих искала да ви помоля за мнения. Също така, ако можете да ми разясните какво представлява самата процедура в 12-та седмица - не са ли твърде малки бебенцата за толкова подробен оглед ?

Пациентка съм на болница Надежда и без да изчакам техните препоръки за лекар, си записах час при Сигридов. Някой знае ли при кой специалист пренасочват за БХС бременните от болница Надежда ?

Благодаря предварително за всеки отговор.  bouquet

# 113
  • България
KittyCatty, аз не съм правила ранната ФМ. Правила съм по-късната с първата бременност. Много е хубаво и вълнуващо. Ако може и таткото  да присъства най-добре. Ние сега ходим тримата  Laughing Е, не всеки път де, но на каката и е много интересно. Ще чакам с нетърпение да разкажеш  Simple Smile
За усещанията на бебетата, ще видим. Каза ми , че между 14-та и 16-та седмица трябва да започна да ги усещам. Може би взема в предвид , че е втора бременност и че са две бебета. С първата мисля, че към края на 4-ти месец усетих за пръв път. А и тогава в началото не си сигурен. То и сега още в началото имах някакви усещания за мърдане, но явно от червата е било  Grinning

# 114
Ирен, водят ме рискова заради възрастта и предполагам това е причината да настояват за БХС. Може би наистина е по-добре да знам отрано. Не мога да си представя, че толкова рано е възможно да се усетят бебенцата.  Hug Таткото го водих веднъж и гледаше, като отровен.  Mr. Green

# 115
  • На остров
При нас на информационните листа за ФМ специално пише, че не е подходящо да се водят деца. Но за половинките по скоро се приема като изключение, ако не са там.

# 116
  • В градината...
Ммоята дъщеря спи повита и с  втора пелна с връзки, да са й прибрани ръчичките, защото иначе е страшно - вади си неволно бибата  започва да мрънка, без биба не може да спи, а ние ставаме през 15 мин. да й я слагаме. Наскоро купих чувалче втора ръка за 2лв. Снощи решихме да го пробваме, като му зашихме отворите за ръчичките. Ами нашата е опасна - промушва си ръчичките през отвора за главата и си вадеше бибата цяла нощ, сандардиса ни от ставане  ooooh! За мен повиването /с пристягане само в горната част на тялото/ си остава най-добро.

# 117
  • София
Kitty, от Надежда изпращат при Михова, Чачева, Игнатов и още един мисля има, който прави ФМ.
Аз от Сигридов бях доволна до около  30 г.с когато ме наплаши излишно, Слава Богу не се оказа прав. Иначе още в 12 г.с.видя и позна всичко, както и пола на децата.
Моите деца също спят на 19-20 градуса. Боди и пижама и отгоре чувал за зимата, лятото с одеяло.

# 118
  • София
Аз не съм привърженик на повиването, макар че гледам се връща на мода.
Кити кат, ако предпочиташ да си направиш скринингите в Надежда, запиши си час за д-р Михова.  Д-р Сигридов следи и 2-те ми бременностти и съм доволна. Чешит е, но много ми харесва, че не назначава лекарства и витамини излишно, даже напротив.

Последна редакция: сб, 28 ное 2015, 13:33 от Dandiela

# 119
Здравейте вече съм 10 г.с. и на мен скоро ми предстои БХС и ФМ в 12 г.с. Исках да ви попитам първо давате кръв за скринига и след като излезе резултата ли се отива на ФМ. И за колко време излиза резултата от кръвта /пациентка съм на кл.Надежда/

Общи условия

Активация на акаунт